- 31 Ağustos 2017
- 2.217
- 10.288
- 34
Çok çok geçmiş olsun .Allah beterinden korusun.Hepinizi iyisinizdir inşallah, gelemedim çok yoruldum zeytin toplamayla son gün de eşimin kolu kırıldı çok şükür ameliyat oldu şimdi evdeyiz. Zeytin fiyatları çok düşük eşimde hepsini yağ yaptı on kilo da bir kilo yağ verdi iyice sinirlendi çok zarar etmişiz tarlayı satışa çıkardı emlakçı geldi ben çok kötü oldum inanın insanlar nasıl satıyor dedim emlakçıya satmayı düşünmüyoruz dedim eşim bana kızdı ama yapamazdım bu sene herkes zarar etti dedim bana kızgınlığı bayağı sürdü hiç taviz vermedim açıklama da yapmadım ama kolu kırılınca hepimiz çok üzüldük Rabbim daha büyüğünden korudu dedim çok şükür bin şükür dedim. Kardeşi ve karısı da beni çizgimden çıkardı çok kızdım inanın 100 kilonun üzerinde zeytin götürdüler bidon bidon zeytin kurduğunu anlattı annesine götürüyor eltim annesi yapıyor. Tarlada da kaynım bu ağaç benim bu ağaç da benim hep onları topladılar alın dedim canınız ne kadar istiyorsa alın çünkü bana sormuyorlar bile ben böyle bir yüzsüzlük görmedim. Bizi 3 yıl önce bir ağbimizin zeytinliği var davet etti gittik eşimle ikimize ne kadar isterseniz toplayın dedi inanın orta boy bir poşeti bile doldurmadım yeterli dedim ısrar ettiler yine de toplamadım bunlar nasıl birşey anlamadım birde bana pinti dedi kaynım ben pinti değilim dedim içimden salağım dedim. Şimdi de yağlara göz diktiler eşime ver dedim vericek ama kolunun iyileşmesi lazım amcamın evine koyduk yağları yazlığa bile götüremedik ben götürürüm diyor eşime öyle bir bakmışım ki gözlerim acıdı ne yapmak istiyorlar anlamadım. Kardeşimin doblo aracı var onunla gittik tarlaya mazotunu koyduk onlarda eşiyle kendi araçları ile geldiler eşim onların aracına da benzin koymuş birde evde ki kendi aracımıza benzin koyunca akaryakıt ile dolmuş kredi kartı eşim birde yardıma geldiler diye para verdi valla nasıl toparlarız bilmiyorum. Kardeşi de karısıda günde birkez eşimi arıyorlar nasılsın ağbi diye benim kinde ki havayı görmeniz lazım arıyorlar diye daha önce hiçböyle aranmazdı eşimde buldumcuk oldu. Canım çok sıkıldı kızlar size yazmak için dünden beri fırsat kolladım kusura bakmayın ama kimseye söyleyemiyorum sadece size yazıyorum. Kredi kartı coştu nakit parada suyunu çekti yine de çok şükür halimize.
Bizde de durum aynıCanım ben hiç bir şeye yetişemiyorum. İyiki ikinci çocuğum yok.huniyle gezermişim
Bir şeylere koşmaktan sanki Elaya daha az vakit ayırıyorum gibi geliyor bana.
Ödevini yap demeden yapmıyor,tv yi kapat demeden kapatmıyor. Bugün ben mutfağı toparlarken o da ödevlerini yaptı. Ama tabi yaptığı herşeyi kontrol ediyorum.
Okuma yapınca da doğrumu okudu diye bakıyorum.
Akşam da okuma çalışması yaptırayım dedim. Böyle sanki istemiyor gibi hal ve hareketler. Yemekten kalkar kalkmaz tv açtı.Aklı tv de gibiydi.çünkü normal zamanda tv açık değilken ben demeden okumaya çalışoyor. Güzelce söylüyordum. En son kızdım. Kızınca ağlamaklı ağlamaklı geldi sarıldı. Düzgünce okudu şükür.Sonra da konuştuk.
Boşver ablasını bence, bu süreçlerde en önemli şey moral destek hastalığın en iyi tedavisi bence. Hem o hastalığı yaşayıp hem evde kimseyle konuşamamak görüşememek hasta insanı daha çok hasta eder.dikkat ederek görüşüp iki muhabbet güler yüz daha ötesi varmı..Selamm
Ay moralim bozuldu bugün bi gerildim.
