Küçük Düşün Büyük Olsun!

Altında golü ben yedim
Yağmurdan çıkamadım
Şimdi arttı
İyi tarafı param günlük vadelideydi en azından faizi açığı kapattı.
Ama beklenti 4.500 TL gr için çeyrek 7.500
Ayy çok yüksek seviyeler ama sizin kaybınız olmadığına sevindim bu ay faizlerin artırılması konuşuluyor hakkımızda hayırlısı olsun diyorum.

Kahvemi içmeden işe giriştim. İki odayı temizledim. Pertim çıktı. Eskiden bir başlardım. Komple temizler süpürür siler toz alırdım. Wc lavabo da yıkar bir günde bitirirdim. Şimdi ne mümkün. Hiç enerjim yetmiyor.
Mercimek köftesi yaptım. Dünden mantı çorbası ve patlıcan çırpma vardı.
Okuldan ancak geldik. Şimdi kahvemi içiyorum.Kahvemi içip tekrar işe devam ederim. Yapabildiğim kadar artık.

Altında golü ben yedim
Yağmurdan çıkamadım
Şimdi arttı
İyi tarafı param günlük vadelideydi en azından faizi açığı kapattı.
Ama beklenti 4.500 TL gr için çeyrek 7.500
Ayy sorma canım ya altın yatırımım olduğu için sevinsemmi, yoksa geçen borsadan alış yaptım ona üzülsemmi 😅 keşke altın alaydım dedim bugün.
Bu arada burada da kar yağdı bugün. Hem de tam çocuklar istiklal marşı okurken okul çıkışı. Çocuklar bir sevindi ama 15 dakika sürdü😆

Cumamız mübarek olsun hanımlar. Nasıl da cuma günü geliyor hemen, evi komple temizledim kendinden sıkmalı mop aldım bana göre harika birşey gerçekten ilk baştan kullanma konusunda bayağı bocaladım ama sonra çözdüm tüm banyo ve tuvaletlerin fayanslarını sildim suyu değiştirdim laminantlarıda sildim benden on puan aldı. Toz aldım çamaşır katladım az ütü yaptım kolum ağrıdı ütüyü yarım bıraktım bu gün çok yüklendim koluma. Akşama bize kısır kek tuzlu kurabiye gün menüsü eşime de dünden kalan yemek var yemez gün menüsü neyse sonra markete gittim sadece ihtiyaçları aldım geldim onları yerleştirdim nasıl acıkmışım kahvaltımı yaptım birazdan da kendime kahve yapıcam dinlenme zamanı. İyi ki altını almışım 4000 ne geldi ben hiç ihtimal vermiyordum çok korktum nasıl alınır artık diyorum yarım alamazsam çeyrek yaparım inşallah. Ekonomik olarak çok zorlucak bu fiyatlar beni. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Su faturası bu ay 1020 tl geldi doğalgaz ve elektrik henüz gelmedi internet ve cep telefon faturaları sabit zaten kredi kartları bu ay toplam 33 000 tl tutmuş her ay kapatıyoruz ama sonra elimize fazla nakit kalmıyor tekrar kredi kartına yükleniyoruz. Kısır döngü devam ediyor.
Benimki de mercimek köftesinin yanına buzlukta poğaçan varmı, varsa pişirsen diyordu😅 yok dedim. O zaman makarna salstası yap dedi. Malzeme yok dedim:)
Ekonomi konusunda da valla ne olacak deyip deyip duruyorum. Kısır döngü evet gittikçe daha da büyüyor açık.

Ayy sorma canım ya altın yatırımım olduğu için sevinsemmi, yoksa geçen borsadan alış yaptım ona üzülsemmi 😅 keşke altın alaydım dedim bugün.
Bu arada burada da kar yağdı bugün. Hem de tam çocuklar istiklal marşı okurken okul çıkışı. Çocuklar bir sevindi ama 15 dakika sürdü😆
Burada çok fazla kar yağdı
Her yer bembeyaz
Ben artacağını biliyordum
Sayfamda da yazdım🙈
Hava şartları

Kahvemi içmeden işe giriştim. İki odayı temizledim. Pertim çıktı. Eskiden bir başlardım. Komple temizler süpürür siler toz alırdım. Wc lavabo da yıkar bir günde bitirirdim. Şimdi ne mümkün. Hiç enerjim yetmiyor.
Mercimek köftesi yaptım. Dünden mantı çorbası ve patlıcan çırpma vardı.
Okuldan ancak geldik. Şimdi kahvemi içiyorum.Kahvemi içip tekrar işe devam ederim. Yapabildiğim kadar artık.
Benim de durumum aynı
Eski işi yapamıyorum
Her yeri elden geçirirdim
Şimdi yorgunluk çöküyor

Kvde baska bi dünyada abla
Farkında degil biseyin
Ben de Allah affetsin alkol alan biriyim arada
Kocam 5 vakit namazında Allah kabul etsin
Alsın kimse karısmıyo ama evinde alsın
Bunlar zum olana kadar iciyolar koca adamlar
Düscek kalcak bi yerde yine Allah koruusn😣
Herşey tadında güzel, biz de arada içeriz ama tadımlık. Benim kocinin de dayısı içtimi ölçüyü kaçırıyor. Ondan dolayı dayısıyla içki olayına girmez.

