- 1 Kasım 2019
- 6.156
- 22.479
Kurutma isi burada mumkun degil. Kizimin k.validesi sagolsun yolluyor da, kiz da pisirip bize yediriyor. Hele domates kurusunun tadi muhtesem oluyor. Ellerine saglik...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kurutma isi burada mumkun degil. Kizimin k.validesi sagolsun yolluyor da, kiz da pisirip bize yediriyor. Hele domates kurusunun tadi muhtesem oluyor. Ellerine saglik...
Biber istiyorsan kurutup sana gönderirim ablaKurutma isi burada mumkun degil. Kizimin k.validesi sagolsun yolluyor da, kiz da pisirip bize yediriyor. Hele domates kurusunun tadi muhtesem oluyor. Ellerine saglik...
Almis yemis kadar oldum canim benim...Biber istiyorsan kurutup sana gönderirim abla
Yalandan demedim çok ciddiyim ne olacak benden hediye olur kışın yerken bir duanı alırdımAlmis yemis kadar oldum canim benim...
Yalandan demedigini biliyorum. Samimiyetle gonlunden gecmis, hediyeyi geri cevirmek olmaz degil mi? Tamam, cok tesekkur ederim...Yalandan demedim çok ciddiyim ne olacak benden hediye olur kışın yerken bir duanı alırdım
Gönlünüz çok geniş gerçekten.Dualariniza amin diyorumPazar icin cesaretimizi toplayip, hâlâ cikamadik. Bugun yine cok sicak...
Evdeki hesabi carsiya uydurdum cok sukur, cuzdan kumbaramda 1200 tl oldu...
Ekonomi programlarini seyrettikce, insanin ihtiyac disi 1 krs harcayasi gelmiyor...
Benim olmasa evlatlarin, onlarin olmasa bir akrabanin ihtiyaci olur deyip, koyabildigimi koyuyorum...
Esim bana gore daha rahattir, daha gunluk yasar. O da gittigi yerdeki durgunlugu gorunce gozu korkmus. Saglam basmak, saglam durmak lazim diyor...Esnaf patir patir dokuluyor. Biz cok sukur emekliyiz de, oglumun gelecegi dukkan...Cok calisiyor, cok hesapli gidiyor. Emekleri zayi olmasin. Allah cumlesine yardim etsin...
Ellerine sağlık canım, sos tarifi verebilirmisin. Şimdiden teşekkür ederim.Börek pişti
Şimdi sıra kahvaltılık sos yapımında
Internette gördüm değişik geldi ilk defa yaptım hem acılı hem acısızEllerine sağlık canım, sos tarifi verebilirmisin. Şimdiden teşekkür ederim.
Tarif verdiğin için çok teşekkür ederim sağolasın .Internette gördüm değişik geldi ilk defa yaptım hem acılı hem acısız
Göçmen sosu ya da ajvar sosu diye geçiyor
Ben büyük ölçülerde yapmadım
Bu sene yaptığım çilek reçelinden 1 kavanoz da kış için çıkarır yeriz diye ayırdım, geçen gün krep eşliğinde çilek reçeli ister mi diye oğlana sordum yerim dedi açtım bozulmamış zaten sıkıca tutmuş ama tadı da tamam ama rengi taze taze yapıldığı zamanki gibi değil hoşuma gitmedi
Ben yıllardır konseveye mesafeli duruyorum
Sosu sıcak kapatmayıp oda sıcaklığına ulaştığında kavanoza alıp buzdolabında muhafaza edip 1 hafta 10 gün içinde tüketiriz
Okullar da açılacak seminerler de kahvaltı yaparız nasipse oraya da götürürüm
Benim yaptığım ölçü şu şekilde
3 küçük patlıcan
5 adet domates
2 havuç
4 kapya biber
6 7 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Acılı istediğim için 3 adet büyük boy tarhanalık biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Domatesleri közlenmiş kapya ve patlıcanları, acı biberi haşlanmış havuçları rondodan geçirdim
Tencereye biraz sıvıyağ koydum sarımsakları rengi dönene kadar pişirdim
Sonra domatesi ekledim
1 2 dk sonra
Kapya ,patlıcan ,havuç ve acı biberleri de ekledim 10 15 dk pişirdim
Sonra sıvıyağ karabiber şeker tuz sirkeyi ekledim
Kısık ateşte koyulaşana kadar arada karıştırarak pişirdim
Allah bereket versin ablacım güle güle huzurla sağlıkla afiyetle yiyin inşaallahVaryemez ellerine saglik canim.
Kizim ve torunumla pazara, markete gittik. Once benimkileri aldik arabaya koyduk, sonra kizinkileri...
Pazar cok cok pahaliydi.
150 tl bim'de, 155 tl pazarda harcadim.
Visne ve kizilcik gorunce dayanamadim, ucer kg aldim. Dondurucuda 22 kg sadece meyve var.
Asitli icecek sevmiyoruz, kaynatir kaynatir iceriz insaallah.
1 kg yine bamya aldim. 3 posete boldum. Kislik dondurucu sayfasini kapattik gibi. Bir tek dag fasulyesi alirsak koyarim. Olmazsa da cok onemli degil...
Allah bereket versin, agiz tadiyla yemeyi nasip etsin..
Sağlıkla sevdiklerinle afiyetle yemek nasip olsun.Varyemez ellerine saglik canim.
Kizim ve torunumla pazara, markete gittik. Once benimkileri aldik arabaya koyduk, sonra kizinkileri...
Pazar cok cok pahaliydi.
150 tl bim'de, 155 tl pazarda harcadim.
Visne ve kizilcik gorunce dayanamadim, ucer kg aldim. Dondurucuda 22 kg sadece meyve var.
Asitli icecek sevmiyoruz, kaynatir kaynatir iceriz insaallah.
1 kg yine bamya aldim. 3 posete boldum. Kislik dondurucu sayfasini kapattik gibi. Bir tek dag fasulyesi alirsak koyarim. Olmazsa da cok onemli degil...
Allah bereket versin, agiz tadiyla yemeyi nasip etsin..
Ne demek tatlım seve seveTarif verdiğin için çok teşekkür ederim sağolasın .
Lunelista diyorlar muhacirler.
Bir kere yedim tadını çok beğendim yapmaya cesaret edememiştim, anlattığın tarifle denerim. Ekran fotosu aldım.
Teyze afiyetle yesin sizinde ellerinize sağlık.Eki Görüntüle 2676341
Bugünkü mutfak etkinliklerim
Saklama kabındakiler tatlı soslar
Kavanozdaki acı
Hangisi derseniz bence kesinlikle acılı olan
Annem baharatlı acılı ekşili yemiyor ama küçük saklama kabındakini anneme götüreceğim nasipse o da tatsın istedim
Eski durumu olsa acılı olana eminim bayılırdı