Kucağa mı alıştı? (Dertleşme ve fikir almak için açıldı)

Aslında evimize sakinliğe geri gelince daha normale dönmüş yavrum ayrıca zaten aileden uzaktayız çat kapı geleniö yok neden yemek yok diye darlayacak kocam yok napayım vakit geçiriyorum işte oğlumla. Ama bizimkilere göre aaa nereye kadar böyle alıştır canım biz senin için söylüyoruz 🙄

Bende de durum ayniydi. Pandemi donemi gelen yok, biz bir yere gitmiyoruz. Sagolsun esim yemek ve temizlik isini ustlenmis. Bana da oglumla ilgilenmek kaliyordu. İse basladim, haftanin 2 gunu calisiyorum o zaman da esim bakiyor, ayni ilgiye devam. Simdi biz kucaklamak istiyoruz ama yakalayamiyoruz. Memeyi bile amuda kalkip emiyor. 😅

Bizim icin yapacaklari en guzel sey susmak. 🤣

Merhaba hanımlar, biraz dertleşmek biraz fikir almak için açtım bu konuyu.
4 aylık bebeğim var. Maşallah hastaneden geldiğim gün gaz sancıları başladı. Gurbette olduğumuz için kimse de gelemedi yalnız başına bu günlere geldik. Sürekli kucakta durmak istiyordu sürekli ağlayan gazı çok zor çıkan adeta kolik bi bebek. Şimdi şükür toparladı ama sanırım kucağımda olmaya alıştı. Geçen hafta memlekete gittik evden ilk kez uzaklaştık ilk kez park dışında bi ortam gördü. Malum pandemi vardı e bir de yeni bebek kimseye gelip gitmemiştik. Haliyle çok huysuzlandı hep beni istedi. Bunu gören ailem "aaa çok kucağa alışmış aa sana alışmış, böyle baş olmaz çok zor koy yere ağlasın" gibi şeyler söylediler. Şuan evdeyiz pusette ya da oyun halısında en fazla 30 dk duruyor bazı günler 5 dk zor duruyor. bu normal değil mi 4 aylık bebek için.
Bir de zaten doğumla birlikte aşırı derece bir yetersizlik duygusu var bende. İyi anne değil miyim çocuğuma iyi bakamıyor muyum diye sürekli bişey beynimi kemiriyor. İnsanlar böyle şeyler söylediğinde iyice dibe batıyorum. Sizde durumlar nasıl.
Tabii ki aylık bebek anne kokusunu özler, sıcaklığını özler. 30 dakika oyun halısında durması bile çok iyi. Yaşlıların “kucağa alıştırma” demesinin sebebi kadının daha çok iş yapabilmesidir. Maşallah duruyormuş da yemeğinizi rahatça yaparsınız.

Kızım 4 yaşına geliyor henüz bir odada hiç yalnız bırakmadım. İki yaşında bağımsızlaşmaya, 3 yaşında kendi oyun kurup oynamaya başlayacak zaten. Süt bebeği için de “bırak ağlasın” diyen zihniyeti anlamak istemiyorum

Tabii ki aylık bebek anne kokusunu özler, sıcaklığını özler. 30 dakika oyun halısında durması bile çok iyi. Yaşlıların “kucağa alıştırma” demesinin sebebi kadının daha çok iş yapabilmesidir. Maşallah duruyormuş da yemeğinizi rahatça yaparsınız.

Kızım 4 yaşına geliyor henüz bir odada hiç yalnız bırakmadım. İki yaşında bağımsızlaşmaya, 3 yaşında kendi oyun kurup oynamaya başlayacak zaten. Süt bebeği için de “bırak ağlasın” diyen zihniyeti anlamak istemiyorum
Ben illaki ilgileyorm öyle bırakıp çıkmıyorum tabi ama o bile iyi bence

Çevrenizdekilere kulağınızı tıkayın :)

9F1D6A0D-4323-4C15-894B-860565791E38.jpeg

Mesela bugün yerde baya durdu biraz benle biraz kendisi oynadı. Ama memlekette ilk kez o kadar kalabalığa giriyordu ve haliyle huysuzlandı. Bunu gören ailem de baya akıl verdiler moral bozarak
Tabiki normal cocuk korkmuştur.Kac aylik bebek daha siz aldiris et m eyin,hep konusur insanlar

