- 28 Aralık 2023
- 4.872
- 13.079
Afiyet şifa olsun yaramasın Ama kilonu koruman lazım çiçeğimmm dikkat etKahvaltı bitti bile canım, ben de bir haftalık kahvaltıyı bir kerede yapmış olabilirim
Ben hep öyle tutuyorum ki neden öyle dedinIııııııı, sahursuz oruç tutma canum
İnşallah canım, başlamak bitirmenin yarısıdır, Rabbim kolaylık versin bir an önce bitirirsin/bitiririz inşallahHe işte ben taaaaa refl olduğum zamanlardan beri tutmadımsınavdı okuldu çalışmaydı hep bi bahane işte neyse başladık bakalım inşallah kolaylıkla bitiririm
Amin canım inşallah burda çok şükür borcumuz kalmadı yazdığımız günleri de görürüzİnşallah
İnşallah canım, başlamak bitirmenin yarısıdır, Rabbim kolaylık versin bir an önce bitirirsin/bitiririz inşallah
Tam oruç günleri, ne sıcak, ne soğuk, günler kısa…
Ben hep öyle tutuyorum ki neden öyle dedin
İnşallah canımAmin canım inşallah burda çok şükür borcumuz kalmadı yazdığımız günleri de görürüz
Güzel diyorsun ama uyku problemim var sahura kalksam çok iyi olur dediğin gibi teheccüt de kılarım ama o saatten sonra uyuyamamHz. Peygamber; “Sahura kalkın, çünkü sahurda bereket vardır.” (Buhari, Müslim) diyerek oruca teşvik etmiştir. Diğer bir hadiste ise “Bir yudum su ile de olsa, sahur yapınız” (Müsned, II, 12) diyerek sahurun tamamen terkedilmeyip bir yudum su ile bile olsa yerine getirilmesini tavsiye etmiştir.
Her şeyden önce sünnet, ve daha sağlıklı, kalkmışken bir de 2 rekat teheccüd namazı kılarsan nurun ala nur, bir taşla bir sürü kuş gibi düşün
Sahuru geciktirmek de sünnet, erken yatıp, namaza yakın kalkmak da bir seçenek, her zaman olamasa daGüzel diyorsun ama uyku problemim var sahura kalksam çok iyi olur dediğin gibi teheccüt de kılarım ama o saatten sonra uyuyamam
Böyle olursa da gün içinde uykusuz ve yorgun olurum canım
Merhaba günaydın canım hoş geldin nasıl bir yöntemmiş acaba duymadım anlat bakalımGünaydın herkese
Zarf yöntemiyle para biriktirmeyi duydunuz mu daha önce
Deneyen var mı?
bir bütçe defteri oluşturmaya karar verdim gelir gider her şeyi yazacağım
İşe yarar mı sizce?
Şu an çalışmıyorum ama yaza doğru başlamayı düşünüyorum bebeğim var, yeni evli sayılırım bütçe planlamasına yöneldim tavsiyelerinize açığım
İşe başlayana kadar homeoffice bazı işler alabiliyorum arada gelirim oluyor ama bu bana bağlı bebeğim olduğu için haftasonu bazen çalışıyorum
Bu ek geliri altın yapıp gelir gider defteriyle harcamaları tutmak istiyorum
Önerileriniz varsa (tablolaştırma kategorileştirme bütçe pay etme) söylerseniz sevinirim
Belki hafta sonu olabilir canımSahuru geciktirmek de sünnet, erken yatıp, namaza yakın kalkmak da bir seçenek, her zaman olamasa da
Yemesin daha dünyayı yedi zabağınannnnn
Olsun eritmiştirYemesin daha dünyayı yedi zabağınannnnn
Aman hemen savun bensiz kahvaltı nooooo yapamazsınız şekerimOlsun eritmiştirevli ve 3 çocuklu gadın çoktannnnn erimiştir yedikleri şimdi başı gözü döner Allah muhafaza
Sana da iftar yaptırırım kuzummmmAman hemen savun bensiz kahvaltı nooooo yapamazsınız şekerim
Seni yiyerim çiçeğimSana da iftar yaptırırım kuzummmm
Şöyle ki Amazon’da satılan zarflı cüzdanlar var, içine şeffaf dosya gibi cüzdan boyutunda yaklaşık 10 zarf giriyor. Dışı da cüzdan gibi zaten. Her zarf bir kategoriyi temsil ediyor. Youtube’da videoları var. Mesela o ay için mutfak alışverişine x miltar para ayırıyoruz ve o bütçeden alışveriş yapıyoruz. Ya da sağlık bütçesine para koyuyoruz ilacı o bütçeden alıyoruz. Kalan paralar ay sonunda birikime gidiyor. Herkes kendi bütçesini ayırıyor. Böylece ayda belirli bir sınır koyuyorsun harcamalara. Ben şimdi o cüzdan aldım. Nakit harcayacağım artık ve bölerek. İlk defa deneyeceğim. Bir de defter aldım giderleri hep yazacağımMerhaba günaydın canım hoş geldin nasıl bir yöntemmiş acaba duymadım anlat bakalım
Tutalım da sahurlu sahursuz artık nasipte ne varsaBelki hafta sonu olabilir canım
Yok artık ikinci kez mi