Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar dün nasıl bir gündü öyle diyorum sabah erkenden kalkıp eşimle tarlaya gittik neyse bu sefer planladığımızı yaptık eve geldik duş alıp biraz dinlenip pazara gittik eve gelince aldıklarımızı yerleştirdim sonra hamur tuttum iki tepsi kapalı kıyma yaptım birazda kaşarlı sucuklu yaptım içli köfte pişirdim salata çorba revani bile yaptım performansıma ben bile hayran kaldım nasıl güzel bir iftar oldu kıymetlilerimle Allah başımızdan eksik etmesin pidelerden yanlarına da koydum sahurda da yesinler diye annem teşekkür etti iki gözümün çicekleri.
Bu gün de eşimle yazlığa gittik eşim bahçede ki otları temizlemeye başladı kayısımız çicek açmış nasıl güzeldi. Orda da bir makina çamaşır yıkadım evin içine astım temizlikte yapıcaktım ama salonun ortasında çapa makinesi duruyor yapamadım üst katlarıda hepsini temizlemeye başladığımda yaparım eve gelirken market yaptık akşam yemeğimiz balık-patates kızartması marul salatası revani çok şükür doyduk şimdi dinleniyorum birazdan dizim de başlar onu seyrederim ve yatış.

Selam kızlar
Cuma günü kayınvalidemlerde 4 aile iftardaydık
Bana sürpriz doğum günü yapmışlar
Tam iftar masasında çorbalar içildi birden ışık söndü
Ne oldu demeye kalmadan bütün çocuklar bir ağızdan doğum günü şarkısını söylediler🥹🥹
Çok mutlu oldum

Cumartesi eşim çiçek göndermiş, akşam yemeğe götürdü
Dünde biraz gezdik dondurmacıya gittik
Birde arkadaşımın aldığı doğum günü hediyesi çok büyük geldi
İade ettim deri ceket aldım
Eli gönlü çok bol bir dünya para vermiş düşün onu iade ettim deri çok şık bir ceket aldım
Mevzu ben ve çocuğumsa hiç gözüne gelmiyor.
İşyerindeyken de herkes derdi hep pahalı çiçekler hediyeler alıyor sana diye.
Millet kurt 🤣 takip ediyor
Yani tabi durumuda iyi ancak almasa almaz.
Geçen oğlanıda resmen donatmış 🤣🤣
Sağ olsun canım benim ♥️

Bugün kalktım eşim oruç
Sabah eşimin memleketlisi sevdiğimiz bir teyze vefat etmiş
Onun haberini aldık mekanı cennet olsun
98 yaşındaydı ama çok kültürlü çok tatlı birisiydi
Her bayram elini öperdik
Telefon trafiği derken
Baktım eşimin dışarı çıkası yok.
Bende balkonu temizledim
Atılacaklar balkon dolabındaki kutular boş kavanozlar hepsi düzenlendi
Tek cam silemedim
Bayramdan sonra inşallah tüm evi dökeceğim✔️
İşim bitince lahana sardım
Kalan iç ile biber doldurdum
Şimdi azıcık uzandım
Akşama yanına içli köfte erişte ve çorba yapacağım
ne güzel bir süpriz olmuş yeni yaşın kutlu olsun sevdiklerinle sağlıklı huzurlu nine senelere🥰

teyze içinde başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah

Günaydınlar💐

Hafta sonu maaşı aldım ödemeleri yaptım .Bir daha ki ay kredi kartını sıfırlayacağım inşallah. Tek korkum bayram .Özel günlerde market alışverişini biraz abartıyorum.Kazasız belasız atlatırsam artık yatırım yapmaya başlayacağım.Çil çil altın sevmek istiyorum😊

Selamm
Dün güzeldi iyi yedik 1.900tl baydık ama ev baklavasından cayımıza corbamıza ciğer pirzola sucuk çatladık.
Manzara zaten yıllardır bayılarak gittiğimiz mekan
Ve fuul çekmişti tüm kamelyalar doluydu haftasonu ben düşünemiyorum orayı
Kişi başı 650tl falan geldi gayet iyi

