Küçük Düşün Büyük Olsun!

Okudum ama yazamadım eşim ailesi ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyor onlar hepsi o tek biz yanındayız dedik kızlarla beraber, büyük kızım nasıl olsa emekli olucaksın İzmir de yaşarsınız diyor eşim sıcak bakıyor ben ise düşünürüm dedim. Şimdi onlara kızıp niye şehir değiştireyim bilmiyorum hakkımızda hayırlısını Rabbim kolaylaştırsın. Onun dışında yazlıkta yarın temizlik var alışveriş yaptım oraya taşınıncaya kadar zor kısım yerleşince rahat ediyorum git orayı temizle gel buraya temizle eşim emekli olucak bu yaz daha uzun kalırız diyor. Bu hafta temizlik yaptım ama kafam yerinde değildi bütün bunlar olurken kayınvalidem de düşmüş kolunu bilekten kırmış eşim diyor hastaneden hiç çıkamıyorum Allah beterinden korumuş dedim. Bu gün her telden iş yaptım yoruldum ve bıraktım sabah ev toplantı bir makina çamaşır yıkandı asıldı toplananlar katlandı ütüye ayrıldı. Akşam için kapuska yaptım dünden de az lahmacun ve içli köfte var ayran salata yaparım tamam. Yazlıktan asma yaprağı toplamıştım birazını haşlayıp sardım buzdolabına kalanını da şişeye doldururum yarın geç döneriz diye de tavuk yahni pişirdim gelince yapabilirsem pilav yaparım yanına. Kargoya iadeye gittim sıcak hava eşime süt sipariş ettim gelirken alıcak. Kızkardeşim aradı sesi de görüntüsüde iyi geliyordu çok şükür. Bu ay ben de para durumu bir kesat sormayın ben bayramda böyle para harcamamıştım daha da ödeyeceklerimizi sayıyor eşim akşam tarlayı sürdürmüş ödenecek ilaç atılması lazımmış yazlığa da bahçe duvarlarını boyama yapıcaklarmış amcamla daha ağaç fidanı alıp ekeceğimiz yerler var neyse hepsi hallolur diyorum Allah önce sağlık sıhhat versin.
gecmis olsun

Biliyorsun benim de hassas konum bu telefon tablet olayı .Ben de pazartesi günü buna benzer bir konu yaşadım.
Benim komşumda araba yoktu o gün okul çıkışı büyük kızının okul çıkış saati gelene kadar çocukları parkta oynatıp sonra kızını okuldan alacaktık. Elayı okuldan aldım onların yanına gittim parka. Bir baktım elinde telefon çocuğun tabi Ela salıncağa bindi birşeylere bindi onunla ara ara konuşuyorlar ama elinde telefonla geziyor.Ela da ne zaman eve gidiyoruz anne demeye başladı.Ben de dedim parka görüşüp eğlenmeyemi geldiniz yoksa telefonla birşey izlemeyemi.. tabi Elanın bu ara eskisi gibi onunla görüşme hevesi yok. Ben de zorlamıyorum. Çünkü çok faydalı bulduğum gibi zaman geçirmiyorlar.
Neyseki benim demem üzerine annesine verdi telefonu. Ama arkadaşımı severim iyidir dedikodu yapmaz ikiyüzlülüğü yoktur, orada onunla burada bununla laklak yapayım tarzında birisi değildir de tablet telefon konusunda boşvermişliği var malesef.
Bunu çok defa yüzüne de söyledim.
Bugün akşam da onlardaydık, Ela sürekli bizim yanımıza geldi. Bizimle konuşuyor.Tabi yine arkadaşın oğlunun elinde tablet.bazen bıraksa da çok vaktini tablette oyunla geçiriyordu .Sonra geldi, Ela benimle oynamıyorki diye mırıldandı. Sanırım oynamıyorki dediği tablet oyunu :) neyse onun bu sözünün üzerine Ela da sen de sürekli tablet izliyorsun ama dedi😅
Benim gündüz wifi kapalı
Okuldan gelince yemek yerken 20 dk hakkı var,o rutini oldu mesela karısmıyorm
Bence gevseme alanı onunda yemegini yer yanıma gelir.
Günü planlarız
Sticerkadan günlük tutuyor
Naptıysa o gün sabahtan itibaren uygun stickeri yapıstırıyor,okula gittim ,disimi fırcaladım,cizgi film izledim,ödev yaptm gibi
Onun dısında yemekte ekran acmıyoruz
Yediğini bilsin tadını alsın diye
O da bi tehlikeymis obezite icin,ekranla yemek yemege alısan cocuklarda obezite daha fazlaymıs
Gündüzde 16.00 den sonra babasıyla zaten
benimkine resim yap de günde 20 tane reisim yapar
kabotaj bayramını kutlama resmini bile yaapabilir haberi olsa😅
Ressam olcam ben diyo zateb
İnat etti ac kalacak🤦🏻‍♀️😅

