Canım sen çalışıyor muydunSelam kızlar
Işler yoğun
Hastalıklarla, hastalarla işimiz zor
Yoğun ve yorgun hissediyorum
2 peynir 1 sucuk 45tl tuttu
Merhaba bankadan gram alındığında kesinti varmıSelamlar hepinize
Evimiz an itibariyla satıldı. Tam da altin dusmusken
Para hesaba gectiginde gr altin alacagiz kısmetse. Begendigim eve adim adim yaklasiyorum hayirli ise bizim icin Rabbim nasip etsin ins.
VarMerhaba bankadan gram alındığında kesinti varmı
Hayırlı olsun yeni komşular güle güle otursunlar,çabuk tutulmasına sevindim.Gunaydin hanimlar...
Ev dun ilana cikti, yine dun tutuldu.
Sasirdim...
Ayni katta bir daire 3 aydir ilanda ama bos.
Vazgecmezlerse bugun sozlesme yapilacak.
Tam gonlumuze gore oldu, memur emeklisi ve yetiskin iki cocugu olan bir aile. Kendi evlerini kiraya vermisler.
Insan duzenli odeme yapacak birilerini tercih ediyor.
Allah utandirmasin.
Ne yeni komsularimizi, ne bizi...
Okullar yine kapandi, ona cok uzuldum.
Cocuklarin psikolojisi bozuluyor.
Torun okulda cok aktif bir cocuk ve okula gitmeyi seviyor. Online derste sorulursa sessizce cevap verenlerden ve nefret ediyor.
Tabletle derse katilmayi sorguluyor ve celiskili buluyor.
"Ekrana bakmak zararli di mi, beyin hucrelerini olduruyor di mi? Dogrudur! " diyor kinayesine...
Haksiz degil cocuk...
Abla kiracıların hayırlı olsunGunaydin hanimlar...
Ev dun ilana cikti, yine dun tutuldu.
Sasirdim...
Ayni katta bir daire 3 aydir ilanda ama bos.
Vazgecmezlerse bugun sozlesme yapilacak.
Tam gonlumuze gore oldu, memur emeklisi ve yetiskin iki cocugu olan bir aile. Kendi evlerini kiraya vermisler.
Insan duzenli odeme yapacak birilerini tercih ediyor.
Allah utandirmasin.
Ne yeni komsularimizi, ne bizi...
Okullar yine kapandi, ona cok uzuldum.
Cocuklarin psikolojisi bozuluyor.
Torun okulda cok aktif bir cocuk ve okula gitmeyi seviyor. Online derste sorulursa sessizce cevap verenlerden ve nefret ediyor.
Tabletle derse katilmayi sorguluyor ve celiskili buluyor.
"Ekrana bakmak zararli di mi, beyin hucrelerini olduruyor di mi? Dogrudur! " diyor kinayesine...
Haksiz degil cocuk...
Vicdan yapacak bir durum yok...Sanırım sınanıyorumkardeşimin eşiyle çocuğuyla bize yerleşmesi ve burada iş bulma konusunu kapatmıştık.Ondan sonra bir market işine girdi bir ay dolmadan da işten çıkarılmıştı.Annem şu an onların yanında, memlekette.Dun akşam bana telde diyor ki bunlarin durumu ne olacak burda böyle iş güç yok,yine napsak oraya mi gelseler,ben ikinizin de çocuğuna bakarım onlar çalışırlar hem sana da yardımcı olurlar o an telde donup kaldım nasıl hayır diyeceğimi bilemedim ve anneme içten içe kızdım, beni zor durumda bırakıyor,kötü ediyor.Sabah mesaj yazdım anneme biz bu konuyu kapattık zaten artık burada da iş yok diye..onlar çalışmazlar kardeşim zaten bir ay çalışır tepesi biseye atti mi çıkar.Annem niye hiç düşünmüyor beni ya
Surda birazcık birikim yapacağım diye nelerden taviz veriyorum,annem onlara da bir şekilde bakılır kafasında ya... Etrafım hep önümü kesmek isteyenlerle dolu..Bir yandan da vicdanım sızlıyor ama ne yapabilirim ki karın tokluğu için çalışmaktan fazlası lazım bana,çocuğum var ona kim vicdan yapsın
Du bakalim, sozlesmeyi imzalayalim once...Abla kiracıların hayırlı olsun
Ben bu mesajı yeni gördüm ve gerçekten şoklardayımSanırım sınanıyorumkardeşimin eşiyle çocuğuyla bize yerleşmesi ve burada iş bulma konusunu kapatmıştık.Ondan sonra bir market işine girdi bir ay dolmadan da işten çıkarılmıştı.Annem şu an onların yanında, memlekette.Dun akşam bana telde diyor ki bunlarin durumu ne olacak burda böyle iş güç yok,yine napsak oraya mi gelseler,ben ikinizin de çocuğuna bakarım onlar çalışırlar hem sana da yardımcı olurlar o an telde donup kaldım nasıl hayır diyeceğimi bilemedim ve anneme içten içe kızdım, beni zor durumda bırakıyor,kötü ediyor.Sabah mesaj yazdım anneme biz bu konuyu kapattık zaten artık burada da iş yok diye..onlar çalışmazlar kardeşim zaten bir ay çalışır tepesi biseye atti mi çıkar.Annem niye hiç düşünmüyor beni ya
Surda birazcık birikim yapacağım diye nelerden taviz veriyorum,annem onlara da bir şekilde bakılır kafasında ya... Etrafım hep önümü kesmek isteyenlerle dolu..Bir yandan da vicdanım sızlıyor ama ne yapabilirim ki karın tokluğu için çalışmaktan fazlası lazım bana,çocuğum var ona kim vicdan yapsın
Bazen ebeveynler zayif, beceriksiz gordukleri evladini kendince korumaya aliyor.Ben bu mesajı yeni gördüm ve gerçekten şoklardayım
Nacizane fikrim şu; bu konuda net tavrını koy ve taviz verme
Kardeşin annenin çocuğu senin değil ve de annen kardeşinin sorununa ya da sorunlarına kendisinin eğildiği gibi eğilmeni beklememeli
Sen zaten yeterince hayat imtihanının ağır yüküyle boğuşuyorsun,bir insanın üzerine bu kadar da gidilmez
Herkes yerini bilsin derim
Bir kardeşin olarak söylüyorum bunları ne olur gücenme olur mu ?
