Küçük Düşün Büyük Olsun!

Pazartesi pet e giremezse nolcak dusunuyoruz.
Sekeri yüksek bence bakarken insana bos bos bakıyor. Sürekli uyuyor.
Halam zayıflamış diyor.
Biz hep gördüğümüzden fark edemedik ama o bir kac aydır görmemişti zayıflamış dedi.
Keske pet e kadar bari yatsaydı.
Bugun kuzenimlerlede konustuk mutfakta bile bile tedaviyi red ediyor kendine bunu niye yapıyor diye.
İnatçı bir kisilik zor. Yoksa az daha dursa tabi daha iyi olurdu .Gerçi onuda bir nebze anlıyorum.Ben küçük oğlanla hastanede çok kaldım ilk bir aylıkken başladık .bronsitti.Orada sabah akşam kan alıyorlardı.egitim araştırma üniversite hastaneleri biraz suyunu çıkarıyor bu işlerin sürekli kan al kan al.. oda can taşıyor .sabah akşam kan alıyorlar bebeğimin canı çok yanıyor diye .Birde damar yolu bulamıyorlar vs biran önce çıkmak isterdim. annemle kaldığımız zamanlarda annem çok sabirliydi gık demezdi ama onun yerine benim canım sıkılırdı. .yani demem genel olarak hasta içinde çok zor oluyor kolay değil . Ama tabi sağlık için sabredip ne gerekiyorsa onu yapmak lazim.

Dışarıdan bakınca öyle bir izlenim veriyorum sanırım.
Fazla fedakarlığım ve sürekli bir hallederim diyip yüklendigim için olsa gerek.
Annemde bu anlamda hep bana güvenir lelli bir sekilde halleder diye.
Yine pasta kurabiye kek vs ben yaptim çıkardım.
Çaylarını demledim meyvelerini verdim.
Tabak yapıp yanlarınada verdim.
Rabbim sağlık versinde olan beden yorgunluğu olsun artık gecer elbet.
İyiki varsin annen çok şanslı .Aynen sağlık olsunda beden yorgunluğu geçer .İyi geceler 😊

İnatçı bir kisilik zor. Yoksa az daha dursa tabi daha iyi olurdu .Gerçi onuda bir nebze anlıyorum.Ben küçük oğlanla hastanede çok kaldım ilk bir aylıkken başladık .bronsitti.Orada sabah akşam kan alıyorlardı.egitim araştırma üniversite hastaneleri biraz suyunu çıkarıyor bu işlerin sürekli kan al kan al.. oda can taşıyor .sabah akşam kan alıyorlar bebeğimin canı çok yanıyor diye .Birde damar yolu bulamıyorlar vs biran önce çıkmak isterdim. annemle kaldığımız zamanlarda annem çok sabirliydi gık demezdi ama onun yerine benim canım sıkılırdı. .yani demem genel olarak hasta içinde çok zor oluyor kolay değil . Ama tabi sağlık için sabredip ne gerekiyorsa onu yapmak lazim.
Evet bu sabır işi sanırım
Annem cok sabırlıdır hastane iyiydi sakin sıcak falan ona göre
Ama babam sıkılmış duramıyor.
Babam bir de hep evdedir kimsede kalmaz kimseye gitmez.
Köye tatile vs gitmez
Hep evde
Son ana kadar hastaneye tekrar gitmeyecek eminim.
Beni tekrar yatirirlar diye.
Bak orda okadar konusuyormus darliyormus milleti kavga ediyormus burda sesi cikmiyor.
Orda insulin ilaclar bence vucut direncine iyi geliyordu iyiydi burda iyi degil ben öyle gözlemliyorum hali yok.
Yani bagiracak edecek gücü hali yok.
Orda hic balgam falan atmiyormus mesela annem yine basladi diyor.
Ya cok kızıyorum ama uzuluyorumda böyle olunca.
Ne diyim

Biz yine ambulans cagirdik buraya yazdikdan sonradan beri babamla ugrasiyoruz.
Sürekli nefes alamıyorum dedi esim falan gittiler ambulansin pesine.
Halamla esim döndü kardesimle annem orda.
Tekrar röntgen vs istemis doktor kızmış kizsan ne fayda simdi azcik duzelir orda gelir yine.
Senin tedavinin devam etmesi lazimdı demiş
Kardesim doktoru bekliyoruz dedi en son görüştüğümde.
Anlamıyor arkadaşım adam hasta oldugunu kabullenmiyor.
Kızda seslere uyandi daha yeni geri uyuttum.
Off annem ya kadın aksam okadar bitkindiki enistemler gidince yere yattı öyle baya
Geceleri onu uyutmuyormus geldiginden beri.
Hayır hem tedavi olmuyorsun hem bizden ne istiyorsun