Çevrenizdekilere kulağınızı tıkayın :)

Eki Görüntüle 2868874
Yavruma hep kiziyordum bir ara,cok hareketli hic durmuyordu bazen.Bir bezi takmak iskence geliyordyu. Neyseki aklim basima geldi.Kendimi tutmaya calisiyorum.
Bu yazilanlar o kadar dogruki her yeni dogum yapmış anneye ilac niteliginde💞

Bu türü 3,5 yaşında indirdim kucağımdan.
İlk günden alışma diye bir şey olamaz.
Genelde ağlak, gazlı ve huysuz bebekler kucak ister zaten, ne yapacaktın ya almayıp?
İsteği o ise, alınacak elbet.
4 aylık ve beş dk yerde oynuyorsa çok bile ciddi söylüyorum.
Hiç kulak asmayın, bebek sizin bebeğinizin ve onun ihtiyacına karşılık vermek de asli göreviniz zaten.

Kuzenim ilk çocuğunu bu tarz kucağına alıştırma lafları ve kitapların söylediklerini baz alarak büyüttü. Sonuç olarak hiçbir şey anlamadı, ikinci çocuğu yapma sebebi hatta bu yaptığına pişman olması. İlkini ne kadar disiplinle büyütmeye çalıştıysa, ikincisini tam tersi siyam ikizleri gibi yapışık halde geçirdi. İki tutumu da yanlış buluyorum ben. Azı karar, çoğu zarar misali. Ancak bu söylediğim 4-5 ay için geçerli olamaz, elbette alacaksınız kucağınıza.

4 aylık bebeğim var. Maşallah hastaneden geldiğim gün gaz sancıları başladı. Gurbette olduğumuz için kimse de gelemedi yalnız başına bu günlere geldik. Sürekli kucakta durmak istiyordu sürekli ağlayan gazı çok zor çıkan adeta kolik bi bebek. Şimdi şükür toparladı ama sanırım kucağımda olmaya alıştı. Geçen hafta memlekete gittik evden ilk kez uzaklaştık ilk kez park dışında bi ortam gördü. Malum pandemi vardı e bir de yeni bebek kimseye gelip gitmemiştik. Haliyle çok huysuzlandı hep beni istedi. Bunu gören ailem "aaa çok kucağa alışmış aa sana alışmış, böyle baş olmaz çok zor koy yere ağlasın" gibi şeyler söylediler. Şuan evdeyiz pusette ya da oyun halısında en fazla 30 dk duruyor bazı günler 5 dk zor duruyor. bu normal değil mi 4 aylık bebek için.
Bir de zaten doğumla birlikte aşırı derece bir yetersizlik duygusu var bende. İyi anne değil miyim çocuğuma iyi bakamıyor muyum diye sürekli bişey beynimi kemiriyor. İnsanlar böyle şeyler söylediğinde iyice dibe batıyorum. Sizde durumlar nasıl.
Benim bebeğim 2 yasını doldurdu hala kucağımdan inmiyor
Aaa evet ben de sacmalık olsun diye kucağa alıştırdım
Böyle diyenlerden Nefret ediyorum
Bazı bebekler Böyle
Bazısı kucak ister bazısı istemez

Bu türü 3,5 yaşında indirdim kucağımdan.
İlk günden alışma diye bir şey olamaz.
Genelde ağlak, gazlı ve huysuz bebekler kucak ister zaten, ne yapacaktın ya almayıp?
İsteği o ise, alınacak elbet.
4 aylık ve beş dk yerde oynuyorsa çok bile ciddi söylüyorum.
Hiç kulak asmayın, bebek sizin bebeğinizin ve onun ihtiyacına karşılık vermek de asli göreviniz zaten.
Benim bebeğim de gazlı bebekti
Kolikti
Moraracak kadar ağlardı sonrasında kusardı bazen
18. Ayda kucağımdan yere indi bir yaşında yürümesine rağmen
Ve 2 yaşında hala kucağımı ister
Hiçbirsey yaptırmaz bana
Evet ben kucağa alıştırdım
Bebek bu , çok sinir oluyorum bu cümleye

