• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük gösterdiğim için ciddiye alınmıyorum

violetblue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2020
80
130
43
36
Merhabalar. 32 yaşındayım. Herkes yaşımdan küçük gösterdiğimi söylüyor. Yeni tanıştığım insanlar yaşımı 23-24 hatta bazen daha küçük gibi tahmin ediyorlar. Yaşımı söylediğimde herkes önce bir şok olup kalıyor, sonra "Gerçekten mi?" sorusu geliyor. Hele evli olduğumu duyunca daha da şok geçiriyorlar. Belki bunun bir avantaj olduğunu düşünenler olabilir, ama ben bu durumdan gerçekten çok sıkıldım. Yaşıtım olan, belki en fazla birkaç yaş büyük, hatta bazen birkaç yaş küçük olan kadınlardan ablacım lafını duyuyorum. Ve buna göre davranıyorlar bana. Yaşa göre saygı göstermeyi de hiç anlamıyorum ama 23-24 yaşlarında olsaydım herhalde böyle davranmalarını pek takmazdım. Şimdi bu yaşıma rağmen küçümsenir gibi davranılmak ağrıma gidiyor. Lafı geçmese de yaşımı söyleyesim falan geliyor. Benden küçük erkekler de yaşıtı muamelesi yapıyor. Hatta geçen gün 23 yaşında bir erkek benimle flörtleşmeye çalıştı. Parmağıma da mı bakmıyor anlamadım ki. Alyansım düz, modern, rose altın ve ten rengime yakın. Herhalde pek dikkat çekmiyor. Sırf bunun için gidip kalın sarı alyans mı takmam lazım diye düşünmeye başladım.

Kişilik olarak mütevazı biriyim. Gençleri küçümsemiyorum, onlarla genç oluyorum. Belki burda yanlış yapıyorum. Biraz da gergin bir yapım var. Kolay endişeleniyorum, belki dışarıya biraz telaşlı görünüyorum. Bu da etkili olabilir mi küçük zannetmelerinde? Bunun için, böyle davranan insanlarla daha ciddi ve sakin konuşmaya çalışıyorum. Ama görüyorum ki fazla mütevazılık da iyi değil. Ciddiye alınmak için egolu mu olmak lazım?

Ayrıca benim gibi küçük gösterenler varsa, siz neler yaşadınız ve yaşıyorsunuz? İnsanlara karşı nasıl bir tutum takınıyorsunuz?

Son zamanlarda bu konuyu takıntı yapmış olabilirim. Kırıcı olmadan cevap verirseniz çok sevinirim.

23-24 yaşinda gosteriyorsaniz bile o yaşlar kucumsenecek veya "abbblacagggimm" diye yaklaşilacak cocuk yaşı değil ki, o yaşlar da gayet yetişkin yaşı. 🙄

Davranışlarınızla alakali olabilir, çekingen duruyorsunuzdur. 27 yaşimdayim benim de kucuk gosterdigimi soylerler ama kimsenin kucumseyici davrandigi olmadi.
Arada kaynanam benden bahsederken "ÇOCUK" diyip duruyor bilmiyorum inadina mi yapiyor uyardim bikaç kez...

Son düzenleme:
Yemin ediyorum konuyu ben açtım sandım..Bu kadar olur.

Aynen 32 yaşındayım,küçük gösteriyorum ve benzer şekilde telaşlı ve esprili bi yapım olduğundan daha da küçük sayılıyorum sanırım.

Geçenlerde eve doğalgaz bağlattık.Mühendislik firmasıyla gittim konuştum vs..Çalıştığım için sözleşmeyi annemin üzerine yaptık.Kadın sözleşme anında anneme beni çocuk sandığını ve öylesine sormak için şirketlerine gittiğimi düşündüğünü söylemiş.Annem kızım çalışıyor hatta doğalgazı o bağlatıor kendi parasıyla dediğinde şaşırmış.Annem bunu bana anlatınca çok üzüldüm açıkçası.Ciddiye alınmamak gücüme gitti.Acaba dedim tanımadığım ortamlarda bundan sonra buz gibi mi davransam ( o gün üstüne üstün espriliydim falan,altı üstü kombi hakkında bilgi edinceğim için çok kasmamıştım.)

