Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamm
Dün babam kıza bisi almadım diye gönül koydu kartını almadı.
Illa kıza bisi alıcan dedi.
Dedim acelesi yok alırım sonra yok dedi alıcan illa görcem.
Adam bilmiyorum nasil düşünüyor ne düşünüyor Allah mı yaptırıyor sürekli bisiler yapmak istiyor oturduğu yerden.
Ya sen düşünme alınır ödenir diyoruz yok.
Biliyosunuz ki böyle değildi hastalıkla değişti.
O da kendince vicdan muhasebesimi yapıyor bilemiyorum.
Kıza 200tler veriyor, esime nakit veriyor sonra ödersin diyor falan.
Oglana yine harclik ayırmış

Saat 11 gibi yine anpaya gectim outlet orda dedim bari uygun bisi alim. Yoluda var oruc oruc napim aksam sorcak bana.
4 tane tshrt 1 tane tayt aldim mesela 230tl tuttu.
Gayet iyi fiyatlar.
Sezonu yeni yerlestiriyorlardı yeni asıyorlar öyle gördüğümden aldım.
Gecen senedende 10 tane falan tshrtü var kızın fazla fazla yeter.
Zaten nereye gitcez ki.
Bi spor hırka alırım bulursam bir kac tanede kulotlu coraba ve kısa coraba ihtiyacı var.

100 dolar aldım
Taksit yaptirdigim bir zuccaciyem var borcum yoktu.
1 tepsi, 2 solingen bıcak, 2 salata kasasesi, 2 saklama kabı, 1 de kupa aldım
90tl verdim 120tl yazdırdım.
Solingenlerden alırım yine evde elim kolum onlar yillardır kullaniyorum.
12li alıp atcam kenara.
Öderim borcumu yine borclanırım öyle öyle alirim.
Saklama kaplarıda uygun istedigin boyut var piknik icin çok iyi oluyor.
Ev terliklerim kötü olmustu annem 2 tane verdi kenara atmış alıp.
Yazlık alıcam bende 2 tane

Eşim kart cok uçtu bu ay muteahhide ödicez diyor.
Esim ayrıca dolar biriktiriyordu hesabinda o epey oldu.
Üst kat icin niyet etmisti ama ellemicem onu diyor.
Dedim dursun biriksin yok say.
Elimize gecenle öderiz adam zaten darlamıyor bizi elinize gectikce verin diyor.
Cok şükür birikimlere dokunmadan hallolcak Allahın izniyle.
Uyuyim gece teheccüd kılıp vakıa okucam tüm ramazan her gece yapıcam.
Sükretmeyelimde napalım.

İyi sahurlar,
Oruç tutan arkadaşlarım ramazan nasıl gidiyor.Ben bu yıl birşey anlamadım.
İki gündür de araba ile git gel. Kan akışım hızlanıyor hiç farketmiyorum açmıyım sususmuyum. Sadece bildiğim kalbim güm güm.
Dün yine arkadaşla birlikte arabayla gittik okula. Hatta birara yağmur fenaydı. Gitsek gitmesek derken güneş açtı. Çıktık. Tabi ikimizde tedirgin olduk.yine ben kullandım arabayı. Filenin otoparka parkettim.
Akşam arkadaşın arabayla geldik. O kullandı.
İftar sonrası da eşime dedim gel şu filenin otoparka girmeyi göster,biraz içten giriyordum.üç yönden arabalar geliyor panik yapoyorum tabi.
Neyse masayı bile toplamadan çıktık iki defa giriş yaptık oraya.somra sitenin etrafı komple dolandık.
Eve geldik. Topla çay yap vs. Elayı uyuturken ben uyumuşum.Eşim zaten erken uyumuştu.
Saat 3:30 civarı uyandım. Ama uykumu almış gibiyim şuan. Namaz kıldım. 4:30 gibi de Ela uyandı su istedi. Sonra ben mutfağa geçince yanıma geldi. Yat uyu istersen dedim. Merak ediyorum sahuru dedi uyumak istemedi ama en son artık ne zaman yatacağız demeye başladı.Sabah artık kaçta kalkar bilmiyorum nornalde 11 de uyanıyor şimdi 12 olur kesin :)
Sahur yaptık.
Namazı bekliyorum. Biraz kitap okurum.

