Küçük Düşün Büyük Olsun!

Akşam eşim gelince, biraz keyfi yoktu. Dayısında kalın bağırsak kanseri çıktı. Şaşırmadım çünkü ailede hepsi kanserden vefat etmiş. İnşallah sağlığına kavuşur. Sonra sordum ne yaptınız durum ne hastane vs. Boşver ya konuşmak istemiyorum moralimi bozmayacağım dedi.her defasında diyor. Annemi kanserden kaybetmişim gerisi boş diye.
Neyse sonra bugünki site ile ilgili konuyu açtı.Marmaraya binmiş karşı tarafa geçmek için çok çok rahattı dedi., Ev konusunu ne yapalım dedi. Ben fikrimi söylemiştim dedim. Karasızım dedi.
Sen bilirsin şimdi gidelim derim, normal binada otururuz bir sorun olur sen istedin dersin dıkdıkdık kafamı Ütülersin dedim.
Sonra para konusunu konuşurken ilk defa dedim. Paran varsa anneme borcunu öde o zaman dedim. Konuyu bile açmıyorsun dedim. Aklımda o benim falan ödeyelim öderiz dedi. Bakalım ne yapacak ilerleyen. Zamanda. Kardeşimdeki paramızı anneme verdireceğim borca karşılık dedim.ohh içim rahatladı.,

Kız bu ara surekli sıkma ısırma gibi şeyler yapıyor.
Birazda esim ogretiyor.
Sürekli üzerimizde tepinecek, istediğini yapmayınca cimcikliyor bizi.
Babasini ozellikle ısırıyor
Eşim öyle yapıyor ona hirpalayarak seviyor korkmuyorda hiç ağlamıyor
Valla herkese yaparsa işimiz iş
Oğlan korkardı mesela atlayamazdı koltuktan bile.
Bu pat küt atıyor kendini.
Hiç bir yeri acır mı, ordan atlanır mi eyvallahı yok.
Ay bisi olcak yüreğim ağzımda.

O tehlikeli, onu yapmamalıyız, canımız yanabilir, acır ama diye diye uyarıyorum.
Ben uyarınca yapmıyor arkamı döndüğüm an yine aynı.
Dün mutfakda bacaklarımı cimcikliyor onunla oynamadığım yemek yaptığım için.

Eşime diyorum senin eserin.
Atla üzerime kızım
Tut kızım
Zıpla kızım çocuk terör estiriyor evde
Ben de elayı öyle biraz ısırarak severdim artık bıraktım. Annemin yanında bir kez yeğenimin omuz kısmını ısırmış. Hiç yaptığı birşey de değildi. Şaşırdım. Sonra sordum sevdim anne dedi. Ben şok. Dedim bundan sonra yapma öyle sevme sakın ben de seni öyle sevmeyeceğim dedim. Ondan beridir ısırmamaya alıştırıyorum kendimi😅

Ben de elayı öyle biraz ısırarak severdim artık bıraktım. Annemin yanında bir kez yeğenimin omuz kısmını ısırmış. Hiç yaptığı birşey de değildi. Şaşırdım. Sonra sordum sevdim anne dedi. Ben şok. Dedim bundan sonra yapma öyle sevme sakın ben de seni öyle sevmeyeceğim dedim. Ondan beridir ısırmamaya alıştırıyorum kendimi😅
Ben hiç öyle sevmem zaten babası öyle yaptığı için onu ısırıyor genelde.
Bi de bisi yaptığında gülersek daha çok yapıyor onu. Iyi bisi sanıyor işte cocuk.
Cocuk gol diye bağırıyor maç görünce tv de🤭
Öğretti onuda
Pop pop diye topu getiriyor hemen.
Erkek fatma olcak başımıza.

Bende kahve dunyasinin çıkolatalarindan alicam.
Gofrik aldim hakmara gelmişti havada kaptı benimkiler.
Eşim ilk defa yemis denk gelmemiş demek almıştım daha öncede.
Güzelmiş bu diyo.
Kahvedunyasi gercekden iyi çikolatada
Bitter dolgulusundan falan alicam.

