Bebek Beslenmesi Kucaktan vazgeçirmeyi başaran var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kucak istemeyen bebeklere maşallah süphanallah

aynı durumda başkalarının da olduğunu bilmek insanı rahatlatıyor
Allah bebişlerimize sağlık sıhhat versin, bizim kol kaslarımıza da kuvvet

benim kızım doğdu gün alıştı kucağa
kucağa alışmaz diyenlere gülüyorum sadece
alışıyor işte bal gibide alışıyor
nezaman oyuncaklarıylan oynamaya emeklemeye başladı ozaman indi kucaktan
şuan yine benim yanımda oturmam şartıylan kendi başına oyalanıyor çok şükür

ılk başlarda alışma diye bir şey olmaz en azından ilk 2 ay. Çünkü bebeğin başlarda gözü bile görmüyor etrafından bihaber, kucağa alındığında kucakta olduğunu bile bilmiyor annesini tanımıyor, kendini hala anne karnında sanıyor. Bu nedenle kucağa alınmadığında kendini huzursuz hisseder sarılıp sarmalanınca da güvende. Daha 2-3 günlük bebekleri "kucağa alışmasın" diye kucağa almayanları görünce üzülüyorum.
Ama 2 aylık falan olup da insanları tanımaya etrafa ilgi göstermeye başlayınca alışma olabilir tabi ama doğrusu kucağa ben oğlumdan daha çok alıştım:) O istemese de benim kollarım boş kalınca huzursuz oluyorum:)

ben bazen ana kucağına koyuyorum. 2 dakika yalnız kalmak istemiyoır. affedersiniz tuvalete gitmek bile zor oluyor. ben tüm gün otursun demiyorum ama çok az da olsa kendi kendine oyalanmasını istiyorum çok mu bu isteğim :((

ben bazen ana kucağına koyuyorum. 2 dakika yalnız kalmak istemiyoır. affedersiniz tuvalete gitmek bile zor oluyor. ben tüm gün otursun demiyorum ama çok az da olsa kendi kendine oyalanmasını istiyorum çok mu bu isteğim :((

kesinlikle katılıyorum ben 7,5 aydır aynı durumdayım tamam özgüveni olsun kucaklayalımda yani nefes alma şansım yok ev işleri zaten asla yapamıyorum yemek bile yapmama izin vermiyo bugünlerin tadını çıkarın diyenler bu derece yaşamadılar sanırım bu durumu ya da unuttular ne güzel :( hadi kucağa geliyo oturmayada izin yok hep ayakta artık belim ciddi anlamda sakatlandı şimdi sırtım başladı bazen imdaaat diye bağırasım gelmiyo değil :(((

kızlar bebeğiniz doğduğundan beri çok kalabalıkta çok sık kaldımı..yani kucaktan kucağa??gerçi ilk 3 ay alışmaz derler ama alıştığını düşünüyorum..
nekradusa senin ki büyükmüş yaa taşımak daha zordur..
koyun bakalım ana kucağına yada yere ağlarsa sarkı söyleyin konuşun..her gün süresini biraz daha uzatın..bi arkadaşıma ceee-ee oynamasını söyledim kapıdan çıkınca.. cocuk annesini göreceğini düşünerek ağlamadan beklemiş..bunu da deneyebilirsiniz..

Allahtan çok kilolu bi çocuk değil 8 kiloyu yeni geçtik daha hiç öyle kalabalık kucaktan kucağa durumu olmadı kolik bi bebekti ve fazlasıyla bana bağımlıydı babasını bile istemiyodu zorla alıştırdık yeni yeni birilerine gitmeye başladı ama herkes ağlayacak diye de korkuyo malesef öyle oyun yapayım sussun bi çocuk değil oyalamaya çalışıyorum ama başarılı olduğum söylenemez çok ama çok kısa aralıklarla yapabiliyoruz bunu geceleride zırt pırt kalkan bi bebek of çok şikayet ettim galiba yinede çok seviyorum ama işimde bitti yani

Allahtan çok kilolu bi çocuk değil 8 kiloyu yeni geçtik daha hiç öyle kalabalık kucaktan kucağa durumu olmadı kolik bi bebekti ve fazlasıyla bana bağımlıydı babasını bile istemiyodu zorla alıştırdık yeni yeni birilerine gitmeye başladı ama herkes ağlayacak diye de korkuyo malesef öyle oyun yapayım sussun bi çocuk değil oyalamaya çalışıyorum ama başarılı olduğum söylenemez çok ama çok kısa aralıklarla yapabiliyoruz bunu geceleride zırt pırt kalkan bi bebek of çok şikayet ettim galiba yinede çok seviyorum ama işimde bitti yani

8 kilo az değil..ben zor taşıyorum yani..neyse sıkma canını emeklemeye başlasın hele
peki oturmuyo mu oyuncakla falan oynamıyor mu?kısa süreli mi oturuyor

emeklemeye hiç gönlümüz yok ayakta durmak istiyo ama bütün gücünü bana yüklüyo tut tutabilirsen 5 dakika oturursa ne ala aslında seviyo oyuncakları ama oturması da tehlikeli olmaya başladı güç alıp ittiriyo kendini yanında olmasam düşecek böyle böyle büyüyecek işte yürüse daha büyük dert olacak biliyorum ama işte yoruldum bende Allah başka dert vermesinde napalım

emeklemeye hiç gönlümüz yok ayakta durmak istiyo ama bütün gücünü bana yüklüyo tut tutabilirsen 5 dakika oturursa ne ala aslında seviyo oyuncakları ama oturması da tehlikeli olmaya başladı güç alıp ittiriyo kendini yanında olmasam düşecek böyle böyle büyüyecek işte yürüse daha büyük dert olacak biliyorum ama işte yoruldum bende Allah başka dert vermesinde napalım

doğru canım allah dert vermesin..bunlar güzellik..benimki kucakcı değil ama canavar..yanında durmak daha iyi..

aman tatlı canavarlar bizimkiler napalım tatlı dertlenmeler bunlar zaten o olmasa napardım ben :)

Back