Merhaba oğlum 4 yaşındayken bızde anestezı ile uyutularak mecburen işlem yaptırdık. Korkmanıza gerek yok. Çocuklar o kadar saat o kadar uzun işleme dayanamıyor ve korkuyorlar. Gecmıs olsun.Merhaba hanımlar
Bugün oğlum ilk defa diş muayenesine gitti, 6 yaşında. Gözle görülen iki dişte çürük var. Ben bu dişlere dolgu vs daha basit işlemler beklerken diş hekimi 2 kanal tedavisi, 4 yarım kanal tedavisi, 3 kaplama, 2 dolgu ve bir diş için çekim uygulanması gerektiğini söyledi. Belirgin bir rahatsızlığı, ağrısı vs olmadığı için baya şaşırdım. Tabii uzmanlık alanım değil o yüzden bir şey diyemiyorum ama bu genel anestezi beni çok korkutuyor. Şimdiye kadar da duymamıştım süt dişlerine kanal tedavisi, bu da benim cahilliğim.
Biraz panik oldum, daha önce küçük çocuklarıyla bu süreçlerden geçmiş hanımların tecrübesini dinlemek isterim. Herkese şimdiden teşekkürler.
Ben özel bir klinikte işinin en iyisi bir diş hekimine (belirtmemin sebebi ben de korkuyorum) getirdim çocuğumu benzer tedavi uyguladı. Diş biraz genetik. Bebekliginden dislerini fircaladigim, abur cubur yedirmedigim cocugumun disleri çabucak çürüdü. Ağrı yapti biz o nedenle gittik. Sonra kanal dolgu derken bir sürü işlem. Memnun kaldik ağrısı bitti dişleri uzun vadede duracak gibi. Geçmiş olsun size de. Riskli ve çok hassas dişMerhaba hanımlar
Bugün oğlum ilk defa diş muayenesine gitti, 6 yaşında. Gözle görülen iki dişte çürük var. Ben bu dişlere dolgu vs daha basit işlemler beklerken diş hekimi 2 kanal tedavisi, 4 yarım kanal tedavisi, 3 kaplama, 2 dolgu ve bir diş için çekim uygulanması gerektiğini söyledi. Belirgin bir rahatsızlığı, ağrısı vs olmadığı için baya şaşırdım. Tabii uzmanlık alanım değil o yüzden bir şey diyemiyorum ama bu genel anestezi beni çok korkutuyor. Şimdiye kadar da duymamıştım süt dişlerine kanal tedavisi, bu da benim cahilliğim.
Biraz panik oldum, daha önce küçük çocuklarıyla bu süreçlerden geçmiş hanımların tecrübesini dinlemek isterim. Herkese şimdiden teşekkürler.
Dediğiniz gibi biraz genetik belki de. Benim hiç problemim olmadı, oğlumun da hep fırçalamasına, yediklerine vs dikkat ettim ama durum bu. Babası çok diş problemi yaşadı, ondan gelen genetik bir şey sanırım. İlk duyduğumda şok olmuştum kanal tedavisi vs, sindirmeye çalışıyorum. Demek ki oluyormuş bunlar. Size de çok geçmiş olsun, hep sağlıklı dişleri olsun.Ben özel bir klinikte işinin en iyisi bir diş hekimine (belirtmemin sebebi ben de korkuyorum) getirdim çocuğumu benzer tedavi uyguladı. Diş biraz genetik. Bebekliginden dislerini fircaladigim, abur cubur yedirmedigim cocugumun disleri çabucak çürüdü. Ağrı yapti biz o nedenle gittik. Sonra kanal dolgu derken bir sürü işlem. Memnun kaldik ağrısı bitti dişleri uzun vadede duracak gibi. Geçmiş olsun size de. Riskli ve çok hassas diş
Evet evet ben de sizin gibiydim. Çok iyi anlıyorum sizi. İşinin ehli birisine gidin muhakkak. Hem çocuğunuzun ilerleyen dönemlerde travmasi olmaması için hem de Allah korusun olumsuz bir şey yaşamamak için. Evlatlarimizin ayağına taş degmesin.Dediğiniz gibi biraz genetik belki de. Benim hiç problemim olmadı, oğlumun da hep fırçalamasına, yediklerine vs dikkat ettim ama durum bu. Babası çok diş problemi yaşadı, ondan gelen genetik bir şey sanırım. İlk duyduğumda şok olmuştum kanal tedavisi vs, sindirmeye çalışıyorum. Demek ki oluyormuş bunlar. Size de çok geçmiş olsun, hep sağlıklı dişleri olsun.