Yukarıda arkadaşlar tipten ziyade tavır,duruş meselesi demiş. Haklılar da..Ama insan 32 yaşından snra değişebilir mi emin değilim.Ben buyum yani.Nasıl olmadığım biri gibi davranabilirim ki.Bir yolu varsa ben de konuyu takipteyim🤦‍♀️

27 ye gırdım daha bır kaç gun oluyor bende mınyonum ve seviyorum banada 18 19 gösterdiğimi söyleler mezun olduğum liseye uğramıştım üniversite 3. sınıfta müdür yardımcısı lise kayıt zannetmişti. Hatta bir akraba ortamında 12 zanneden teyzeler vardı o baya bir ütopik olmuştu ne alakaysa ama sonra 12 yaşında bır kız vardı maşallah benden halliceydi o yuzden sandılar herhalde 😂 gidip saçlarımı kestirip boyattım ama denılenler ıcın değil çünkü takan bırı değilim sadece tatlı durmak yerıne daha kadınsı olmak adına yapmıştım yıne küçük gösteriyorum mutluyum

Merhabalar. 32 yaşındayım. Herkes yaşımdan küçük gösterdiğimi söylüyor. Yeni tanıştığım insanlar yaşımı 23-24 hatta bazen daha küçük gibi tahmin ediyorlar. Yaşımı söylediğimde herkes önce bir şok olup kalıyor, sonra "Gerçekten mi?" sorusu geliyor. Hele evli olduğumu duyunca daha da şok geçiriyorlar. Belki bunun bir avantaj olduğunu düşünenler olabilir, ama ben bu durumdan gerçekten çok sıkıldım. Yaşıtım olan, belki en fazla birkaç yaş büyük, hatta bazen birkaç yaş küçük olan kadınlardan ablacım lafını duyuyorum. Ve buna göre davranıyorlar bana. Yaşa göre saygı göstermeyi de hiç anlamıyorum ama 23-24 yaşlarında olsaydım herhalde böyle davranmalarını pek takmazdım. Şimdi bu yaşıma rağmen küçümsenir gibi davranılmak ağrıma gidiyor. Lafı geçmese de yaşımı söyleyesim falan geliyor. Benden küçük erkekler de yaşıtı muamelesi yapıyor. Hatta geçen gün 23 yaşında bir erkek benimle flörtleşmeye çalıştı. Parmağıma da mı bakmıyor anlamadım ki. Alyansım düz, modern, rose altın ve ten rengime yakın. Herhalde pek dikkat çekmiyor. Sırf bunun için gidip kalın sarı alyans mı takmam lazım diye düşünmeye başladım.

Kişilik olarak mütevazı biriyim. Gençleri küçümsemiyorum, onlarla genç oluyorum. Belki burda yanlış yapıyorum. Biraz da gergin bir yapım var. Kolay endişeleniyorum, belki dışarıya biraz telaşlı görünüyorum. Bu da etkili olabilir mi küçük zannetmelerinde? Bunun için, böyle davranan insanlarla daha ciddi ve sakin konuşmaya çalışıyorum. Ama görüyorum ki fazla mütevazılık da iyi değil. Ciddiye alınmak için egolu mu olmak lazım?

Ayrıca benim gibi küçük gösterenler varsa, siz neler yaşadınız ve yaşıyorsunuz? İnsanlara karşı nasıl bir tutum takınıyorsunuz?

