- 16 Şubat 2012
- 6.293
- 10.296
İnatçı bir kisilik zor. Yoksa az daha dursa tabi daha iyi olurdu .Gerçi onuda bir nebze anlıyorum.Ben küçük oğlanla hastanede çok kaldım ilk bir aylıkken başladık .bronsitti.Orada sabah akşam kan alıyorlardı.egitim araştırma üniversite hastaneleri biraz suyunu çıkarıyor bu işlerin sürekli kan al kan al.. oda can taşıyor .sabah akşam kan alıyorlar bebeğimin canı çok yanıyor diye .Birde damar yolu bulamıyorlar vs biran önce çıkmak isterdim. annemle kaldığımız zamanlarda annem çok sabirliydi gık demezdi ama onun yerine benim canım sıkılırdı. .yani demem genel olarak hasta içinde çok zor oluyor kolay değil . Ama tabi sağlık için sabredip ne gerekiyorsa onu yapmak lazim.Pazartesi pet e giremezse nolcak dusunuyoruz.
Sekeri yüksek bence bakarken insana bos bos bakıyor. Sürekli uyuyor.
Halam zayıflamış diyor.
Biz hep gördüğümüzden fark edemedik ama o bir kac aydır görmemişti zayıflamış dedi.
Keske pet e kadar bari yatsaydı.
Bugun kuzenimlerlede konustuk mutfakta bile bile tedaviyi red ediyor kendine bunu niye yapıyor diye.
İyiki varsin annen çok şanslı .Aynen sağlık olsunda beden yorgunluğu geçer .İyi gecelerDışarıdan bakınca öyle bir izlenim veriyorum sanırım.
Fazla fedakarlığım ve sürekli bir hallederim diyip yüklendigim için olsa gerek.
Annemde bu anlamda hep bana güvenir lelli bir sekilde halleder diye.
Yine pasta kurabiye kek vs ben yaptim çıkardım.
Çaylarını demledim meyvelerini verdim.
Tabak yapıp yanlarınada verdim.
Rabbim sağlık versinde olan beden yorgunluğu olsun artık gecer elbet.
Evet bu sabır işi sanırımİnatçı bir kisilik zor. Yoksa az daha dursa tabi daha iyi olurdu .Gerçi onuda bir nebze anlıyorum.Ben küçük oğlanla hastanede çok kaldım ilk bir aylıkken başladık .bronsitti.Orada sabah akşam kan alıyorlardı.egitim araştırma üniversite hastaneleri biraz suyunu çıkarıyor bu işlerin sürekli kan al kan al.. oda can taşıyor .sabah akşam kan alıyorlar bebeğimin canı çok yanıyor diye .Birde damar yolu bulamıyorlar vs biran önce çıkmak isterdim. annemle kaldığımız zamanlarda annem çok sabirliydi gık demezdi ama onun yerine benim canım sıkılırdı. .yani demem genel olarak hasta içinde çok zor oluyor kolay değil . Ama tabi sağlık için sabredip ne gerekiyorsa onu yapmak lazim.
Hep kendimiz yıpranıyoruz kimse fedakarlık yapmıyor be lelli bu durumdan ben 4.5 aydır bıktım parçalara bölün çalış iş ev çocuklar birde bu kocam artık bana iyice kabak tadı vermeye başladıDışarıdan bakınca öyle bir izlenim veriyorum sanırım.
Fazla fedakarlığım ve sürekli bir hallederim diyip yüklendigim için olsa gerek.
Annemde bu anlamda hep bana güvenir lelli bir sekilde halleder diye.
Yine pasta kurabiye kek vs ben yaptim çıkardım.
Çaylarını demledim meyvelerini verdim.
Tabak yapıp yanlarınada verdim.
Rabbim sağlık versinde olan beden yorgunluğu olsun artık gecer elbet.