Bime gelenleride aktüel görmüştüm ama gününe dikkat etmemiştim.
Demek o gün bugünmüş☺

Evrt bizimkide genelde simit ve oyun hamuru istiyor ama algısı acılıyor dediğin gibi😑
Bugun marketin önünden gecerken,markete girmicez mi dedi🤭🤦🏻‍♀️
Hayır bugun bisey almıcaz annecim dedim devam ettik.
Cocuga biz empoze edityorz aslında ne istiyosn diye sorarak😑
Kesinlikle biz empoze ediyoruz. Katılıyorum sana. Ben hızlı market alışverişinde bile soruyorum bazen. Öyle alıştıki anne bana da bunu alırmısın diyor. Bir de şarkı şeklinde trendyol indirim diye birşeyler diyor. Bana soruyor bugün ne kampanya varmış diye😁

Ben hiç öyle sevmem zaten babası öyle yaptığı için onu ısırıyor genelde.
Bi de bisi yaptığında gülersek daha çok yapıyor onu. Iyi bisi sanıyor işte cocuk.
Cocuk gol diye bağırıyor maç görünce tv de🤭
Öğretti onuda
Pop pop diye topu getiriyor hemen.
Erkek fatma olcak başımıza.
Bir tane de benim evde var :) ilerde babasına topu alıp maç yapalım derse şaşırma Ela diyor. Hatta kardeşimin eşi Çocuk antrenörlüğü yapıyor, onlara gidince de onunla ve benim yeğenlerle az gol gol oynamadılar evde😊

Kesinlikle biz empoze ediyoruz. Katılıyorum sana. Ben hızlı market alışverişinde bile soruyorum bazen. Öyle alıştıki anne bana da bunu alırmısın diyor. Bir de şarkı şeklinde trendyol indirim diye birşeyler diyor. Bana soruyor bugün ne kampanya varmış diye😁
Benim ki anlamıyor daha konusamiyorda malum.
Ama oğlan zavallım hiç istemez.
Hep sorarım sipariş verirken oğlum canın ne istiyor hiç bisi der
Ya da fark etmez der.
Cips sık almıyoruz eve diye ona 1 cips alırım arada.
Meşrubat, çekirdek falan.
Bayadır çekirdek almamıştım sivilceleri aziyor hemen.
Hadi dedim evdeydi almıştım yedi.
Hep oyleydi öylede gidiyor
Kız dillenince isticek ama kesin
Dışarı çıkarsak parmağıyla gösterip aldırıyor

Canim bende bir süre kiza her alisverise gidisimde kücük birsey aliyordum. Baktim kizim bi ara aksamlari anne bana yarin ne alcan diye sormaya basladi.
Bir haftadir birsey almiyorum. Aksam oyuncak al bana diyor, bende paramiz yok alamam diyorum.
Aldiklarimizin bir degeri kalmiyor sürekli alinca. Birazda yoklugu bilmeli diye düsünüyorum, yoksa ilerde doyumsuz olur diye korkuyorum. Biz cok cile cektik cocukken. Yoklugu bildik ve onun icin kücük seylerden bile mutlu olabildigimi düsünüyorum. Cocugumda öyle olsun istiyorum.
Ben de aynı fikirdeyim. Her istediği olmayacağını bilmeli ve heleki şu dönemde.bazen özellikle öğrensin diye param yok diyorum. Almadığım şeylere ‘ babam alıır ‘ diyor🙈 ya da benim kumbaramda param var onunla alırız diyor. Biriktirmeyi de öğretiyorum. Bisikleti onun biriktirdiği parayla aldım. Ve bunu da ona söyledim. Çok sevindi

