Ya çok tatlı değil miiii isirasim geldiHerkese merhaba kızım bugün tam 3 aylık oldu yatarken göz teması kuruyor gülüyor aguluyor eline bir şey verince tutuyor ağzına götürüyor ellerini birleştirip ağzına götürüyor oyun halısında oyuncakları işe ilgileniyor beni takip ediyor nesne takibi yapıyor fakat kucağımıza alınca başını yere eğip yerlere bakıyor karşısına geçiyoruz bizimle temas kurmuyor bu konuda endişelerim var.
öncelikle inşallah kısa sürede endişeleriniz giderirsiniz ama ben başlığı yanlış anlayıp açmışım ya okuyunca şok oldumHerkese merhaba kızım bugün tam 3 aylık oldu yatarken göz teması kuruyor gülüyor aguluyor eline bir şey verince tutuyor ağzına götürüyor ellerini birleştirip ağzına götürüyor oyun halısında oyuncakları işe ilgileniyor beni takip ediyor nesne takibi yapıyor fakat kucağımıza alınca başını yere eğip yerlere bakıyor karşısına geçiyoruz bizimle temas kurmuyor bu konuda endişelerim var.
Mesleğiniz nedir çok ilgimi çekti yazdklarinizLütfen endişelenmeyin. Çocukları her zaman bir kalıba sokmaya çalışan, illa kitabi bilgileri doğru kabul eden doktorlar maalesef tükenmedi. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Direkt olarak sizinle göz teması kurmasını sağlamak yerine örneğin ilk defa göreceği ses çıkaran, hışırtılı bir nesne ile dikkat çekip onu takip etmesini sağlayabilirsiniz. Göz kaslarında bir problem olsa bunu yatarken de fark edersiniz. İşin nörolojik kısmına gelince de sırf kucakta göz teması kurmuyor diye bu bir sorun olduğu anlamına gelmiyor. Beyin bu kadar net ve spesifik bir organ değil
İçiniz rahat edecekse dikkatini çekmek için kırmızı gibi belirgin renkler giyebilirsiniz. Kucağınıza aldığınızda yüzü dışarı doğru (ilk defa göreceği, keşfetmek isteyeceği) değil de örneğin düz bir duvara doğru olsun. Dikkatini dağıtacak başka nesnelere değil direkt olarak size odaklansın. Bu şekilde bir süre sonra sorun olmadığını fark edeceksinizdir.
Sağlıkla büyüsün
Çocuklar genelde kucakda pek bakmıyolar , kucakda olmayınca bakıyolarHerkese merhaba kızım bugün tam 3 aylık oldu yatarken göz teması kuruyor gülüyor aguluyor eline bir şey verince tutuyor ağzına götürüyor ellerini birleştirip ağzına götürüyor oyun halısında oyuncakları işe ilgileniyor beni takip ediyor nesne takibi yapıyor fakat kucağımıza alınca başını yere eğip yerlere bakıyor karşısına geçiyoruz bizimle temas kurmuyor bu konuda endişelerim var.
Yapma beöncelikle inşallah kısa sürede endişeleriniz giderirsiniz ama ben başlığı yanlış anlayıp açmışım ya okuyunca şok oldumcinsel manada sanmıştım tövbe
Açıkçası benimde ilgimi çekip diğer konulardaki mesajlarına baktım.Sağlık sektörü ile alakalı gibi geldi.Mesleğiniz nedir çok ilgimi çekti yazdklariniz
Farklı bir doktora daha gittik.Şu an için normal olduğunu reflekslerle hareket ettiğimi ifade etti biraz rahatladım açıkçası.Kucaktaki durumun dışında gelişimi güzel gidiyor kafasını dik tutuyor ellerini ve ayaklarını keşfetti onları inceliyor.Çocuklar genelde kucakda pek bakmıyolar , kucakda olmayınca bakıyolar
Eğitici kartlar aldım ben onları gösteriyorum
Zeka kartlarını bende aldım onları çok seviyor nesne takibini güzel yapıyor hatta görünce heyecanlanıyor.Farklı bir doktora daha gittik.Şu an için normal olduğunu reflekslerle hareket ettiğimi ifade etti biraz rahatladım açıkçası.Kucaktaki durumun dışında gelişimi güzel gidiyor kafasını dik tutuyor ellerini ve ayaklarını keşfetti onları inceliyor.
O yüzünüzü suan5butun olarak algılıyor yani gözlerinizi bütünün parçası. İlgisi neye kayarsa oraya bakar. Görmeye başladığı yeni renkler var yavaş yavaş hayatı daha renkli olacak. Büyüdükçe ki bu çok kısa sürede olacak3. Detayları görecek. Gözünüzde ki göz bebeğinize dokunmak isteyecek o zamanHerkese merhaba kızım bugün tam 3 aylık oldu yatarken göz teması kuruyor gülüyor aguluyor eline bir şey verince tutuyor ağzına götürüyor ellerini birleştirip ağzına götürüyor oyun halısında oyuncakları işe ilgileniyor beni takip ediyor nesne takibi yapıyor fakat kucağımıza alınca başını yere eğip yerlere bakıyor karşısına geçiyoruz bizimle temas kurmuyor bu konuda endişelerim var.
Açıklamanız için teşekkür ederim.Yüzüme baktığında ben konuşurken yada Farklı sesler çıkardığımda dikkatlice ağzımı inceliyor.Bu durumun kucakta da olması için biraz zamana ihtiyacımız var gibi görünüyor.O yüzünüzü suan5butun olarak algılıyor yani gözlerinizi bütünün parçası. İlgisi neye kayarsa oraya bakar. Görmeye başladığı yeni renkler var yavaş yavaş hayatı daha renkli olacak. Büyüdükçe ki bu çok kısa sürede olacak3. Detayları görecek. Gözünüzde ki göz bebeğinize dokunmak isteyecek o zaman
Mesleğiniz nedir çok ilgimi çekti yazdklariniz
Farklı bir doktora daha gittik.Şu an için normal olduğunu reflekslerle hareket ettiğimi ifade etti biraz rahatladım açıkçası.Kucaktaki durumun dışında gelişimi güzel gidiyor kafasını dik tutuyor ellerini ve ayaklarını keşfetti onları inceliyor.
Bende 1 buçuk aylık daha yeni anneyim anlıyorum endişeni kesinlikleeeZeka kartlarını bende aldım onları çok seviyor nesne takibini güzel yapıyor hatta görünce heyecanlanıyor.
Oğlunuz yaşıtlarını yakaladı mıİyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Sizinde bebeğiniz sağlıkla büyüsün.Oğlumu büyütürken hangi ayda ne yapmadı gerektiğine hiç bakmamıştım.İlk defa 7. Ayında dönmüştü onu bile dert etmemiştim ta ki gecikmiş konulma yaşayana kadar.Özel eğitime başlamıştık duyu bütünleme floor time dil konuşma terapisi aldı 3 yaşından sonra konuşmaya başladı eğitim alırken özel çocukları gözlemleme fırsatım oldu derslere bende girdiğim için otizm uyaran eksikliği reaktif bağlanma bozukluğu vs hakkında bilgiler edindim.Kızımda göz teması eksikliği beni bu yüzden korkuttu.Ayına göre beklentimi yüksek tuttum sanırım.Biraz akışına bırakmak gerekli ama annelik işte
Oğlumda uyaran eksikliği vardı 6 aylık eğitimle atlattık sadece diş gelişimi olarak yaşıtlarından biraz geri onun dışında sıkıntımız yokOğlunuz yaşıtlarını yakaladı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?