Cidden ugrasmicam dahaLelli annemde öyleydi ameliyat oldu
İlaç içmiyor içmesi lazım bana diyordu beni haplarla öldürcen kız sen beni
Oturuphüngür ağladığımı biliyorum 17 çocuk ne yapabilir
Annemle günlerce hastanede durdum
Babam demedik ya ben durum kız basına duruyo bu çocuk hastanede tekin yer değil bakmayın öyle neler var neler
Günlerce banyo yapmadan durdum
İnanırmısınız
Orda
Eve geldim Birgün artık banyo yapım evde kıyafetim yok
Yattım uyumusum gece ayaktayım 15 gün olmus uyuma yok
Zayıfladım çöktüm iyice
Babam geldi ne uyuyon kalk annenin yanına git 2 saat mi ne uyumusum 15 gündür yattugum göze battı kalkıp gittim oda evde oturdu yedi içti uyudu
Eve geldik
Annem gece kalkamamış ya karının yanında yat bi bak
Kalk kalk ne uyuyon annene bak dedim ki bide sen baksan artık tükendim dedim
Evde yemek herşey bende abilerle oturuyoruz birde
Aman ne günler gecirdim ya
Ah canım benim yaBiz yine ambulans cagirdik buraya yazdikdan sonradan beri babamla ugrasiyoruz.
Sürekli nefes alamıyorum dedi esim falan gittiler ambulansin pesine.
Halamla esim döndü kardesimle annem orda.
Tekrar röntgen vs istemis doktor kızmış kizsan ne fayda simdi azcik duzelir orda gelir yine.
Senin tedavinin devam etmesi lazimdı demiş
Kardesim doktoru bekliyoruz dedi en son görüştüğümde.
Anlamıyor arkadaşım adam hasta oldugunu kabullenmiyor.
Kızda seslere uyandi daha yeni geri uyuttum.
Off annem ya kadın aksam okadar bitkindiki enistemler gidince yere yattı öyle baya
Geceleri onu uyutmuyormus geldiginden beri.
Hayır hem tedavi olmuyorsun hem bizden ne istiyorsun
Haydaaa bu mesajı görmedeb yazmıştımCidden ugrasmicam daha
Ben anneme üzüldüğüm için yapıyorum.
Bak yine çıktı geldi.
Aksam yine ambulans çağırtır.
Yemin ediyorum huysuz adamla evli olan bosasin net çocuklarınızda bizim gibi sürünür peşinde sizin surundugunüz kalmaz.
Böyleleri zaten dünyaya gelmesin valla yada Gercekten evlenmesinler inankiCidden ugrasmicam daha
Ben anneme üzüldüğüm için yapıyorum.
Bak yine çıktı geldi.
Aksam yine ambulans çağırtır.
Yemin ediyorum huysuz adamla evli olan bosasin net çocuklarınızda bizim gibi sürünür peşinde sizin surundugunüz kalmaz.
Ahhh bu büyüklerimiz, bilmiyorum yaşlanınca nasıl oluruz. Biz de onlar gibi mi oluruz bilemiyorum ama, benim annem de son durum hastaneden çıktı, herşey temiz. Ama ara ara ağrı oluyor.Evet bu sabır işi sanırım
Annem cok sabırlıdır hastane iyiydi sakin sıcak falan ona göre
Ama babam sıkılmış duramıyor.
Babam bir de hep evdedir kimsede kalmaz kimseye gitmez.
Köye tatile vs gitmez
Hep evde
Son ana kadar hastaneye tekrar gitmeyecek eminim.
Beni tekrar yatirirlar diye.
Bak orda okadar konusuyormus darliyormus milleti kavga ediyormus burda sesi cikmiyor.
Orda insulin ilaclar bence vucut direncine iyi geliyordu iyiydi burda iyi degil ben öyle gözlemliyorum hali yok.
Yani bagiracak edecek gücü hali yok.
Orda hic balgam falan atmiyormus mesela annem yine basladi diyor.
Ya cok kızıyorum ama uzuluyorumda böyle olunca.
Ne diyim
Canım yaa, Allah şifa versin babana, üzüldüm. Gerçekten sağlık herşey.Sağolasın canım.. Biyopsiden önce kan vermişti.. Orada bir değerinde baya bir yükseklik farkedidi.. Abim de dahiliye dr benim..Salı günüde kemik iliğinden biyopsi yapılacak.. Kemik iliğinden şüpheleniyorlarOradan diğer yerlere sıçramış olduğunu düşünüyorlar maalesef Salı ngünüde kemik iliğinden biyopsi olucakk. Çıkacak sonuca göre bir tedavi yolu izlenecek Kemoterapi veya ceerahi müdahele..
