• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Nasıl güzel gezdim hafta sonu, bu günde Dikili ye gittik sahilde yürüdük hava mis gibiydi üşümedik ama sıcak bana fazla geldi cafeye oturduk çay içtik sahilde insanlar köpeklerini gezdiriyorlardı nasıl güzel köpekler birinde görünce bakmayı seviyorum ama sıfır temas bende uzaktan seviciyim. Ordan yazlığa geçtik havalandırmak için hafta sonu az da olsa gelen komşumuz vardı ayak üstü konuştuk herkes yazı bekliyor bizim gibi seviyorum orasını rahat oluyorum orda sabahları tanıdık tanımadık herkes birbirine günaydın demesi bana yetiyor burada o selamlaşma yok. Eve dönerken markete uğradık eksikleri aldık balık pişirdim akşam yemeğine brokoli ve mevsim salatası armut tatlısı da yaptım. Ama yorulmuşum şimdi oturabildim mutfak toplamak uzun sürüyor balık piştikten sonra.

İyi geceler herkese,
1 saat uyuyup uykusunu almış olan ben :)
Dün gece saat 4 te uyudum. Kitabı bitirdim.
Bu akşam çok da uykum vardı Ela uyurken dalmışım.
Hafta sonu valla kocinin çenesinden başım ağrıdı. Bu adam yaşlanınca ben napicam🤢🤒🤕😬😅
Cumartesi Elanın resim kursu vardı ben götürürüm dedim. Saat 9:30 da uyandım. Kurs 11 de. Neyse giyin çantasını hazırla ona kıyafet ayarla birkaç parça birşey yediriyorum.
Koci uyanmış niye erkenden kalkmışım. Kusura bakma da ben senin gibi kıyafetimi giyinip çıkmıyorum dedim.Sonra eşofmanı terziye verilecekmiş bir de ona söylendi. Kızımın akrilik boyası için kapı kapı gezmişim🤣🤣🤣
Bildiğim bir terzi yok zaten o olmadan terzide yapamaz. Belini ölçmesi lazım.
Bizim binada var bir kadın yaparmı bilmiyırum. Bir de benim koci beğenmez yaptığını bir de ona söylenir.ilgilenmedim ben de ne yapayım.
Sonra ben günlerdir planlıyorum birşeyleri planladıklarımı bile yapamıyorım zaman yetmiyor dedim. ee bir de Ela evdeydi. Ödevdi ders yok diye öğretmen dikte çalışması da verdi.Biraz da ödevi yavaş yapıyor.
Bir de ödeviyle biraz da sen ilgilen dedim. Ayda yılda bir okuma yaptırdı o da azcık.
Ben söylenince dün akşam baktım 10 cümle için dikte çalışması vardı onu o yaptırdı ama o söyledi Ela yazdı. Ben Elaya cümle kurduruyordum. O da zaman alıyordu.öğretmen kendileri de cümle kursun demişti.Neyse hiç yoktan iyidir.
Bugün de evdeki çiçekle neden ilgilenmemişim ona söyleniyor.
Başım ağrıdı hakikaten.
Sonra da sorduklarına da cevap vermedim.Elayla oyun oynadık odada. Kahve yapayımmı dedi içmem dedim.
Elayı banyo yaptırdım.
O arada balık yapacaktı onu hazırlamış salata yapmış birkaç çeşit.
Anladı kızdığımı tabi şimdi marifetlerini seriyor. Şu çenesi olmasa gerçekten hiç sıkıntımız olmaz.
Uzun uzun yazdım kızlar kusura bakmayın.