Bugün için corba be pilav yaptım
Adana kalmıştı 3 şiş yanına şiş tavuk kızartıcam karışık cız bıZ olsun istemiyorlar sulu yemek napim
Oglan yokken yine kaynıyarık falan yapıyorum o varken hep cızbız gidiyoruz
Yine 3 cesit meze ve kaşık salata yapıcam
Eşim tatlı alır hiç tatlıyla uğraşmam
Evi süpürdüm rutin
Kalan dolaplar kaldı pazartesiye hiç elimi süremem
Haftasonu da gezeriz iftara geliriz eve
Yarına pilav corba kalır yanına naparım hiç bilmiyorum
Belki iç yaparım pide yaptırırım kız soruyordu değişik olsun.
Corba pide gider öyle
Ne iyi etmişsiniz.Miss gibi manzara eşliğinde .Yemeği tatlısı 1900 TL Çok değilmiş aslında .Geçen bir yere gittik içinde çayı çorbasıda yok sadece 4 kişiye ana yemek 2000 tl vermiştik.

Gittiğiniz yer Kocaeli ya da Sakarya taraflarımı İstanbuldamı yoksa

Selam kızlar
Cuma günü kayınvalidemlerde 4 aile iftardaydık
Bana sürpriz doğum günü yapmışlar
Tam iftar masasında çorbalar içildi birden ışık söndü
Ne oldu demeye kalmadan bütün çocuklar bir ağızdan doğum günü şarkısını söylediler🥹🥹
Çok mutlu oldum

Cumartesi eşim çiçek göndermiş, akşam yemeğe götürdü
Dünde biraz gezdik dondurmacıya gittik
Birde arkadaşımın aldığı doğum günü hediyesi çok büyük geldi
İade ettim deri ceket aldım
Eli gönlü çok bol bir dünya para vermiş düşün onu iade ettim deri çok şık bir ceket aldım
Mevzu ben ve çocuğumsa hiç gözüne gelmiyor.
İşyerindeyken de herkes derdi hep pahalı çiçekler hediyeler alıyor sana diye.
Millet kurt 🤣 takip ediyor
Yani tabi durumuda iyi ancak almasa almaz.
Geçen oğlanıda resmen donatmış 🤣🤣
Sağ olsun canım benim ♥️

Bugün kalktım eşim oruç
Sabah eşimin memleketlisi sevdiğimiz bir teyze vefat etmiş
Onun haberini aldık mekanı cennet olsun
98 yaşındaydı ama çok kültürlü çok tatlı birisiydi
Her bayram elini öperdik
Telefon trafiği derken
Baktım eşimin dışarı çıkası yok.
Bende balkonu temizledim
Atılacaklar balkon dolabındaki kutular boş kavanozlar hepsi düzenlendi
Tek cam silemedim
Bayramdan sonra inşallah tüm evi dökeceğim✔️
İşim bitince lahana sardım
Kalan iç ile biber doldurdum
Şimdi azıcık uzandım
Akşama yanına içli köfte erişte ve çorba yapacağım
Mutlu saglıklı yasların olsun💐💐💐

Pazartesi rutinim tamamdır toz alma işini yarına bıraktım hafta sonu fazlasıyla yorulduğumdan. Bir makina daha çamaşır hazırladım ama yarın yıkarım yağmur görünüyor gece. Akşama kuru fasulye ve pilav turşu yogurt tamamdır tatlı olarakta çikolata yesinler yarın şerbetlerim bir tatlı eşimle maaşı dün dağıttık bu gün içinde bir yarım ve 100 dolar alıcak Allah bin bereket versin. Şimdi biraz dinlenicem uyusam çok iyi gelicek ama gündüz uykum hiç yok. Eşim en sonunda istediği arabanın koltuk kılıflarını aldı birşey demiyorum ama emekli olunca benden fazla o arıcak bu günlerini artık bu güzel günlerimizi birlikte anarız.

Ne iyi etmişsiniz.Miss gibi manzara eşliğinde .Yemeği tatlısı 1900 TL Çok değilmiş aslında .Geçen bir yere gittik içinde çayı çorbasıda yok sadece 4 kişiye ana yemek 2000 tl vermiştik.

