Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben kimsenin çocuğunu ellemem kızarlar felan neme gerek
Elleri temiz mi pis mi Ben de hoşlanmam ya.
Teyzemin gelini vardi 25 yıl önce ilk çocuğu oldu.Kimseye elletmez kucağına vermezdi o zaman gozume cok kötü gözükürdü.Sonra kızı oldu kiz da biraz daha relax di 🤣
Ela çok girişken, heleki karşısındaki insandan ilgi gördümü sürekli konuşuyor yanına gidiyor vs hatta eskiden 3 yaşlarında kucağına gidip oturuyordu çok defa uyarıyorduk.
Şimdi eskiye göre tabi az daha mesafeli.
Küçüklüğünde öyle olduğu için o konu ile ilgili birkaç kitap alıp okumuştum.Hala da okuyorum.
Elif ve çağlar serisinin yabancılara gitmeme ile ilgili kitapları vardı.
Sonra çok defa da anlatmıştık.
Cinsel istismar bizim çocuk için uzmanla yaptığımız en son görüşmede üstünde itinayla durulan bir konuydu.okumamızı istedikleri 3 kitaptan birisi çocuk cinselliği özeli vs
Tabiki doğruyu yanlışı göstereceğiz.ve her defasında da anlatıyorum.
Fakat anlatıp öğretirken ilerki hayatında da çok çekingen insanlardan uzak bir insan olmasını istemiyorum.

Selammm.
Haftasonu nasıl guzel gecti beğ.
Teee benim bekarlık arkadaşlarımla bir araya geldik.
Anneannemlerin orda hepsi arkadaslarim her yaz orada kalırdım sonra evlendik sırayla onlarda farkli semtlerdeler suan ama hepimiz and. Yakasi.
Teyzemde tabi tanıyor hepsini hepimiz takılır gezerdik.
Ayyy cok ama cok duygulandık bolca sarılmalı anı anmalı bir cumartesiydi.
Tam aksam saat 10a kadar oturduk.
Onlar gitti teyzem enistem ben oturduk 3e kadar
Orada kaldım zaten

Pazar günüde dayım geldi kahvaltıya teyzem dizinden ameliyatlı ama hala agrilari var yani ameliyatlada tam duzelemedi
Teyzeme dedim sen alyayla bahceye cık (kediye gidelim diyordu teyzeme) ben evi toparlarım olmaz etme vs olur olur dedim zaten dizinden yapamıyor.
Süpürdüm, sildim evi
Mutfak dolaplarininda dışını sildim.
Toz aldım marketde gezmisler o ara hepsi yakın zaten eve
kahve falan derken esim geldi halamlar yakın semtde teyzemlere bekliyorlardı bizi oraya gectik.
Ordada bi yemek cay faslı.
Vallahi +2 ile geldim 🙈 insallah ödemdir amin.
Eve girmemiz 12 oldu.
Simdide sahur yedik esim yiyip yatalım diyor bugun böyle gec geldik ettik bu saate sarktı ama galiba 1, 1.5 gibi yiyip yatıcaz gibi.

Son düzenleme:
Oglanda konustuk görüntülüde ing. Kurs olayını söyledim nabzını yoklim diye.
Anne bende istiyordumda babama masraf çıkmasın diye demedim dedi benim gözler dol agladım aglıcam kamerada acik.
Ayy sacmalama dedim oglum bu egitimin için sen dusunceksin biz dusunemeyebiliriz anlamayız sen bize söyle.
Hangi kurs daha lazim nedir sen daha iyi bilirsin dedim.
Len seni o kursa yollamak icin elimdeki avucumdakini satarım ben sen yeter ki oku kendini gelistir be (sesli demedimde)
BIr yer zaten var aklımda birebir ingilizce oranin linkini attim anne pahalıdır dedi, atla deve degil ya dedim.
Gidecegin en fazla 3 ay(yaz donemi gidecek ancak)
Fiyatdan haberim yok birebir oldugundan daha pahalidir vallahi 30-40bini gozden çıkardık.
Yeterki ona bir katkısı olsun .
O da ordan bakıyor 2. Sene icin burdada devam ederim diyor.
Rabbim hepsini korusun kollasin nazardan kazadan beladan.
Zihin acikligi versin.

