Küçük Düşün Büyük Olsun!

Cidden ya bi sormak lazım ev yemekleri yapan yerlere.
Nolcak ki her gün degisik hazir mama🫠
bende hiç akılmada yoktu
kayınvalde hasta olunca oğlan aç kalacak ben ne yapsam diye düşünürken
öğlen yemek yediğim yere sordum
onlarda sağ olsunlar paket yaparız dediler
öyle çıktı
kul sıkışınca hızır yetişiyor
yoksa o lokantadan 15 yıldır yemek yerim aklıma gelmezdi

valla bugün yogurt çorbası, izmirköfte ve orman kebabı aldım ve 250 tl verdim
salata ve ekmekte içinde
ayrıca yemek çekim olduğu için onunla ödedim.
al,yap memnun et gerçeten çok zorluyor
burada 18 çeşit taze yemek var
geçende eşimle bana yogurtlu bakla aldım oğlana da içli köfte haşladım
ne ugraşcağım diyorum.
1 marul olmus 40tl
Ay olsun okadar luxun kuzum en iyisini yapiyorsun

Elif güzel isim ya beren_naz beren_naz
Kaç tane elif tanıdığım varsa hepsi muhtesemler
Elif ve Zeynep ismini ben pek beğenmiyorum nedense.Cevremdeki Elif ve Zeynep'lerin hayatı hep mücadele ile geçmiş.Ağır isim olduğu için kaldıramıyor bazıları diye düşünüyorum
Hem eltimin kızlarının adı bu isimler bu yüzden de koymam zaten 😁
Geçen rüyamda da Elif ismini duydum 🤔

Nasıl bir isim düşünüyorsun. Kriterlerin neler :) mesela benim kriterim çiçek ismi olsun istiyordum.telaffuzu kolay olsun dedim. İki isim koyarken. Sessiz harfle bitiyorsa sesli harfl başlasınki söylemesi kolay olsun diyordum. Ne de çok kriterim varmı yavv😅
İki isim kolay söylendin derken, yine tek isim kullanılıyor, kolay olduğu için Elayı kullanan çok.
Şimdi aklıma gelen yeni isimler;
Mila, liya, aysu, ırmak, ezgi, beste, nehir, nil armina,alvina, doğa, duru, ışıl, ıtır,
Aklıma geldikçe yazarım
Sağol canım
Kriterim yok eski isim olmasın
Çok da caf caflı isim olmasin yeter
Ne zormuş neyse daha vakit var düşünürüm 😁

İyi geceler ben geldimmm
Sizden sonra işe giriştim.
Wc lavabo banyoyu temizledim.ütüye başladım.
Elayı almadan önce markete uğradım.otoparkta bekledim. Arkadaşıyla oyuna başladılar evde. Sadece tavuklu pilav yemek istediler. Çorba yemediler.
Yanına yoğurt ve turşu koydum. Yemeklerini yediler. Yaaa ne rahatmış. Başında beklemedim ye ye diye diye. Tabağını bitirdi.
Sonra oyuna devam ettiler. Ben de ütüyü bitirene kadar sonsuz azimle yaptım. Tam bitti kociş geldi.
Toparladım yerleştirdim. Ben çorbadan yedim. Eşim yemedi yemek.
Çamaşır katladım rahatça.
Arkadaş biraz geç çıkacakmış işten, saat 9 a doğru alsam olurmu dedi. Olur dedim.
İyi de oldu. 3 saat durmadan sadece yemek molasıyla oynadılar.
Diğer türlü ya tv açmak isteyecekti ya da anne oynayalım diyecekti ve ben de klasik tv izlemesin diye oynayacaktım. Sonuç işlerim kalacaktı. Çok iyi oldu. Yemekten bir süre sonra meyve verdim.
Son dakika hala ama oynuyorduuuuk diyorlardı 😊
Sonrasında klasik akşam uyku saatiydi, eşim eminönünden kahve almış ailecek kahve keyfi yaptık. Baba kız uyudular.
Ben de takıldım kendi başıma :)

Elif ve Zeynep ismini ben pek beğenmiyorum nedense.Cevremdeki Elif ve Zeynep'lerin hayatı hep mücadele ile geçmiş.Ağır isim olduğu için kaldıramıyor bazıları diye düşünüyorum
Hem eltimin kızlarının adı bu isimler bu yüzden de koymam zaten 😁
Geçen rüyamda da Elif ismini duydum 🤔
Benim de çok hoşuma giden isimlerden değil :) ama kimisine göre çok anlamlı. Benim yeğenimin bir ismi elif. Onu da kardeşimin eşi koymak istemiş. Diğer ismini de kardeşim koydu.iki isimli oldu :)

bende hiç akılmada yoktu
kayınvalde hasta olunca oğlan aç kalacak ben ne yapsam diye düşünürken
öğlen yemek yediğim yere sordum
onlarda sağ olsunlar paket yaparız dediler
öyle çıktı
kul sıkışınca hızır yetişiyor
yoksa o lokantadan 15 yıldır yemek yerim aklıma gelmezdi
Ohhh çalışana rahatlık, çok iyi yapıyorsun.

