selam kızlar nasılsınız geçmişi çok okuyamadım inşallah herkes iyidir..
bayramdan 2 gün önce annemin evini temizledim gücü yetmiyor yapamıyor biraz da yapmayı sevmiyor bende gidip temizledim
arife günü de kendi evimi temizledim dipköşe.. mutfak dolaplarını sildim içindeki herseyi inidirip yeniden yıkadım yerleştirdim vs bide arkadas aradı canım sıkkın diye bende buyur gel dedim.. yatılı misafirim olmuş oldu :) önceden sardığım sarmam vardı pişirdim hem ona ikram ettim hem anneme götürdüm bayram günü.. sevindi garibim... akrabalara öv öv bitirememiş 'kızım hem evimi temizledi hem sarmamı sardı diye' :) duyunca mutlu oldum.. arkadas gelmeseydi tatlısını da yapardım da nasip olmadı...
annemlerin çamaşır mak bozulmuş babam senin karttan alalım mı taksit yaparız dedi kendisi kredi kartı kullanmıyor tamam dedim 9 taksitle mak aldık.. hersey o kadar pahalanmış gibi kendi beyaz esyalarım bozulacak diye ödüm kopuyor..
bayramın 3. günü eşim memleketine gitti ailesiyle görüşmüyor ama ananesini görmek istedi.. günübirlik gitti geldi.. sormadılar mı gelin neden gelmiyor diye dedim.. sana yapılanları biliyorlar konuyu açarlarsa tatsızlık çıkardı, bende ölür kalırsa helallik almaya gittim dedi.. iyi dedim naparsan yap..
4. gün ilçeye gittik kışlık malzemeler aldık sonrasında eşimle kışlık hazırlığa başlayalım dedik, dün annemlerle pikniğe gittik hem patlıcanları biberleri közledik hem pikniğimizi yaptık. sağolsun herseyi eşim halletti babamlar da dinlenmiş kafaları dağılmış oldu.. tabi dönünce onları konserveye dönüştürcem derken baya yorulduk, çoğunu ben hallettim ama yine dayanamayıp bana da yardım etti :)
- 4 kavanoz pancar turşusu (hiç yemedim insallah güzeldir)
- 21 kavanoz köz konserve
- 4 kilitli poşet yeşil biber doğradım
- 2 pişirimlik dolmalık biber
- 4 pişirimlik kapya biber
- 3 poşet köz kapya
- 1 kasa domates doğrayıp attık buzluğa
Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.. yarım kasa daha domatesim var bu akşamlar onları da doğrarsam, bide eşim süt getirecek onu da mayalarsam benden iyisi yok :) çok şükür mesai başladı da işe geldim dinleniyorum biraz
işin maddi boyutuna girersek hesap yapamam ama 15 gün içinde 3 tane düğüne gidicez bakalım ne yapıcaz bin liraya patlayacak bize, bide eşim trendyolda kuponum vardı 2 elbise aldırdı biraz pahalıydı almak istemedim ama ısrar edince aldım bakalım insallah güzel çıkarlar..