• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar kronik saç dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

vilise

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
25
0
286
Antalya
Saç dökülmeniz, mevsimsel, stresten yada hormonel değil ise aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Bu arada bakır eksikliğinin de saç dökülmesine etkisini göz ardı etmeyin

SAÇINIZIN DÖKÜLEN BU BÖLGELERİNE DİKKAT

Eğer saç dökülmeniz başınızın tepe noktasından başladıysa bağırsak ve sindirim sisteminiz size sinyal veriyor. Başın arka kısmında başlayan dökülme ise sanı noktayı işaret ediyor ve kalp ve karaciğer sorunlarına, yanlarda başlayan saç dökülmesi ise böbrek ve mesane rahatsızlığının başlangıcına işaret edebilir.

Gri Bölge: Bağırsak ve sindirim

Sarı Bölge: Kalp ve Karaciğer

Mavi Bölge: Böbrek ve Mesane

Koyu pembe Bölge: Akciğer

KAYNAK:8sütun.com

bence tepeden dökülüyor diye evet bağırsakları ve sindirim sistemi bozuk denmesi yanlış..
tetkiklerde çıkarsa bilemem orasını..
ama genetik ve erkektipi saç dökülmeleri şakak ve tepe bölgesinden başlıyormuş..
okadar tepesi açık kel var hepsinin sindirim sistemi bozuk olamaz heralde..
saçlar dökülür öncelikle az olan bölegeler açılır şakak ve tepe, döner dediğimiz yer, çizgi ayrım dediğimiz noktalar açılır..

bakırıda ilk defa duydum açıkcası bi o eksikti demirci gibiyiz mübarek..

Bakırı ilk duyduğumda bende çok şaşırmıştım. Çünkü saç dökülmesi sebebiyle 3 yıldan fazla doktor doktor dolaştım. Hiç biri bakır eksikliği saç dökülmesi yapar demedi. Kendim tesadüfi olarak gördüm. araştırdım. Bende egzama da oluyordu sürekli. bakır eksikliği saç dökülmesi ve egzema yaparmış. Şuan bakır içeren kepek yiyorum her akşam. Ve sabahları kalktığımda yastığımda tomar tomar saç görmüyorum. Nasıl mutluyum anlatamam. kronik saç dökülmesi sorunu olan herkes gibi kullanmadığım şampuan, ampül, bitkisel kalmamıştı. Test yaptırırken çinkonun yanında bakır testi yaptırmayıda ihmal etmesin hiç bir bayan. Sinirlerim harab olmuştu artık.

Back