Benim alt komsu 1 defa alıp goturim mi azcık demisti onun 2 cocugu var güya oynasınlar diye Alya durmaz ki aglar o bensiz dedim hemen.
Istemedim götürmesini izin vermem.
Gözüm görecek benim daha kendini savunamıyor vursalar sıkıştırsalar alya oyun zanneder canı yanmadıkça.
Ben annem ve teyzem harici kimseye emanet edemem.
Halamıda severim mesela ama cocuk emanet etmem.
Oynatır eder ama dikkatli degil bahcede oynatır misal o komsuyla sohbet eder yan taraftan.
Ama annemde teyzemde gözünden ayırmaz rahmetli anneannemde öyledi cocuk dedimmi hep gözünün önünde olcak.
Bize nasil kizardi evinizemi mıçtılar başlarım isinize cocuklariniza bakın derdi hep.
Ben çocuklarımı hic bir yerleri kırılmadan, yarilmadan büyüttüm gözünüzün önünden ayirmayın derdi
Kız benim kardesim bana bırakmıyo😅
Oglan fırtına gibi ama cidden ben onu zaptedemem.
Annem yoksa biyere gitcegi zamn esinin isyerine bırakır,kvdesinin evi dubleks balkonlar teraslar falan var,biraz da dikkatsizled bırakamıyo ona bile.
Tehlikesini gectim bizimki insanlara güvenip göndermez koci.
okulu arastırırken ne cektik ondan😅

Ya niye yapıyorlar bunu sahi?
Gecen anpada alya market arabasinda oturuyordu manav reyonuna bakan adam adın ne nasılda tatlı seysin dedi elini öptü.
Ayy nasıl sinir oldum.
Hemen elini sildim.
Hic tanimadigin cocugun elini opmek ne?
Esim vardi ben kardesim.
Ben tanimadigim cocuklarla temas sevmiyorum keske kimsede yapmasa.
Bakışırım, el sallarım, merhana falan derim, cocuklara gülümserim falan ama asla yanagina dokunim, sacini oksim asla.
Kendi cocuguma yapılmasını istemedigimi asla yapmam.
Keşke herkes duyarlı olsa
Cidden cakasım var Allah affetsin,biz cocuga mahrem ogretmeye calısuıyırz,teyze diyoki gel otur kzım kucagıma otobüslerde😒Ne münasebet niye otursun senin kucagına🤦🏻‍♀️

Günaydın💕
Dün öğleden sonra Elayı slime etkinliğine götürecektim. Eşimi de arkadaşı aradı çorbacıya gidiyoruz gelin diye.Eşim de slime için gitmeseniz dedi. Ela gitmek istedi. Ben de biz planı yaptık son dakika aramış.geç gidelim ne olacak dedim. Süreceği yarım saat.
Sonra üçümüz gittik etkinliğe, oradan çorbacıya geçtik. Arkadaş geldi. Elaya köfte bize paça beyran söyledik. Orada bayağı oturduk.sonra hamdizade tatlıcı var bayağıdır gitmemiştik,oraya geçtik.Biz muhabbet ederken Ela da slime ve yanında götürdüğü oyuncağıyla oynadı.
Eve gelince saat 10 u geçiyordu. Elaya banyo yaptırdım.uyuttum. biz de yatmadan sahur yaptık.
Nedense bu yıl hiç oruç tutasım yok.
Geçen yıl zaten ilaç kullandığım için tutmamıştım. Önceden çalışırken tutmuyordum En sağlam tuttuğum önceki yıldı :)
Hayırlı ramazanlar herkese..

Cidden cakasım var Allah affetsin,biz cocuga mahrem ogretmeye calısuıyırz,teyze diyoki gel otur kzım kucagıma otobüslerde😒Ne münasebet niye otursun senin kucagına🤦🏻‍♀️
Ben metrobüsle gidince birkaç defa karşılaştım bu durumla, ben demeden Ela hayır oturmayacağım diyor. Teşekkür ediyorum kapatıyorum konuyu.
Belki insanlar iyi niyetten diyordur ama ben istemiyorum başkasının kucağına oturmasını.

Selamm
Iyi haftalar
Yemegin adıni koy yeter ki gerisi halloluyor.
Erkenden yaptım 4den sonra bayılcam gibi duruyor.
Mercimek corbası
Orman kebabı
Nohutlu pilav
Salata
Taylıyı eşim alacak.
Pilav yapma dedi sabah ama yinede az bisi yaptim 1 çay bardagindan🙈

2 mak camasır astım.
Supurgede yapim daha bisi yapmam bugün.
Uzancam insallah Alyada uyur az..
2-3 dün dokanman bana diye gezerim..
Iyiki pazartesine denk geldi haftasonu olsa esimde evde olcaktı ilk günler hiç cekemezdim.
Sigarasızlık gerer simdi onu.