Hastanede yatmıyor şuan canım.. Sonuca göre belli olacak ne yapılması gerekiyorsa.
Karatay diyeti çok iyi bu konuda, benim mide hassasiyetim var ve egzama var bende.Günaydın hayırlı cumalarsabahları bende zor uyanıyorum .Sabah karanlık oluyor ondanmı bilemedim.Gözümü açamıyorum.
Bugün maaş aldık .Yüklü iki tane kredi ödemem vardı aylık 26000 tl tutuyordu.Neyseki onların son taksitlerinide tamamladım çok şükürbir tanecik 2500 tlik bir kredim kaldı
2024 te çok büyük konuşmayayım ama kredi falan çekmeyeceğim.Stres yapıyor çünkü.Bankalar habire arıyor şu kadar kredi verelim bu kadar kredi verelim diye kulağımı kapatıyorum .
Kilo verme işi güzel gidiyor. 27 Kasımdan beri 5 kilo verdim. Şekersiz besleniyorum meyve falan yemiyorum. Makarna,börek,ekmek, yok.Arada bir kırmızı mercimekten ekmek yapıyorum.Dün akşam internette gezinirken yeşil mercimektende poğaça gibi küçük ekmekçikler yaptıklarını gördüm .Pırasa havuç ve peynir karışımdan poğaça yaptıklarını .Hiç un yok içerisinde.Sağlıklı görünüyor.Onlardan yapıp deneyeceğim.En azından poğaça niyetine yeriz.
Önceden yemek yediğimde midemde ağrı olurdu gasrit vardı .Unlu ve şekerli ürünleri bırakalı midem ağrımıyor kendimi daha iyi hissediyorum.
Amin canım amin ..inşallah dualarımız ona hep bu araCanım yaa, Allah şifa versin babana, üzüldüm. Gerçekten sağlık herşey.
İnşallah biran önce sağlığına kavuşur
Benim yaptığımda KaratayKaratay diyeti çok iyi bu konuda, benim mide hassasiyetim var ve egzama var bende.
O şekilde beslenme ile iki rahatsızlığım da geçiyor. Fakat hamur işi şeyler benim vazgeçemediğim. Şekersiz her daim yaşarım da hamursuz zor gibi
Annene de yazık valla sizede .Süründürüyor resmen .Git yat doğrudürüst tedavini ol gelBiz yine ambulans cagirdik buraya yazdikdan sonradan beri babamla ugrasiyoruz.
Sürekli nefes alamıyorum dedi esim falan gittiler ambulansin pesine.
Halamla esim döndü kardesimle annem orda.
Tekrar röntgen vs istemis doktor kızmış kizsan ne fayda simdi azcik duzelir orda gelir yine.
Senin tedavinin devam etmesi lazimdı demiş
Kardesim doktoru bekliyoruz dedi en son görüştüğümde.
Anlamıyor arkadaşım adam hasta oldugunu kabullenmiyor.
Kızda seslere uyandi daha yeni geri uyuttum.
Off annem ya kadın aksam okadar bitkindiki enistemler gidince yere yattı öyle baya
Geceleri onu uyutmuyormus geldiginden beri.
Hayır hem tedavi olmuyorsun hem bizden ne istiyorsun
Bereketli olsun kusummmSelamlar
Maas yattı kartları ödedim bir çeyrek ve 3 gr aldim
Telefonun dokunmatigi bozuldu sürekli kendi kendine yazıyor degistiricem galiba yine idare edebildiğim kadar edeyim onun içinde 150dolar aldim telefon alirken bozdurayim. 200dolarda hesapta vardi ocakta borcsuz alirim gibi.
Pazar param ve çok az harçlığım kaldı kartlara dayancaz yine
Yarin pazara gitmeliyim ne sebze ne meyve kaldı
Markete de gitmeliyim ama buyukbasla küsüz hala kartı cocuklara isteyeyim olmazsa