Aidatlar okadar yuksekmi canım ya😓 Allah ödeme kolayligi versin erkeklere göre herşey ödeniyor biz stres yapıyoruz malesef
Bana da yüksek geldi. Ama geçen arkadaş geldiğinde konuştuk. Bize yakın sitede oturuyor. Onların aidat 450 tl ama ektra havuz ücreti ödüyorlarmış o da150 tl. Doğalgaz 600 ü geçik gelmiş.bize 200 geldi. Bir de her yıl ek bütçe olarak 1200 civarı toplanıyor dedi.Biz taşınalı 4 yılı geçti ilk defa böyle birşey çıktı. Arkadaşın oturduğu site bizimki kadar da büyük kapsamlı değil küçük bir havuzu var. Otoparkı minik birşey. Mesela gelen misafir arabaları içeri almıyorlar..bizim kocaman iki katlı kapalı otopark var. Bloğumuzun önünde de açık araba park yerleri var. Hamam sauna spor salonu onur ve carrefour market var. Bahçemizde daha büyük kapsamlı. Yani anlayacağın fiyatla kıyasladık aynı rakam oluyor. Sitelerin hepsinin aidatı uçmuş onu anladım

Kız bu ara surekli sıkma ısırma gibi şeyler yapıyor.
Birazda esim ogretiyor.
Sürekli üzerimizde tepinecek, istediğini yapmayınca cimcikliyor bizi.
Babasini ozellikle ısırıyor
Eşim öyle yapıyor ona hirpalayarak seviyor korkmuyorda hiç ağlamıyor
Valla herkese yaparsa işimiz iş
Oğlan korkardı mesela atlayamazdı koltuktan bile.
Bu pat küt atıyor kendini.
Hiç bir yeri acır mı, ordan atlanır mi eyvallahı yok.
Ay bisi olcak yüreğim ağzımda.

O tehlikeli, onu yapmamalıyız, canımız yanabilir, acır ama diye diye uyarıyorum.
Ben uyarınca yapmıyor arkamı döndüğüm an yine aynı.
Dün mutfakda bacaklarımı cimcikliyor onunla oynamadığım yemek yaptığım için.

Eşime diyorum senin eserin.
Atla üzerime kızım
Tut kızım
Zıpla kızım çocuk terör estiriyor evde
Selam canim,

isirmayi benimkide bi ara yapiyordu. Disleri kasindigi icin yapiyorlarmis diye okudum. Artik ne kadar dogrusa. 🤷‍♀️

ben de birikim yapamayinca modum cok dusuyor .sabahlari firsatim varsa yuruyorum dolmus parasini kumbaraya atiyorum .oglen yemegimi evden goturmeye calisiyorum her evden goturdugumde o parayi direk ayiricam insallah
satis olayina firsatim kalsa ben de girmek istiyorum . 100 200 fayda faydadir yani
ama araba cok fena cidden. her ay kk da arabaya ait bir masraf oluyor
Araba malesef para yiyici.
Çalışırken sabah bölmeli saklama kaplarıma kahvaltılık koyardım. Onlarla kahvaltı yapardım. Hem hergün poğaça açma yemezdim hem de diyet yapmış olurdum.
Öğlen de yemek yemezdim sadece çiğ kuruyemiş alırdım. O da bir hafta giderdi. Karatay diyeti yapardım. Yemek param da cebime kalırdı. Eve dönerken de metrobüsten eve yürürdüm dolmuşa binmezdim. Aslında amacım spor yapmaktı :) öyle öyle biriktirdim. Ve bu evi alırken o param olmasa mümkün değil alamazdık evi.
Satış olayına da çok giremedim. Çünkü kargoya çocukla nasıl vereceğim bilemiyorum zor olur sanırım.,yoksa evde var mesela kamera eski bisikleti kıyafet ayakkabı , oyuncak vs kıyafet ayakkabı da hep verdim birilerine. Oyuncak da çok verdim. Bir tane legosu var 200 tl fiyatı. Geçen arkadaşın kızı anne banada alın diyordu.ona vereceğim. Evde daha çeşitli minik lego var.
Hatta nasıl aklıma gelmedi vermek diye de düşündüm. Sonra aklıma geldi.
Zaten arkadaş da geçen gittiğimde bize kıyafet ayakkabı ayırmış. Benim ona vereceğim lego bir kıyafetin parası etmez 😊
Oto koltuğunu sattık bakalım kamerayı da birara satarız 😊

Selamm
Eşim evdeydi ve coook kosturmaliydı gün uzaninca ayaklarım sızladı suan.
Dün akşam eşim kötü oldu hastaneyede ikna edemedim titreme ishal falan.
İlaç, vitamin,çorba , ıhlamur, meyve falan derken uyudu rahat.
Sabah iyi hissetmedi gitmedi ise.
Yine besiye çektim şimdi iyi çok şükür
Köyde çok ıslanmış mezarlıkta
Sonra sobanın başında oturmuş sonra yine soğuk yemis usuttu demek.

