• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kucaga alısmıs cocuk??

ankadilara

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
132
16
318
Ankara
Arkadaslar dogum surecinde babaanne anneanne derken , birde az sut geldigi icin uzun emzirme sureleri eklendi sonuc olarak oglumuz cok fena kucaga alıstı. Suan 2,5 aylıgız ve emerek annesinin kucagında uyuyor ancak.Uykuya daldıgında ise yere falan koymaya kalktıgımızda hemen gozlerini acıp baslıyor aglamaya.Sallananan besikler aldık duz beşikler aldık ana kucakları ana dizleri aldık ama cocugu bir turlu kucaktan indiremedik.Kucaga aldıgımızdada oyle hemen susmuyor, kucakta baslıyoruz evde turlamaya odadan odaya beyfendinin keyfi gelene kadar.
Bu konudaki tecrubelerinizi paylasırmısınız?, nasıl kendi kendine uyumaya ve yatagında durmaya alıstırabiliriz?

İlk zamanlar benimkide öyleydi sürekli memedeydi süt azdı. Gece yarılarına kadar uyumazdı mamadan sonra erken uyumaya başladı. Ama bir aylıkken emzik verdim onun yardımıyla. Şimdi uykusu geldiğinde beşiğine koyuyorum emziğinide veriyorum kendisi uyuyor.

Bebeklerin kucağa alışması diye birşey yoktur.
Bu eskiden evin gelini bebeğini sürekli kucağında taşımasın, iş yapsın diye uydurulan ve bugüne gelen bir yalan :)
Bebeğinizi bol bol kucaklayın, ona sarılın.
Gaz sancısını unuttuğu, tüm sızılarının, ağrılarının geçtiği tek yer sizin yumuşacık kucağınız.
Anne kokusu almasına izin verin. 10-11 aylık olduğunda siz istesenizde kucağınıza gelmeyecek.
O yüzden bu günlerin tadını çıkarın.

Bu eskiden evin gelini bebeğini sürekli kucağında taşımasın, iş yapsın diye uydurulan ve bugüne gelen bir yalan :)
Gaz sancısını unuttuğu, tüm sızılarının, ağrılarının geçtiği tek yer sizin yumuşacık kucağınız.
Anne kokusu almasına izin verin. 10-11 aylık olduğunda siz istesenizde kucağınıza gelmeyecek.

Haklısınız kesinlikle ben hastaneye falan giderken falan pusete bile koymuyorum ama evde tek basımayım bir yardımcım yada akrabam yok malesef, ancak kendisi uyursa arada iş yapabiliyorum surekli kucakta durunca bırakın ev işini yemek yemeye fırsatım olmuyor aglıyor cunku bırakınca :((

Aynen bende senin gibiydim sürekli ağlardı kızım çünkü çok gazlıydı.
Ama onun dediğim gibi tek huzur bulduğu yer senin kucağın.
Zamanla geçecek hepsi.
Şimdi geriye baktığımda vay be diyorum ne çabuk büyüdü.

:46: kesinnlikle katiliyorum ne ev isi nede baska bisey bosverin Allah askiniza tadini cikarin yerinizde olmak isteyen göz yasi döken cooook insan var unutmayin ! Bir zaman sonra istesenizde o gelmez kucaginiza merak etmeyin ..Allah anali babali büyütsün insallah ..

ben eve cıngene salıncagı kurdum :D benım de kızım fenaydı. yemek yapmak ıcın bıde ortalıgı az bıraz toplamak ıcın bıakıodum kızımı sadece. haftada 1-2 kere ev süpürüyodum düşün. ama kızım herseyden onemlıydı tabi :) hala öyle. benım kokumu duymasını, guvende hıssetmesını saglamaktan daha önemli bişey yok benm için. şimdi 1 yasına geldı, ben ıstesemde kucagımda cok durmuo cadı :)) dogumda senın ıcın degısen bısey yok, ama ya o minik bebiş? boyut degıstırıyor yahu, anne karnından dıs dunyaya gecıyor. onceden gaz kaka yemek gıbı dertlerı yokken sımdı var.. şikayet etme bence. kucagına al sureklı kokla, sev, konus, masal oku, müzik dinlet..
cıngene salıncagını deneyebılırsın yatması ıcın.. hem gazı varsa da ıyı gelıo. saga sola sallandıkça, buyuk olan gazlar carpa carpa kuculuyor ve daha kolay cıkıyormus