Herşey tadında güzel, biz de arada içeriz ama tadımlık. Benim kocinin de dayısı içtimi ölçüyü kaçırıyor. Ondan dolayı dayısıyla içki olayına girmez.
Bu konuda bende ölçüyü kaçırınca tadım kaçıyor
Hiç sevmiyorum
Benim eşim içmiyor
En sevdiğim tarafı bu
Sadece arada kahvenin yanına likör içer
Bende eskiden severdim içmeyi ama şu sıralar bir ortam olursa bir kadeh anca

Benim de abim her gün içiyor onun yüzünden içkiden tiksindim

Yani her türlü konuşuyoruz ama yok
Hasta olacak
Yakın zamanda kuzenimiz vefat etti
Onu bile örnek almadı

Sizler yabancı değilsiniz hep içimi döktüğüm arkadaşlarımsınız
Bu tatilde bırakması için çok dua ettim ziyaret yerlerinde
Umarım rabbim kabul eder
Size de yazarım inşallah 🙏

Günaydınn
Hayırlı cumalr
Annem yine sasırtmıyr
Bu kadının düğünlerde altın takma merakı beni öldürcek
Dayısının torunu evleniyo yarın
Babası gelmis 1 tane takmıs bana cocuklar ozman ilkokulda
Kardesime takmamıslar bosanmıstı annesiyle babası ozman
Diyoki ne takcanız
Sen dedim takcan mı ?takcaz tabi dedi
İyi dedim sen tak biz para takarız
Tmm sen para tak kardesin taksın olmaz diyo
1 aileden 1 tane gelmis 3 tane ceyrek niye takalım yani
Niye taksın yani kız?
Sabah sabah bunu tartısuyorz
Sen takmıyosn birimiz takalım zorlama kimseyi dedim
Degisik ya
Takcak olsam gider yengeye takarım dedim
Ben bosandılae ama yengeyle görüsüyoruz diye bizim akraaba görüsmüyo bizle😅
Dügüne de yenge cagırdı onun hatrına giderim dedim
Görüsmedigimiz kuzene gitcem altın takcm oldu.
Cocukların sucu yok da
Neyse sabah sabah sisir miyim sizide
11 de kalktım
Yılaf yedim kahveni icip kızcemi alayım
Gün baslasın✌🏻
Bir de o zamanki şartlarla şimdiki aynımı. Altın almış başını gidiyor. Ekonomi oldukça kötü. 1 gelsin 3 vereyim dönemimi :)

Bir de o zamanki şartlarla şimdiki aynımı. Altın almış başını gidiyor. Ekonomi oldukça kötü. 1 gelsin 3 vereyim dönemimi :)
Benim eşim bir iki öyle yaptı
Ama sonra o işi ben elime aldım
Böyle olmaz dedim
O bize ne taktıysa bende aynısını götürüyorum
Altın ucuzken öyle üç kişiye taktı gelmedi.
Birisi eski ev sahibiydi , diğeri berberi üçüncüde işyerinde birisi.
Dedim bak çocuk oldu getiren olmadı
Bundan sonra benim işime lütfen karışma

Ayrıca kuzeni evlendi
Kayınvalidemler bilezik taktı onlarda bize düğünde bilezik takmıştı
Bende kuzenine gr taktım
Çeyrek ucuzdu alabilirdim ama almadım
Sonra da küstüler araya mal davası girdi

Benim eşim bir iki öyle yaptı
Ama sonra o işi ben elime aldım
Böyle olmaz dedim
O bize ne taktıysa bende aynısını götürüyorum
Altın ucuzken öyle üç kişiye taktı gelmedi.
Birisi eski ev sahibiydi , diğeri berberi üçüncüde işyerinde birisi.
Dedim bak çocuk oldu getiren olmadı
Bundan sonra benim işime lütfen karışma
Bizde de aynı oldu😁 en basiti kardeşinin ilk çocuğu olunca yarım altın takmıştı. Ama bizim çocuk olunca kardeşi sadece bir küçük kutu mama ve küçük paket bez aldı😅
Ama öyle olunca gerçeği gördü.
Teyze oradan fişekliyordu, yeğeninin ayakkabısı yok işte monta ihtiyacı var. Tabi hayır diyemiyordu alıyordu.
Daha bir sürü yollardan geçtik ama eşim Eladan sonra o konuda çok değişti.