Arkadaşımın kemoterapi aldığını ogrendim babamin vefatindan sonra.
Babamin hastaligi donemi (gecmis olsuna arayip babamin durumunu soruyordu ozaman iyiydi yani hasta degildi hastaligi yoktu) görusememistik.
O haziranda memesinde kitle sikayetiyle gidip hatsaliginı ogrenmis(telf anlatmisti)
Tabi babamin ameliyati vs o dönem o da kemoterapi alıyorumus bende bilmiyorum tabi hastaligini.
Sonra babamin vefatini duyup bas sagligina aradi.
Ozaman bende kemoterapi aliyorum boyle boyle dedi.
Bagisiklik dusuyor vs biliyosunuz gitmedim ama surekli telf. Soruyordum hatta gel dedi kac defa dedim gelirim bi gormeye sen tedavine devam et burdayım ben görüşürüz elbet.
Sonra radyoterapiye basladi sonra o da bitti.
Dün msj attım arayip rahatsiz etmek istemedim.
Dedim tedaviside bitti gidip bi 10dk görim.
Aksam bana döndü tekrar sıçramış dün sicrayan kitleyi almislar.
Oglen aradim sesi iyiydi gelsene dedi.
Dedim tmm.
Gittim gorumcesi ablasi vardi tanistik tanimiyorum onlari.
Gorumcesi cikti torununu alcakmis okuldan.
Bana kahve yapim dedi hatta yok dedim durmicam zahmet etmeyin.
Kadin cikti cay varmis ocakta arkadasim ablasina cay getir dedi.
Dedim icmicem getirmeyin arkadasim ısrar edince 1 bardak ictim.
(O ara tabi cocuklarin tanısikligi 1.siniftan falan konusuldu ablasida sordu nereden tanisiyoruz, oglumu vs.)
Suan ünililer sordular eskilerden açıldı. okuldan, arkadasin morali iyiydi güldük falan.
Ama kadinda 1 karis surat.
Mimikleri falan gormeniz lazım.
Gitmemden rahatsız oldu yani anladım. Arkadasla cenemiz düştü tabi eskileri anınca onada iyi geldi diye konustuk ama kadin rahatsiz oldu bundan.
cayım bitti 2. Kalkti istemedim.
Yani 1 cay icimlik oturdum toplasaniz 15-20dk.
Kadin birini istemiyor olabilir zaten cekinerek gittim.
Arkadasimada nezamandir diyorum gormek istiyorum seni yanlis anlama ihtiyacin varsa gelim ama sen kimseyi alma yine diye.
Kadın kovmaktan beter etti.
Cok tuhaf hissettim.
Arkadasim asla böyle biri değildir
O hep gel dedi ben gitmedim.
Hatta defalarca yapilcak isin varsa bak gelirim.
Hastane sürecinde vs oradada dedim.
Yani bence iyide geldi arkadasima sohbet eskiler morali iyiydi güldük
Ablasinida anlıyorum ama o gerginligini, üzüntüsünü arkadasima hissettiriyor.
Kız bisi anlatıyor bana hastaligiyla ilgili ablası gelince susuyor hemen.
Sanırım kızıyor onada evet anlatmasın ama belki anlatmak istiyor o da. Belki ona iyi geliyor paylasmak.
Ya da beni yakın görüyor ona iyi geliyorum belki.
Icinde ne yaşıyor bilemeyiz.
Ben zaten cidden cok cekinerek gittim birini almak istememelerinide anlarım arkadasim gel gel dedi diye gittim.
Ama tuhaf geldi ben odanin te bir ucunda oturdum yaklasmadim bile okadar sakındım.
Hiç hoş bir tavır değildi.
Ilk defa böyle bisey gördüm.
Biz de bu surecleri yasadik babamda ama kimseyi kırmadık üzüntümüz var diye.
O arkadaşım için yine herseyi yapmak isterim ararım sorarım ama daha gitmem.
Hala kafama takıldı
Yani ayıp yahu.
