Kronik Pelvik Ağrı ve Nöral Terapi

Mabbel

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2014
559
758
303
29
Merhabalar ilk konumu kadın hastalıları bölümüne açtım ama cevap alamadım ve bu rahatsızlık artık beni bitirme noktasına getirdi o yüzden buraya da yazmak istedim..

Çok uzun olacak ama lütfen okuyun kendimi anca bu kadar ifade edebildim

19 yaşındayım. 8 yaşındayken yumurtalığımdaki kist(doğuştanmış (!) ) nedeniyle ameliyat oldum. Sağ yumurtalığım alındı. Apandisitte kanlı lenf şişikleri gibi bir şeyler görmüşler ve onu da almışlar tabi ben bunu bu sene öğrendim..

Benim asıl sorunum 1 sene önce başladı. Sağ kasığımda reglden 4 gün önce başlayan geceleri 2 saatte bir uyandıran regl dönemimde ağrı yaşamadığım ve reglmin tam 7. gününde tekrar aynı sebeplerle uykusuz kaldığım ağrım var. Ağrı o derece şiddetli ki 2 saatte bir uyanıyorum siz düşünün. Bir çok doktora gittim ultrason emar her şey yapıldı fakat hiçbir şey yok. Sadece rahmimin sağ dış duvarında 2cmlik myom varmış fakat ameliyata gerek yokmuş. Bir şey bulunamadığı için mi yoksa gerçekten mi bilmiyorum ama geçirdiğim kötü ameliyat sonucunda ordaki kaslarım birbirine yapışmış zedelenmiş. Laparoskopiyle düzelirmiş fakat o zamanda çocuğum olmazmış.

Egzersiz verdiler bel ve kalça egzersizi pelvik kasları güçlendirmek için. Ağrım olunca zaten düzenli yapamıyorum o yüzden etkisi olmadı :/ Geçenlerde fizik tedavi doktoruna gittim yeni egzersiz istemek için. Bana nöral terapi diye bir şeyden bahsetti. Ağrını geçirebilir sezaryenli bayanların dikişlerine de yapıyorum bunu dedi. Deneyelim en azından dedi. Şimdi ben ağrımın sebebini tam olarak bilmiyorum. Kaslardan olsa neden regl günüme göre ağrı başlasın? Ve bu terapi hakkında pek bir şeyde bilmiyorum. Deneyen ve bilenler acaba bilgi verebilir mi? Birde benim gibi kronik pelvik ağrı yaşayan var mı?

Back