Kronik ürtiker :(

birumitt

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
551
275
Arkadaşlar merhaba aranızda kronik ürtiker yaşayan var mı ne zaman başladı bilmiyorum ama bildiğim ve ciddi seviyede farkına vardığım 7-8 senesi var :KK43: haftada en az 1 defa bazen haftanın 4-5 günü dayanılmayacak ağlatacak ve heryerini kızartacak kadar şiddetli kaşkntılar beni mahvediyor artık :KK43: doktora gittim bunun tedavisi olmadığını söyledi crebros hap verdi çoğu kişide de aynısını okudum :KK43: sıcaktan, soğukta, ısı değişiminde, duştan sonra, tozlu ortamda, bazen ortada hiçbirşey yokken gece yatakta bir anda tv izlerken bir anda yer zaman mekan farketmeksizin ama özellikle de en çok geceleri tam bir kabus normalde 1 tane crebros içince iyi geliyor şuan 4 tane içtim ve geçmiyor geçmiyor çıldırıcam artık kaşıntıdan akşımı kaçıracağım bir saattir yaşayan atlatan var mı aranızda Allah beterinden saklasın ama yıllardır bıktım :KK43:

4 tane ilaç birden içilir mi?
Kaşınan bölgelere krem sürün. Çok geçmiş olsun ben sizin kadar sık atak geçirmiyorum ama mahvediyor.
Kremler ve ilaç işe yarıyor bende. Ne yiyip içtiğinizi not alın mutlaka histamin seviyenizi yükseltecek şeyler tüketiyorsunuzdur. Bir de stres ve öfke çok tetikliyor.

4 tane ilaç birden içilir mi?
Kaşınan bölgelere krem sürün. Çok geçmiş olsun ben sizin kadar sık atak geçirmiyorum ama mahvediyor.
Kremler ve ilaç işe yarıyor bende. Ne yiyip içtiğinizi not alın mutlaka histamin seviyenizi yükseltecek şeyler tüketiyorsunuzdur. Bir de stres ve öfke çok tetikliyor.
Merhaba doktorum 4 taneye kdr kullanabilirsin demişti normalde hep 1 tane yeterdi ama geçen sefer ne kdr içsem beklesem kesmedi :KK43: siz hangi kremi kullanıyorsunuz

Merhaba doktorum 4 taneye kdr kullanabilirsin demişti normalde hep 1 tane yeterdi ama geçen sefer ne kdr içsem beklesem kesmedi :KK43: siz hangi kremi kullanıyorsunuz

Stilex veya Advantan. Geçen gün kriz anında Dermovate sürdüm o da kaşıntıyı durdurdu.

merhaba babam urtiker oldu ne yapsak tedavisini bulamadik en son kayseri devlet hastanesinde bir karisim isine yaradi
Simdi yok arada kahve icince veya aci yéyince geliyor az kasiniyor birde stres yapinca dedigim gibi bunu diyen doktor yanilmis olabilir hep gitmese bile eskisi kadar yok baska birini gorun bence 4 ilac cok fazla

Ürtiker in ismini burda vermiyim bir aşı tedavisi var . Eğer geçmiyorsa mutlaka doktorunuza sorun . Belirli aralıklarla yaptırıyorsunuz ve bir süre sonra kalıcı olarak gerileme sağlıyor

Arkadaşlar merhaba aranızda kronik ürtiker yaşayan var mı ne zaman başladı bilmiyorum ama bildiğim ve ciddi seviyede farkına vardığım 7-8 senesi var :KK43: haftada en az 1 defa bazen haftanın 4-5 günü dayanılmayacak ağlatacak ve heryerini kızartacak kadar şiddetli kaşkntılar beni mahvediyor artık :KK43: doktora gittim bunun tedavisi olmadığını söyledi crebros hap verdi çoğu kişide de aynısını okudum :KK43: sıcaktan, soğukta, ısı değişiminde, duştan sonra, tozlu ortamda, bazen ortada hiçbirşey yokken gece yatakta bir anda tv izlerken bir anda yer zaman mekan farketmeksizin ama özellikle de en çok geceleri tam bir kabus normalde 1 tane crebros içince iyi geliyor şuan 4 tane içtim ve geçmiyor geçmiyor çıldırıcam artık kaşıntıdan akşımı kaçıracağım bir saattir yaşayan atlatan var mı aranızda Allah beterinden saklasın ama yıllardır bıktım :KK43:
Merhaba çok geçmiş olsun. Ürtiker bende doğumdan sonra başladı yaklaşık bir yıl ben nedenini bulana kadar devam etti. Emzirdiğim için deloday ve levisetin en düşük dozlarını aldım ama leviseti elimden geldiğince az aldım. Gerçekten kaşınmaktan, kabartılardan çıldırdığım günleri hatırlarım. Neler neler denemedim ki. Stres ve sıcak daha çok arttırıyordu. Size tavsiyem gün içinde tükettiğiniz gıdaları ve kullandığınız ürünleri birer birer bırakıp hangisinin ürtikeri tetiklediğini bulmanız. Ben de aradığım cevap peynir ve peyniraltı suyu içeren ürünler(gofretler, sarelle, bazı makyaj ürünleri gibi) oldu. Süt ürünlerinde bir sıkıntı yok süt içerken sorun olmuyor ama peynirin herhangi bir çeşidini(otlu peynir,kaşar, vs) tükettiğim an birkaç saat içinde kabarcıklar çıkmaya ve kaşınmaya başlıyorum. Bunu bulduğumdan beri çok dikkatliyim ve ürtikeri yenmiş bulunmaktayım ama peynire veda etmek zorunda kaldım. Tekrardan çook geçmiş olsun. Belki sizde peynir veya süt ürünlerini deneme eleme yöntemiyle başlayabilirsiniz.

