Küçük Düşün Büyük Olsun!

Dün göz doktoruna gittim yakın gözlüğümün yanına birde uzak gözlüğü yazdı doktor astiğmatta varmış neyse eşimle gittik gözlükçüye o her zaman bizi kazıklayan bir gözlükçü var oraya gidelim dedi hayır gitmem dedim oraya atasun optike gidicem dedim kızın çercevesi vardı evde onu da aldım yakın gözlüğümüde aldım kurumsal bir yer olduğu için liste üzerinden hepsini gösterdi çerceveler bizden sadece gözlük camı aldık devletin ödediğinin üstüne sadece 302 tl ödedik eşim hala diğer gözlükçüden bahsediyor artık bitti dedim benim gözlüklerimi hazırlayınca arayacaklar eşimin yakın gözlüğünü takıyorum ama bana numarası az geliyor. Sabah evin heryerinin tozunu aldım havalandırdım mutfak defalarca toplanıp temizlendi ıspanak yemeği yaptım çorbam var az da başka bir yemeğim var salata ve yoğurt tamamdır. Eşimle biraz yürüyüş yaptık markete uğradık birkaç eksik vardı aldık. Yine piyasaya paramızı bıraktık.
Sadece kahve içmeye gelen için önceden hazırlık yapardım şimdi sadece kahve mi içmek istiyor sadece kahve yapıyorum başka bir şey ikram etmiyorum ben kimseyi arayıp sana kahveye gelicem demiyorum demem de kahveye geliyorlar oturup kalıyorlar vaktiyle kalkması gerektiğini bilmiyorsa ben de böyle çözüm buldum. Annem ayıp olur diyor asla olmuyor dedim kahveden sonra çay ikramı ve yanında da keki-kısırı-böreği olan tabagı yutup gidiyor ben sadece kahveye gelmiştim demiyor dedim annem sen de haklısın dedi. Bir arkadaşım var evimde ağırlamak hiç istemiyorum elini yıkar havluya silmez üzerine siler saçına sürer bende kağıt havlu koydum baktım onu kullanıyor ben çok dikkat ederim biri gelicekse önce lavabolarımı kontrol ederim sonra havlularımı değiştiririm bende onun evine gidince aynısını yapıyorum havlum temiz diyor ama ben kağıt havlu koparıp onunla siliyorum ellerimi kendini temiz titiz birisi zannediyor ama öyle biri de değil ama iyi satar kendini neyse bundan sonra dışarıda görüşmek istediğimi söyleceğim birde eli o kadar sıkı biri ki, yaptığı ikramlıklar yenmiyor ya yağı az koyar ya da şekeri ağız tadıyla birşey yiyemezsin evinde ama havalar havalar.

Millet kendini bebesini eğleyecek yer arıyor
Yeni evliyken bir misafir gelmişti
Çocuğuna benim beyaz koltuklarımın tepesinde portakal yedirmeye çalışıyordu
Çocuk kaçıyor bu ısrarlar
Dilimi zor tutdum
Git evimde eğitim ver
Bir tanesi de kızı kudurdu iki dakika durmadı
Kızmıyorum özgüveni bozulmasın diye dedi
Hepsi benim evi bekliyormuş
Benim cocugum ters bi cocuk yani ögretmeye calısıyoruz oyuncak paylasmayı ama bazen ınadı tutuyor vermiyor,onu ıkna etmeye calıs oteki tarafta diger cocuk aglıyır ayy tam kaos benim kızla olacak is degil gidip gelme😣