Oglan niyetlendimi acaba aklım orda..
Birazdan yazicam dersi bitsinde.

Bayılıcaaaam kızlar,
Normalde orucu kolay tutarım ama bir keyifsizlik var üzerimde. Uykum da var. Gece sahura kalkmadım ama.
Sabah 11 de uyandı. Kahvaltısını hazırladım. O ara çiçekleri sulamak istedi suladı.
Kahvaltısını yaptı. Okula götürdüm.
Sonra gittim atletizme kayıt yaptırdım.
Bugün çıkarken anne beni bugün okula arabayla götür diyor. Henüz olmaz dedim. Götürebilirsin yeterki kendine güven, yapabilirim de dedi :)
Valla yoruldum git gel.
Evde yığınla iş bekler.
Yemek menüm.
Terbiyeli şehriye çorbası
Hünkar beğendi
Salata
Elaya da çorba yanına et kavururum.
Çamaşır attım.
Katlanacaklar beni bekliyor.
Daha bir yığjn da iş var ama benim halim yok.
Eminim yine sadece bir kısmını yaparım gerisi kalır.

Sahura aksam gözleme yaptm
Bu aksam da tava böregi yapayım.
Ben kerevizli yogurtlu makarna yedim ferah ferah.
Bi aksmda pide kebabı yaparım sahura koci seviyo.

Burayı sürekli okuyorum yazamasamda
Bugun yazmak istedim doğum yaptım 2 aylık olduk 7 sene aradan sonra ne zormuş unutmuşum herşeyi
Yenidoğan dönemi ilkinde böyle yaşamadım curcuna vardı ozaman 3 aylık olunca kendi evime geçmiştik eşimin işi dolayısıyla
Bunda yaşıyorum heralde lohusa depresyonu sürekli kucak istiyo alıyorum kucaktada huzursuz okadar yoruluyorum ki gün sayıyorum
Eşim Allahtan 3 gün işe gidiyo 4 gün yardımcı o evdeyken daha huzurluyum dua ediyorum hergün Haziran gelsin şu cocuk biraz büyüsün diye
Bazen isyan ediyorum sonra pişman oluyorum
Bazen iyiki diyorum bazen ne halt yedin diyorum karmakarışığım
Öle yazmak istedim 😞

Bugun yazmak istedim doğum yaptım 2 aylık olduk 7 sene aradan sonra ne zormuş unutmuşum herşeyi
Yenidoğan dönemi ilkinde böyle yaşamadım curcuna vardı ozaman 3 aylık olunca kendi evime geçmiştik eşimin işi dolayısıyla
Bunda yaşıyorum heralde lohusa depresyonu sürekli kucak istiyo alıyorum kucaktada huzursuz okadar yoruluyorum ki gün sayıyorum
Eşim Allahtan 3 gün işe gidiyo 4 gün yardımcı o evdeyken daha huzurluyum dua ediyorum hergün Haziran gelsin şu cocuk biraz büyüsün diye
Öle yazmak istedim 😞
Öncelikle gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün. Belli bir aradan sonra yeniden sıfırdan bebek olması emin ol senin gibi çoğu insanı yoruyor .Allah işini kolaylaştırsın inşallah.
Ama bu yola girdin karar verdin bir tane daha çocuğun olmasını istedin. Sadece tadını çıkartmaya bak. Mesela daha çok olumlu yönlerini düşün. Kendini motive et.
Ben 38 yaşında anne oldum. Evet bir gencecik yaşta anne olanlar gibi enerjim asla yoktu. Mesela kalkıp hoplayıp zıplayıp oyun oynayacak gücüm yoktu. Ama çabuk yorulduğum için top oynarken de oturarak eğlenceye dönüştürerek oynadım.
Mesela Ela ilk geldiğinde öyle istedimki kucağıma gelsin kucağımda uyutayım. Ama o yatağında rahatça yatıp uyumayı istedi.
1 yaşından sonra kucağımda uyutmaya başladım.Alıştırdım.
Hareketlendi oldukça yorucuydu. Evde işlerimi yapamaz olmuştum. Ama evde işlerim kalıyor diye takılmadım. Önemli olan onunla geçirdiğim zamandı.
Annenin psikolojisi çocuğa da yansıyor diye düşünüyorum.
Mesela bir örnek vereyim. Benim kardeşim sürekli evde temizlik yapar elinden iş düşmez.
İlk çocuğu genelde annemin yanında büyüdü. Sıkıntılı süreç yaşamadı.
İkinci çocuğunda çok büyük sıkıntılar yaşadı.çünkü benim düşünceme göre az zaman ayırıyordu. Öncelik evdeki işleri yapmaktı.ayrıca ikinci çocuğu biraz eşinin ve yeğenimin isteği üzerine yapmıştı.
Böylece bebekken de uyku vs sorunlar yaşadı.büyüdükçe de illa çatışmaları oldu.
Bunları kardeşime de söylemiştim.
Bu günler gerçekten geri gelmiyor.gelmeyecek.
Onun için o anı en güzel hale getirip yaşamak lazım. Henüz daha çok küçük. Bunun hareketlendiği dönem de var.
Biraz sabır biraz pozitif olmak..
Bugün uyku öncesi 1 saat oyun oynadık.
Mesela ocağı silecektim kaldı
Benim için en güzel mutluluktu.sabah o kahvaltı yaparken silerim.olur biter.
Uzun uzun yazdım ama kendinizi strese sokup daha kötü hale gelmesini istemediğim için yazmak istedim.
İnşallah daha güzel günlere çocuğunuzla

