küçük bir sorun

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.139
417
688
40
şimdi cumartesi yaşadığım bir problemi anlatmak istiyorum.cumartesi kayınvalidem köye gidecekti akşam 8 gibi kızıma normalde ben çalıştığım için hep o bakıyordu şimdi annem bakıcak bir aylığına buraya kadar normal herşey.cumartesi çok yoruldum saat 4 e kadar temizlik yaptım çıktım anneme gittim düğün vardı akşam bende ablamda düzleştirici falan filan vardı saçımı ona yaptırcaktım çocuğu oraya bıraktım ablam daha gelmemişti bende o arada kayınvalideme bişeyler alıp gideyim dedim çok yorulduğum için çocuğu 5 kat asönsörsüz çıkarmak istemedim kollarım kopuyordu neyse aldım gittim neyse çocuğu sordular bende durumu anlattım görümcem keşke getirseydin görseydim dedi 10 dk falan oturdum çünkü eşim 6 da gelicekti evde olmam gerekiyordu çıktım eşim annesi götürmüş otobüse o arada anlatmışlar herşeyi ne anlattılarsa artık eşimde keşke çocuğu götürseydin böyle şeyleri düşünmen lazım dedi çok bozuldum ne yapmam lazım?:uhm:

Son düzenleme:
Açık açık anlatsaydınya temizlik yaptığını çoçuğu 5 kat yukarıya çıkaramaycağı için götürmediğini canım o zaman arkandan konuşmazlardı belki.
Sakın aramamazlık etme sonra eşinle aran bozulur canım boş ver eşine evet düşünememişim de o kadar..

Canim ya, ya sen cok gencsin yada cok bilgisizsin.
Düsünsene, sen calistigin dönem kayinvaliden bakmis kizina. Simdi onu cani gibi, belki kendi cocuklarindan fazla seviyorlardir cicikizi, hicmi düsünemedin, kayinvalidemler gitmeden canindan cok sevdikleri torununu görsünler diye.
Degil 5 kat 10 kat cikarim vallahi, madem benim cocugum bakiliyor ve seviliyor tabiki onlarin hakki görmeleri. Belki uzun süre kalacaklar köyde. Ben kayinvalidenleri cok iyi anliyorum. Lütfen daha saygili ol cevrene. Ben kendi ailemden biliyorumki torunlari onlarin gözbebegi, hayat yasami, ikinci bahari yaslilar icin, birazcik daha empati kurman gerekirdi.

Duyan da Fizan'a gidiyorlar sanacak !.. Düşünememiş olabilirsin,ama bunu art niyetle eşine anlatmaları çok ayıp,hiç samimi bulmadım .

katılıyorum, çok güzel yazmışsınızvereliniortak

ben de kayınvalidelerin yaşanan şeyleri gidip hemen oğullarına olay varmış gibi anlatmalarına dayanamıyorum. arkadaşımız belirtmiş yorgun olduğunu belki düşünememiş de olabilir. hemen oğullarına bak senin karın böyle böyle yaptı demek mi gerekiyo yani. düşünemiyorlarmı sonra o çiftin arasında sorun çıkacağını... benim kayınvalidem de böyle yapılan iyilikler göze görünmez en ufak bi söz hemen oğula aranır ağlayarak böyle böyle yaptı diye anlatılır. sonra da tabi evde huzur kalmaz.

valla arkanı döner dönmez, gelin çocuğu bize getirmedi diye eşini fişteklemeleri gerekmiyodu, valla ben bunun hiçbi yerinde bi iyi niyet göremeyeceğim.
eğer rahatsız olduysa kaynanan, diyebilirdi sana kızım çocuğu getirde bi vedalaşayım, özlerim diye
ama yok direk fiştek
:bbo:

tamaiyle katiliyorum... düsündüklerimi yazmissin kaydirigubbakcemile5

Duyan da Fizan'a gidiyorlar sanacak !.. Düşünememiş olabilirsin,ama bunu art niyetle eşine anlatmaları çok ayıp,hiç samimi bulmadım .