Dün göz doktoruna gittim yakın gözlüğümün yanına birde uzak gözlüğü yazdı doktor astiğmatta varmış neyse eşimle gittik gözlükçüye o her zaman bizi kazıklayan bir gözlükçü var oraya gidelim dedi hayır gitmem dedim oraya atasun optike gidicem dedim kızın çercevesi vardı evde onu da aldım yakın gözlüğümüde aldım kurumsal bir yer olduğu için liste üzerinden hepsini gösterdi çerceveler bizden sadece gözlük camı aldık devletin ödediğinin üstüne sadece 302 tl ödedik eşim hala diğer gözlükçüden bahsediyor artık bitti dedim benim gözlüklerimi hazırlayınca arayacaklar eşimin yakın gözlüğünü takıyorum ama bana numarası az geliyor. Sabah evin heryerinin tozunu aldım havalandırdım mutfak defalarca toplanıp temizlendi ıspanak yemeği yaptım çorbam var az da başka bir yemeğim var salata ve yoğurt tamamdır. Eşimle biraz yürüyüş yaptık markete uğradık birkaç eksik vardı aldık. Yine piyasaya paramızı bıraktık.
Sadece kahve içmeye gelen için önceden hazırlık yapardım şimdi sadece kahve mi içmek istiyor sadece kahve yapıyorum başka bir şey ikram etmiyorum ben kimseyi arayıp sana kahveye gelicem demiyorum demem de kahveye geliyorlar oturup kalıyorlar vaktiyle kalkması gerektiğini bilmiyorsa ben de böyle çözüm buldum. Annem ayıp olur diyor asla olmuyor dedim kahveden sonra çay ikramı ve yanında da keki-kısırı-böreği olan tabagı yutup gidiyor ben sadece kahveye gelmiştim demiyor dedim annem sen de haklısın dedi. Bir arkadaşım var evimde ağırlamak hiç istemiyorum elini yıkar havluya silmez üzerine siler saçına sürer bende kağıt havlu koydum baktım onu kullanıyor ben çok dikkat ederim biri gelicekse önce lavabolarımı kontrol ederim sonra havlularımı değiştiririm bende onun evine gidince aynısını yapıyorum havlum temiz diyor ama ben kağıt havlu koparıp onunla siliyorum ellerimi kendini temiz titiz birisi zannediyor ama öyle biri de değil ama iyi satar kendini neyse bundan sonra dışarıda görüşmek istediğimi söyleceğim birde eli o kadar sıkı biri ki, yaptığı ikramlıklar yenmiyor ya yağı az koyar ya da şekeri ağız tadıyla birşey yiyemezsin evinde ama havalar havalar.
Bide o is var sadce kahveye geliyorlar önden banyaoları kontrol et havlulaları degistir.
Yani gelene sadece kahve de bize bayagı misafir telası.
Sigara kullanmıyorum ben arkdas kullanıyor,balkona cıkıyor koci balkonda tozlu mu acaba cıkıyor kız diyo🙆🏻‍♀️
Kıs günü balkon yıkayamıcam valla tozluysa cıkmasın dedim😅

Öyle kişilerden uzak durmak lazım
Cimrilik hastalık
Bende de var öyle bir tip
Havalar bir milyon
Ama yarıma kıyamaz bütünü bölemez derler ya öyle bir tip

Slmm bacımlar
Anama coktuk bugun
Onun evde merkezi sistem ama onlarınkiler sabah aksm yakıyolar gündğz yanmıyo
Valla üsüdüm
Onlar alısmıs ama biz sıcak seviyoruz aksm yemekten somra babama dedik bizi bırak sen.
Bide anamın huyudur öglen yemegi yemezler
Kızı doyurup gittim giderken de cevizli lokum flan aldım cocuk aksama kadar kemirdi.
Babam geldi 18.00 da bu cocık ac yapmadın mı bisey diyo
Annesi var girer yapar ac olsa diyo annemde😅
Bence bende sıkıntı var insan anasıyla bile aynı kafada olamaz mı ya😅
Babam kızmseviyo diye lahmacun yaptırıp gelmis saolsun
Bana sen ac kalıyoz diye mi gelmiyon,gel ben söylerim yemek diyo kıyamam ya😅
Yok dedim baba ac kalsak girer yaparız dedim.
Eve geldim kızı uyuttum kahve bastım .

Bugun bide ptt de kargıyla ugrastm
G.dolapsda bi kadın msj atmıs iste ihtiyacı varmıs oglu varmıs 5 yasında
Tmm dedim ne lazım
Bitane kabanım vsr bu güzslmis ama bana olmaz dedi kadın
Dedim oglunız ıcın ne lazım ?esofman altı flaan ayarladım biseyler anama gitmisken veriyim dedim sanlıurfada ptt subeden alırım dedi
Alya tam numara aldık cisim demez mi?
Cıktık anneme kızı bıraktım döndüm tekrar sıra aldım
Allahım 25 dk sıra bekledim
Neyse kargoda cok cıkmadı 175 tl cıktı Allahtan .
500e hazırlamıstım kendimi😅
Verdim ins isine yarar.
Böyle olunca stres de oluyorm acaba begenir mi diye.