selam kızlar
dün iftarın ilk günü kayınvalide davet etti
ben biraz gecikmeli de olsa gittim
önden eşim, oğlum gitti
misaifrde vardı
bende 15 dk gecikmeli iftardan snr girdim içeri
iki çeşit çorba yapmış şehriye ve sulu köfte
ali nazik
garnitürlü pilav
fırın tavuk
sosyete mantısı
salata
yaprak sarma
biber dolma
etimek tatlısı
kabak tatlısı
çeşit çoktu
hem hasta hem bir sürü hazırlık yapmış
bence çok yoruldu
ben yedikten snr çayımı içtim ve müsade istedim
eşim oğlum oturdu
iki araba gittik, oto parka önce ben park ediyorum
onu bahane ettim
1 saat durdum ve kaçtım
eve geldim dinlendim
çok yorgundum
açıkcası
akşama da biber dolma yapmıştım
mercimek çorbası ile yeriz
salata falan yaparım yanına
eşim sahur konusunda söyleniyordu
ama inan çok yorgun oluyorum
al bir tost yap ye
ben tutamıyorum
eskiden hazırlardım, bu sene içimden gelmiyor .kendide hazırlayabilir.
erkenden yatıp dinlenmek istiyorum, uyksuzluk beni çok yoruyor
kendimi torpalyaım yaparım yine.

Öle yazmak istedim 😞
Bence 2. daha zor net.
Bende ara ara aynı duygular icindeyim ki 3. Yasini bitiriyor artik benim kız.
Hatta haftasonu daha benimle yasit arkadasin 1 cocugu var benim oglandan 1 yas küçük kizi
2. Eside kendide istemiyor çalışıyorlar vallahi ozendim.
Sakin dedim kimseye bakıp cocuk falan yapma.
Rahatını bozarsın.
Ben dur kızım, yapma kızım, tuvalete, uykusu vs derken valla ne guzel oturdu kalkmadan bacagina dolanan yok gec saatde de gitti.
Bende rahatimı bozdum diyorum bazen.
Halam hep sey diyo kizim büyüsün rahat edersin iyiki dersin sabret diyor.
Annemde büyüsün az daha uslanır diyordu daha nekadar büyücek diyorum evlenme çağına gelince falanda mı bahsediyonuz😂

Canım guzel seylerle teselli etmeyi isterdim ama zaten yasayarak görüyorsun sende.
Sadece tesellliyle kalır ne dense.
Sadece sabır lazım o da bende yok.
Sabırlı insana zor gelmiyordur bence.

selam kızlar
dün iftarın ilk günü kayınvalide davet etti
ben biraz gecikmeli de olsa gittim
önden eşim, oğlum gitti
misaifrde vardı
bende 15 dk gecikmeli iftardan snr girdim içeri
iki çeşit çorba yapmış şehriye ve sulu köfte
ali nazik
garnitürlü pilav
fırın tavuk
sosyete mantısı
salata
yaprak sarma
biber dolma
etimek tatlısı
kabak tatlısı
çeşit çoktu
hem hasta hem bir sürü hazırlık yapmış
bence çok yoruldu
ben yedikten snr çayımı içtim ve müsade istedim
eşim oğlum oturdu
iki araba gittik, oto parka önce ben park ediyorum
onu bahane ettim
1 saat durdum ve kaçtım
eve geldim dinlendim
çok yorgundum
açıkcası
akşama da biber dolma yapmıştım
mercimek çorbası ile yeriz
salata falan yaparım yanına
eşim sahur konusunda söyleniyordu
ama inan çok yorgun oluyorum
al bir tost yap ye
ben tutamıyorum
eskiden hazırlardım, bu sene içimden gelmiyor .kendide hazırlayabilir.
erkenden yatıp dinlenmek istiyorum, uyksuzluk beni çok yoruyor
kendimi torpalyaım yaparım yine.
Sen kalkmıyorsan (yani esin kendi kalkıp yiyebiliyorsa)aksamdan hazırlayıp bıraksan.
Misal bi sandavic, ya da tost, kahvaltılık hani direk cikarip yer.