Ara tatilde Ela çok istiyor anneannesine gitmeyi. Ben de birkaç arkadaşı misafir edeceğim ayrı günlerde.
Koci de tatilde gidin ne olcak kuzenleri ile vakit geçirir diyor.
Valla kafamı dinlemeye iyi geleceği kesin.
Ama bilemedim.
Bakalım arkadaşları misafir eder atlatır bakarım. Duruma göre karar veririm.
Hatırları olmasa hiç misafir ağırlama modumda yok bu yıl ya. Niye böyle oldum bilmem ben bu yıl.
Boş zamanlarımda biraz araba ile bilmediğim yerlere de gideyim biraz pratik yapayım diyorum. Ona da vakit kalmıyor.
Yarın sabah okula bıraktıktan sonra belki denerim.

Nasıl güzel gezdim hafta sonu, bu günde Dikili ye gittik sahilde yürüdük hava mis gibiydi üşümedik ama sıcak bana fazla geldi cafeye oturduk çay içtik sahilde insanlar köpeklerini gezdiriyorlardı nasıl güzel köpekler birinde görünce bakmayı seviyorum ama sıfır temas bende uzaktan seviciyim. Ordan yazlığa geçtik havalandırmak için hafta sonu az da olsa gelen komşumuz vardı ayak üstü konuştuk herkes yazı bekliyor bizim gibi seviyorum orasını rahat oluyorum orda sabahları tanıdık tanımadık herkes birbirine günaydın demesi bana yetiyor burada o selamlaşma yok. Eve dönerken markete uğradık eksikleri aldık balık pişirdim akşam yemeğine brokoli ve mevsim salatası armut tatlısı da yaptım. Ama yorulmuşum şimdi oturabildim mutfak toplamak uzun sürüyor balık piştikten sonra.
Evcil hayvan konusunda kedi ve köpek çok seviyorum ve istiyorum da.Ela da yalvarıyor. Ama bir de hayvan olsa gerçekten çok iş çıkar bana, zahmetini düşününce vazgeçiyorum.Kedimiz vardı. Beni bezdiren o dökülen tüyleriydi.
Öyle yere saç düşmesin diye bir takıntım yok. Ama evi sürekli süpürme ihtiyacı duyuyorum.
O da Elanın kış günü alerjisi artıyor ondan dolayı.
Balık pişirince ocak uğraştırıyor. Ama yine de kış günü balıktan vazgeçemiyorum. Kimi insan koktuğu için eve balık sokmuyor.
Ela seviyor balığı, biz de seviyoruz.vitamini de güzel.
Varsın koksun ev.
Ben koku için buhurdanlık var onu yakıyorum iyi geliyor.

Selammm
Haftasonu ev modunda geciyor hava bırrrr malum.
Nereye gitsek en az 1000tl lik oluyoruz şu ara malum mutfaga sardım o parayla şunu alırım diye dizimi kırıp oturdum :)
Az bi eksigim kaldı cogunu hallettim.
Kartı bekliyorum kart kesilsin onlarıda halledim.
Halılar geldi 600tl oraya verdim.
Mutfak eşyalarım baya yenilendi şunlarla mutlu oluyorum işte ❣️

Bu hafta hem komsumun kardesini hem de arkadasimla kızını alicam.
Biri kahvaltiya birine pastalı borekli.
Pasta börek olayı bir miktar canımı sıkıyor ama neysaa hazır alırım en kötü cidden un falan göresim yok.
Unla bir travmamda olmadı oysa barışırız elbet.

Cuma gunude arkadas bir masa hazırlamış
Dedim kızım naptın sen.
Pasta yapmis usenmemis ev pastası
Arpasehriye salatasi, pogaca, hashasli corek, ispanakli borek, kurabiye, beyaz lahan sarmasi.
Ikimizdik zaten masadan kalkamadik ye babam ye.
Kizlar baya oynadı ama zor ayrıldık
Aa bak onunlada plan yaptik bu hafta ikeaya kahvaltiya gidecozz nereye yetissin bu lellican.
Ne oldu sana lellim yaa, sen şipşak poğaçalar börekler tatlılar sererdin :)
Şaşırtıyorsuuuınnn🤭

