Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kuzular birdi iki oldu
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar oğlumu kucakta taşımaktan çok yoruldum. Uyanık olduğu her an kucakta durmak hatta gezdirilmek istiyor. Bu sorunu çözen arkadaş varsa çözümünü öğrenmek isterim .
Bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama biraz büyüdüğünde sen istediğinde bile kucağına bile gelmeyecek. Bence bol bol kucakla tadını çıkar.
evet ireme katılıyorum bol bol keyfini çıkar bu günlerin... etrafla ilgilenmeye başlayınca kucağı pek istemez...
ben çocuk doktoruna gittim geçenlerde... kucağıma alıştırmak istemediğimi söyleyince güven duygusunun gelişmesi için kucaklamam gerektiğini söyledi. gerçi bebeğim yeni doğdu. şimdilerde kucağıma alıyorum sıklıkla ve sanırım alışmaya başladı.
benim kızım doğduğundan beri sürekli anakucağında..ben emzirmek için almasam gıkı çıkmaz..kucakta durmuyor..güven duygusu için almaya çalışıyorum bazı zamanlar..
Kuzular birdi iki oldu
Kayıtlı Üye
benim kızım doğduğundan beri sürekli anakucağında..ben emzirmek için almasam gıkı çıkmaz..kucakta durmuyor..güven duygusu için almaya çalışıyorum bazı zamanlar..
ne kadar şanslısın ben de dikkat ettim ama çok fena alıştı
bebekler ilk 3 ay kucağa alışmazlarmış. anne karnını aradıkları için kucak isterlermiş. bence ihmal etmeyin. sonra nasılsa gelmeyecek kucağa...
Bebeğin kucağa alışması diye birşey söz konu değil arkadaşlar. Bu tamamen uydurma bir olay.
Geçmişte gelinler iş yapsın, tarlada çalışsın diye kaynanaların ortaya attığı bir hurafe demişti doktorumuz. Kucağına alma alışır derlermiş gelinlerine. Öyle de kalmış bu zamana kadar.
2 kız anasi:)
Kayıtlı Üye
amann okadar hizli büyorlarki birakın birazda kucagınızda olsun nolur...zaten biraz büyüsün hiii.ç gelmiyolar kucaga simdilik ana kokusunu çeksin yavrucakalr..sende hiç bişey yapma onunla ilgilen.ilerde kendine güvensiz bireyler yetişmesin..kendinigüvende hisstsin
Bebeğin kucağa alışması diye birşey söz konu değil arkadaşlar. Bu tamamen uydurma bir olay.
Geçmişte gelinler iş yapsın, tarlada çalışsın diye kaynanaların ortaya attığı bir hurafe demişti doktorumuz. Kucağına alma alışır derlermiş gelinlerine. Öyle de kalmış bu zamana kadar.
neden o zaman kucaktan inince ağlarlar?kesinlikle alıştıkları için..
ne kadar şanslısın ben de dikkat ettim ama çok fena alıştı
canım anakucağına koy yanında dolaştır nereye gidersen..yada hiç devam etme olmazsa..zaten bi süre sonra emeklemeye başlayınca unutacaka.s.
Aynı dertten ben de muzdaribim sürekli kucak istiyor, yere koyduğumda hemen ağlamaya başlıyor. Önceden ana kucağında duruyordu artık onda da durmuyor poposuyla kayarak aşağıya inmeye çalışıyor. Kucakta bile belli pozisyonu var öne doğru bakacak yoksa yine ağlıyor. Bana da bir akıl verin ev işi yapamaz haldeyim.
Bu arada bebeğim 4 ay 10 günlük.
melek law benimde oğlum 4 aylık 2 hft dır çok zor durumdayım.. dakika kucagımdan inmek istemiyor.. önceden yemek yaparken koltuguna yatırır konuşurdum ama bu akşam yatmadı ağlarken ortalığı yıktı.. neyapacagımı şaşırdım..
neden o zaman kucaktan inince ağlarlar?kesinlikle alıştıkları için..
Hayır anne yada baba sıcaklığı rahatlattığı için. Sizin kucağınızda güvende hissettikleri için. Özellikle babanın kucağında kendini daha korunaklı hisseder bebek. Babanın kalp atışları rahatlatır. Anneninde kokusu...
Kuzular birdi iki oldu
Kayıtlı Üye
Bence de kucağa alışma var. Tamam kucağa almanın faydaları vardır da bir de annenin durumunu düşünmek lazım. Hele bir de çalışan anneyse çok fena. bel ve sırt ağrısı da cabası. Peki bütün bunlara rağmen ben bırakabiliyor muyum hayır uyanık olduğu her an kucakta sıkıysa bırak
Hayır anne yada baba sıcaklığı rahatlattığı için. Sizin kucağınızda güvende hissettikleri için. Özellikle babanın kucağında kendini daha korunaklı hisseder bebek. Babanın kalp atışları rahatlatır. Anneninde kokusu...
o zaman benim kızım benim sıcaklığımı istemiyor demek ki
doğru söylüyorsun fakat zamanla bu sıcaklığa alışıyorlar işte..
maşallah nazar değmesin. ne kadar güzel arkadaşım sana zaman kalıyordur bol bol.
buyrun benim!!!
Kayıtlı Üye
birakin bebekleriniz sizin kucaginiza gelsin bundan dogal ne olabilirki.esin arkadasimizinda dedigi gibi belli bir süre sonra ister istemez etrafla ilgilenip sizi unutacak hale gelecekler bebekleriniz cok kucuk ve sizin kucaginiza ihtiyaci var bence bu anlarin tadini cikarin ve bol bol kucaklayin derim
maşallah nazar değmesin. ne kadar güzel arkadaşım sana zaman kalıyordur bol bol.
ev işimi yapıyorum en azından..amaaaa bazen ben böyle dedikçe nazar da oluyor canımolumunekankayizsmile dün uykusundan bahsettim arkadaşıma gece 2 ye kadar uyutmadı mesela:mymeka: