İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Kronik hepatit B olanlar buraya

espiga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
100
1
Merhaba arkadaşlar,
bu bölümü o kadar okudum ama benim gibi KHB(kronik hepatit B olan) bir başlık göremediğimden bu başlığı açmaya karar verdim.
ben doğuştan hepatit B taşıyıcısıyım, anneden doğumda bana geçmiş :26:. o zamanlar bu konularda pek bilinçli olunmadığı için biz 3 kardeşten ikisinde aynı sorun var.
ama 3. kardeşimde olayın farkına varıldığı bebeğe doğumdan sonra 72 saat içinde bir ilaç yapılarak bebeğe geçmesi engelleniyor.:KK9:

kronik hepatit b olduğumu hepatit aşıları populer olduğu zamanlarda öğrendim. doktorlar 6 ayda bir kontrole gelmem gerektiğini değerlerim yükselmediği sürece de bir sorun teşkil etmeyeceğini söyledi.
üniversiteye kadar değerler hep normaldi(Genelde karaciğer fonksyon testlerinde ALT ve AST değerlerine bakıyorlar öncelikle). üniversite değerler yükselmeye başladı.bir süre sıklıkla takip ettiler sürekli yüksek çıkınca HBV-DNA testi istediler. bu da yüksek çıkınca karaciğerden bir parça alınıp sonuçlara baktılar ve sonunda tedaviye başlamam gerekti.

tedavi aşaması benim için en azından özellikle başlarda berbattı. haftalık iğneler şeklinde ilaç almaya başladım. müthiş yan etkileri oldu, şiddetlli baş ağrısı, iğneden sonraki iki gün aşırı kemiklere kadar ağrı, kilo kaybı (1 yıllık tedavide 13 klo verdim), iştahsızlık. pskolojimi de bozmuştu bu ilaç. zamanla iyice agresifleştiğimi fark ettim.:KK36:

neyse bu bir yıl boyunca sürekli gözlem altında bu ilacı kullandım. bu ilaç zaten kesin bir tedavi yöntemi değil. bende de işe yaramadı. iğneler sadece 1 yıl kullanılabiliyor.ardından 1 yıl da lamuvidin içerikli ilaç kullandım. onun yan etkileri iğneden sonra hiç yok gibiydi. bir yıl sonunda o tedavi de bitti.
sonuçta tedaviler işe yaramasa da değerlerim normal seviyelere düştü en azından.şimdi hala 6 ayda bir kontrole gidiyorum arada tembellik yapsamda aslında çok sinsi bir hastalık, siz hiç fark etmeden siroza çevirebilir yada karaciğer kanserine sebep olabilir.

tüm bunlardan sonra öğrendğim şey, kilomu normal düzeyde koruyacağım.beslenmeye dikkat etmek çok önemli, karaciğeri fazla yoracak şeylerden uzak durulmalı.
hazır gıdalardan uzak durulmalı, kola mevye suyu gibi tüm hazır gıdalardan uzak durulmalı,:KK56:
yağlı yemekler,baharatlar, fazla şekerden yine uzak durmak gerekiyor.
işin özü sağlıklı beslenme aslında :KK52:

tüm bunları yazmamın sebebi bunları yaşayan birtek benmiyim. yada bu hastalığı olup da benim gibi kısmi bilinçli olanlar varmı nerdesinizzzzz :KK1:
belki birbirimize bir faydamız olur :KK51:

kimse kronik hepatit b değil mi yaw kimseciklerden sess çıkmamış :KK53:

Ben varim.5 yildir tasidigimin farkindayim ama ne zaman bulasmis oldugu konusunda hic bir fikrim yok.ulkemizde 3-4 milyon tasiyici varmis.beni kontrol zamsnlarinda strese sokan hastalik.

selam arkadaşlar bende yaklaşık 2 senedir kronik hepatit b yim hastalığımı iş için sağlık raporu yaptırken öğrendim duysusal manada beni çok çökerten bi hastalık oldu malesef :KK14:

İnşallah hepatit b nin de tedavisini bulacaklar. Ben inanamıyorum tiroid, gut hepatit b gibi cok yaygın hastalıklara nasıl tam tedavi bulamadıklarını...sakın ama sakın alkol almayın. Moraliniz yüksek, sofranız yeşilliklerle dolu olsun.:KK42:

İnşallah hepatit b nin de tedavisini bulacaklar. Ben inanamıyorum tiroid, gut hepatit b gibi cok yaygın hastalıklara nasıl tam tedavi bulamadıklarını...sakın ama sakın alkol almayın. Moraliniz yüksek, sofranız yeşilliklerle dolu olsun.:KK42:

bu hastalık eşe mutlaka geçiyo değilmi geçmemesi için aşımı yapılıyo çok zarar veriyomu eşe:26:

bu hastalık eşe mutlaka geçiyo değilmi geçmemesi için aşımı yapılıyo çok zarar veriyomu eşe:26:

Hepatit b cinsel yolla ve kan bagisi alımıyla bulasıyor. Sinsi ve çok tehlikeli bir hastalık. Risk varsa hemen aşı olun.