İyi geceler bacımlsr
Bugun sermis oturuyordım
Beklenen telefon 16.00 de geldi
Size gelelim mi?
Dün anneme gittik yolda karsılastık ,yarın bize gelin dedi arkadas
Babaları evdeymis size gelelime döndü is
Evi topalradım geldiler
22.00 da cıkıs yapıldı
6 saat misafirlik
Gercekten hayret bile edemiyorm
Alya hamburger istedi öglen onu yapmıstm
Köfteler vardı ev köftesi
Tavuk cıkardım birazıyla tantuni gibi yapmt
Birazıyla tavuklu pilav cocuklara
Öncesindr cay masası hazırladm
Ben saldım artk
20.00 gibi yemegi hazırladm
Benim yani cocugum var ac oturtamam sonucta
herhladee Allah bana bereketi böyle verecek diyorm artık
Yoksa gercekten bogaldum bu durumdan
Böyle şeyleri hiç sevmiyorum. Arayıp iptal edelim diyeceğine sana geleyim...sen de keşke "aaa bende seni arayacaktım işim çıktı gelemeyeceğim diye ama tam arayacakken sen aradın" deseydin😂😂😂

Günaydın arkadaslarım
Sabah kzıı bıraktım
Geldim yattım 10.30 da uyanmısım
Kahve bitmisti kahve almaya cıktım
Kahve ,yulaf,arap sabunlu yüzey temizleyici,haslanmıs nohut,soda 387 tl verdim
Yulaf yaptm kendime sevmiyom ama gece ayvalık tostu perileri geldi yiyip yattım
Cayır cayır uyandım
Bide dün filtre kahve bitmisti almadım cıkıp
Ben kahve icmeyince ne bulursam yiyorm😣
Türk kahvesi kesmiyo beni
Aksm icin nohut yapacagım az da pilav var.
Koci doymaz az pilavla
Dünden biraz tavuk sotem var onla birqz da fırın makarna yaparm.
Evi bi tur sildim ceri cöpü topladm
Aksm mac vardı heryer mısır.
Süpürme ve toz alma yaparm
Yagmurlu camlar yine kurtardı pacayı😬

Evcil hayvan konusunda kedi ve köpek çok seviyorum ve istiyorum da.Ela da yalvarıyor. Ama bir de hayvan olsa gerçekten çok iş çıkar bana, zahmetini düşününce vazgeçiyorum.Kedimiz vardı. Beni bezdiren o dökülen tüyleriydi.
Öyle yere saç düşmesin diye bir takıntım yok. Ama evi sürekli süpürme ihtiyacı duyuyorum.
O da Elanın kış günü alerjisi artıyor ondan dolayı.
Balık pişirince ocak uğraştırıyor. Ama yine de kış günü balıktan vazgeçemiyorum. Kimi insan koktuğu için eve balık sokmuyor.
Ela seviyor balığı, biz de seviyoruz.vitamini de güzel.
Varsın koksun ev.
Ben koku için buhurdanlık var onu yakıyorum iyi geliyor.
İnan Yedirenkim ben de aynen öyle diyorum, mutfakta mangal gibi kokularla et yapıyorlar onun kokusu güzel geliyor ama balık ı eve sokmam diyenler böyle yapıyorlar. Ben de her zaman ki gibi dobralığımla biz yiyoruz diyorum.
Bende de öyle bi mallık var gelme diyemiyorm🤦🏻‍♀️
Estagrullah Babym ben de böyleydim söyleyemezdim ama başladım söylemeye dışarıda buluşuyoruz ya, şimdi de ayyy senin kısırını çok özledim hele böreğini nasıl yerim diyor şimdi böylesi lazım bunlara kusura bakma bende ki yara da kabuk bağlamayınca böyle yazdım.
Selam kızlar
Sattığım ürünleri kuryeye verdim
Ortalığı toplarladım
Süpürgeyi saldım
Banyoları temizledim
Çıkan ütüleri birikmeden yaptım
Hesap kitap yaptım
Yemek işi bugün pratik bir şeyler yapacağım
Oğlan gelince hazırlayacağım
Şimdi biraz dinlenmece
Kazancın bereketli olsun Dimplem ben de yarın hesap yapıcam maaşa az kaldı. Ama kredi kartları fena, akıllanmıyoruz da yine alıyorum şimdi almıcam da ne zaman alıcam diyorum kendi kendime terapi yapıyorum.