Slm kızlar nasılsınız
Bende iş için gidiyorum eşim tutturdu annem hasta illa bakmaya git Ula ben 3 aydır hastayım beni niye bir kere arayan yok ölüm hastası naz hastası bu kadın bi kurtulsam o dereceyi artık o kadar bıktım ki nefret ediyorum o derece sinirlerimi bozuyor bu kıs gelemedi kocası işe gitmediği için gelip bizim aile ortamını bozup defolup gidiyordu
Benimkide annesi için ölüp geberiyo
Lelli sen gibi umursamıyorum yaptıklarını başa kalkıyorum ben o kadar hastalıkta doğumda düğünümde rezil edene benden mükafat bekleme ne yaparsan yap diyorum

Vallahi babamın durumu falan derken onlarin adı bile gecmiyo evimde.
Ben hic biri aramasin gelmesin sormasın zaten istemiyorum.
Eltimler harici aramadılar sormadılar babamı.
Bu bile bana koz direk vuruyorum yüzüne
Sülalenin insanlık anlayışıni zaten yasayarak görüyoruz diyorum..
Şimdi birine bisi olsa veryansın ederler hepsi konuşur kim ne ektiyse onu biçer diyip geçicem.
Ben zaten bayramda falanda gitmiyorum.
Kafam aşırı rahat o anlamda.
Benim eşim onada bu mevzular sebebiyle eyvallah etmeyeceğimi fazlaca idrak etmiş durumda.
Onlarla ilgili gelsinler gidelim vs vs demez.

Son düzenleme:
Selamm
Halsizim bugün
Sabahtan karnıyarık yaptım.
Eriste ve corba var dünden
Salata yaparım
Kedidili bisk. Yalancı profiterol yaptım.
Annemde seviyo ona veririm yarısını
Evi süpürdüm, toz aldım.
Banyoyu temizledim kabini şu kireç yüzünden söküp atıcam kafamı bozuyor.
Bi de ben dümdüz cam istiyordum bir ara Allahım iyiki öyle bir hata yapmamışım.
Iz takıntılıyım ben tv günde 5-6 defa sildiğim oluyor
Aynalarda öyle
Sevmiyorum iz görünce kabinde dellendiriyor benim
Kizimda sagolsun annesine aşırı yardım eder hergün camla aynayla yapışık.
Inadına yapıyor.
Yarı oglanı alıciz.
Plan değişti yarın disarıda yicez ben kızla metroyla esime yakın bir duraga gecicem buluşcaz ordan geceriz sakaryaya.
Esim rezrv. Yaptirmış sabahdan.
Bugun 3 tanecik karnıyarık yaptım bitsin yarinda yokuz diye.
Bakim oğlan isterse cumarteside ic yaparim etli ekmek yaptırtırız ne yemek isterse artık.
Karnım hic aç değil sadece sersemlik var az bisi yesemde ilaç icsem diye bekliyorum.

Lellim birikimin bereketli olsun,aldıklarını da güzel Alyan en güzel günlerde giysin ne mutlu size birikime dokunmadan evinizi de yaptırıyorsunuz Allah kolaylıklar versin.

Bugün rutinim çok güzel geçti, sabah herkes gidince evi derle topla işini halledip eşime hazır kelle paçasından yaptım içine arnavut paçası yaptım, sütlaç yaptım az yemek ve makarna var eşimle bana yeter kızımda ton balıklı salata yemek istediğini söyledi. Kız arkadaşlarımla dışarıda buluştuk sohbet muhabbet ettik güzeldi hava da eve gelirken markete uğradım alış veriş yaptım. Kredi kartını kullandım kart coştukça coşuyor, eşimle yarın yapılacak olan ödemeleri hallettik çok şükür bin şükür.