Arkadaşlar bende evlilik için kan testi yaptırdığımızda bunu öğrendim.Hepatit b olduğunu.. Doktor 2 hafta sonra tekrar gel dedi gittim değerlerimde bi düşüş olmamış şimdi beni bi tıp fakültesine yönlendirdi. Orada bakıcaklar tedaviye ihtiyaç görürlerse tedavim başlayacak. Yaşım daha 22 ancak çok korkuyorum ilerde işe girerken bi sıkıntı çıkarmı? tedavi olan varmı? Zaten 43 kiloyum kilo kaybı yaşarsam :KK43:(

Arkadaşlar bende evlilik için kan testi yaptırdığımızda bunu öğrendim.Hepatit b olduğunu.. Doktor 2 hafta sonra tekrar gel dedi gittim değerlerimde bi düşüş olmamış şimdi beni bi tıp fakültesine yönlendirdi. Orada bakıcaklar tedaviye ihtiyaç görürlerse tedavim başlayacak. Yaşım daha 22 ancak çok korkuyorum ilerde işe girerken bi sıkıntı çıkarmı? tedavi olan varmı? Zaten 43 kiloyum kilo kaybı yaşarsam :KK43:(

arkadaşlar merhaba eş taşıyıcı olunca diğer eşe de bulaşıyor mu ? cinsel yolla bulaşabilen bir hastalık sanırım. ben de mi taşıyıcı olurum bu durumda :/ evlilik esnasında tahliller yapıldı fakat hiçbirşey denmedi.

Hastane de kontrol için hangi bölüme gitmeliyiz :/ ???

Evet cinsel yolla bulaşıyor canım. Doktor eşime aşı programı verdi 3 aylık bir program ayda 1 defaya mahsus. Bu sayede eşinde hepatit yoksa geçmesi engelleniyor.

Baya geç yazılan bir yorum olucak ama desteğe ve açıklamalara ihtiyacım var 18 yaşındayım doğuştan kronik hepatit b hastasiym uzun zamandır hep enzimlerde biraz yükseklik vardı en son çalıştığım hastanede doktor kan aldrmami söyledi sonuçlar yine aynı çıkarsa biyopsi olacağımi söylediler neden bilmiyorum içimde çok büyük korku var daha sonra yapalım sınavlarım var benim suan fln dedim :KK43:

Bende hepatit b taşıyıcısıydım. Ancak yıllar sonra virüs vücudumdan temizlendi. 1999 yılında bir hastaya kan verdim. 2 gün sonra hastaneyi arayıp kan tahlil sonuçlarımı öğrenebileceğim söylendi. 2 gün sonra aradığımda telefondaki kişi kanımda hepatit b virüsü olduğunu ve doktora görünmem gerektiğini söyledi. O günden sonra bu konu ile ilgili o kadar çok araştırma yaptım ki bu konu ile ilgili bir hastanede uzman doktor olarak sahte bir isimle çalışsam inanın kimse anlayamaz. Neyse 2009 yılına kadar bir sürü karaciğer fonksiyon testleri. Dna rna vb. üst düzey tesleri yaptırdım. Hepsinde hepatit b pozitif çıkmıştı. 2011 yılında evlendim ve son testimi bu tarihte yaptırdım. şonuç pozitifti.aradan 4 yıl geçtikten sonra tekrar test yaptırdım. Sonuç negatifti ve antikor seviyesi 1000 olarak görünüyordu. Doktora durumu anlatınca tüplerin karışma ihtimaline karşın tekrar kan verdim sonuç yine aynı çıkmıştı. Doktor yüzde 3 ihtimalle yıllar sonra virüsün vücuttan temizleneceğini söyledi. Meslek hayatı boyunca bu şekilde bir durumla 3. kez karşılaştığını bana söyledi. Nedense bu illeti o kadar kabullenmişim ki sevinemedim. Belki test sonuçlarına inanamadığım içindir. Bu arada labaratuvara inip ordaki doktora durumu anlattım. Her iki sonuçtada antikor seviyesinin 1000 olmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söyleyince doktor cihazın en fazla 1000 e kadar ölçtüğünü benim kanımdaki antikor düzeyinin 1000 den fazla olduğunu bu yüzden her iki test sonucunda bu yüzden 1000 yazdığını söyledi. Hala emin değilim 1 ay sonra başka bir hastanede tekrar test yaptıracağım. İnşallah sonuç olumlu olur ve sonucu burdan tekrar sizlerle paylaşırım. Bu arada hepatit b li olduğumu öğrendiğim 16 yıllık sürecin son 8 yılında alkol ve sigara kullanmadım. Yiyecek olarak ise hiç kısıtlama olmadı. Yağlı, tuzlu, kızartma , hamurişi ne varsa yedim. Bol sebze tükettim.

Selam bende 13 yildir bu hastalik var 12 yildir normal seyrindeydi son 6 aydir riskli geciyo salı gunu biyopsi yapicaklar panik atak rahatsizligimda var şuan aşiri derecede korkuyorum yorumlarda aciyi fazla hissedilmedigi yaziyo kendimi telkin etmeye calisiyorum insallah guzel sonuc haberi alirim lütfen dualarninizi eksik etmeyin

X