Öncelikle çok geçmiş olsun canım, acil şifalar.Hepinizi iyisinizdir inşallah, gelemedim çok yoruldum zeytin toplamayla son gün de eşimin kolu kırıldı çok şükür ameliyat oldu şimdi evdeyiz. Zeytin fiyatları çok düşük eşimde hepsini yağ yaptı on kilo da bir kilo yağ verdi iyice sinirlendi çok zarar etmişiz tarlayı satışa çıkardı emlakçı geldi ben çok kötü oldum inanın insanlar nasıl satıyor dedim emlakçıya satmayı düşünmüyoruz dedim eşim bana kızdı ama yapamazdım bu sene herkes zarar etti dedim bana kızgınlığı bayağı sürdü hiç taviz vermedim açıklama da yapmadım ama kolu kırılınca hepimiz çok üzüldük Rabbim daha büyüğünden korudu dedim çok şükür bin şükür dedim. Kardeşi ve karısı da beni çizgimden çıkardı çok kızdım inanın 100 kilonun üzerinde zeytin götürdüler bidon bidon zeytin kurduğunu anlattı annesine götürüyor eltim annesi yapıyor. Tarlada da kaynım bu ağaç benim bu ağaç da benim hep onları topladılar alın dedim canınız ne kadar istiyorsa alın çünkü bana sormuyorlar bile ben böyle bir yüzsüzlük görmedim. Bizi 3 yıl önce bir ağbimizin zeytinliği var davet etti gittik eşimle ikimize ne kadar isterseniz toplayın dedi inanın orta boy bir poşeti bile doldurmadım yeterli dedim ısrar ettiler yine de toplamadım bunlar nasıl birşey anlamadım birde bana pinti dedi kaynım ben pinti değilim dedim içimden salağım dedim. Şimdi de yağlara göz diktiler eşime ver dedim vericek ama kolunun iyileşmesi lazım amcamın evine koyduk yağları yazlığa bile götüremedik ben götürürüm diyor eşime öyle bir bakmışım ki gözlerim acıdı ne yapmak istiyorlar anlamadım. Kardeşimin doblo aracı var onunla gittik tarlaya mazotunu koyduk onlarda eşiyle kendi araçları ile geldiler eşim onların aracına da benzin koymuş birde evde ki kendi aracımıza benzin koyunca akaryakıt ile dolmuş kredi kartı eşim birde yardıma geldiler diye para verdi valla nasıl toparlarız bilmiyorum. Kardeşi de karısıda günde birkez eşimi arıyorlar nasılsın ağbi diye benim kinde ki havayı görmeniz lazım arıyorlar diye daha önce hiçböyle aranmazdı eşimde buldumcuk oldu. Canım çok sıkıldı kızlar size yazmak için dünden beri fırsat kolladım kusura bakmayın ama kimseye söyleyemiyorum sadece size yazıyorum. Kredi kartı coştu nakit parada suyunu çekti yine de çok şükür halimize.
Allah muhafaza ama ne bilim öyle dominant biriyle birlikte sürekli yasasam ben cok gerilirdim.Boşver ablasını bence, bu süreçlerde en önemli şey moral destek hastalığın en iyi tedavisi bence. Hem o hastalığı yaşayıp hem evde kimseyle konuşamamak görüşememek hasta insanı daha çok hasta eder.dikkat ederek görüşüp iki muhabbet güler yüz daha ötesi varmı..
Ben ameliyat dönemimde 2 aya yakın annemde kaldım ya, o zaman kardeşimin düğünü sebebiyle kuzenlerim teyzelerim falan hep beraberdik. O dönemde hep birlikte olmak o kadar motive ettiki beni anlatamam. Hala o günler benim için güzel anı.
Sen zaten düşünceli davranıp oturma süreni kısa tutmuşsunEzana uyanıp uyuyamadım.
Insanların dediklerini, yaptıklarini fazla onemsememek olayının idrakındayım ama kendime izahını yapamıyorum.
Kendime bu takıntılı ruh halim için şifa diliyorum..
O insan sıkıntılı senlik durum yok diyip kabullenmek gerekiyor..
Gel de anlat beynime.
Böyle insanlara denk geldikçe de iyilik yapmakdan bile soğuyorum bazen..
Allah ferahlik versin herkese.
