- 27 Şubat 2013
- 14.366
- 41.025
Bizim de öyle canım, benim kocinin teyzesi yemek konusunda uğraşlı yemekler yapar.Aslında konu yemek falan degil,önemsenmemek.
Bunu biz uzun süredir yasıyoruz önemsemiyor.
Ben annemde olsa,kocam da olsa önemsenmediiim ortamda kalmıyorum artık.
Komsusuna gösterdiği özeni bize göstermiyorsa gitmiyorum.
Koca yaz 4-5 kez anca gitmisimdir köye.
Gecen gittik mesela kardesimler geldi 3 cocuk orta ,ara tatilde.
Sigara böreği kızartmıs saolsun.Gitti geldi yedi cpcuklar sadece o.
Aksam zaten ya babam ya biz hazır getiririz diye yapmıyr
Anamın evine de haftada 1 giderken yemegimi yapıp götürmeyeyim yani.
Kvdem 72 yasında yaslı valla git evine yıgıyor onune hakkını yemem.
Göcmen oldıgı icin sarması ev yogurdu hep vardır.
Hakkını yemem.
Biz yabancı degiliz diye gecistirmeye calısan herkese netim bu konuda.
Aynı özeni gösteriyorum cunku.
Ben o eski ben değilimHepimize biz depresyon çöktü
Topige kurşun dokturtcem :)
Sorma ya, bir de araba kullanıyorum diye çoğu şeyi de bana kitlemeye çalışıyor.Evde iş bitmiyor eşlerin istekleri hiç bitmiyor
Ahh bu kocalara da birşey beğendirmek de ne zor.Benim annem de daha biz kapıdan çıkmadan ne hazırlayım diye sorar
Anne gelelim yaparız
Yok illa
Annem yemek konusunda takıntılı
Evine misafir gelecekse ilk iş yemek ne yapayım derdine düşer veya evin yanında kebapçı var yemek ısmarlar
mutlaka hamur işi yapar. Aşırı düşkün hamur işine
Babam da kızıyor bu yaşta sağlıklı değil bu yiyecekler diye
İlla evde kömbesi, içli çöreği veya pastatesli böreği olacak. Kabak mevsimi her hafta o kabak tatlısı yapılır
Yaprak sürekli sarar.
Pazartesi beş kilo taze süt getirmiş yoğurt yap diye
Benim eşim yemek konusunda mız mız
Annem ona takık beğendi mi oldu mu? Ne yapıyım
En son anne boşver o kendi anasının yemeğine kulp buluyor
Ne varsa çıkar yerse yer
Dün mesela kemik suyu koydum çorbaya bunda değişik bir şey var dedi
İçersen iç faydalı içmezsen kendin bilirsin dedim , içti
Yani kusura bakmasın ben, annem veya kayınvalidem emek verip yapıyoruz
O zaman aç kalsın yani
Yok o girmedi, çocuk girdi.çocuklarımız genelde yapıyor bunu.Aksam 9 da kek getirip birde eve mi girdi?
Eşin evde yokmuydu?
Aksam 9 da kek tek getirilir cocugunun huyunu biliyorsa.
Bacım senin cevrede değişik
Mont konusunda ben de gez gez bulamadım bi düzgün bişiKabanımı cok kalın ağır olanlardan istemedim ben giyemiyorum öyle daralıyorum ince bisey aldim 1000tl.
Pant 550tl verdik.
vizon ve ya bej 1 tanede trendyoldan alıcam yine uygun bisi 3 rengim olur yeter bana kac sezon.
Kısa mont bulamiyorum her yerde biker ceketlerden var lutfen modasi falan varsa gecsin gitsin bitsin.
Kocaman ceketleri giyiyolla o ne allasen ya.
Bi de oversize lüten şunlarin modasi falan kalksin kabanlarda. Dedemin kabani resmen o hele Zara olanlara ölüp bitiyorlar instada bildigim kocaman palto işte ne yani
Kucuk beden diye bisi yok.
S beden deniyorum kocaman oversize.