Selamm
Uykum kaçtı iyi mi
Arkadaşta takıldık dün aiy yemicem yemicem diyorum buluncada yiyorum
Dedim beni çağırmayın daha sonra dayanamıyorum yiyorum.
Hazirana kadar kapalıyım dicem görüşmelere

Dün yine gitmeden epey bişi yaptım evde
Süpür sil buharla yaptım
Robot geldi kurulum yapmadım daha
Onunla uğraşırım haftasonu bakim nasılmış

Havada soğudu, güya hava ısınır haftasonu kızı az çıkarırız diyordum yalan oldu

Sabah eşimle erkenden kalkınca rutin hafta sonu da devam ediyor kahvelerimizi içtik bu gün pazar var ama sabahtan gidip patates soğan aldık biz aylık alıyoruz sabah pazar kurulurken alıyoruz ama patatesi ve soğanın kilosu 30 tl olmuş. Sonra fırından stokluk ekmek aldık hergün fırına gitmemek için alıyorum dondurucuya yerleştirdim sonra eşimle tarlaya gittik yoldan simit aldık yedik eşim tarlada otları biçti yorulunca da eve geldik ben arabada oturdum çok soğuktu. Eve geldik ama birazdan pazara gidicez bu gün dağıtıyoruz valla 200 de yetmiyor bir yerden alışveriş yaparken binlik gidiyor. Akşama da yeğenim öğretmen buraya tayinleri çıktı ev aldılar hediyelerini aldım kızlarına da marketten aldım onların sevecekleri yiyeceklerden kabul ederlerse oraya gidicez. Nasıl soğuk var peteklere dokunamıyoruz ama evin içi sıcak değil. Yağmurlu görünüyor ama yağmıyor.

Selam kızlar
Bugün yine yoğundum
Sabah ortalığı toparladım
Ütüyü bitirdim, evi süpürdüm
Buzdolabının içini temizledim
Karnı yarık yaptım
Beş dakika dinlenip veli toplantısına gideceğim
O kadar yorgunum ki eşimde bu işi bana sattı
Saat 17:00-18:00 arası toplantı olur mu?
Duşa girmek istiyorum ama hava buz gibi üşütürüm diye korkuyorum
Vakitte kalmadı
Aşırı yoruldum
Sanırım D vitaminim bitti çabuk yoruluyorum

Selamm
Uykum kaçtı iyi mi
Arkadaşta takıldık dün aiy yemicem yemicem diyorum buluncada yiyorum
Dedim beni çağırmayın daha sonra dayanamıyorum yiyorum.
Hazirana kadar kapalıyım dicem görüşmelere

Dün yine gitmeden epey bişi yaptım evde
Süpür sil buharla yaptım
Robot geldi kurulum yapmadım daha
Onunla uğraşırım haftasonu bakim nasılmış

Havada soğudu, güya hava ısınır haftasonu kızı az çıkarırız diyordum yalan oldu
Hayırlı olsun canım robotun

Sabah eşimle erkenden kalkınca rutin hafta sonu da devam ediyor kahvelerimizi içtik bu gün pazar var ama sabahtan gidip patates soğan aldık biz aylık alıyoruz sabah pazar kurulurken alıyoruz ama patatesi ve soğanın kilosu 30 tl olmuş. Sonra fırından stokluk ekmek aldık hergün fırına gitmemek için alıyorum dondurucuya yerleştirdim sonra eşimle tarlaya gittik yoldan simit aldık yedik eşim tarlada otları biçti yorulunca da eve geldik ben arabada oturdum çok soğuktu. Eve geldik ama birazdan pazara gidicez bu gün dağıtıyoruz valla 200 de yetmiyor bir yerden alışveriş yaparken binlik gidiyor. Akşama da yeğenim öğretmen buraya tayinleri çıktı ev aldılar hediyelerini aldım kızlarına da marketten aldım onların sevecekleri yiyeceklerden kabul ederlerse oraya gidicez. Nasıl soğuk var peteklere dokunamıyoruz ama evin içi sıcak değil. Yağmurlu görünüyor ama yağmıyor.
Siz daha önce yer silden memnun demiştiniz
Markası veya modeli nedir
Ben pratik bir yer sil arıyorum
Klasik usul yapıyorum
Pratik olursa alırım

Back
X