Slmm bacımlar
Anama coktuk bugun
Onun evde merkezi sistem ama onlarınkiler sabah aksm yakıyolar gündğz yanmıyo
Valla üsüdüm
Onlar alısmıs ama biz sıcak seviyoruz aksm yemekten somra babama dedik bizi bırak sen.
Bide anamın huyudur öglen yemegi yemezler
Kızı doyurup gittim giderken de cevizli lokum flan aldım cocuk aksama kadar kemirdi.
Babam geldi 18.00 da bu cocık ac yapmadın mı bisey diyo
Annesi var girer yapar ac olsa diyo annemde😅
Bence bende sıkıntı var insan anasıyla bile aynı kafada olamaz mı ya😅
Babam kızmseviyo diye lahmacun yaptırıp gelmis saolsun
Bana sen ac kalıyoz diye mi gelmiyon,gel ben söylerim yemek diyo kıyamam ya😅
Yok dedim baba ac kalsak girer yaparız dedim.
Eve geldim kızı uyuttum kahve bastım .
Gelin kaynana gibisiniz 😅 Ama çok haklısın gerçekten çocuk var diye yapmalı bence de.
Benim annem de yemek konusunda çok kapsamlı değildir.Mesela genelde biz giderken yolda birşeyler yer gideriz.
Açmısınız diye sorduğu da olur da. Bazen sormadığı da. Yolda yiyorsunuz hep diye sormadım diyor bazen.Belki de kendi evleri sayılır yapar yerlermi diyorlar bilemedim.
Ama biz oradayken hiç birşey yapmasa çocuk var diye çorba yapar mutlaka.
Geçen de kahvaltı yaptık.
Tabi yemek yapmasını da beklemedim. Hem çat kapı gibi oldu gitmemiz, hem de zaten ağrıları oluyor son zamanlar da çok şey de beklemiyorum. Sağlığı yerinde olsun yeter.

Kızlar bayağı bir anlatmışsınız,yazdıklarınızın üstüne tam da bu akşam komşum geldi kek yapmış getirmiş. saat 9 a geliyor. Ben de Elaya okuma ödevini yaptırıyordum.
Tabi oğlu da onunla gelmiş.
İçeri girdi gitmek istemedi. Gel diyor gitmiyor burada durayım ne olur anne diyor.Ela da gitmesin ne olur dedi. Okuma yaptırıyordum dedim. Ödevimiz var dedim.okuma ödevini yaparlarsa olur dedim.
Bir şartla bırakırım okumaya devam edeceksiniz dedi. Sonra tabi yarım saat sonra alırım dedi. Tabiki oyun oynadılar. Okuma yapmadılar. Zaten arkadaşımın oğlu kaç yıl önceden bu yana okumayı ve yazmayı biliyor. Onun için o benim kadar ödevle uğraşmıyor.
Bundan önce de hafta içi birkaç defa demişti Elayı görmek istiyor diye, ödevimiz çok demiştim.
Fırsat olduğunda okul çıkışı görüştüğümüz oldu 1 saatliğine.ama sık sık görüşmüyorum çocuklar okuldan dönünce.
Ben hafta içi akşam misafir istemiyorum.
Çünkü ödevleri aksıyor ve uyuması gecikiyor.
Bu beni de etkiliyor. Eskisi gibi olamıyorum. Çünkü zaman geçtikçe tercihler değişiyor.

Bugün sabah okulun kapısına bıraktım ama 40 dakikada gittim püfff. Derse geç bile kaldı.
Diğer türlü 20 dk sürüyor. Eşim de ısrarla kapıya bırak kapıya bırak... Ben de hava çok soğuksa bırakıyorım yoksa yakın yere parkedip yürümeyi tercih ediyorum.
Okul dönüşü yolda bir tır kalmış yan şeritte.
Daracık yerden geçerken tedirgin oldum.hatta tıra sürtmeyeyim derken lastiğim kaldırımın dibine gitmiş😅 hemen düzelttim.
Geçtim gittim.
Sonra birkaç iade edeceğim şey vardı onu hallettim. Koci çikolata kalıbı istedi onu aldım.arkadaşı istemiş.
Markete uğradım.şok marketten derz temizleyici aldım ama pencere çerçeve ince detaylarına kullanmak amacıyla almıştım. Meğer derz temizleyiciymiş :)
Eve geldim. Mutfakta dolabın bir bölümünün içini sildim. Annemin verdiklerini yerleştirdim.
Evi toparla süpür, okul çıkış saati geldi.
Okuldan aldım markete uğradım yine.
Eve geldik. Double kahve keyfiydi😅 ona da süt köpüğünü double yaptım.
Oturduk. Çamaşır katladım.
Zaten hergün bir makina çamaşır.
Sonra babasıyla konuşurken babası kek istemiş. Yemek yapacağım uğraşamam vaktim yok dedim.
Komşu da getirince benim koci diyor senden hayır yok, kek de geldi diyor 😅
Sanki zil takıp oynadım evde :)
Bugün ödev çoktu, okulda yetiştiremedikleri de vardı. Matematik ve Türkçe dersinden kaç sayfa vardı onları tamamladı. Ben okuyorum. Sonra kontrol ediyorum.
Ahhh bu kocalar ne rahatlar ya. Arada okuma çalışması yaptırıyor. Okadar. O da ayda yılda bir.