İyigeceler
Karısık bi gün oldu
Herkes iyidir umarım🙏🏻
Kuzenler var Atasehirde cok fena sallandık dedielr
Ben kıızın gösterisi vardı sabah ona gittik 10 gibi eve geldik
Yemek yapıyodum mutfak dolaplarının kapakları ses yapmaya basladı anlamadım basta,bar mutfak bizim sarkıt lambalar var ,baktım lambalar sallanıyr ozman aydım
Alyanın odasına kostım hemen
Hissetmedim ama gördüm sadece
Odaya gidene kadsr bitmisti
Kardesim koltuktan düstüm dedi,onlar bataklık tarafındalar sehirin
O yuzden hissetmis cok
Panik atak var bide onda iyice panik yaptı
Telefonlar calısmadı yine tabi
Kocinin de sabah servis kaza yapmıstı,adam depreme yakalandı ins gelirirm eve sag salim diyo
Dedim deme öyle
Sükür o da geldi
Ben farkında olmdan canta yapalım flaan dedim
Basladım biseyler koymaya
Baktım Alya da kendine niseyler getiriyo
Cocugu etkiliyorm dedim annecim bunlar bu canta da dursun sonra koyarız dedim
O uyuynca biseyler koydık
İns gerek kalmaz🙏🏻

Selam
Biz bugün Düzcedeydik biz selale gezerken olmuş deprem
Şelalelerin debisi yüksekti takım şelale bi de birbirimizi bile zor duyuyorduk muhtemel hissedildi ama biz hissetmedik
Telf orada çekmiyordu zaten
Baktım 6 wp çağrı
Annem teyzem oğlum aramışlar
Görünce dedim ki eşime birine bişi oldu eyvahh(depremi hala bilmiyoruz)
Çünkü üstüste aramışlar aklıma birine bişi oldu geldi
İlk oğlumu aradım o da hissetmiş sakaryadan
Bizim dünyaden haberimiz yok.

Şimdilik artçı fln yok
Üşümezsoy beklemiyoruz büyük diyor
Rabbim sakinlik versin dua edelim

İyi geceler kızlar,
Aslında deli gibi uykum var ama uyuyasım yok.
Hepimize geçmiş olsun.
Bugün 23 nisan töreni için okula gittik.
Bizim arabayı eşim bakıma götürdü.
Komşum bizi okula bıraktı sağolsun.kendisi yaşam vadisine gitti oğluyla.
Tam töreni izliyoruz.
Ayaklarıma yerden yerden vurdu deprem. Şoklama gibi diyeyim. Sandalyaden kalkmadım. Ela kucağımda oturuyordu. Kesin bahsettikleri istanbul depremi dedim.Bekledim ama baktım millet telaşta tabi kalktım. Halkoyunları sahnesi dağıldı.curcuna okul bahçesinde. Hemen kapıya doğru gidiyordumki baktım koca koca binalar. En güvenli yer okulun bahçesi deyip kaldım orada.Ela kucağımda oturduğu için hissetmedi. Ama baktı herkes telaşlı, bir de arkadaşını gördü ağlıyor o da ağlamaya başladı.Neyse konuştum biraz.
Çıktık meydana boş alana gittik.parkta oyalandı.
Sonra arkadaşım yanına yaşam vadisine gittim. Çocukları zıpzıp tırmanma dans etme yüz boyama etkinliklerine götürdük.
Çok güzel eğlendiler.
Eşim erken çıktı geldi yanımıza.
Komşumun eşi asansörde yakalanmış. Aşırı panikti. Tabi Ela da az etkilendi.
Arabada uyumak istedi.
Geldik arabada takıldık..
Birşeyler yedik . O uyudu.
Eve çıktım biraz. Eşim zaten uğramıştı.
Evde ütü masası ve merdiven düşmüş.
Bardak fincan vs sağlam.
Ama duvarlarda sıva çatlağı var. Sıva altında demir var tabi.
Banyoda iki üç fayans çatlamış.
Duvarlardan kabaran boya ve sıvalar dökülmüş. Eşim erken çıktı süpürdü Ela etkilenmesin diye.
Çıktık eve.
Kardeşim ablam gelin buraya dedidurdu. Para gönderelim parayı dert etmeyin dediler.
Kardeşimin eşi de kociyi aramış.
Sağolsun hepsi kaç defa söylediler.
Sıva çatlağı konusunda bilgisi olan varmı.
Esneme olduğu için diyorlar. Yüksek binalar ya.
Ama temelini atmaları 2 yıl sürmüş. Binanın yarısı kadar kazık temel varmış bizim binalarda.
Neyse bakalım inşallah tekrarı olmaz. Duanıza ihtiyacımız var.
Bir de Ela ben eve çıkınca babasına demiş ikinizi de kaybetmek istemiyorum😢 Allahım tek düşündüğüm o zaten.
Bugün bu olayı evde yaşamadığım için de kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü okulun bshçesinde o kadar yoğun hissetmedim.
Çok şükrediyorum.umarım yaşamam.
Yıllardır şu depremler yüzünden odasında yalnız uyumasına hiçbirimiz adapte olamadık.