Dışarıdan bakınca öyle bir izlenim veriyorum sanırım.
Fazla fedakarlığım ve sürekli bir hallederim diyip yüklendigim için olsa gerek.
Annemde bu anlamda hep bana güvenir lelli bir sekilde halleder diye.
Yine pasta kurabiye kek vs ben yaptim çıkardım.
Çaylarını demledim meyvelerini verdim.
Tabak yapıp yanlarınada verdim.
Rabbim sağlık versinde olan beden yorgunluğu olsun artık gecer elbet.
Hep kendimiz yıpranıyoruz kimse fedakarlık yapmıyor be lelli bu durumdan ben 4.5 aydır bıktım parçalara bölün çalış iş ev çocuklar birde bu kocam artık bana iyice kabak tadı vermeye başladı
Kendimce başka şeyler düşünmeye başladım iyice soğudum
Sürekli annesi gelsin bizde kalsın derdinde
Bende evde iş çocuklar onun işi iyice bunaldım geldiği yerde laf işi gücü laf sokmaca isteöiyorum
Kızım sınavları var haftaya
Bu hafta çalışsın haftayada rahata hepsi aklında kalır en azından dedim

İş için kaynanamgilin oraya gidiyorum arada bir eee bizde gelelim dedim ne işin var senin kızın sınavları var anneme bırak öğlen al
Eğer beraber gitsek kaynanamı alıp gelcek ben istemiyorum çünkü
Tat vermiyor birşeyler buluyor çünkü sürekli sınav var kızın
Başladı sen anneme gitmek istemiyorsun
Dedim istemiyorum nefret ediyorum artık senin bu anacı tavrın deli ediyor gidersen git Kendin ben gitmiycem dedim

Gidincede yatıyor uyuyor anasıyla ben oturuyorum laf sokmaca başlıyor
Dedim laf sokuşturuyo ne işim var neredeyse ağlayacak o kıvama geldi
Su kadın ölsede bende kurtulsam o dereceyim artık yeminle bıktım
Her akşam saat 7 yemek saatinde arıyor
Hususi
Kayınpeder yok şehir dısından işte kocası gibi paranoyak olmus artık duygu sömürüsü çok doldum kusura bakmayın

Lelli annemde öyleydi ameliyat oldu
İlaç içmiyor içmesi lazım bana diyordu beni haplarla öldürcen kız sen beni
Oturup 😭 hüngür ağladığımı biliyorum 17 çocuk ne yapabilir
Annemle günlerce hastanede durdum
Babam demedik ya ben durum kız basına duruyo bu çocuk hastanede tekin yer değil bakmayın öyle neler var neler
Günlerce banyo yapmadan durdum
İnanırmısınız
Orda
Eve geldim Birgün artık banyo yapım evde kıyafetim yok
Yattım uyumusum gece ayaktayım 15 gün olmus uyuma yok
Zayıfladım çöktüm iyice
Babam geldi ne uyuyon kalk annenin yanına git 2 saat mi ne uyumusum 15 gündür yattugum göze battı kalkıp gittim oda evde oturdu yedi içti uyudu
Eve geldik
Annem gece kalkamamış ya karının yanında yat bi bak
Kalk kalk ne uyuyon annene bak dedim ki bide sen baksan artık tükendim dedim
Evde yemek herşey bende abilerle oturuyoruz birde
Aman ne günler gecirdim ya

Lelli annemde öyleydi ameliyat oldu
İlaç içmiyor içmesi lazım bana diyordu beni haplarla öldürcen kız sen beni
Oturup 😭 hüngür ağladığımı biliyorum 17 çocuk ne yapabilir
Annemle günlerce hastanede durdum
Babam demedik ya ben durum kız basına duruyo bu çocuk hastanede tekin yer değil bakmayın öyle neler var neler
Günlerce banyo yapmadan durdum
İnanırmısınız
Orda
Eve geldim Birgün artık banyo yapım evde kıyafetim yok
Yattım uyumusum gece ayaktayım 15 gün olmus uyuma yok
Zayıfladım çöktüm iyice
Babam geldi ne uyuyon kalk annenin yanına git 2 saat mi ne uyumusum 15 gündür yattugum göze battı kalkıp gittim oda evde oturdu yedi içti uyudu
Eve geldik
Annem gece kalkamamış ya karının yanında yat bi bak
Kalk kalk ne uyuyon annene bak dedim ki bide sen baksan artık tükendim dedim
Evde yemek herşey bende abilerle oturuyoruz birde
Aman ne günler gecirdim ya
Cidden ugrasmicam daha
Ben anneme üzüldüğüm için yapıyorum.
Bak yine çıktı geldi.
Aksam yine ambulans çağırtır.
Yemin ediyorum huysuz adamla evli olan bosasin net çocuklarınızda bizim gibi sürünür peşinde sizin surundugunüz kalmaz.