Gittiğiniz yer Kocaeli ya da Sakarya taraflarımı İstanbuldamı yoksa
Kocaeli cnm
Şaşırmış millet buraya yakın semtde bir mekana sormuştum karadeniz mutfagı ama resturant yani bir espirisi yok kişi bası 1.500yi demişti

Selaam
Dün çok olağan gelişti ama pertim çıktı
Bi seyirtepesi bulmuştum oraya gittik cafe falan var istersende masa kiralıyorsun plaja da inebiliyorsun falan
Eşim çok beğendi dedim ben kötü yer bulurmuyum sence 🤌
Cafe sahibi adamlada baya sohbet ettik dedik oruçluyuz ama ramazan sonrası mutlaka kahvaltıya gelicez serpme 450tl manzarada değer.
Ordan plaja indik kız tutturdu ayağımı sokucam girenler vardı sasırmışlar azcık güneş gördüler ama feci dalga vardı

Sonra yıllar olmuştu gitmediğimiz bi göl vardı galiba en son gittiğimizde oglan 12yaşında falandı cok sık gidip bıktığımıZ yerdi dedik o ki geldik buraya kadar 2 turda orada atalım
Gölü tam tur gezemiyordun açmışlar ormanı tam tur gezdik
Nasıl iyi geldi bir de sakindi çok yürüdük ama hala bacaklarım ağrıyo kız iyi dayandı zaten cılız kuşum.
Orman okadar çok seviyor ki hiç yoruldum demiyor tam köy bebesi bu
Ver toz toprak oynasın
İftara ancak geldik eve

Oglan sabah gitti
Corba var
Ciğer kızartıcam pilav salata
Günlük uyduruyorum bişiler yoruldum ne pişirsem derdinden

Haftasonu gezince eve yetişemiyorum
Ve ev alıp başını gidiyor..
Arka 2 camı sildim yağmur geliyormuş ama napim gözüme batıyordu
süpürge yaptım
Battaniyeleri yollukları hep attım balkona son bi güzel havada günlensinler
Tüm evi elimle sildim (şu beni zorluyor ama arada elimle silmezsem içim asla rahat etmiyor)
Pilavı son an da yaparım uzandım kaldım
Banyonun kabini sildim ama duvarlar kaldı yarın artık
Daha kolumu kaldırcak dermanım kalmadı
Dışarıda zaman daha cabuk ve güzel geçiyordu yaw evde zaman geçmiyor resmen

hello bacımlar
Dün kocam balık menümüze git susi al 😅
Kvdeme susi yedirdik kadın sok😅
Dünden susi var iftara😂
Beyti yaptım kız börek gibi sossuz yiyor
Karanfilli cay istiyor cnm bu aksm dizim var
Alya bile uzak sehir var anne bu aksm diyo😅
Tam 9 da dalıyor uykuya dizi baslar rahat rahat izliyorum
İcli köfte almıs metrodan 2,5 kglık
Ay nasıl sevindim ifatara annemleri alcaz cıkarırıım dün de kızarttım cesit oldı
Masam zaten herteldendi dün
Balık,susi,mezeeler,icli köfte ,piyaz 😅

Selam kızlar
Bugün sabah yatakları kapatıp, çamaşırı katladım ve doğru annemlere gittim

Saat 10:00 oradaydım
Trafik çok olur diye erken gittim az fazla oturayım diye
Tam kahvaltı yapacaklarmış sürpriz yaptım
Birlikte kahvaltı yaptık
Sonra kahve içtik

Banka işleri vardı onları hallettim
Dönüşte alışveriş yaptım
Evde eksikler vardı onları aldım
Çıktım eve geldim

Etleri mühürledim az pişirdim
Çocuğu aldım
Geldim tekrar pişirdim eti
Çorbam vardı zaten
Bulgur pilavı yaptım
Salatayı yapacağım
Iftarıda hazırım🙏