Ay gecmis olsın Allah beterinden korusunHepinizi iyisinizdir inşallah, gelemedim çok yoruldum zeytin toplamayla son gün de eşimin kolu kırıldı çok şükür ameliyat oldu şimdi evdeyiz. Zeytin fiyatları çok düşük eşimde hepsini yağ yaptı on kilo da bir kilo yağ verdi iyice sinirlendi çok zarar etmişiz tarlayı satışa çıkardı emlakçı geldi ben çok kötü oldum inanın insanlar nasıl satıyor dedim emlakçıya satmayı düşünmüyoruz dedim eşim bana kızdı ama yapamazdım bu sene herkes zarar etti dedim bana kızgınlığı bayağı sürdü hiç taviz vermedim açıklama da yapmadım ama kolu kırılınca hepimiz çok üzüldük Rabbim daha büyüğünden korudu dedim çok şükür bin şükür dedim. Kardeşi ve karısı da beni çizgimden çıkardı çok kızdım inanın 100 kilonun üzerinde zeytin götürdüler bidon bidon zeytin kurduğunu anlattı annesine götürüyor eltim annesi yapıyor. Tarlada da kaynım bu ağaç benim bu ağaç da benim hep onları topladılar alın dedim canınız ne kadar istiyorsa alın çünkü bana sormuyorlar bile ben böyle bir yüzsüzlük görmedim. Bizi 3 yıl önce bir ağbimizin zeytinliği var davet etti gittik eşimle ikimize ne kadar isterseniz toplayın dedi inanın orta boy bir poşeti bile doldurmadım yeterli dedim ısrar ettiler yine de toplamadım bunlar nasıl birşey anlamadım birde bana pinti dedi kaynım ben pinti değilim dedim içimden salağım dedim. Şimdi de yağlara göz diktiler eşime ver dedim vericek ama kolunun iyileşmesi lazım amcamın evine koyduk yağları yazlığa bile götüremedik ben götürürüm diyor eşime öyle bir bakmışım ki gözlerim acıdı ne yapmak istiyorlar anlamadım. Kardeşimin doblo aracı var onunla gittik tarlaya mazotunu koyduk onlarda eşiyle kendi araçları ile geldiler eşim onların aracına da benzin koymuş birde evde ki kendi aracımıza benzin koyunca akaryakıt ile dolmuş kredi kartı eşim birde yardıma geldiler diye para verdi valla nasıl toparlarız bilmiyorum. Kardeşi de karısıda günde birkez eşimi arıyorlar nasılsın ağbi diye benim kinde ki havayı görmeniz lazım arıyorlar diye daha önce hiçböyle aranmazdı eşimde buldumcuk oldu. Canım çok sıkıldı kızlar size yazmak için dünden beri fırsat kolladım kusura bakmayın ama kimseye söyleyemiyorum sadece size yazıyorum. Kredi kartı coştu nakit parada suyunu çekti yine de çok şükür halimize.
Rabbim sifalar versinSelamm
Ay moralim bozuldu bugün bi gerildim.
Arkadaşımın kemoterapi aldığını ogrendim babamin vefatindan sonra.
Babamin hastaligi donemi (gecmis olsuna arayip babamin durumunu soruyordu ozaman iyiydi yani hasta degildi hastaligi yoktu) görusememistik.
O haziranda memesinde kitle sikayetiyle gidip hatsaliginı ogrenmis(telf anlatmisti)
Tabi babamin ameliyati vs o dönem o da kemoterapi alıyorumus bende bilmiyorum tabi hastaligini.
Sonra babamin vefatini duyup bas sagligina aradi.
Ozaman bende kemoterapi aliyorum boyle boyle dedi.
Bagisiklik dusuyor vs biliyosunuz gitmedim ama surekli telf. Soruyordum hatta gel dedi kac defa dedim gelirim bi gormeye sen tedavine devam et burdayım ben görüşürüz elbet.
Sonra radyoterapiye basladi sonra o da bitti.
Dün msj attım arayip rahatsiz etmek istemedim.
Dedim tedaviside bitti gidip bi 10dk görim.
Aksam bana döndü tekrar sıçramış dün sicrayan kitleyi almislar.
Oglen aradim sesi iyiydi gelsene dedi.
Dedim tmm.
Gittim gorumcesi ablasi vardi tanistik tanimiyorum onlari.
