Merhaba kızlar, dün çok sinir oldum. Anlatmak istedim.
Uzun zamandır saçlarıma bakamıyordum, iyice ağırlık yapmaya başlamışlardı.
Sıkılmıştım yani.. Uçları filan da kırılmaya başlamıştı. En son Haziran başı kestirmiştim galiba.. neyse..
Dün hastaneye gittim, dişime dolgu yapıldı. 2 tane de iğne vurulmuştu. Ağzımı, dilimi filan hissetmiyordum.
Hastane dönüşü eve giderken bir kuaföre denk geldim. Aslında çevrede o kadar çok ki..
Ama orayı görünce güzel bir yere benziyor diye gireyim dedim.
Hem dinlenmiş olurum, hem de yılbaşından önce saçımı kestirmiş olurum.
Zaten eve gider gitmez de duşa girmeyi planladığım için, saçı kestirir öyle giderim dedim.
Nihayetinde kuaföre girdim. Dışarıdan bakıldığında tabelası filan, gayet lüks şık bir yer sanırsınız. Ulus'taki kuaförün şubesi gibi..
Arkadaşlarım da orayı önermişti birkaç kez, ilk defa gittim.
Ama içi oldukça sıradan, boya rafı ortada ve sağı-solu boyalı.. özensiz..
Kapıdan girdiğimde de kasada 2 kişi vardı, kuaför de birine fön çekiyordu. Kasadaki kız tuhaf tuhaf suratıma baktı, niye geldin der gibi.. Birkaç saniye böyle.. sonra hoş geldiniz diyebildi.. Bomboş salon. Belki hafta içidir diye dedim.
Kuaför yanıma geldi saçınıza ne yapılacak diye.. kesim dedim. siz kataloğa bakın birazdan alırım dedi, tamam dedim.
Oturuyorum öyle, ne bir şey içermişiniz diyen var ne ilgilenen.. insan bir su ikram eder..
Neyse, sonunda koltuğa oturdum.. Daha saçımı ıslatmadan 'fön olacak mı' diye sordu. 'gerek yok' dedim.
Saçımı kesti filan, kurutmaya başlamadan tekrar 'fön olacak mı' dedi. ben yine 'hayır gerek yok' dedim.
Zaten eve gidiyorum, duş alacağım. Almasam bile sonuçta istemiyorum yani..
Ben öyle deyince saçıma biraz makineyi tuttu, sonra da arkadan aynayı gösterip bitti dedi.
Daha saçımın yarısı ıslak, bir fırça bile sürüp düzeltmeden kış günü öyle bıraktı.
Normalde ortalığı yıkardım öyle bir durumda ama trak mı geldi, ağzımın uyuşukluğundan mıdır nedir .. öylece kal geldi resmen.. Kasada da 10 lira dedi. şaşırdım. daha fazla bekliyordum.
Dışarı çıkınca sinirden, daha çok bir şey diyememekten tekrar dönüp baktım kuaföre..
meğer indirime girmiş kış diye.. kapısının yanında kesim 10 fön 5 yazıyordu. O zaman anladım niye fön fön 10 kere sorduğunu..
Neyse ki saçımı güzel kesti ama.. 5 lira için değer miydi müşteri kaybetmesine..?
Aklıma geldikçe sinir oluyorum şimdi.. ama kuaförden yana hiç şansım yoktur nedense.. Tam da saçımı boyatmak istiyordum.
Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz doğru dürüst bir kuaför var mı?