Hayırlı cumalar.
Bereket yağıyor tıkır tıkır ev sessiz sadece yagmur sesi.
Babam kemoterapiye gitti ona tesbih cektim.
Rabbim yar ve yardımcısı olsun sifa versin.
Magnezyumu eksik çıkmış ona baktımda bakliyat yesil yapraklı sebzeler falann yemesi lazımmış
Herseyi yemiyor ki zaten midesi almıyor nohut, mercimek siskinlik yapar onda.
Takviye verirler belki.
Esimin emeklilik resmen yılan hikayesi oldu.
Esime dedim düzgünce bak şuna bosuna heves ettirme beni.
O bana 2025 mayıs gibi olucam diyordu simdide 2025 sonu diyor e devletde gün sayisina göre öyle çıkıyormuş bakmıslar muhasebeyle
8 senede özel emeklilik için var.
Nisanda biraz müteahhide vericez.
Mayısta arabanın son taksitini ödicez (Allahın izniyle)
Sonra biraz muteahhide biraz altın şeklinde birikime devam edicez.
Benim bilezik, yarımlar, ata falan zincirlerimide sayarsak yine 350bin falan ediyor.
(Devamı gelecek insallah)
Esiminde de yine 100bin tl dolar var.
Arabayı biliyonuz zaten alacağımız zaman nekadar veryansın etmistim nasıl ödicez diye simdi araba kendini 2den daha fazlaya katladı cok iyi bir birikim oldu bize.
(Esimin gözü simdi range roverde
Allah icimi biliyor hic dillendirmesemde cok istedigim bir araba olur olmaz nasip Rabbim nasip ederse olur)
Üst kata masraf etmicek olsam arabanin taksiti bitince her ay 1 bilezik alirim 15 grdan.
Ama orayada ödememiz lazim aydan aya bilmiyorum ata mı alabiliriz yarim mı
Ne kalırsa degerlenecek altınla.
Gr da olsa alırım artık ay'ı asla boş gecmicem.
Olsun diyorum ben suan arabayi satmadan 1 daire alamam mümkün degil bisi satmam lazım almam için
400-500bin harcıcam 1 dairem olcak diye teselli oluyorum.
Yeni birikime baslıcak olanlar, baslayanlar her ay 1 gr ne olur ne de 20 dolardan ne olur demeyin.
Benim ögrenci oglum bile 1gr, 20dolar derken neredeyse 10 ay da hemde ögrenci oldugu halde 20bin tl biriktirdi.
Bayram harcliklariyla gr aldı.
Bursuyla ceyrek aldı
Simdi ist bursu yatmis 2.500tl hepsiyle dolar almış.
Ne olur bukadardan demeyin simdi onun hedefi 2. Sinifta 100bin tl yapmak parasını.
Kendinize hedefler koyun.
Mesela sene sonu elimde 50bin tl yatırımım olacak deyin kira oder gibi borc öder gibi maaşınızı alınca önce yatirimlik meblayı ayırın.
Burdan bir arkadas hep sey derdi ver paşam diceme ver köşem derim.
Asla söyle düşünmeyin biriktirip napcam
Dunyanın bin bir türlü hali var bir araba ev almicaksaniz bile insanın kimseye muhtac olmaması icin kenarda 3-5 olması lazım
Hic emekliligi olmayan, bugun buldum bugun yiyim diyen tanidigim bir kac kisi var inanın çocuklarının ellerine bakıyorlar.
O cocuklara bukadar yüklenmek dogru degil. Bu da kul hakkı.
Elimiz ayagimiz tutuyorken, sagligimiz yerindeyken kimseye muhtac olmadan yasamak icin bile bunu yapmalıyız