Bencede ben olsam senin yerinde aynı şeyi yapardım hatta bu tarz olaylar başıma geliyor.Senin saf saf niyetlerin varken insanların böyle yapması onlardan uzaklaştırıyor üstüne seni.

böylesi basit bir olayda bile eşine seni şikayet etmelerini görmen iyi olmuş.. eşine hiçbirzaman nekadar kırılsanda kırıl ailesi hakkında en ufak alehte 1şey söyleme.. butarz şikayet konularıyla eşin yanına geldiğindede art niyetsiz davrandığını ona anlatım yoluyla ispatla.. şikayetçi tipik kayınvaliden içinde sakın hiç1 kinayeye falanda girme... onlara vereceğin en güzel yanıt; rahatlığınla rahatsız etmek olacaktır.. hep güleryüzlü ol.. kudurur zaten... eşinle hiç butarz konularda tartışma , o delirir. zaten iyi niyetli olsa böylesi basit 1 konuda seni eşine sitemkar biçimde anlatmazdı...

ilk okudugumda $aka mi ciddi misin diye dü$ündüm.. :)
evet ciddiymi$sin..
cocugunu ille heryere götürmek mecbureiyetinde mi ki? bence hayir..

bu yoruma sadece gülüyorum ya ne demek bilgisizsin yahu bence arkadaşın yazdığı yazıya bu şekilde yorum yapman seni bilgisiz yapıyor haberin olsunalsanaalsanasmile

pardon ama söylemeden geçemicem sen konu açan arkadaşın ailesinden birimisin?
Ne demek " Lütfen daha saygili ol cevrene"lmaz:

arkadaşım olabilir yorulduğun için alıp götüremedin çocuğunu kayınvalidene ama eşinede anlatmaları gazlamaları gerekmiyordu
Olsun sen yine araya mesafe koyma yoksa eşinle aran açılır bunlar benim düşüncelerim

anlattım canım durumu bildikleri halde sanki mahsus götürmediğimi düşündü herhalde

gençlikle bilgisizlikle alakası yok lütfen yazdığınız şeylere dikkat edin cuma günü zaten kızım ondaydı bütün gün topu topu 1 ay kalıcak köyde sadece cumartesi görmedi problem olacağını düşünmedim

teşekkür ederim nasihatın için uygulayacağım...

ilk okudugumda $aka mi ciddi misin diye dü$ündüm.. :)
evet ciddiymi$sin..
cocugunu ille heryere götürmek mecbureiyetinde mi ki? bence hayir..

mecbur değilim gerçekten kötü bir niyetim olsa bişeyler alıp gitmezdim aklıma bile gelmedi böyle düşüncekleri ve eşime anlatıcaklarını

bende öyle düşünüyorum gerçekten başta bozuldum 2 gündür içim içimi yedi ama sonradan dedimki huzurumuz bozulmasın benneyaptımki

kayınvalidenin bakacağı günler nasıl çıkıyorsanız o 5 katı, bakmayacağı günler geldiğindede çıkmanız gerekirdi bence...
belki eşine de şikayet etmemişlerdir bile; özlicez filan derken konu açılmıştır...
ki gerçekten özlerler... hele ki o bakıyorsa, bir ay onun için de uzun bi süre olacaktır... hernekadar annesi olmasa da annemden biliyorum bizi sevdiğinden daha çok seviyor torununu :)

Nihavent, genc demek bilincsizsin demek hicbir kötü manasi yoktur. Bende gencken bilincsizdim ve herkesde öyledir yani yas ilerledikce bilinclesiyor insanlar.
Lovelinya`nin dedigi gibi baska zamanda cocuguna bakildiginda 5. kat cikip iniyorsun, madem tatile gidiyorlar, tabiki isteyecekleri sey tekrar torunlarini görmek o zamanda sana 5 kat zor gelmemeli.
Benim anlayamadigim senin aslinda bunu konu yapman ve hemen bende konusmayacagim onlarla demen.
Ne mutlu sana iste, senin cocugun seviliyor ve bakiliyor, birazcik empati kursaydin hic düsünmeden automatikmen yapardin zaten. Her emegin kiymeti bilinmeli, bir cocuga bakmak cok fedakarlik ister, kayinvaliden bunu severek yapiyorsa ben olsam o kaynananin ellerinden öperim. Cünkü mecbur degil bunu yapmaya, yapiyorsada basimin taci ederim ve senin gibi düsünmezdim.
Hele hele art niyetli hic düsünmezdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…