Tekrar röntgen vs istemis doktor kızmış kizsan ne fayda simdi azcik duzelir orda gelir yine.
Off annem ya kadın aksam okadar bitkindiki enistemler gidince yere yattı öyle baya
Ah canım benim ya:KK43:Rabbim gerçekten size kolaylıklar versin ne denirki:KK43:Kendini düşümmeyen bencil bir insan demek babamn maalesef:KK43:Hadi kendini sağlığını düşünmüyosun bari aileni darlama..Sonuçta olan size oluyor:KK43:Rabbim akıl fikir versinde inşallah bunkez kalıp tedavisini olsun:KK43:Çok zor ya sizin işiniz:KK43:Anneciğinede sabırlar versin Rabbim:KK43:

Cidden ugrasmicam daha
Bak yine çıktı geldi.
Yemin ediyorum huysuz adamla evli olan bosasin net çocuklarınızda bizim gibi sürünür peşinde sizin surundugunüz kalmaz.
Haydaaa bu mesajı görmedeb yazmıştım:KK43:Yanılmışım demek biraz iyi gibioldu geldi gene evine:KK43:Hey Allahım yaa sabır gerçekten sizd sabır🥺🤲

Cidden ugrasmicam daha
Bak yine çıktı geldi.
Böyleleri zaten dünyaya gelmesin valla yada Gercekten evlenmesinler inanki

İyi geceler kızlar,
Valla yorgun bir bayandan selamlar 😅
Günlerdir okuyorum yazamıyorum.
Bir fırsat yazayım dedim.
Üç haftadır hafta sonu hep misafir ağırdalık.
Bugün de eşimin arkadaşı aramış.müsaitseniz yarın diğer arkadaşı da alıp gelmeyi düşünüyoruz demiş.Eşim de benimle konuşup döneceğini söylemiş.
Kahvaltıyamı gelin desek dedi. Ben de olur dedim. Ne diyim bir gün önce arayıp geleyim diyene ne hazırlanır dedim. Onlar da bayağı çeşit yapmışlardı.
Bir de hafta sonu tatili 1,5 ayda bir oluyormuş.
Thy de çalışıyor
Neyse geri dönüş yaptık. Kahvaltıya gelemeyiz sabah işten çıkıyorum dedi.
Saat 16:30 gibi gelecekler diye konuştular.
Koci dedi ben yardım ederim sana. Yani saat olmuş ikindi ne yapayım acele acele.
Ben genelde börek poğaçamı buzlukta hazır tutuyorum. Kolaylık oluyor.Ama kaç haftadır misafir geldi bitti. Hepsi.
Kahvemizi içtik çıktık alışverişe.
Ispanaklı börek, dereotlu poğaça, tavuklu yoğurtlu makarna salatası ve şalgamlı kuskus salatası,mercimek köftesi, havuçlu tatlı ve tiramisu minik kurabiyem buzlukta varmış şükür :)
Hatta eşim yaprak varmı sarma vs diyordu.
Ben zaten onları bile yetiştiremem diyordum. Olur olur yetişir dedi😅
Yemekten sonra giriştik işe. O tatlıları halletti. Kesilecek şeyleri halletti. Ben diğerlerini yaptım. Ayrıca bulaşıkçı oldum 😅 Ayy valla yoruldum diyor 😂 günaydın dedim. Öyle kolay sanıyordun değilmi deyince valla zormuş dedi. Eee yapılır yapılır demek kolay dedim.yok çok çeşit yapma demeye başladı🤣🤣🤣🤣
En son Elayı uyuttum. O ara sağolsun mutfağı toplamış. Filtre kahve yapmış.
Gece vakti kahvemizi de içtik.içmesek olmazdı :)
Az sonra da uyurum. Yarın kalabalık da gelecekler. Sersem gibi gezmeyeyim.