İyi geceler kızlar,
Dün alerji ilacımı içmiştim. Kafa bidünya uykuya doyamadım. En son da akşam 9 da uyumuşum. Ela uyurken babası yanına uzanmış. Elaya kitap okutmuş.
Sabah okula bıraktım.
Hastaneye göğüs hastalıklarına gittim.
Solunum testi akciğer filmi ve kan talili yapıldı. Akciğerde şükür birşey yok. Kan sonucuna bakamadım.
Arabayı park ettim spor ayakkabımı giydim. Tam yürüyüşe gidecektim.arkadaş aradı.okulda pano yapılacakmış. Geri döndüm.panoyu hallettik. Ela beni görünce mutlu oldu.
Okul çıkışı çocuklar okulun parkını istedi. Biraz soktuk parka.
Yarın araba eşimde olacak fuar var. Okula götürmeyeceğim. Veli arkadaşlardan biri sağolsun, ben alayım sabah okula getiririm dedi ama gerek duymadım. Dönüşte bırakacak falan uğraştırmaya gerek yok evde takılırız anne kız :)
Okuldan dönerken bu defa aşırı korktuğum ve hiç girmediğim bir yola girdim. Kendimi motive etmeliydim.ama hiç kaygılanmadım,sanırım ilacın etkisiydi😅🤭
Eve gelince kahve içtim. Oruçlu değildim bugünde.
Sonra izmir köfte, pirinç pilavı, mercimek çorbssı, yoğurtlu karnabahar yaptım.
Yarın da belki iftara gelmem dedi.
Bize kadar yemek var.

Selamm
Okadar uyuyorum ama yorgun uyanıyorum :(
Gül sirkesiyle sildim her yeri
Dış kapıya kadar sildim
Bi de dua açıcam evde okunsun

KıZ krep istedi yaptım
Kıyma cıkardım sebzeli köfte yapıcam
Corba yapıcam
C. Mak tambur temizleme seysi almıştım bi temizlensin bakalım.
Modumu bi yükseltmem lazım
Biraz esmalardan çekim
Hiç birseye yetişemiyorum

Tünaydın
Ben de bi uyumusum 🤦🏻‍♀️
Kızı okula bırakıyorum geliyorum koci gececi,bi yatıyorum 12de alarma uyandık🙈
Kalkmıyo kafam enerji kalmıyo orucluyken.
Sogan dolması yapcam aksmaa
Alyada icini yer
Pidemiz yok nasıl zor geliyor gidip almak
Calısırken nasıl hem ise hem eve yetisiyomusum ya bu sene yasdan muaf olacam nerdeyse🤦🏻‍♀️😅

Sabahları daha da erken uyanmaya başladım uyku tutmuyor neyse güzel diyorum ya alarmı kapatıp beş dakika sonra kalkayım demiyorum diye kendimi teselli ediyorum eşimde alarmla kalkıyor ben emekli oluyorum sen zaten uyku düşmanısın diyor olsun seni rahatsız etmem istediğin kadar uyu diyorum nasıl bir uyku var anlamıyorum işten geliyor yemeğe kadar uyuyor yemek yiyor yine uyuyor gece yatağa gidiyoruz benden önce uyuyor neyse kıskanmıyorum. Evi topladım elektrikliye tuttum toz aldım bir makina çamaşır astım pirinçli ıspanak pişirdim canım kısır istedi onu da yaptım fırına çorbalık çıtır ekmek yaptım hazır pişmiş tatlımı da fırına koydum daha çıtır olsun diye az onu da tuttum şerbetledim mutfak topladım bulaşıkları yıkadım dondurucudan ekmek çıkardım evin işlerinden az önce kaçıp kurtuldum. Biriktirdiğim parayı saydım bu ay yarım altın zor gibi yine de devam edicem biriktirmeye ne zaman tamamlarım o zaman alırım. Markete gidip evde eksilenleri almam lazım ama şuan o kadar zor geliyor ki dışarı çıkmak hava da soğumuş neyse yarın giderim. Şimdi biraz istirahat zamanı oturunca anlıyorum yorulduğumu.

Kocaeli cnm
Şaşırmış millet buraya yakın semtde bir mekana sormuştum karadeniz mutfagı ama resturant yani bir espirisi yok kişi bası 1.500yi demişti
Kocaelidir diye tahmin ediyordum çok severim oraları yuvacık maşukiye daha bir sürü güzel yer.Hem İstanbula yakın hem Karadeniz gibi yemyeşil orada ufak bir evim olsa Cumadan gider Pazar dönerim diyordum hep kısmet değilmiş

İstanbul iyice uçmuş gittiğim yer marinaydı ama Kocaeli buralara bin basar ormanı yeter

Back
X