13.14 de nöroloji randevum vardi.
Kizi uyuttum çıktım.
Ilaci 1 gun al 1 gün alma böyle azalt bırakalım dedi.
Uyuyamıyorum bu seferde dedim.
Norolojilik bir durumun yok yapılması gereken tüm tetkikler yapılmış psikiyatriye git bi de dedi.
Carrefour yakın hast. Oraya geçtim ordan.
Lcw outletede Bi bakım dedin.
34.90 erkek hırka, 35.90a kıza esofman tkm aldım..
Fiyatlar çok iyi ama beden bulmak sıkıntı
Sık gitmek lazım sürekli yenileniyor kendime yine esofman bulurum dedim ama bulamadım bu sefer.
Ordan hemen eve geçtim kız da yeni uyanmış
Sabahtan yemeklerimi yapmistim
Ahaliyi doyur, mutfak topla
Evi süpür
Tekrar ilaç, ıhlamur faslı.
Buzlukdaki sufleleride pişirdim.
Ancak uzandım.

Bende dolmuş parası vermim diye otobüs bekledim akbilde vardi
Giderkende dönerkende kartla geldim.
Zaten yine sıfır parayla çıkmışım bu ara çok yapmaya başladım bunu bisi olsa mazallah parasız kalcam öyle.

Eşim acıkmış bisi yememis beni bekliyo
Ben hangi ilaçları içiyordum ki diyo.
Ay hazır yemegide isitmaz, içtiği ilaçtan bile Bi haber.
Ben eline veriyorum içiyor, ısıtıp getiriyorum yiyor
Ne güzel dünya valla.
Gecmis olsun bacım.
Titreme varsa enfeksiyon kapmıs olabilir gitseydi keske😑

Selam canim,

isirmayi benimkide bi ara yapiyordu. Disleri kasindigi icin yapiyorlarmis diye okudum. Artik ne kadar dogrusa. 🤷‍♀️
Babası onu ısırdığı için daha çok ona yöneliyor
Bizi okadar değilde.
Ama bunu herkese yaparsa yandık.
Anneminde dün üstüne ziplamis durmuş.
Akşam eşime diyor ki annem öğrettin simdi bizede yapıyor diyor
Kadinin sürekli kafasına falan ziplamis
Annemde sakin kadındır çıksınlar boyasinlar oyuncak oynasınlar.
Benim gücüm var mı okadar diyor

Gunaysss
Akşam baba baba diye ağlayarak uyudu kız.
Adam uyuyo halsiz kalksın oynasın benimle diye Bi ton ağladı
Çünkü birbirlerinin dilinden anlıyorlar
Vur bana vurim sana, at beni tut beni öyle istiyor.
Uyku gözümden akiyor zaten.
Sallaya sallaya uyuttum baba baba diye ağladı uyudu.
Valla bıldırcın yumurtalarından mi
Vit.surubundan mi ne fuul enercii çocuğum.

Dünden çorba var sadece
Tavuksuyuna pilav yapım.
Yaninada patatesli et yapicam.

Vakit bulursam pazara cikicam
Marul, armut, maydanoz ve limon alıp gelirim.
Banada yuruyus oluyor
Bu ara her gün dışarıdayım fena alıştım.
Tediye uğramak istiyorum Bayadır girmedim.

Dün kargolar gelmis üst üste eşim masallah kapı hiç susmadı diyor.
Dus jeli, kızın ayakkabisi, maske gelmis.
Dedim deterjan falanda İnt. aliyorum uygun oluyor.
Hepsiden akşam yumos aldım bu kokusunu çok sevdim 29tl düşmüştü.
Aldım hemen efsane üyeyim ya 25tl uzeri kargo bedava.
Aliyorum ordan kahveydi, deterjanı falan

X