Evet bu sabır işi sanırım
Annem cok sabırlıdır hastane iyiydi sakin sıcak falan ona göre
Ama babam sıkılmış duramıyor.
Babam bir de hep evdedir kimsede kalmaz kimseye gitmez.
Köye tatile vs gitmez
Hep evde
Son ana kadar hastaneye tekrar gitmeyecek eminim.
Beni tekrar yatirirlar diye.
Bak orda okadar konusuyormus darliyormus milleti kavga ediyormus burda sesi cikmiyor.
Orda insulin ilaclar bence vucut direncine iyi geliyordu iyiydi burda iyi degil ben öyle gözlemliyorum hali yok.
Yani bagiracak edecek gücü hali yok.
Orda hic balgam falan atmiyormus mesela annem yine basladi diyor.
Ya cok kızıyorum ama uzuluyorumda böyle olunca.
Ne diyim
Ahhh bu büyüklerimiz, bilmiyorum yaşlanınca nasıl oluruz. Biz de onlar gibi mi oluruz bilemiyorum ama, benim annem de son durum hastaneden çıktı, herşey temiz. Ama ara ara ağrı oluyor.
Aslında yapması gereken şu; safra kesesi yok, yediğine dikkat etmeli. Ve hazır su iç diyoruz.yok buranın suyu temiz diyor.
Kardeşim yememesi gereken şey için uyarmış, karışma bana ben dikkat ediyorum demiş. Kardeşim de tabi kızmış bu duruma. İnat ediyor bazen.
Allah onlara sağlık versin, bize de sabır versin :)

Sağolasın canım.. Biyopsiden önce kan vermişti.. Orada bir değerinde baya bir yükseklik farkedidi.. Abim de dahiliye dr benim..Salı günüde kemik iliğinden biyopsi yapılacak.. Kemik iliğinden şüpheleniyorlar:KK43:Oradan diğer yerlere sıçramış olduğunu düşünüyorlar maalesef:KK43:Salı ngünüde kemik iliğinden biyopsi olucakk. Çıkacak sonuca göre bir tedavi yolu izlenecek:KK43:Kemoterapi veya ceerahi müdahele..
Hastanede yatmıyor şuan canım.. Sonuca göre belli olacak ne yapılması gerekiyorsa.
Canım yaa, Allah şifa versin babana, üzüldüm. Gerçekten sağlık herşey.
İnşallah biran önce sağlığına kavuşur🤲

Günaydın hayırlı cumalar 😊sabahları bende zor uyanıyorum .Sabah karanlık oluyor ondanmı bilemedim.Gözümü açamıyorum.
Bugün maaş aldık .Yüklü iki tane kredi ödemem vardı aylık 26000 tl tutuyordu.Neyseki onların son taksitlerinide tamamladım çok şükür🙏🙏🙏bir tanecik 2500 tlik bir kredim kaldı

2024 te çok büyük konuşmayayım ama kredi falan çekmeyeceğim.Stres yapıyor çünkü.Bankalar habire arıyor şu kadar kredi verelim bu kadar kredi verelim diye kulağımı kapatıyorum .

Kilo verme işi güzel gidiyor. 27 Kasımdan beri 5 kilo verdim. Şekersiz besleniyorum meyve falan yemiyorum. Makarna,börek,ekmek, yok.Arada bir kırmızı mercimekten ekmek yapıyorum.Dün akşam internette gezinirken yeşil mercimektende poğaça gibi küçük ekmekçikler yaptıklarını gördüm .Pırasa havuç ve peynir karışımdan poğaça yaptıklarını .Hiç un yok içerisinde.Sağlıklı görünüyor.Onlardan yapıp deneyeceğim.En azından poğaça niyetine yeriz.