Maddi ve manevi gücünü yavruna harca ya da sakla
Kimseden yok fayda ...
Herkesin hakkını adil biçimde teslim etmek lazımBazen ebeveynler zayif, beceriksiz gordukleri evladini kendince korumaya aliyor.
Guclu duran, derdini dillendirmeyen, tuttugunu kopardigini dusundugu evladinin da hic sorunu yok saniyor.
Adabinca uyarmakta fayda var...
Vicdan yapacak bir durum yok...
Annenin yaptigi cok yanlis.
O evladini dusunuyorsa, sen de evladini dusuneceksin.
Duygu somurusu yapmasina izin verme...
Kardesin konusunda yapacagin en fazla sey, eger elin ererse yegeninin ufak tefek ihtiyaclarini karsilamak olabilir.
Onu da gorev gibi uzerine yapismasina musaade etmeden...
Kusura bakma ama anneni anlamiyorum.
Ustelik benim de iki cocugum evli.
Anne baba fedakarlik yapabilir. Ama kardeslerin birbirine ana-baba fedakarligi yapmasini bekleyemez.
Issiz kalmasi senin sorunun degil.
Onun evini gecindirmek de sorumlulugun degil.
Lutfen "hayir" demekten rahatsiz olma.
Onlar defalarca teklif ediyorsa, sen de defalarca hayir de.
Uzun uzun da aciklama yapma, kestir at...
Annemin yanımda olup mücadelemin farkında olmaması hatta görmezden gelmesine o kadar üzülüyorum ki..Diğeri evladı da ben neyim ekstra kazanç olsun diye her sınava atlıyorum elimden gelen bu,bunu niye yapıyorum acaba hiç düşünmüyor.Zaten ara tatili fırsat bilip gezmelere çıkmasi bile beni üzdü çünkü 1000 e mal oldu bana bu anne baba gezmesi..Ben bu mesajı yeni gördüm ve gerçekten şoklardayım
Nacizane fikrim şu; bu konuda net tavrını koy ve taviz verme
Kardeşin annenin çocuğu senin değil ve de annen kardeşinin sorununa ya da sorunlarına kendisinin eğildiği gibi eğilmeni beklememeli
Sen zaten yeterince hayat imtihanının ağır yüküyle boğuşuyorsun,bir insanın üzerine bu kadar da gidilmez
Herkes yerini bilsin derim
Bir kardeşin olarak söylüyorum bunları ne olur gücenme olur mu ?
Maddi ve manevi gücünü yavruna harca ya da sakla
Kimseden yok fayda ...
Bizdeki durum tam anlamıyla bu çok doğru tesbitBazen ebeveynler zayif, beceriksiz gordukleri evladini kendince korumaya aliyor.
Guclu duran, derdini dillendirmeyen, tuttugunu kopardigini dusundugu evladinin da hic sorunu yok saniyor.
O kadar sorunsuz ki, kardesininkini de yuklenebilir...
Adabinca uyarmakta fayda var...
Bir de ileride nankörlük de edebiliyorlar,öyle olduğunda insanin kafasını taşlara vurasi gelirHerkesin hakkını adil biçimde teslim etmek lazım
Güçlü olmaya çalışıp ,kimseye yük olmadan yaşamaya çalışan cezalandırılıyor
Ben böyle düşünüyorum haksızlık bu
Gayret içinde olana can feda ama karşıdakini enayi yerine koyup ,onun sırtına binmeye çalışana kim olursa olsun tahammülüm yok
Onu da yazacaktım da yazmadımBir de ileride nankörlük de edebiliyorlar,öyle olduğunda insanin kafasını taşlara vurasi gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?