Gorumcesi cikti torununu alcakmis okuldan.
Bana kahve yapim dedi hatta yok dedim durmicam zahmet etmeyin.
Kadin cikti cay varmis ocakta arkadasim ablasina cay getir dedi.
Dedim icmicem getirmeyin arkadasim ısrar edince 1 bardak ictim.
(O ara tabi cocuklarin tanısikligi 1.siniftan falan konusuldu ablasida sordu nereden tanisiyoruz, oglumu vs.)
Suan ünililer sordular eskilerden açıldı. okuldan, arkadasin morali iyiydi güldük falan.
Ama kadinda 1 karis surat.
Mimikleri falan gormeniz lazım.
Gitmemden rahatsız oldu yani anladım. Arkadasla cenemiz düştü tabi eskileri anınca onada iyi geldi diye konustuk ama kadin rahatsiz oldu bundan.
cayım bitti 2. Kalkti istemedim.
Yani 1 cay icimlik oturdum toplasaniz 15-20dk.
Kadin birini istemiyor olabilir zaten cekinerek gittim.
Arkadasimada nezamandir diyorum gormek istiyorum seni yanlis anlama ihtiyacin varsa gelim ama sen kimseyi alma yine diye.
Kadın kovmaktan beter etti.
Cok tuhaf hissettim.
Arkadasim asla böyle biri değildir
O hep gel dedi ben gitmedim.
Hatta defalarca yapilcak isin varsa bak gelirim.
Hastane sürecinde vs oradada dedim.
Yani bence iyide geldi arkadasima sohbet eskiler morali iyiydi güldük
Ablasinida anlıyorum ama o gerginligini, üzüntüsünü arkadasima hissettiriyor.
Kız bisi anlatıyor bana hastaligiyla ilgili ablası gelince susuyor hemen.
Sanırım kızıyor onada evet anlatmasın ama belki anlatmak istiyor o da. Belki ona iyi geliyor paylasmak.
Ya da beni yakın görüyor ona iyi geliyorum belki.
Icinde ne yaşıyor bilemeyiz.
Ben zaten cidden cok cekinerek gittim birini almak istememelerinide anlarım arkadasim gel gel dedi diye gittim.
Ama tuhaf geldi ben odanin te bir ucunda oturdum yaklasmadim bile okadar sakındım.
Hiç hoş bir tavır değildi.
Ilk defa böyle bisey gördüm.
Biz de bu surecleri yasadik babamda ama kimseyi kırmadık üzüntümüz var diye.
O arkadaşım için yine herseyi yapmak isterim ararım sorarım ama daha gitmem.
Hala kafama takıldı
Yani ayıp yahu.
Ben hic bisi anlamadımRabbim sifalar versin
İnsanlar garip kadın canınla ugrasırken moral vereceklerine
Canım yani ilk defa böyle bisey yaşadım ömrümde ilk yani.Sen zaten düşünceli davranıp oturma süreni kısa tutmuşsuntr_lelli abla. Bence arkadaşın memnun olmuştur beni önemseyip geldi diye. Sen de böyle bir tabloyla karşılaşacağını bilemezdin. Telefonla ararsın, gitmezsin birkaç güne de unutursun. O kadın ayıp etmiş sende sıkıntı yok.
Ahh bu kocilerin çenesindenSlm bacımlar
Haftayı bitirdik resmen
Kızı okula gönderdim sil süpür
Kızı aldım biraz isler birikmisti onları hallettim pcde
Market yaptık sekersiz 4.gunum
Tavuklu patates yaptım fırında
Öglen ton balıklı tam bugdaylı makarna yedim
Sabah da tam bugdaylı rokalı sandvic
Patateslerini yemem yine de normalde benim takip ettiğim sayfada yasak degil patates.
G.dolapsı actım evdeyim kargoları rahat veririm diye.bikac satıs oldu dündenn beri yarın kargolarım.
Kociyle de limoniyiz.
Faturamı unutmusum farketmedim daha dogrusu aa bi baktım dısarıya aramaya kapanmıs
Aa dedim unutmusum vay efendim nasıl unutuyomusum nasıl kapanıyomus flaan
1 araba konustu.
Ödemis faturayı takip et falan diyo
Konusmıyorm bende.