Bu gün temizlik işine geç başladım hastane işlerim vardı eve gel saat 10.30 olmuş ama layığıyla yaptım. Toz alamadım yemek işine girişince akşam için mantarlı tavuk sote, mercimek çorbası pişirdim yarın da kız arkadaşlarımla buluşacağım için yarın içinde kapuska yaptım. Çok zamanımı aldı yemek olayı neyse yaptım şimdi oturdum kahvemi aldım size geldim. Eşime dün canım çok tulumba tatlısı istiyor dedim iş çıkışı almış geçen hafta çok canımı sıktı bu hafta iyiyi oynuyor bana ama yemezler daha neler çekecek canım görecek o online de sepetim hazır bu akşam kızımla alıcam çok sinir ediyor zaman zaman. Ben de onun canını böyle sıkıyorum. Neyse bakalım bu ay ne kadar maaştan tasarruf edebileceğiz bunu da düşünüyorum. Çamaşırları daha kurutamadım sepet doldu teldekileri peteğe taşımaktan yoruldum ama yapacak birşey yok hava güzel olsa da nemden kurumuyor çamaşırlar.

Selamm
Bi çıkıp hava aldım bastı ev.
Tedi gezdim.
Züccaciye gezdim.
Market yaptım.
Kahvaltılıkları yarına bırakmim dedim eksiklerim vardı.

Eve gel ev süpür. Toz al
Corba yaptım nohutlu pilav var az da sote yapıcam şipşak.
Yatak örtüsü geldi sevdim güzel durdu ama yastıklarını kullanmam gibi.
Beğendim.
1 kahvaltı catal bıcak tkm
1 de gunluk yemek kaşık catalı beğendim.
Taksitle alıcam galiba.
Alınca ödeniyor bir şekil.
Bizim zuccaciyeci amca var ona bi salata kasesi gösterdim var mı sende diye bu cok guzelmis dur ben alim bundan Eminönüne gidince diyor.
Amca bu ara piyasının favorileri bende al sen bunu yok satar dedim.
Alır haftaya kesin yattı kafasina :)
Ben netten kuponla uyguna aldım şansını kaybetti artık.
Bazen gosteriyoruz ona getiriyor varsa karşıdan.
Bi recellik bulamadım kac yer gezdim yok icime sinen bişi bulamadım.
Yarın bi tur daha atarım.

Ambalajcı abi var bi de poset(cöp icin) dogum gunu seysileri balon vs aliyorum ondanda
Renkli pecetelerimi aliyorum
Abi kırmızı bekliyorum hala dedim listeyi gosteriyor o da bana bak yazdım ama unuttum diyo mal almaya gidince.
Iyi bakalım turuncu alim bu sefer dedim.
Ben seviyorum pecete.
Evde 5 desen var.
Kuranda falanda hep onlardan kullandım seviyorum.

Deterjan, siviyag, toz seker, pirinc falan fazlaca almıştım kışı cikartır bana.
3 pkt wc kagidi 2pkt de havlu kagit var depoda.
Yaza kadar almam.
D.gaz 1.700geldi.
Bu sene cok geliyor bilmiyorum aynı ayarda hep ama bilemedim.