Bosverin konusan herkesi, herkese kulaklarinizi tikayin ve kucaga alismis sana alismis vs diyenlere “zaten en fazla 4-5 yasina kadar tasiyabilecegim kucagimda, musaade edin de tasiyayim” diyin. Ben boyle boyle fitik oldum ama doya doya tasidim ikisini de cok sukur ☺️

Benim bebeğim de gazlı bebekti
Kolikti
Moraracak kadar ağlardı sonrasında kusardı bazen
18. Ayda kucağımdan yere indi bir yaşında yürümesine rağmen
Ve 2 yaşında hala kucağımı ister
Hiçbirsey yaptırmaz bana
Evet ben kucağa alıştırdım
Bebek bu , çok sinir oluyorum bu cümleye
Hangi aklı selim insan kucakta yaşayan bir bebekle en temel ihtiyaçlarını karşılayıp, onunla iş yapmak ister ki?
Sonra gelsin karpal tünel sendromu, gelsin bel boyun fıtığı😂
Bana böyle diyene ‘ben bayılıyorum klozete bebekle oturmaya, hadi sen de denesene’ diyordum.
Hele küçük oğlum kucağımda zıplarken uyurdu.
Ayaklarımı gere gere yaylanırdım, koliği öyle kesilirdi.
Şuan 3 yaşını geçkin, damacanadan büyük çocuk ama evde kucağımda gezmek istiyor.

Sadece bir düşünsün insanlar, kucağında karpuzla saatlerce hoplaya zıplaya ayakta dursunlar, isteyerek yapılabilir bir şey mi anlasınlar.

Kucağa alışma diye birşey yok emin ol canım bnm etrafa kulak asma o daha bebek kendini güvenmeye ihtiyacı var ve sadece anne kucağında bunu hissediyor .
Herşey normal yani millete bakma seb

O bebek için çok normal kucağa alışması, kalabalıkta huysuzlanması. Ayrıca boşverin alışsın. Benimki de bana yapışıktı. İki yaşına az kaldı, yavaş yavaş uzaklaşıyor benden. Anne kucağından, kokusundan daha güzel ne olabilir bebekler için. Bazen sızlanıyorum ben de ama asla pişman değilim. :KK68:

Benim daha yok ama size şunu söylemeye geldim.
Evet zorlanıyor olabilirsiniz ama bir süre sonra artık kucaklamak isteseniz de çocuğunuz istemeyecek ve zaten hemen büyüyorlar.
Bence kucaklayabiliyorken doya doya kucaklayın öpün 😍🥰

o cahil insanlara kulak asmayın, bebeğiniz yenidoğan döneminden yeni çıkmış sayılır. tabiki de sizi isteyecek, bildiği tek şey sizin kokunuz sadece kucağınızdayken güvende hissediyor kendini. bol bol kucaklayın istemeseniz de alışacak zaten kendi başına durmaya.

Allah Allah niye koyacakmışsın yere de ağlayacakmış, al kucağına da gülsün
Daha 4 aylık bebe, anne kokusu istiyor kendini güvende hissetmek istiyor, herşey yabancı-herkes yabancı korkuyor yalnızca sana güveniyor. Yazık günah değil mi kendim rahat edeyim diye ufacık bebeği korkular içinde ağlatacam
30dk oyalanması da normal 5dk bile durmaması da normal, 4 yaşında değil 4 aylık henüz
Ailenizin söylediklerini yapmazsanız çok cici bir anne olacağınıza emin olun
Kalbinizi dinleyin, kıyamadığınızı yapmayın. Korkmayın annesine yapışık kalan çocuk yok

3 Aylık bir kızım var çok şükür. Kucakta durmayı çok seviyor doğduğu günden beri her fırsatta aldım çünkü. Alışacaktı biliyordum ben de bunu istiyordum zaten. Çevremden duyuyordum "büyüdü şimdi gelmiyor kucağıma" gibi cümleler. Ben de o günler gelene kadar bu fırsatı değerlendirmek istiyorum birbirimize ihtiyacımız var en çokta onun bana ihtiyacı var çünkü. Kulak asma bebeğin çok normal çok minik tabiki seni isteyecek devamlı.😍

Bebek büyütürken en sevmediğim iki düşünce var biri bırak ağlar ağlar alışır ya da uyur diğeri ise bırak ağlasın acıkınca yer. İkisi de hiç benlik değil çok bencilce.👎🏻 Sen doğru olanı yapıyorsun.😊

Back