Yok uzerime oturan bisey bulcam diye kac magza gezdim.
Bir donemde tam boy sisme montlar vardi kocaman duruyordu cidden okadar usuyormu insanlar?
Onu giysem kan ter icinde kalırım ben robot gibi.
Bulucam duu bakalim
Nazenincim benim annem de ağrı çektiği zaman son haddine gelene kadar arayıp söylemiyor. Hep bir yük olmayayım düşüncesi var. Sonuçta anne ya bu. Yıllarca emek vermişler bizlere. Biz ilgilenmeyeceğiz de kim ilgilenecek.Bu gün sabah sabah kıymalı bezelye yaptım şimdi de pirinç pilavı yapıcam, bu gün öylesine geçti ev topladım eşim eketrikli süpürgeye tuttu ve fırına gittik ekmek aldık kahvaltı yaptık. Annemi babamı aradım cuma mübareği için annemin dişleri yeni yapıldı çok ağrısı varmış aldık hastaneye götürdük anneme dedim bu kadar da mülayim olma neden aramadın benim aramamı bekliiyosun günah vücuduna neyse doktor baktı biraz rahatlattı yine devam ederse gel teyze dedi eve geliyoruz size yük olmamak için geçer diye bekledim dedi yapma böyle anne dedim bak bizi de üzüyorsun dedim. Neyse eve bıraktık inşallah iyi olur.
O cocugunun huyunu biliyordur muhakkak Elayla oynucam kalim diye tutturcanı.Yok o girmedi, çocuk girdi.çocuklarımız genelde yapıyor bunu.
Zaten ben uygun görmediğimde arkadaşa da gel içeriye demem hiç.uygunsam gel derim.
Ya da uygunsam kalsın sıkıntı yok derim.
Uygun değilsem illa bir bahanem vardır
Teraziler genelde olaylara 2 acidanda bakarlar ondan kararsizlar bence.Mont konusunda ben de gez gez bulamadım bi düzgün bişi
Çok baktım hiç tarzım değil.
Yağmurluk gibi mont ince birşey iki yıldır bulamadımbazen diyorum yükselen burcum terazi ya kararsızlıkmı vurdu beni :)
Ama hakikaten yok düzgün birşey.
Her anne bilir huyunuO cocugunun huyunu biliyordur muhakkak Elayla oynucam kalim diye tutturcanı.
Ertesi gün okulu olan cocuk icin uygun saat degil.
Bilemedim
Amin abla cümlemizin keske olsa daha cok yapsakAllah kabul etsin hayrını hep yazarım sana yine yazıcam kalbinin ekmeğini yiyorsun Rabbim daha çok versin sana güzel babym. Anneni okudukça ben de hayret ediyorum kafamda çok fazla titiz temiz bir kadın beliriyor kendine ait kuralları var ama ben de senin yaptığını yapardım ben nasıl hizmet ve hürmet ediyorsam aynısını beklerim haklısın canım.
Elayla hiç oynamıyorlar. Eladan 3 yaş küçük ve genelde kendi başına oynuyor.O cocugunun huyunu biliyordur muhakkak Elayla oynucam kalim diye tutturcanı.
Bilemedim
Kombin konusunda teraziler bir numara, bir de en iyisi olsun diye düşündükleri için çok düşünürlerTeraziler genelde olaylara 2 acidanda bakarlar ondan kararsizlar bence.
Olumlu ve olumsuz.
Mesela ben almadan once nasıl kombinlerim? Nerede giyerim? Nerede kullanırım düşünürüm.
Icime sinen biseysede uzerimde paralanır yillarca giyerim bikmadan.
Ama beni kararsız bırakıyorsa genelde giymeyecegim seydir o.
Ben alırken hep nasıl kombinlicem? Nerede giyicem falan diye düşünüyorum.
Bir de bende uyum önemli.
Evdekilere uysun diye baya düşünüyorum
Yanlış anlamışımO cocugunun huyunu biliyordur muhakkak Elayla oynucam kalim diye tutturcanı.
Bilemedim