Biz de diş tedavisi gördük. Çocuğunuz müdahale ettirmediği için mi lokal anestezi yapmıyor. Bizim yarım kanal tedavimiz de var. Doktor yarım kanal uyguladığı dişe kaplama yapmayı tavsiye etti. Kaplama olmayınca diş kırılmaya daha müsait oluyormuş. Sizin yarım kanalların hepsine kaplama yapılmayacak sanırım.Merhaba hanımlar
Fiyatlar ayrı bir şok konusu zaten. Sadece anestezi 20 bin, dişlere uygulanacak işlemler 40 bin, toplam 60 bin tl. Ben sağlık kısmına endişelenmekten henüz ekonomik kısmına endişelenemedim.Evet evet ben de sizin gibiydim. Çok iyi anlıyorum sizi. İşinin ehli birisine gidin muhakkak. Hem çocuğunuzun ilerleyen dönemlerde travmasi olmaması için hem de Allah korusun olumsuz bir şey yaşamamak için. Evlatlarimizin ayağına taş degmesin.
Bu arada 2 3 sene sonra çıkacak dişlere yüklü bir maaş yatiriyorsunuz
Hayır kırık vs yok. Gözle görülen 2 dişte çürük var. Bunu dışında ağrı da yok.Cocugun dislerinin yarısına islem uygulanacak, anlayamadigim sut dislerine kanali vs geciyorum, kaplama nedenmis? Dis kirigi mi var? (Onu zaten yarim kanalla halledecek)
Emzik kullanmis miydi?
Başka doktorlardan da görüş alacağım mutlaka. Gerçekten bu işlemlere gerek var mı inan ki ben de bilmiyorum. İlk defa duyuyorum ben de. Bu yüzden buradan fikir almak istedim.iyi implant dememis
sut dise kanal tedavi bana cok mantiksiz geldi. kanal tedavisi dedigin sinirleri aliyor dolduruyor falan. hangimizin 6 yasindaki disiyle 16 yasindaki disi - cenesi bir ki. bu kadar küçük yasta böyle bir isleme gercekten gerek var mi?
kaplama falan yok artik. kaplama dediginiz disi inceltip bir ömürlük yok edip yapay bir şeyle kaplamak. cidden 6 yasinda cocugun kaplamasi olsa ne olmasa ne, benim yegenim 8 yasina girecek hala bazi disleri düşüyor bazilari cikiyor daha tamamlanmadi. 6-9 yas arasi cocuklarin agzinda disleri fare götürmüş olur zaten. gayet normal bir sey.
bence baska doktorlara da gosterin. ben olsam bir ömürlük etkileyecek kaplama falan yaptirmazdim. annem 60inda yaptirdi kaplama - ki A kalite ürün secti elma bile yiyemiyor.
Sanırım yapılacak işlem çok fazla olduğu için lokal anesteziden hiç bahsetmedi. Aslında oğlum sakince muayene oldu, bilmiyorum belki işlem de yaptırabilirdi ama onun bahsi hiç geçmedi. Benim tecrübesizliğime denk geldi, çok detay soramadım. Hangi diş çekilecek, hangiler kanal tedavisi olacak, ben sormadım doktor da tek tek açıklamadı. Genel bir liste çıkardı.Biz de diş tedavisi gördük. Çocuğunuz müdahale ettirmediği için mi lokal anestezi yapmıyor. Bizim yarım kanal tedavimiz de var. Doktor yarım kanal uyguladığı dişe kaplama yapmayı tavsiye etti. Kaplama olmayınca diş kırılmaya daha müsait oluyormuş. Sizin yarım kanalların hepsine kaplama yapılmayacak sanırım.
Hayır kırık vs yok. Gözle görülen 2 dişte çürük var. Bunu dışında ağrı da yok.
Emzik kullanmıştı evet. Belki onun da olumsuz etkisi olmuştur. Bizden önce muayene olan bir bebek için de (2 yaş civarı) emzik lekelenmeleri olduğu için 3 kaplama yapılması gerektiğini söylemişler.
Sanırım yapılacak işlem çok fazla olduğu için lokal anesteziden hiç bahsetmedi. Aslında oğlum sakince muayene oldu, bilmiyorum belki işlem de yaptırabilirdi ama onun bahsi hiç geçmedi. Benim tecrübesizliğime denk geldi, çok detay soramadım. Hangi diş çekilecek, hangiler kanal tedavisi olacak, ben sormadım doktor da tek tek açıklamadı. Genel bir liste çıkardı.Biz de diş tedavisi gördük. Çocuğunuz müdahale ettirmediği için mi lokal anestezi yapmıyor. Bizim yarım kanal tedavimiz de var. Doktor yarım kanal uyguladığı dişe kaplama yapmayı tavsiye etti. Kaplama olmayınca diş kırılmaya daha müsait oluyormuş. Sizin yarım kanalların hepsine kaplama yapılmayacak sanırım.
Maşallah cesur delikanlıya.Kanal tedavilerini muhakkak yaptırın çünkü o dişin düşmesine daha yıllar var çocuk ağrı çekmesin 6 yaş oğlum daha geçenlerde tek diş için kanal oldu ama özel bir klinikti ben çizgi film açtım elimle tuttum bir saat izledi genel anestezi almasından iyidir masallah durdu yavrumaraba hediyesi ödülü de vardı tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?