Bebek Beslenmesi Küçük bir yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

lenarin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
506
45
73
10 aylık bir kızım var. Problem geceleri acıkması. Doktorumuz artık büyüdüğünü geceleri beslememem gerektiğini, bunu yaparak ona zarar verdiğimi söylüyor. ona göre bu bir alışkanlık ve bırakılması gerekiyor. Aksamları 9.30 gibi mamasını verip uyutuyorum, gece 1 de ve sabah 5 bazen 6 gibi tekrar acıkıyor ve ağlıyor. Doktorun dediğini yapıp 2 gün vermedim. Sonuçta bebeğim ağlaya ağlaya uyudu. Dayanamayıp 3. gün verdim.

Velhasıl sizdeki durumlar nasıl? Bebekleriniz gece sık sık acıkıyor mu? Önerilerinize ve sizlerin deneyimlerine ihtiyacım var.

10 aylık bir kızım var. Problem geceleri acıkması. Doktorumuz artık büyüdüğünü geceleri beslememem gerektiğini, bunu yaparak ona zarar verdiğimi söylüyor. ona göre bu bir alışkanlık ve bırakılması gerekiyor. Aksamları 9.30 gibi mamasını verip uyutuyorum, gece 1 de ve sabah 5 bazen 6 gibi tekrar acıkıyor ve ağlıyor. Doktorun dediğini yapıp 2 gün vermedim. Sonuçta bebeğim ağlaya ağlaya uyudu. Dayanamayıp 3. gün verdim.

Velhasıl sizdeki durumlar nasıl? Bebekleriniz gece sık sık acıkıyor mu? Önerilerinize ve sizlerin deneyimlerine ihtiyacım var.
ben bir doktor bey hanımın 6 aylık kızlarına 4 gündür bakıyorum..benden evvel bakıcı kadın çocuğu düşürüp kemiğini kırmış..annesi izinli 1 hafta daha evde...kadın devamlı bebeği besliyor..istiyorki koca insan gibi tabak tabak mamalar yesin..yani doktor bu hanım..çocuğun gecesi gündüzü yok..görseniz anne perişan aynen uyku bile yok..bebek devamlı anneyi istiyor ben o kadar şevkatle yaklaşıyorum devamlı kucağımda yinede beni istemiyor gözünden yaş gelmeden ağlıyor..anneye gittiği vakit susuyor..1 ayı doldurmayı bekliyorum sanırım bırakacağım..ay huysuz çocuk fena..gerçi bebek normal ama gel bana sor..

off yavum ya!! simdi ne acilar cekiyordur. velhasil kolayliklar dilerim. zor is.

terzi sokugunu kendi dikemez sozu bir kez daha gercek oldu :)

tesekkurler. icgudulerimi dinliyorum, gece de yedirmeye devam edecegim. 1 yasini gecsin bakariz.

benımkı de gece bır kere muhakkak uyanıyor hadı yası daha kucuk dıyelım..ama yınede normal sartlar atında aksam doymasıyla sabaha kadar ıdare etmesı gerekıyormus.Arastırdıgım bazı kaynaklarda bellı bır aydan sonra bebekler gece beslenmesıne alısıyorlar yada benım kı gıbı emmeye..bu nedenle bu rutını devam ettırmeye calısıyorlar..bır keresınde ışıgı yakmadan sessızce ıcerı gırdım ağladıgında..yuz ustu yatıyordu..poposuna hafıf hafıf vurarak ve pış pış dıye ses cıkararak oldugu yerde avutmaya calıstım susana kadar ve sasırdım kaldım cunku bızımkı uyumaya devam ettı:) bır ıkı kere dene ıstersen olduğu yerde kaldırmadan pışpışlamayı.cunku bırcok bebek 6 aydan sonra anneyı kaybetme gudusu oluşmaya baslıyormus ve bu nedenle ruyalarından aglıyarak uyanırlarmıs aslında beslenmeye ihtiyaç duyduklarından degıl...baska bır neden de bazen bebekler gunduz az yedıgınde ve uyudugunda gece ne kadar cok yerse yesın uyanıyorlarmıs..benımkı ıdrar yolu enfeksıyonu gecırdıgınden bu gunlerde emzırmeyı bırakmadım mumkun oldugunca su alsın dıye..bırde bır arkadasım gece uyandıgında ogluna mama degılde bıberonla su verıyormus..hem saglıklı hemde bosuna kalorı almamıs oluyor..bunuda deneyebılırsın..
sevgıler

Back