• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Küçük bebeğimiz hasta acil yardım lütfen..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

GazelSm

Şükür Allahıma..
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2015
345
669
53
Günaydın iyi pazarlar.
Yigenimin 40 cıktı 4 gün olucak üşüttü sanirsam,ciğerleri dolmuş öksürüyor,balgam var gibi cigerlerinde,hastaneye götürmeye korkuyoruz malüm gündemde domuz gribi var. Ateşi yok kakasi normal, sıklıkla buhar veriyoruz. Oksurugunun gitmesi icin napabiliriz...
.

Başta şunu söyliyim evli değilim ve bebeğim yok ama bencocuk yuvasında çalıştım zamaninda öyle bir tecrübe var yani. Bir Şahan alın içine biraz su koyun bir tatlı kaşığı da viks atın sakin kaynatmayın viks erişim yeter onu bebegin oldugu odada ki kaloriferin üzerine koyun. Oda viks kokacaktır hatta o havayı soludukca sizinde çizerlerin açılır ama çok boğmayin odayı.

kapısı açık kalsın bebeğim olsaydı bunu yapardım.
Bence bu şekilde balgam yumuşak bu konuda genelde kendim grip olduğumda bunu yaparım bi deneyin öksürük mutlaka yumuşar ama artarsa hastaneye gitmesinin bile telefonla sorun veya doktor çağırın. Ha bir de doğum doktorunuzu mutlaka telefonla arayın...:KK37::KK37::KK36:yerim ben o hasta bebişi yerım:KK3: yerım:KK15: yerim :KK54::KK54:masallah:nazar::nazar::nazar:

Başta şunu söyliyim evli değilim ve bebeğim yok ama bencocuk yuvasında çalıştım zamaninda öyle bir tecrübe var yani. Bir Şahan alın içine biraz su koyun bir tatlı kaşığı da viks atın sakin kaynatmayın viks erişim yeter onu bebegin oldugu odada ki kaloriferin üzerine koyun. Oda viks kokacaktır hatta o havayı soludukca sizinde çizerlerin açılır ama çok boğmayin odayı.

kapısı açık kalsın bebeğim olsaydı bunu yapardım.
Bence bu şekilde balgam yumuşak bu konuda genelde kendim grip olduğumda bunu yaparım bi deneyin öksürük mutlaka yumuşar ama artarsa hastaneye gitmesinin bile telefonla sorun veya doktor çağırın. Ha bir de doğum doktorunuzu mutlaka telefonla arayın...:KK37::KK37::KK36:yerim ben o hasta bebişi yerım:KK3: yerım:KK15: yerim :KK54::KK54:masallah:nazar::nazar::nazar:
Tesekkur ederim, viksde kaynatiyoruz, ama surmuyoruz cunku ufak oldugu icin cok zararliymis.... Aksam hastane sakin olur diye dusunuyoruz. Aglamiyor belki ama huzursuz parcalaniyor
Doktora götürün. Allah korusun ama korktuğunuz domuz gribi bile olma ihtimali var bunu da siz teşhis edemezsiniz.
Aile doktorumuz oyle bi riski yok dedi ama allah korusun daha cok ufak :(

Bencede vicks yapmayin kucuk bebekler icin uygun degil..hatta bununla ilgili olumsuz bir haber okumustum yurtdisinda kadin bebegine surmustu bebek olmus yavrucuk korkutmak istemem ama özel cocuk doktoruna falan göturseniz..muayenehanesi olan birine..

Bence hemen bir doktora götürün çok geçmiş olsun

Hastaneye götürün. 40 derece ates diyorsunuz. Bi doktorun görmesi lazim. Kafaniza göre tedavi etmeye calisiyorsunuz.

Ilk gunden doktora gitmeniz lazim. 4gun oldu diyosunuz bide. Cocuk zaturre olsun mu istiyosunuz?

Hemen doktora götürün. Bizim doktorumuz hemen öksürükte getirin direk zatüreye çevirir küçük bebeklerde dedi. Allah korusun ciğerlere inebilir.

Burnunu bol bol temizleyin kırklı bebek o kadar nasıl üşüttü

Yarın da doktora götürün

Günaydın iyi pazarlar.
Yigenimin 40 cıktı 4 gün olucak üşüttü sanirsam,ciğerleri dolmuş öksürüyor,balgam var gibi cigerlerinde,hastaneye götürmeye korkuyoruz malüm gündemde domuz gribi var. Ateşi yok kakasi normal, sıklıkla buhar veriyoruz. Oksurugunun gitmesi icin napabiliriz...
.
Aynı sebepten 15 gündür hastanede yatıyo yiğenimiz. İyice ciğere inmeden götürün lğtfen, belki yatmaya gerek kalmadan ilaçla tedavi edilebilicek gibidir.

Domuz gribi var diye doktora goturmemek nedir ya. Ya daha onemli bir seyse, ya bir an once mudahale edilmesi gerekiyorsa? O cocuk kolay dunyaya gelmedi ne bu rahatlik.

Bebeğiniz bronşiolit olmuş daha da gitmesseniz zatürre olabilir. Biz 9 gun yattık bronşiolitten. Bana sanki bizimkine cok benziyor. Ateş yoktu bizdede öksürük vardı ciğerlerine iltihap inmişti bile 2. Gun götürdüğümüz halde. Geçmiş olsun. Buhar yani ağzına maskeyle çeşitli ilaçlar olan buhar veriyorlar 3-4-5 saatte yavaş yavaş açılıyor.

Back
X