Millet kendini bebesini eğleyecek yer arıyor
Yeni evliyken bir misafir gelmişti
Çocuğuna benim beyaz koltuklarımın tepesinde portakal yedirmeye çalışıyordu
Çocuk kaçıyor bu ısrarlar
Dilimi zor tutdum
Git evimde eğitim ver
Bir tanesi de kızı kudurdu iki dakika durmadı
Kızmıyorum özgüveni bozulmasın diye dedi
Hepsi benim evi bekliyormuş
Benim geçen yıl vardı ya, anlatmıştım burada.
Bir arkadaş küçük çocuğu için size gelmek istedi vs diyordu. Yani benim ev çocuk oyun yeri gibi.
Bir de en kızdığım şey, eline krep veriyordu gezerek yiyordu. En sonunda evde gezerek yenilmesini sevmediğimi söyledim.
Gelince dağıtılan oyuncakları topluyordu ama ben mesafe koydum.
Çünkü Ela zaten okulda gerek duymuyorum.
Bisiklet var plates var dedim. Bu yıl ayda yılda bir görüşme oluyor o da çocuksuz görüşüyoruz.

Bir de sevmediğim şey, benim mutfakta alt çekmecede abur cubur var. Bazı çocuklar gelince orayı açıyor. Yemek istiyor.
Karıştırıyor vs.
Bazı anne babalar bu konuda duyarlı değil malesef.
Ben kaç yaşında öğrettim başkasının evine gidince çekmece dolap karıştırılmayacağını.
Ela abur cubur alırken anne şu kadar koysam olurmu diyor.
Ama her çocuk öyle değil.
Yakın zamanda çekmeceyi değiştireceğim😅
Çünkü bisküvi vs alıp ellerine yiyen oluyor gezerek yemeye ben asla izin vermiyorum.

Ne kusuru canım benim, havalı insanlardan ben de nefret ederim.
Ben de biri gelecekse muhakkak havlu değiştiririm. Zaten küçük yedek havlularım da her daim banyomda havlu sepetinde.
Eşimin teyzesi de anneme gelince kağıt havlu varmı demişti, ama ben onun evinde lavaboda hiç kağıt havlu görmedim😅 hatta çoğunlukla havlular ıslak nemli gibi oluyor.
Kahve konusuna gelince komşumla genelde sadece kahve içeriz.hiç beklemez öyle şeyler.
Bazen işte ufak defek çikolata lokum kuruyemiş koyuyorum.
Pasta vs niye yapacağım kahveye gelmekle çaya gelmek farklı şeyler.

Ben şimdilik rutine koydum
Bugün taze havuç suyu götürdü
Yarına vişne veya elma seçeneği var
Birde kaynatamazsam ev yoğurtu ile ayran yaparım
Benim oğlan dikkat eder yediğine içtiğine kola bile içmez.
Hazır da bir kaç kez ben aldım içime sinmedi.
Ayran içmiyor, colayı zaten hiç ağzına koymadı şükür.
Portakal suyu vişne suyu tek içtiği bunlar.
Ihlamur ve adaçayı da içtiği sıcak içecek.
Limonata da sever :)

Gelin kaynana gibisiniz 😅 Ama çok haklısın gerçekten çocuk var diye yapmalı bence de.
Benim annem de yemek konusunda çok kapsamlı değildir.Mesela genelde biz giderken yolda birşeyler yer gideriz.
Açmısınız diye sorduğu da olur da. Bazen sormadığı da. Yolda yiyorsunuz hep diye sormadım diyor bazen.Belki de kendi evleri sayılır yapar yerlermi diyorlar bilemedim.
Ama biz oradayken hiç birşey yapmasa çocuk var diye çorba yapar mutlaka.
Geçen de kahvaltı yaptık.
Tabi yemek yapmasını da beklemedim. Hem çat kapı gibi oldu gitmemiz, hem de zaten ağrıları oluyor son zamanlar da çok şey de beklemiyorum. Sağlığı yerinde olsun yeter.
Gunde 25 tane Türk kahvssi iciyor ic kahve ic kahve ıcım bulanıyo artık.
Benimki masallah senden benden genc😅
Bizimkileerin ögle yemegi huyu yok o yuzden aklına gelmiyor.