aynen katılıyorum
benim oğlumda ilk 7 ay inanılmaz derecese gaz problemi vardı
hiç bişey çözüm olmamıştı doktorumuz mecburen çekeceksiniz bunu dedi
bazen sırf dursun diye geze geze ayakta emziriyordum
ilk aylarda yanımda yatırıyordum geceleri kalkmak bana çok eziyet oluyordu
gündüzleri oğluma sarılıp dans ediyordum şarkı söylüyordum
vs vs her gören ayy çocuk kucağa alışacak diyordu
yok kardeşim öyle bişey
oğlum 8 ,9 aylıktan sonra gece uykuları daha da düzeldi gaz problemleri bitti
direk odasında yatağında uyutmaya başladım hiç sorun yaşamadım
kucağıma da alışmadı emekleme yürüme çabalarında istesende zaten gelmiyor kucağa
şimdi oğlumu kovalayıp sorla yere yatırıp öpüyor sarılıyorum
yani istesende gelmiyor kucağa zaten

bence bu günleri eğlenceli hale getirin bebeğinizin kokusuna doyun,sarılın koklayın dans edin eğlenin oynayın...
bu günlerin tadını çıkarın derim ben ilerde zaten böyle bişey olmayacak

Haklısınız kesinlikle ben hastaneye falan giderken falan pusete bile koymuyorum ama evde tek basımayım bir yardımcım yada akrabam yok malesef, ancak kendisi uyursa arada iş yapabiliyorum surekli kucakta durunca bırakın ev işini yemek yemeye fırsatım olmuyor aglıyor cunku bırakınca :((
canım bu sıkıntıları yaşamış biri olarak
şöyle söyleyim.oğlum abartısız sabahtan akşama kadar memede duruyordu,yatırdığım an,yada 5-10 dakika sonra ağlayarak uyanıyordu.
memede uyuyordu.hiç bir şekilde ana kucağında yada yatırdığım yerde durmuyordu.
sonuç ben 4 ay çektim.ya memede yada kucakta gezdireceksin.kucağa alıştırdık ondan durmuyor yok anne kokusuna alıştı ondan durmuyor diye diye
tam 4 ay geçti.doktorumuza dedik gazı vardır dedi.sonuç sünnet olması gerekliymiş.ondan durmuyormuş meğersi.
çişini çokça yaptığı için kuşkulanmamıştık hiç.
sünnet ettirdik rahatladım.gündüz uyumaya başladı,yatırdığım yerde oyalanmaya en azından azcık nefes aldım.yemek yedim,işimi gördüm.

ben bebeğine tek başına bakan yardım edecek kimsesi olmayan bir anneyim.Benim oğlumda 4 ay inmedi kucağımdan gündüz uykularını bile göğsümde uyuyarak alıyodu.Memleketimize gittiğimizde herkes tepki gösterirdi kucağa alıştırmışsınız diye gazı var garibin inmek istemiyo anlamıyorlar.şimdi 6,5 aylık çook şükür azaldı oyun halısında anakucağında yürütecinde vakit geçiriyo.Diğer annelerinde dediği gibi bu bisüreç muhakkak geçiyo şimdi oyunu bırakıp kucağımda durmak bile istemiyo eşimle hayret ediyoruz Allah kolaylıklar versin

Sizi korkutmak istemem ama kuzenimin bebeği dün itibariyle 1 yaşına bastı.
Hala kucakta olduğunda rahatlıyor. Annesinin kucağında uyuduğunda rahat hissediyor...
İleride şimdiki kadar size ihtiyaç duymaz belki ama herşeye rağmen sizin varlığınız ona huzur verecek.
Annelik de böyle özel bir şey zaten...
Allah kolaylık versin size :nazar:

Back