Kronik ürtiker!!!!

maiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
2.003
1.359
Merhaba.yıllardır kronik ürtiker rahatsızlığım var.ne yaptıysam bir sonuç alamadım.hayat kalitem düştü.çünkü gece herkes uyurken ben sabah ezanlarına kadar Vücudumun farklı Bölgelerinde kaşınan ürtikerlerle uğraşıyorum.yatağımın,uykumuntadına varmayalı uzun zaman oldu.kalkıp soğuk su ile press yapıyorum rahatlatıyor ancak belli bir süre! Kolonya sürüyorum ama gına geldi artık.ellerim ve bileklerim ağrıyor kaşımaktan en sonunda ve yorgunluktan uyuyakalıyorum.elbette verimsiz bir iş günü geçirip yorgun halde eve geliyorum.hiç iyi bir doktora denk gelemedim ya da bunu böyle çekeceğim çare yok.hergün Alışkanlık edinerek tükettiğim bir gıda yok.duş jelini bıraktım,doğal sabunlara geçtim.duş almak artık kar etmiyor.kafein yok.mayalı gıdalar sınırlı.çerez sınırlı.artık kronikleştiği için yalnızca stres ile çıkmıyor.durduk yere de oluyor.bazen damağım,dilim,diş etlerim bile...normal insanlar gibi uyumak uyanmak istiyorum.yatakodasına sığmıyorum sanki koltuklarda uyumaya çalışıyorum.bu arada kilom yok.52-54 arası...hormon testlerim de temiz.senelerdir çektiğim bu hastalık hamilelik ile birlikte daha da arttı.gece olmasın istiyorum artık.bir Ümit bunu çekip düzelen var mı? Yardım ederseniz çok mutlu olacağım.teşekkürler...

Allah sifa versin canim. Ben 3 yil cektim. Erzurum ve kayseride gitmedigi doktor kalmadi. Sukur iyiyim simdi ama sen hamilesin herhangi bjrsey uygulayamsin ki

çok gecmış olsun....bu pıs hastalıktan ALLAH herkresın korusun....kardesım kpss stresı altında oldugu gunlerde yakalandıgı bu hastalıkla 2 yıl savastı....yanı kronık artık ıyıleşmez deme ıyıleşecegıne ınan....bı suru doktorlsr acıller kortızonlu ığneler sebebıyle çok kılo aldı...çok kotu gunlerdı....nışanlanacagım sabah bıle kardesımle acıldeydık...sonra ege unıversıtesıne basvurduk..yatış verdıler.sebebını arastıralım dedıler....bır hafta on gun kadar yattı kardesım....bı suru tahlıl vs....sebep yok...ama sonra noldu bılıyor musun kardesım ıyıleştı....ve suna baglıyor....yattıgı odada ve servıste 2 yasında ve daha buyuk bırcok çoçuk vardı sedeften egzamadan yuzu vucudu gecılemeyn...oyle uzuldukkı onlara.....düşün bırının yanında esek anırınca korkmuş sedef olmuş çoçuk daha 2 yasındaydı..onlara uzulmekten kendı derdını unuttu ve abla şükretmeye basladım dedı...ınan gercekten kendı kendıne kayboldu bu hastalık şükürler olsun.......
onerılerım var tabı mesela hala antıbıyotık kullanmaz kardesım tetıkler dıye....bırçok yasak vardı bılıyosundur artık yok tabı....bırde banyo esnasında ardıc katranlı sabun onerırım çok rahatlatıyo....
ve en onemlısı stres...uzak tut yasamından bu hastalık gececek tek caresı stresten uzak durmak

2hamileliğimde de bu sorunu yaşadım nasıl sıkıntı verdiğini bilirim.... Avil hap ve avil krem oçvedrol krem kullanmayı denedin mi???
Ilık bir duş al sıcak olmadın çünkü tetikler.. Hapı iç kremlerin birini sür kaşınma başlamadan bunu yap faydasını görüceksiniz , sabun duş keki kullanmayın kimyasal tetikler ...

B
u arada kadın doğumlunuza görüşün bana hamileliğim de bu ilaçları vermişti ama kaçıncı haftaydı bilmiyorum bazı değerlerinize bakar doktor hamilelikte

ayy cnm ya seni en iyi ben anlarım heralde 6 yıldır bitmeyen kaşınmalar durduk yere 1 dk.sürerek suratımda yada vucudumun her yerinde çıkan kabarık kızarıklıklar inan bende çok bunaldım 2 doğum yaptım belki hamilelikte geçer dedim geçmedi doğumda geçer dedim geçmedi olmuyo yani çaresiz gb.birde ben hast.çalışıyorum düşün derdime çare bulamadılar..hele bazen o kızarıklıklar insanlar öyle bakıyo utanıyorum..neyse allah hepimize şifa versin seni takip edeyim bi çare olursa bende denerim..