Son zamanlarda bu konuyu takıntı yapmış olabilirim. Kırıcı olmadan cevap verirseniz çok sevinirim.
Ben 19 yaşındayken 30 yaşlarındada arkadaşlarım vardı benden küçük olanlarda yani yerine göre davrandım diyelim belki davranışlarınız 32 yaşında deyil de daha genç bir kadin edasindadir 😊

Bir an konuyu ben mi açtım acaba diye düşündüm. 34 yaşımdayım. Göstermiyorum. 11 yıllık öğretmenim atandığım yerde herkes ilk atama sanıyor. Benden büyük bir kısmetim çıkmıyor karşıma en son görüştüğüm kişi 3 yaş küçüktü. Bir tura katılmıştım turdaki ünv öğrencileri peşime takılıyordu. Biri ile arkadaş olduk farklı turlara da katıldık yaşımı öğrenince şok oldu. 38 yaşında bu kişi bilsem sana yürürdüm demişti😂 50 yaşında bir arkadaşım vardı bir gezide tartıştık arkadaşın biri diyor arkadaşıma sen alttan ol o daha 25 yaşında kız vs😂 ama ben çoook memnunum. Sen de takma. Bu büyük bir avantaj.

Nerdeyse yaşıtız. Avukatım. Genelde stajyer sanılıyorum ve maalesef memurlar bu sanı ile saygısızca davranıyorlar. Dikkate alınmak için genelde kavga etmem gerekiyor. Yolda sokakta liseli çocukların laf atmalarına maruz kalıyorum. 40 lı yaşlardaki erkekler için ise bir fantezi ögesiyim. Duyarsızlaştım.

Kılık kıyafet çok etkilidir bana göre , tarzınızı değiştirebilirsiniz yada belki davranışlarınızda daha resmi olabilirsiniz bu tür davranışları gördüğünüzde uyarabilirsiniz .
Evli insanlara asılan kişiler çoktur alyansa bakmıyorlar.

Bende 30 yaşındayım 21 gösteriyorum seni çok iyi anlıyorum boşver takma .bana sevgilim cep tigerim diyo bazen 😜birlikte izlediğimiz bir animede tatlı bi parmak boyu olan kız vardı onla takılıyor bana ama ben dert etmiyorum yaşıtların yaşlanırken sen hep çıtır gözükeceksin dert etme bence mutlu ol

Küçük gösterdiğim için çok mutluyum. Hayatım boyunca bunun avantajını kullandım. Hep moralimi yükseltmiştir bu durum. Herkesin yerinizde olmak istediği bir durumunuz var. Bence kıymetini bilmelisiniz avantajınızın.

bende 27yim ama 20 yaş altına yasaklar varken beni avm de sen içeri giremezsin diye içeri almayacaklardı, 27yim diyince güvenlik görevlisi inanamadı

Bunun minyon olmanizdan ziyade mutevazi ve telasli durusunyzdan kaynaklandigini dusunuyorym. Insanlar boylelerine daha laubali davranmayi hak goruyolar kendilerine. Kibarlik, tevazuyu aptallikla karistiriyorlar ama halt ediyorlar. Onceden ben de boyle duruyordum ama zamanla degisti. Gene kibarim ama daha soguk ve mesafeliyim. Daha duz konusuyorum daha netim. Insanlarin Tavirlar bariz degisti.

Ben nişanlıma göre de küçüğüm yas olarak. Kendim de çok çok ufak gösterdiğim için çevreden aldığımız tepkiler karşısında nişanlım çok bozuluyor.

Kılık kıyafet çok etkilidir bana göre , tarzınızı değiştirebilirsiniz yada belki davranışlarınızda daha resmi olabilirsiniz bu tür davranışları gördüğünüzde uyarabilirsiniz .
Evli insanlara asılan kişiler çoktur alyansa bakmıyorlar.
Siz çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Sosyal ortamımda küçük sanılmak çok rahatsız edici değil benim için, umursamıyorum . Ancak işe giderken özellikle ne giydiğime ve makyajıma dikkat ediyorum. Yaşadığım olumsuzlukları önemli ölçüde azalttı diyebilirim.

Back