İyigeceler
Karısık bi gün oldu
Herkes iyidir umarım🙏🏻
Kuzenler var Atasehirde cok fena sallandık dedielr
Ben kıızın gösterisi vardı sabah ona gittik 10 gibi eve geldik
Yemek yapıyodum mutfak dolaplarının kapakları ses yapmaya basladı anlamadım basta,bar mutfak bizim sarkıt lambalar var ,baktım lambalar sallanıyr ozman aydım
Alyanın odasına kostım hemen
Hissetmedim ama gördüm sadece
Odaya gidene kadsr bitmisti
Kardesim koltuktan düstüm dedi,onlar bataklık tarafındalar sehirin
O yuzden hissetmis cok
Panik atak var bide onda iyice panik yaptı
Telefonlar calısmadı yine tabi
Kocinin de sabah servis kaza yapmıstı,adam depreme yakalandı ins gelirirm eve sag salim diyo
Dedim deme öyle
Sükür o da geldi
Ben farkında olmdan canta yapalım flaan dedim
Basladım biseyler koymaya
Baktım Alya da kendine niseyler getiriyo
Cocugu etkiliyorm dedim annecim bunlar bu canta da dursun sonra koyarız dedim
O uyuynca biseyler koydık
İns gerek kalmaz🙏🏻
Ben de çanta hazırladım.kapının orada duruyor. Annemlerin orada da çok hisedilmiş deprem.Allah beterinden korusun.sizlere de çok geçmiş oldun

Benim gündüz wifi kapalı
Okuldan gelince yemek yerken 20 dk hakkı var,o rutini oldu mesela karısmıyorm
Bence gevseme alanı onunda yemegini yer yanıma gelir.
Günü planlarız
Sticerkadan günlük tutuyor
Naptıysa o gün sabahtan itibaren uygun stickeri yapıstırıyor,okula gittim ,disimi fırcaladım,cizgi film izledim,ödev yaptm gibi
Onun dısında yemekte ekran acmıyoruz
Yediğini bilsin tadını alsın diye
O da bi tehlikeymis obezite icin,ekranla yemek yemege alısan cocuklarda obezite daha fazlaymıs
Gündüzde 16.00 den sonra babasıyla zaten
benimkine resim yap de günde 20 tane reisim yapar
kabotaj bayramını kutlama resmini bile yaapabilir haberi olsa😅
Ressam olcam ben diyo zateb
İnat etti ac kalacak🤦🏻‍♀️😅
Aynı bizde de. Ressam olcam. Bir iki dedik hobi amaçlı yapabilirsin. Sonra olayı resim öğretmeni olacağıma dönüştürdü.
Bakalım ilerde ne olacak. Yeteneği yok ama seviyor ve daha güzel resim yapmak istiyor.
Bizim de günlük plan okul dönüşü yemek yemez. Dinlenme zamanı tv izler.
Sonra ödeve başlarız. Ödev bitince ya odasınsa oynar ya çiçeklerle ilgilenir.
Mutfakta oynar. Resim yapar boyar.
Öyle geçer gün. Ama akşam da yemektwn sonra biraz tabletinden oyun oynuyor. O da kısa süreli.
Sonrası zaten diş fırçalama kitap okuma uyku.