Teşekkürler.Ben de KPSS den beri bu haldeyim.canım ülkemin eğitim sisteminin hatırası.ben de Uludağ üniversitesinde baktırdım.yaşadığım ilde de...ancak sebep yok...kardeşinize çok geçmiş olsun.ben de o günleri görebilecek miyim acaba..herkes gibi yatınca uyuyanilecek miyim...ben kaşındıkça bebeğim de strese giriyor.çünkü vücudum sıkılıyor.hissediyorum...yogaya başlamayı düşünüyorum belki etki eder...rahatlarım belki...bahsettiğniz sabunu da araştıracağım.6yıldır en tepe noktasına ulaştı bu yıl.ağda bile yaptırırken Sonrasını düşünüp Endişe ediyorum.kendiliğinden Geçme umudum yok ama böyle şeyleri duydukça belki diyorum.yazınız için teşekkürler..

B

u arada kadın doğumlunuza görüşün bana hamileliğim de bu ilaçları vermişti ama kaçıncı haftaydı bilmiyorum bazı değerlerinize bakar doktor hamilelikte
Ne tip ilaçlar kullanmıştınız hamileliğinizde?

Ne tip ilaçlar kullanmıştınız hamileliğinizde?
Bu yazmıştım canm kadın doğumlunun tavsiyesiyle fakat benim gebelik haftam saha ilerde idi doktorunla görüş derim

Evet özellikle boyun ve Çevresi çok Utanç verici oluyor sıcakta çıkıyor farkında olmadan kaşıyorum dışarda ve daha da büyüyor.takı takmayı zaten geçtim.napcaz bilmiyorum.zaten hassaslık da var bu dönemde.oturup ağlıyorum sabaha karşı.o kadar bozuk sinirlerim.fakat tavsiye edilen sabuna bir bakacağım.biraz azalsa ona razıyım.

Allah yardımcın olsun zor bir hastalık 10 yıl çektim ben de. Hatta dugunumde bile kurdesenliydim. Bu zaman boyunca gitmedigim doktor kalmadi, her türlü tahlil yapıldı ama bir sonuç cikmadi. Bir çok krem ve ilaç kullandım. (kocakari ilaçları da dahil) Sonra ozon hapı onerdi sürekli gittigim doktorum iki kutu bitirdikten sonra %80 iyilesti çok sukur. 3 yildir ufak tefek cikiyo bacagimda göz cevremde falan. Bi arastir derim cook geçmiş olsun

Bu yazmıştım canm kadın doğumlunun tavsiyesiyle fakat benim gebelik haftam saha ilerde idi doktorunla görüş derim
Tamam teşekkürler.bir dahaki randevumda sorayım bunları.evet ilk 3 ayda ben de kullandırtacağını sanmam.

Demek ozon hapı...bunu hiç duymamıştım.hamilelikte olmasa da sonraki zamanlar için araştıracağım.sağolun.size de geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun bende 2 yıl uğraştım çok şükür şuan yok sadece ufak tefekde değildi tüm sırtımda küçük küçük çıkar birleşirdi bacağımda yemek tabağı büyüklüğünde bile çıktığı oldu cok hastaneye yattım serum takıldığında daha da şiddetlendi hiçbi doktor anlamadı herhangi biyerimi aldığımda bile şişiyordum her türlüsü vardı bende ...
düzenli yediğim alakası olabilceği şeyleri kestim dikkat ettim ve daha kötüsü olmadığı için şükrettim her zaman...ama yine de dikkat edin yediklernize çok alakasız bişey bile olabilir birde babam bana devamlı üzüm ye derdi sanırım alerji vb. durumlara yardımcısı oluyormuş. çok geçmiş olsun tekrar

Bende yıllarca çektim bu hastalığı, şimdilerde daha iyiyim özel bir şey yapmadım ama stresten uzak durmaya çalışıyorum, doktorda stresten uzak durmamı önermişti. Elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum işte.

Aynen uzun kalın veya ince,nokta ya da büyük şekiller,bir yere es kaza çizdirirsem anında aynı şekliyle kabarıyor.çamaşır izlerimin yerleri de dahil.teşekkürler...

Bndede sezeryandan sonra olmustu..doktor anestezinin dokundugunu soylemisti..ama iskenceydi sabaha kadar uyku yok..bebegimi emzirirken bile cile cekiyodum resmen...serumlar igneler kremler hicbsey etki etmiyodu..sicakta cok etkiliyo..allah sifa versn cnm cok gecmis olsun

gececeğıne ınan sureklı bu hastalığı dusunme ınan bak durduk yere ıyıleşti kardesım....tabı atandı meslegını elıne aldı bu surecte cok yıprandı ama şukurler olsun gerıde kaldı...senınde gerıde kalır ınş...çok yurekten dılıyorum bunu...çunku cok zor pıs bır hastalık bılıyorum...dedıgım sabunun zararı yok aktarda ucuz bırsey ama kaşıntıyı rahatlatıyor

Merhaba bu konu için üye oldum. Bende 2 sene bunlari yasadim geceleri gözünü kirpamadigim zamanlar oldu. O kadar zordu ki Allah kimseye vermesin. Oturdugum şehirdeki üniversite hastanesine baş vurdum cildiye servisine. Xolair diye bir asi uyguladilar su an 6.ayim ve ben ilk aydan beri çok rahatim. Kesinlikle arastirin her yerde yapiliyor diye biliyorum

Şimdi hamilesin ilaç kullanımı zor olur kantaron yağı sürebilirsin hakiki bulabilirsen sür kaşıntıya iyi gelir.
Sağlıkla hayırla kucağına al bebeğini inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…