Aslında konu yemek falan degil,önemsenmemek.
Bunu biz uzun süredir yasıyoruz önemsemiyor.
Ben annemde olsa,kocam da olsa önemsenmediiim ortamda kalmıyorum artık.
Komsusuna gösterdiği özeni bize göstermiyorsa gitmiyorum.
Koca yaz 4-5 kez anca gitmisimdir köye.
Gecen gittik mesela kardesimler geldi 3 cocuk orta ,ara tatilde.
Sigara böreği kızartmıs saolsun.Gitti geldi yedi cpcuklar sadece o.
Aksam zaten ya babam ya biz hazır getiririz diye yapmıyr
Anamın evine de haftada 1 giderken yemegimi yapıp götürmeyeyim yani.
Kvdem 72 yasında yaslı valla git evine yıgıyor onune hakkını yemem.
Göcmen oldıgı icin sarması ev yogurdu hep vardır.
Hakkını yemem.
Biz yabancı degiliz diye gecistirmeye calısan herkese netim bu konuda.
Aynı özeni gösteriyorum cunku.

Bende birtek ben öyleyim sanıyordum.

Bir iki ay önce sürekli bir yerlere gidiyordum şimdilerde kimseyi göresim yok ,ne misafirliğe gidiyorum ne de misafir alıyorum. Kıştanmı böyle hissediyorum bilmiyorum hava erken kararıyor soğuk , işim bitince en sevdiğim şey sıcacık evime gitmek🤗🥰 Gider gitmez yemekle sofra kurmakla uğraşıyorum onların işleri vs derken saat geçiyor bir yorgunluk çayı içip ailemle iki sohbet edip yatıyorum.

Haftasonu zaten iki güncük.Haftaiçi erken kalktığımızdan Cumartesi güzelce uykumu alıyorum dinleniyorum .Çamaşır ,alışveriş ,yemek ,temizlik vs işlerimi anca yapıyorum.
Haftasonumu çekirdek ailem hariç kimse için harcamak gelmiyor içimden ,ben keyfim ve kahyası mutluyuz😊
Hepimize biz depresyon çöktü
Topige kurşun dokturtcem :)

Bide o is var sadce kahveye geliyorlar önden banyaoları kontrol et havlulaları degistir.
Yani gelene sadece kahve de bize bayagı misafir telası.
Sigara kullanmıyorum ben arkdas kullanıyor,balkona cıkıyor koci balkonda tozlu mu acaba cıkıyor kız diyo🙆🏻‍♀️
Kıs günü balkon yıkayamıcam valla tozluysa cıkmasın dedim😅
Tabi tabi.
Her seferinde tum evi toparlamak durumunda kaliyorsun.
Abdest aliyor benim arkadaslarım mesela mutlaka havlu kagıt koyuyorum banyoya kurulama için
Sadece salonu toplim bitti olmuyo
Bir de yeni gelen evi gezip gormek istiyor.

Kızlar bayağı bir anlatmışsınız,yazdıklarınızın üstüne tam da bu akşam komşum geldi kek yapmış getirmiş. saat 9 a geliyor. Ben de Elaya okuma ödevini yaptırıyordum.
Tabi oğlu da onunla gelmiş.
İçeri girdi gitmek istemedi. Gel diyor gitmiyor burada durayım ne olur anne diyor.Ela da gitmesin ne olur dedi. Okuma yaptırıyordum dedim. Ödevimiz var dedim.okuma ödevini yaparlarsa olur dedim.
Bir şartla bırakırım okumaya devam edeceksiniz dedi. Sonra tabi yarım saat sonra alırım dedi. Tabiki oyun oynadılar. Okuma yapmadılar. Zaten arkadaşımın oğlu kaç yıl önceden bu yana okumayı ve yazmayı biliyor. Onun için o benim kadar ödevle uğraşmıyor.
Bundan önce de hafta içi birkaç defa demişti Elayı görmek istiyor diye, ödevimiz çok demiştim.
Fırsat olduğunda okul çıkışı görüştüğümüz oldu 1 saatliğine.ama sık sık görüşmüyorum çocuklar okuldan dönünce.
Ben hafta içi akşam misafir istemiyorum.
Çünkü ödevleri aksıyor ve uyuması gecikiyor.
Bu beni de etkiliyor. Eskisi gibi olamıyorum. Çünkü zaman geçtikçe tercihler değişiyor.
Hafta içi bende sevmiyorum
Belki eşim emekli olsa fikrim değişebilir
Ama okul olduğu sürece erken kalkma durumu var
Yaz zamanı da eşim emekli olsa bizi gelen bulamaz

X