bizime vin favorisi o
onu kendim yapıyorum
almıyorum :)
Bizim evde de kaç yılda bir pişer😂😂😂 Eşim işyerinde sık sık yiyormuş. Ela eh çok yemez.
Eşim işyerinde yiyor olmasa da çok arayacağı yemek değil.nohur kurufasulye. Ben de o sebeple çok yapmıyorım. Geçen canım çok istiyordu arkadaş yapınca ayırmış verdi sağolsun.

valla bugün yogurt çorbası, izmirköfte ve orman kebabı aldım ve 250 tl verdim
salata ve ekmekte içinde
ayrıca yemek çekim olduğu için onunla ödedim.
al,yap memnun et gerçeten çok zorluyor
burada 18 çeşit taze yemek var
geçende eşimle bana yogurtlu bakla aldım oğlana da içli köfte haşladım
ne ugraşcağım diyorum.
Valla kıymanın kilosu en en ucuzu basiti 400 tl. Köftelik kıyma daha pahalı. Bence gayet iyi fiyat.ne uğraşacaksın işten gelip.ohhh miss

Selamm gunaydınnnn
Boynerden sneaker almistim dun o geldi begendim.
Esimde sabah gördü begendi.
Sen uygun uygun buluyon cesit cesit diyo sen sigara icme o parayi bana ver 3-5 daha alayım dedim hayrina hem dua ederim bak.
Valla acıyorum 1.500tl sigaraya veriyor her ay yakasina yapışcam babamıda örnek görmüyor gözünün önünde.
Kolye mezuuuu açtım.
Benim bir mağruzatım var diye konuya girdim :)
Tüm şansımı tek seferde kullandım ben arkadaşlar 😂 (başka canım kalmadı bensiz devam edin)
Ok dedi. Dedim 10bin falan versen bendeki zincirde 5-6 bin rahat eder digerinden kalın hallederim ben gerisini (gerisi mi kaldı ayol)
3binde bende var(esim bilmiyor) yine 20bine bi kolye alıcam.
Neyse haziranda evlilik yildönumumuz ön hediye olsun🤪
(Her özel günü bir olaya itinayla bağlarım)

Küpe de begendim 6 bin guzelde biseydi ama ben daha mimliyim bu konuda malesef altin küpe düşürüp kulagimdan kaybettim o gün bugün bir daha altın küpe almadım.
Bileklik hevesim hala var ama onun icinde cabuk düşüyor diyorlar takılıyor kırılıyor vs.
Hala heves🫠

Bunlar tabi yatırımlık degil bozarken cok düşüyor ama uzun vadede yinede bozdursan kâr oluyor
Ben zaten takmak için alıyorum.
Adamın borcu bitmeden paralari baglamam lazım bir yerlere.

Fritözüm bozuldu malesef hüzunçlüyüm
Resmen elim kolumdu
Esim al diyor bir süre almıcam.
Dursun bakalım
Mayısı beklicem borc bitince hem kahve mak hemde fritöz alırım hemde yorum bakim biraz daha.
Annem bizdeki fritözü al diyor(kardesimede ben yapiyordum tavuk vs annem cok anlamiyor) almadım onuda cok gerek olursa alırım.
Simdilik fırında idare ederim.

Önceliklerim baska suan altina odaklandım alamam

Oglani pazar bırakicaz.
Ona alisveris yapıcam giderken.
Mesrubat, meyve falan alıyoruz buzdolabini dolduruyoruz her gittigimizde,bosaltıp gelmisti.
Oda nakitiyle 1 ceyrek daha aldi.
Burslar yatmis 2bin kyk 2.500de ibb bursu.
4 binde hesabinda varmis biraziyla altın alcam diyordu napti sormadim.
Dedim kk harca ne istiyorsan hesabindan harcama.
Zaten kardesimde bende arada yemek siparis veriyoruz ona burdan
Oradada harcaması olmuyor.

Masallah cocuma okul baslayali 1gr , 3ceyrek yaptı harcliklariyla bursuyla.
1gr ve 70dolarda hesabinda vardı yine aldiysa artmistir🧿
Rabbim daim etsin, parasini bereketli eylesin.
Helal kazanip bereketli yemeyi nasip etsin hep.
Ögrenci olan her cocuga dua ediyorum Rabbim yar ve yardimcilari olsun.
Helede böyle uzakta cabaliyorlar Rabbim emeklerini önlerine getirsin insAllah.

selam kızlar
dün eşimin maaşı yattı ancak zamlı vermedi
bir ay daha geç vermek karına geliyor bu nasıl kafadır anlamıyorum
her zam dönemi yapıyor bunu
bir sonraki ay farkı ile birlikte veriyor
alana kadar her şey zamlanıyor zaten.
ödemleri yaptık elime kalan ile altın almayı düşünüyorum
ama şuan önceliğim oğlana yapacağım ara ödeme
onu ayarlmama lazım
döviz bozmak istemiyorum
zam yapılsaydı çok iyi olacaktı
birazda ben koyacaktım ödeme için
evdeki hesap çarşıya uymadı

Bugün hep evrilip devrildim
Sabah keyfim gayet yerindeydi öglen ve sonrasi panikatagim nüks carpintim nefes darlıği duş aldım.
Yattım dua okudum tesbih cektim sakinlesemedim.
Hala halsizim.