Bu ay fazla market alısverisi yapmam kahvaltilik ve kasap sadece.
24unde oglan gelecek 1 ay burada.
Bizim boğaz derdimiz baslar.
Tereyag ve köy peynirlerimde yaza kadar yeter.
Bu yaz gidemezsem memlekete tur'a gidince alırım.
O da olmazsa bu yaz pazarda tanistigim abladan siparis vercem.
Cay fabrikasindaki kız bile tanıdı bizi yine bu yaz.
Ben daha sık gitsem esnafla kanka olurum net.
Cay fabrikasindanda koliyle almistim o da Temmuza kadar gider bize.
Yazın soyleli alıp koymayı cok seviyorum.
Hele o domatesleri acıyorum ya mis kokuyor.
Keske imkanım olsa daha cok seyler koysam (yer yok)
Köyde uzun kalsam ben baya bisey yaparım.
Bahcede ates yakar odun atesinde recel bile yaparım.
Hevesim var ama işte
Nasip be belki bir gün..

Bu gün temizlik işine geç başladım hastane işlerim vardı eve gel saat 10.30 olmuş ama layığıyla yaptım. Toz alamadım yemek işine girişince akşam için mantarlı tavuk sote, mercimek çorbası pişirdim yarın da kız arkadaşlarımla buluşacağım için yarın içinde kapuska yaptım. Çok zamanımı aldı yemek olayı neyse yaptım şimdi oturdum kahvemi aldım size geldim. Eşime dün canım çok tulumba tatlısı istiyor dedim iş çıkışı almış geçen hafta çok canımı sıktı bu hafta iyiyi oynuyor bana ama yemezler daha neler çekecek canım görecek o online de sepetim hazır bu akşam kızımla alıcam çok sinir ediyor zaman zaman. Ben de onun canını böyle sıkıyorum. Neyse bakalım bu ay ne kadar maaştan tasarruf edebileceğiz bunu da düşünüyorum. Çamaşırları daha kurutamadım sepet doldu teldekileri peteğe taşımaktan yoruldum ama yapacak birşey yok hava güzel olsa da nemden kurumuyor çamaşırlar.
Erkekler hic ders almıyorlar.
Hep zararlı kendileri çıkıyor ama yok ;)

Geniz eti öksürük yapıyor mu kızlae
Arkadasın kızda geniz eti var sürekli öksürüyoe cocuk
Geldiklerinde de köm köm öksürüyodu
Geniz etinden dedi(demese ne gelmis gidin diyemezdik)
Alyada öglenden beri öksürük var😏
İns bulasmamıstır bisey😕
İ.zero vardı evde ondan verdim
Gece ilerlese göndermem yarın😣

İns bulasmamıstır bisey😕
Genelde alerjik kökenli oluyor o yüzden yapabiliyor canım. Benim kızda vardı geniz eti ,geniz akıntısı oluyor ve öksürük yapıyordu, alerji tedavisi ile şu an geniz eti küçüldü sıkıntımız kalmadı şükür.
Sinupret diye bitkisel bir şurubu öksürük durumunda arkadaş kullanıyormuş çok memnunum dedi ben denemedim ama,kullananlar çok memnunmuş.

İns bulasmamıstır bisey😕
Bir d eben kıza ve kendime udi hindi yağı kullanıyorum bize iyi geliyor ama tabi dr a sormadan kullanmayın ,ben küçükken vermiyorum kızıma ama şimdi 6 yaş olunca vermeye başladım

Genelde alerjik kökenli oluyor o yüzden yapabiliyor canım. Benim kızda vardı geniz eti ,geniz akıntısı oluyor ve öksürük yapıyordu, alerji tedavisi ile şu an geniz eti küçüldü sıkıntımız kalmadı şükür.
Sinupret diye bitkisel bir şurubu öksürük durumunda arkadaş kullanıyormuş çok memnunum dedi ben denemedim ama,kullananlar çok memnunmuş.
Geniz eti öksürüğüyle normal hastalık öksürüğünü nasıl ayırt ediyorsunuz?
Mutlaka dr ediyordurda
Bunlarda geniz etinden dedi.
Dra vs götürmemis

Back