Selammm
Dun sadece corbayla actim orucumu baska bisey yemedim.
Oglanla ugrastim 1 saat.
Niyetlenmis, cogunluk oruc tuttugu icin kahvalti vermeyip sahup verceklermis.
Neyse tmm niyetlendin evladim Allah kabul etsin aksam ne yicen dedim?
Iftar saati yogunluk oluyor siparisler hep gecikiyor hatta trenyol yemek kapatmisti o saatlerde siparisi bir cok restront.
Dışarı çıkıp yemekde istemiyor cok kalabalık oluyormus masa bulamiyormus vs vs.
Neyse corba kofte pilav tatli menusu olan bir yer bulduk(görüntülü konusuyoruz hemde yer ariyoruz netten dedim 45dk önce ver siparisi.
Verdi anne geldi siparisim dedi ezandan 10dk once ohh icim rahat etti falan derken başkasının siparisini getirmisler.
Istahım falan gitti.
Gelmis cocuga tavuklu pilav almasa ac kalcaktı.
Nasil karistiriyorsunuz yahu
Corba ictim kalktım bogazimdan gecmedi.

Aklim hep onda
Saat 5 olunca baslarım darlamaya burdan.
Fiyatda uygundu o restrontın cesitlerse iyiydi ev yemekleri ben siparis vericem bu aksam yine yanlis gelirse ben uğraşırım onlarla oglan ugrasmiyor.
Kendi hesabindan verdigi icin bende uğraşmıyorum.
Sikayet et dedin ürünü geri istemisler bakarmisiniz hem hatalilar hemde ürünü ver ee al da kendi siparisini yetistir ozaman cocugun.
Ramazan bitene kadar ben icimi yerim burdq

Düden artti yemek.
Cokda az yapmistim ben ana yemek yemeyince esimde yerim dedi et var icinse yesin bi zahmet.
Corba pilav tatlı var.
Kendim icli kofte haslicam
Ama is çıktı bana
Babam catal kurabiye istedi bi de berberi var babamin eve geliyor yarin aksam gelcekmis bebegi olmus ona bisi alirmisin dedi kizada esofman tkm al dedi 1000tl verdi
Dedim ozaman civilin outleti var anpada oraya cikim.
Kendim kaşındım yani.
Oruclu oruclu bir daha oraya cikcam.
Dönüşü esimle gelirimde esimlede orucunu acana kadar pek muhattap olmak istemiyorum sigarasızlıkdan soylencek yer ariyo.
Sen tutma diyorum böylede sevap falan alamazsın sen.

Haftasonu onun karti bendeydi dun aksam beni ariyo tatlı alicam kart yok niye bana geri vermedin diyo.
Niye istemedin dedim.
Unuttum ee bende unuttum.
Napim simdi sana kartimi getirim 2 vesait yapip dedim.
Hayır tmm evde anladin ne ariyosun daha al nakit geç.
Sarcak ya
Illa laf soylicek ya
Sicratacak beni uzerine.
Ya sabir dedim gectim.

Böyle oruc tutanlar vallahi tutmasin ben sevap kazandıklarını düşünmüyorum gunaha bile giriyorlar herkesin kalbini kırıp
Nefsine sadece açlık icin terbiye mi zannediyorlar acaba orucu?
Ben babamla ugrasiyorum, kızla ugrasiyorum, yemekle ugrasiyorum 1 defa yükselmiyorum.
tadına tuzuna bakamadan kurabiye yaptım mesela napalım yani zaten nefs burda devreye giriyor tevekkül edicen yapıcan.
Sen niyetini güzel tut ki Rabbim kolaylaştırsın.

tr_lelli tr_lelli Bende kayınvalidem annemin gazıyla 2. Çocuk yaptım aslında düşünmüyordum
İşte kardeşsiz olmaz ilerde biri aramasa biri arar yalnız kalırsın falan filan tabi bende istedim sonra heves ettim ama çok zormuş
Bu günler geçici biliyorum ama geçerken bizimde içimizden geçmese keşke 😣

X