İyi geceler kızlar,
Aslında deli gibi uykum var ama uyuyasım yok.
Hepimize geçmiş olsun.
Bugün 23 nisan töreni için okula gittik.
Bizim arabayı eşim bakıma götürdü.
Komşum bizi okula bıraktı sağolsun.kendisi yaşam vadisine gitti oğluyla.
Tam töreni izliyoruz.
Ayaklarıma yerden yerden vurdu deprem. Şoklama gibi diyeyim. Sandalyaden kalkmadım. Ela kucağımda oturuyordu. Kesin bahsettikleri istanbul depremi dedim.Bekledim ama baktım millet telaşta tabi kalktım. Halkoyunları sahnesi dağıldı.curcuna okul bahçesinde. Hemen kapıya doğru gidiyordumki baktım koca koca binalar. En güvenli yer okulun bahçesi deyip kaldım orada.Ela kucağımda oturduğu için hissetmedi. Ama baktı herkes telaşlı, bir de arkadaşını gördü ağlıyor o da ağlamaya başladı.Neyse konuştum biraz.
Çıktık meydana boş alana gittik.parkta oyalandı.
Sonra arkadaşım yanına yaşam vadisine gittim. Çocukları zıpzıp tırmanma dans etme yüz boyama etkinliklerine götürdük.
Çok güzel eğlendiler.
Eşim erken çıktı geldi yanımıza.
Komşumun eşi asansörde yakalanmış. Aşırı panikti. Tabi Ela da az etkilendi.
Arabada uyumak istedi.
Geldik arabada takıldık..
Birşeyler yedik . O uyudu.
Eve çıktım biraz. Eşim zaten uğramıştı.
Evde ütü masası ve merdiven düşmüş.
Bardak fincan vs sağlam.
Ama duvarlarda sıva çatlağı var. Sıva altında demir var tabi.
Banyoda iki üç fayans çatlamış.
Duvarlardan kabaran boya ve sıvalar dökülmüş. Eşim erken çıktı süpürdü Ela etkilenmesin diye.
Çıktık eve.
Kardeşim ablam gelin buraya dedidurdu. Para gönderelim parayı dert etmeyin dediler.
Kardeşimin eşi de kociyi aramış.
Sağolsun hepsi kaç defa söylediler.
Sıva çatlağı konusunda bilgisi olan varmı.
Esneme olduğu için diyorlar. Yüksek binalar ya.
Ama temelini atmaları 2 yıl sürmüş. Binanın yarısı kadar kazık temel varmış bizim binalarda.
Neyse bakalım inşallah tekrarı olmaz. Duanıza ihtiyacımız var.
Bir de Ela ben eve çıkınca babasına demiş ikinizi de kaybetmek istemiyorum😢 Allahım tek düşündüğüm o zaten.
Bugün bu olayı evde yaşamadığım için de kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü okulun bshçesinde o kadar yoğun hissetmedim.
Çok şükrediyorum.umarım yaşamam.
Yıllardır şu depremler yüzünden odasında yalnız uyumasına hiçbirimiz adapte olamadık.
Geçmiş olsun hepimize
Uzun sürse yıkım kesim olurdu 6.2 az değil yani
Bununla kalsın
Sabah 6.30gibi artçı oldu hissettik biz
Artçılar devam malesef

Günaydın diyim artık ne diyim kızı yanımıza aldık uyuyamadıkda gerçi
Sabah artçı oldu yine
Dedim uyuyamıcam mutfağı toparladım
Eşimi yolcu ettim kız uyuyo
Korkuyorum sakin kal yine ev güvenli diyorum kendime.
Eşimde yer söylüyor sabah bişi olursa sen paniksin sakin kal sakın merdivene gitme önce oralar sıkıntılı diyo
Oğlanın masa altı şuanlık tehlikesiz yer
Özel yaptırmıştı onu gövde ayaklar falan ful demir
Kolay kırılmaz bişi
Allah a emanet canımız tabi biz tevekkül edelimde

Rutine devam aklıma getirdikçede elim ayağıma dolanıyor çünkü
Yemek yapıcam
Akşamdan her yeri topladım sabahda mutfağı topladım
Ortalık toparlandı

Back
X