Anneme cattım
Ya cidden kadin rahatligin nirvanasi.
Babamin amcasinin oglu eşi gelecekmis haftasonu gelirler muhtemel.
Dedim ki evi toparla bari.
Supurmicemde silmicemde banane ya banane.
Onun evi onun pisligi cidden geldiler artık bana.
Halam kalktı temizliyo evi kendi telf. Eline almis yatiyor.
Babam pizza istedi 2dir yapıyorum annem yiyor adama azcik bisey bırakıyor.
Hamur isi gordum mu dibine kadar yer.
Adam ertesi gün ısıtınca yiyor arada çayın yanina istiyor.
Ben tepsi tepsi mi yapicam hepinize sürekli.
Pastanemiyim ben?
Ya da al cikmis hamur malzemesini koy pisir dimi?.
Yaptım yine dayanamadım bi zahmet adama ayır dedim.
O istedi diye yaptım dedim.
Bukadar olmaz vallahide olmaz billahide olmaz.
Paran mi yok yapamiyorsanda git hazir al pisir .o Carpintilarla o hamuru mayaladim yaptim yine.
Asla beni düşünmüyor sanki yapmak zorundaymışım gibi.
Yapmicam artik.
Babama sorcam istedigin bisey var mı ona göre goturucem ona yetecek kadar
Yoruldum artık kollarim ağrıyor.
Bu kadın rahatlıkdan hasta olmuyor ben bu yaşta fibromiyalji, sedef, rozasea, anksiyate, panikatak ne ararsan var.

İyi geceler
Bugün jimnastik vardı. Sonrasında ona valiz bakmaya gideriz diye düşünmüştüm. Okula gitmek istiyorum dedi. İnşallah okul sevgisi ilkokulda da devam eder.
Pastanede simit poğaça yedik.
Okula bıraktım.
Arkadaş işim yok araba çalışalımmı diye mesaj yazmış. Tabiki dedim. Sağolsun ya. Okuldan eve dönmüştüm. Geri çıktım. Yine çalıştık biraz -2 otoparkta. Sonra iki defa da -1 otoparka çıktık. İndik. İniş çıkış bayağı zor tabi Bir tur bahçede attım. Bahçeye çıkıp araba görünce basıyor heyecan. Benim yıllardır kesin araba fobim var😅 tabi ilkokulda araba çarpmıştı ondan olsa gerek. Neyse aşacağım inşallah.sonuçta eskiye göre yol katettim bu da güzel.
İlk hedefim Elanın okuluna gidebilmek.
Çalışmamız bitti evlere geçtik.sabah hızlıca hazırlanmıştık 10:30 da evden çıktık. Tabi ancak girmiştim eve. Yataklar bile dağınıktı. Toparladım odayı süpürdüm.
Yemek çorba vardı. Buzlukta sarma vardı pişirdim. Elayı arkadaşın eşi alacaktı. Arkadaşı diyor size geleyimmi Ela diyor bize gelsin ne olur. ( okuldan çıkınca bize gelmek istermisin demiş ) Daha dün üç saat oyndılar evde 😅 markete gideceğim dedim. Adamın yanında banyomu yapacağız diyeyim.🤐 en sonunda banyo yaptıracağım Elayı dedim. Okuldan gelince daha kolay oluyor geç saatte ne ben uğraşabiliyorum ne de o yapmak istiyor.Evde de tekrar konuştum. Bana sormadan çağırma arkadaşlarını bak dün ben sana sordum öyle çağırdım dedim.Annesi gitme demiş. İkisi de ne olur deyince Elanın annesine sorun kabul ederse gidin etmezse gitmesin demiş. Bazen iyi oluyor dünkü gibi. Ama bugün yorgundum ve işim olabiliyor.
Haftaya 3 gün öğretmen izinliymiş.çağırırım birgün bıkmadan saatlerce oynayıp vakit geçirirler :) Annesi çalışıyor. Çocuk için de iyi oluyor. Bugün gelmesin deyince biraz üzüldüm de. Ama öğrenmeleri için gerekliydi.
Bugün gelince banyo yaptırdım.yemek yedik. Oturduk biraz sonra uyuttum. Eşim geç geldi.Fuar haftası. Sabah eşimin yanına gideceğiz. Ben de bir eminönü yaparım oradan :)

X