Mümkünse koca tarafını porçöz gibi silip atmak istiyorum

Bende birikime başlamak istiyorum artık bayadır,bu topiğe yazarak ilk adımımı atıyorum o halde. Bu ay sonu altın almaya başlıyorum

Hayırlı cumalar.
Bereket yağıyor tıkır tıkır ev sessiz sadece yagmur sesi.
Babam kemoterapiye gitti ona tesbih cektim.
Rabbim yar ve yardımcısı olsun sifa versin.
Magnezyumu eksik çıkmış ona baktımda bakliyat yesil yapraklı sebzeler falann yemesi lazımmış
Herseyi yemiyor ki zaten midesi almıyor nohut, mercimek siskinlik yapar onda.
Takviye verirler belki.

Esimin emeklilik resmen yılan hikayesi oldu.
Esime dedim düzgünce bak şuna bosuna heves ettirme beni.
O bana 2025 mayıs gibi olucam diyordu simdide 2025 sonu diyor e devletde gün sayisina göre öyle çıkıyormuş bakmıslar muhasebeyle
8 senede özel emeklilik için var.

Nisanda biraz müteahhide vericez.
Mayısta arabanın son taksitini ödicez (Allahın izniyle)
Sonra biraz muteahhide biraz altın şeklinde birikime devam edicez.
Benim bilezik, yarımlar, ata falan zincirlerimide sayarsak yine 350bin falan ediyor.
(Devamı gelecek insallah)
Esiminde de yine 100bin tl dolar var.
Arabayı biliyonuz zaten alacağımız zaman nekadar veryansın etmistim nasıl ödicez diye simdi araba kendini 2den daha fazlaya katladı cok iyi bir birikim oldu bize.
(Esimin gözü simdi range roverde Allah icimi biliyor hic dillendirmesemde cok istedigim bir araba olur olmaz nasip Rabbim nasip ederse olur)
Üst kata masraf etmicek olsam arabanin taksiti bitince her ay 1 bilezik alirim 15 grdan.
Ama orayada ödememiz lazim aydan aya bilmiyorum ata mı alabiliriz yarim mı
Ne kalırsa degerlenecek altınla.
Gr da olsa alırım artık ay'ı asla boş gecmicem.
Olsun diyorum ben suan arabayi satmadan 1 daire alamam mümkün degil bisi satmam lazım almam için
400-500bin harcıcam 1 dairem olcak diye teselli oluyorum.

Yeni birikime baslıcak olanlar, baslayanlar her ay 1 gr ne olur ne de 20 dolardan ne olur demeyin.
Benim ögrenci oglum bile 1gr, 20dolar derken neredeyse 10 ay da hemde ögrenci oldugu halde 20bin tl biriktirdi.
Bayram harcliklariyla gr aldı.
Bursuyla ceyrek aldı
Simdi ist bursu yatmis 2.500tl hepsiyle dolar almış.
Ne olur bukadardan demeyin simdi onun hedefi 2. Sinifta 100bin tl yapmak parasını.
Kendinize hedefler koyun.
Mesela sene sonu elimde 50bin tl yatırımım olacak deyin kira oder gibi borc öder gibi maaşınızı alınca önce yatirimlik meblayı ayırın.
Burdan bir arkadas hep sey derdi ver paşam diceme ver köşem derim.
Asla söyle düşünmeyin biriktirip napcam
Dunyanın bin bir türlü hali var bir araba ev almicaksaniz bile insanın kimseye muhtac olmaması icin kenarda 3-5 olması lazım
Hic emekliligi olmayan, bugun buldum bugun yiyim diyen tanidigim bir kac kisi var inanın çocuklarının ellerine bakıyorlar.
O cocuklara bukadar yüklenmek dogru degil. Bu da kul hakkı.
Elimiz ayagimiz tutuyorken, sagligimiz yerindeyken kimseye muhtac olmadan yasamak icin bile bunu yapmalıyız