sadece kaşıntı olsa yine şanslısın benim vücudumu büyük çıban gibi şeyler bastı neler yaptırdım baktırdım sonuç stresden benim kaşıntım ara ara oluyo ama oluncada çok gıcık gerçekten bu stresden başıma gelmeyen kalmadı benim çözümüde yok geçici çözümler doktorlar stresi yok et olmucak stres diyo ama demesi kolay yaşadıklarımızı bazen vücutda böyle tepki veriyo yinede şükür diyoruz beterin beteri var kardeşim gencecik kanser oldu genetik testin sonucu stres çıktı yani ne tavsiye vereceğimi bilemedim çünkü bende çözüm bulamadım psikolojim alt üst oldu vücudumda olanlara 😢😢

Geçenlerde gittim doktora toza polene ev akarına falan alerjim vardı..araştırdığımda histamin yükselince de oluyormuş tüm vücudum ürtiker ve günlerdir uyku uyumuyorum sinirden ağlamaya başladım artık alerji ilacı verdi birşeye yaramıyor aylık iğne var onuda yaptırdım ama olmuyor yicem kafayı

Bende de 4 senedir kronik şekilde bende crebros kullanıyorum atak zamanlarinda 4 e kadar alabiliyosun ama o ise yaramazsa bana doktorum aşı tedavisi önermişti şükürler olsun bende 4 le duruyor ama hiç bırakmadan sabah akşam aliyorum ben sadece iki ilaca rağmen kasinirsam 4 e cikariyorum

Merhaba, bende de yaklaşık 8 yıldır ürtiker var. Hatta anjiyoödem de oluyor. Ancak ben ankara gazi üniversitesi hastanesindeki doktorumun yukarıda da bahsedilen aşı tedavisi ile baya yol kat ettim. Aşının adı xolair. Hastalığın seyrine göre belirli bir dozla başlanıp zamanla hem dozlar hem de aşının yapılma suresi değiştiriliyor. Benim bundan önceki testlerimde pek de bir şey çıkmadı ama kendi gözlemlerime göre adet dönemleri, enfeksiyonlar, ağrı kesiciler, antibiyotikler, kıvamlı dondurmalar, soğuk ve elbette stres ürtiker yapıyordu. Hatta bir ara iki haftada bir avil prednol serum almadan duramıyordum, bazı günler 8 hap içtiğimi bilirim. Daha sonra bu aşı tedavisine başlandı önce 2 doz ve ayda bir sonra doz teke düştü ay 2 ye çıktı. 2020'den beri aşı vurulmuyorum ve günlük ilaç içmiyorum. Ama tek kural var, çıkar çıkmaz hemen etki eden ilacı içiyorum. Her antihistaminik herkeste aynı etkiyi yapmıyor. Buna rağmen son 3 yıldır ara ara anjiyoödem çıkardığım ya da büyük ataklar geçirdiğim oldu, bunlar atak dönemiymiş olabilirmiş. Şu an hamileyim ve her gün irili ufaklı çıkıyor ama ilaç kullanmalık olmadım henüz. Yine de bahsi geçen aşı gebelikte kullanılabiliyor. Yine kullanılabilen ilaçlar da var. Doktorum hastalığım gerilediği için daha basit bir antihistaminik ile fayda bulabileceğimi söyledi ancak gerçekten gerekmedikçe kullanmamaya çalışıyorum hem cildiye hem kadın doğum öyle dediği için. Özetle, hastalıktan muzdarip olanlar lütfen bu aşı tedavisini araştırsınlar, kendilerini hasta eden şeyleri tespit edip uzak durmaya çalışsınlar ve ataklar başladığında gerekli tedaviyi asla ertelemesinler. Umarım yararlı olur, geçmiş olsun herkese.

X