Önceden yemek yediğimde midemde ağrı olurdu gasrit vardı .Unlu ve şekerli ürünleri bırakalı midem ağrımıyor kendimi daha iyi hissediyorum.
Karatay diyeti çok iyi bu konuda, benim mide hassasiyetim var ve egzama var bende.
O şekilde beslenme ile iki rahatsızlığım da geçiyor. Fakat hamur işi şeyler benim vazgeçemediğim. Şekersiz her daim yaşarım da hamursuz zor gibi 😅

İki fincan filtre kahve içince uyku tutmadı :)
Bugün kargom geldi, hepsi Elaya aldıklarımdı.
Aldığım şapkaya bayıldı.
Montu dışarıda sevinçle giydi.
Sıcacık bu mont dedi. İyiki almışım dedim. Bugün hava buz gibiydi.
Allah olmayanlara da versin🤲
Bugün bize ' hiç pişman değilim sizinle olmaktan' şeklinde şarkıyı söylüyordu 😊
Eteğinin birini değiştiririm belki, yine bel zayıflık sorunumuz. Etek üstünde çok bol gibi durdu.çok etek alamıyorum bu sebepten.
Neyse dün yine direksiyon çalışması için çıktık. Fakat polis vardı. Bugünlük erteleyin. Sonraki günler gelin dedi.
Gittiğimiz gibi döndük.
Otoparkta deneyelim dedik. -2 otoparka indik. Oldukça çok direk var. Ondan çok yanaşmıyordum. Bu defa hadi deneyelim dedim. Bir kaç tur dönüş yaptık.tabi eşimin yardımıyla.yönlendirmesi ile.
Nasıl pratikleşeceğim hiç bilmiyorum.
Daha öğrenecek o kaaadaaar çok şey varki.
Biraz da bahçeye çıktık ama düz gittim. Yokuşta eşim diyor devam edelim. İlerle ilerle. Karşıdan araba geliyor. Daracık yol var. Ayyy valla şu direksiyon döndürmeyi nasıl pratikleştirebilirim fikri olan söylesin. Ne yapacağımı şaşırıyorum.
Eşim dedi ama ben ilerlemedim. O kadar cesaretim yok.
Millet anasının karnındamı öğreniyor yaaavv. Doğuştan bir yetenekmi. Sanki çok çok deferruatlı iş gibi.

Karatay diyeti çok iyi bu konuda, benim mide hassasiyetim var ve egzama var bende.
O şekilde beslenme ile iki rahatsızlığım da geçiyor. Fakat hamur işi şeyler benim vazgeçemediğim. Şekersiz her daim yaşarım da hamursuz zor gibi 😅
Benim yaptığımda Karatay❤️ 2017 de bi başladım bir ara ara verdim şimdi yine devam .Bana iyi geliyor .Karaciğer değerlerine, şekere çok iyi .Ahhh Ahhh hamur güzelde yaramıyor keşke yiyip yiyip hiç kilo almasak 😊

Annene de yazık valla sizede .Süründürüyor resmen .Git yat doğrudürüst tedavini ol gel

Hepimize iyi pazarlar. İyi dinlenip enerji toplayacağımız bir gün olsun hepimize. Burası çok soğuk kardeşim yurt dışında yaşıyor birazdan onu alıcaz. Sabah eşimle kalkıp kahvaltımızı yaptık bu gün evde olmayacağımız için yemekleri de pişirdim duşa girdim birazdan çıkarız. Dün mandıradan süt, fırından kahvaltılık ve ekmek, markettende bal, çay, kahve, patates aldık sabah sabah 480 tl gitti, yazlığa gittik, evde zeytinyağ bitti yağları orada bıraktık yağları doldurduk, markete gittik yumurta da indirim vardı her hafta bir koli yumurta gidiyor evde 3 koli m boy 1 kolide l boy aldık kredi kartı geçtim 390 tl orası tuttu. Eve giderken pazara da gideriz dedik ama gidemedik maşallah bir yağmur arabanın silgeçleri yetişemedi kalsın dedim eşime Pazartesi günü sadece peynir al kalanını ben marketten alırım dedim. Harcamasız gün olmuyor birikim bu ara pek olmuyor Allah sağlık versin doğum günleride var atlamıyorum çekirdek ailemin ve annemin babamın çok sevdiğim birkaç dostumun özel günlerini onlar da birikim diyorum manevi olarak.

Selamlar
Maas yattı kartları ödedim bir çeyrek ve 3 gr aldim
Telefonun dokunmatigi bozuldu sürekli kendi kendine yazıyor degistiricem galiba yine idare edebildiğim kadar edeyim onun içinde 150dolar aldim telefon alirken bozdurayim. 200dolarda hesapta vardi ocakta borcsuz alirim gibi.
Pazar param ve çok az harçlığım kaldı kartlara dayancaz yine
Yarin pazara gitmeliyim ne sebze ne meyve kaldı
Markete de gitmeliyim ama buyukbasla küsüz hala kartı cocuklara isteyeyim olmazsa🤣
Bereketli olsun kusummm🙏🏻

X