Son düzenleme:
Bu ay kartım cöktü güya dikkat edicem derken.
Esim limitimi yukseltti yine gerek yok dedim acil bisi olursa senin kartla alırım.
Olsun dedi.
Neyse teyzemin d.gunu pazartesi onun icin hesabima para atcaktım kartdan verdim siparisi.
Hediye cikolata soyledim uzeri yazili, baskilı kutuyada msj yaziyorlardı msj yazdirdım.
Herkesin d.gununu kutlamam sevmem
Ama küçük teyzemin emegi cok üzerinde
Es gecmemeye çalışıyorum genelde.
Giderkende alisveris yapmistim erzak falan.
Birazda temizligini kolaylamistım.
O hep kızım der bana aramızda 13 yas var ama o hep kızı gibi gördü beni.
Böyle hani emeklerini asla unutamayacaĝim 2-3 kisi var hayatımda.
Bana destekleri hep en lazim olan zamanda olmustur.
Hatta bir tanesinin bana nasil bir iyilik ettiginden haberi bile yok
Ama cok zor zamanimdı kimseye anlatmadigim ozamanlar o bilmeden destek oldu bana.
Asla es gecmicem insanların en basinda gelir hep.
Allah yokluklarinı gostermesin.
1 ablam kaldı ona bu ara gidemedim erzak paketi alcam onada insallah biliyor babamin durumunu yogunlugumu gidip duasını almam lazım.
O hep ediyorda görmem lazım.
Bana iyi geliyorlar ya gidip gorsem bile enerji alıyorum ben onlardan.
Sanki hayatım onların duaları yüzüsuyu hurmetine rast gidiyor hep.
Bir de rahmetli babannemin.
O cok dua ederdi bana.
Ömrum yettigince yanlarinda olacagim 3lü
Bu 3lü cok güçlü valla

Lellim senin bu sayfayı 2016 da keşfettim o günden sonra birikime başladım.
Daha önce seni tanısaydım daha çok biriktirirdim

Cumamız mübarek olsun kızlar, ev bu gün temizlendi akşam salonun modelini değiştirdik eşimle böyle daha ferah oldu. İçime de sindi. Temizlik düzenden sonra yemek olayı başladı mercimek çorbası,tavuklu-mantar sote ve pirinç pilavi tamamdır brokoli haşladım salata olarak. Eşim bu gün maaşını aldı ödemeleri hallettik her ay düzenli yardımda bulunduğumuz iki kuruluşa bu ay fitremizi verdik, annemin komşusuna da çay-şeker-kahve ve 130 tl fitre koydum annem verdi, kızkardeşimle ne kadar konuşmasakta yardım etmek istiyorum Allah nasip etti babama 500 tl verdim vermesi için ama benim verdiğimi bilmesin dedim. Elimden geldiği kadarını yapmak istiyorum Allah kabul etsin. Eşim bu gün 100 euro aldı birikim için ille balkanlara gitmek istiyor euro da yerinde durmuyor bakalım nasip nereye artık.

yine şiir gibi yazmışsın lelim,okurken hiç bitmesin diye okudum.
gerçekten bana bir çok konuda yol gösterdin
zira terazi burcu öncüdür zaten
ama para biriktirmek olsun, diğer ev ile ilgili konularda çok hakkın var
misal hamur işi hiç bilmezdim
hep hazırgelirdi, kayınvalde ,babaane yapardı.
tşk ederim arkadaşım

Doğum günün kutlu olsun Dimplem, kutlayacak nice güzel yaşların pastanın üzerinde üfleyecek çok mumun olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…