kronik hastalik :(

hd_08

icinde bir sen bulursun büyümüş anlamis yorgun..
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
192
10
38
Iyi aksamlar kızlar canim cok sikkin
Bugun doktora gittim akne rozasea oldugumu ogrendim kronikmis. Yuzum kirmizi kalacakmis hep yaz geldi yuzum kizardi. Nasil oldu nasıl yakalandm anlamiyorm. Daha yasim 19. 30lu yaslarda gorulyormus ama piyango bana erken vurdu. Karhoruluyorm oglenden beri. Aglamaktan gozlerim sisti. Netten bakıyorum resmlere bnde mi boyle olacagim diyorum. Nasil alsacagim nasl dayanacagm blmym ((

geçmiş olsun, ilk defa duyuyorum bu hastalığı. belli bir tedavisi yok mu acaba?

canım kronik olsada kremlerle ve ilaçlarla tedavisi var sonuçta bildiğim kadarıyla.netteki resimler tedavisiz ilerlemiş halleri.sen farkındasım tedbirini alırsan ilerlemez merak etme canım.güneş kremini ihmal etme,baharat ve acılı yeme.yemekleride sıcak deil ılık yemen gerekio.

Gul hastaligi ilacla geciyor duzenli kullan

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Dikkat edecegim. Insallah gecer. O kadar korkunc ornekleri varki. Sagol canim benim

Geçmiş olsun.Benim bir arkadaşımda bu hastalık var ama söylemese hiç anlamazsın.
Çok özen gösterdiği için cildi hepimizden güzel görünüyor.Yüz bakımında eczanede satılan iyi markaları kullanıyor,koruyucusuz çıkmıyor,fondöteni mineral vs...Yaşı da annen olacak yaşta :) Dikkat edersen birşey olmaz,iyi bir doktor bulup uygun bakımlar kullan.Geçmez dedikleri,dermatit gibi alevlenme dönemleri olabilir.Ve yine dermatit gibi,alevlenmesi stresle ve kimyasallarla alakalı diye biliyorum.

başka hastaneye git canım. nasıl tanı koymuşlar öyle..
bunun yanında baharatlı,yağlı yiyecekler yeme.. biberi mesela hiç kullanma.. en azından bir müddet.

bir de yoğurt yemeyi ihmal etme..

geçmiş olsun..

Son düzenleme:
Kronik bir hastalık ama doğru bir tedaviyle kontrol altına alınabilir. O kadar kendini üzmene gerek yok.

Bir de son dönemde acne rosea ile D vitamini ilişkisinden bahseden çok sayıda yayın var. Hekiminden D vitamini ölçümünü yaptırmasını istesen. Olmadı kendin ücretli yaptırsan.. Belki çözüm bulmak düşündüğünden kolaydır.

Geçmiş olsun

çok geçmiş olsun. ama arkadaşlar demiş, ilaçları düzenli kullanıldığında kontrol altına alınıyomuş. az önce merak edip internetten baktım ve bir de belirtileri okudum çok moralim bozuldu. çünkü ben de beyaz tenliyim ve uzun zamandır yüzümde özellikle yanaklarımda yer yer kırmızılıklar çıkıyor bir zaman sonra sönüyor. sonra yine çıkıyor böyle tekrar eden bir döngü. ben bunu hormonal dengesizliğe bağlıyodum ama belirtilerde demiş ki ilk safhalarda kızarıklıklar çıkar ve bir süre sonra söner. ilk etapta yanakların yan kısmında olur vs demiş ve ben acaba bende de aynı hastalık mı var diye panikledim seni belirtilerin nasıldı?

internette araştırırken buldum, 2009 da forumdan bir arkadaş da bununla ilgili konu açmış. belki faydası olur diye linki kopyalıyorum. ve internette bakmayı da bıraktım çünkü çok moral bozucu. bu arada hala çok kafama taktım, aynı hastalığın başlangıcı mı acaba bendeki? hangi şikayetlerle gittin, yazarsan çok sevinirim

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=299025&page=5

Simdi bu hastalik 30 lu yaslarda baslarmis.bu yaslardan once de ayni smtomlar olur fakat baska rahatsizliklarlada karistirilirmis...az arastirdim sizin icin.ve netten hic bir seye bakmayin...benim arkadasim sedef hastasi.bu gun size sedef hastaligi tesisi konsa acin bir bakin sedef hastalarina korkardiniz.ama benim arkadasimda arada ve stresli zamanlar olur.ve karacigerini besledigi zamanlar azalir.yani sizin hastaliginiz bu da olsa her kezde ayni olacak die bir sey yok.
Benim bir tanidigim var.annemin komsusu.burnu kipkirmizi...o da bu hastaliktan.ama senelerdirrrrrrrrr.yayilma falan yokk.sadece burnuuuuu.....stres bu tur hastaliklarin bas dusmani.korkmayin..bir kac doktora da gidin.gecmis olsun.

Allah yardımcın olsun daha küçüksün sıkma canını iyi şeyleri düşün.

benim annem de olmustu gözlerine vurmustu gecen yıl. cok kötu olmustu ama daha buyuk saglık sorunları oldugu için onunla pek ilgilenmedii görünüşüne pek önem vermez. takmadıgı için gecti. bazen fenalık basınca falan kızarıyo ya da agır yemek yediğinde falan. ama annem cok gunese cıkmaz onun da etkisi vardır belki iyileşmede.

Makyaj yapmayi sevmiyorum o yuzden yapmam. Teatrio die yuz yikama jeli verdi. Dogal urunmis. Biodermanin gunes yuz kizarikligi icin olani verdi ama cok kizartti yüzümu . Surmedm. Gunese çıkmıyorm. Insallah benimkide azalma gosterir

Cok tesekkur ederm. Allah razi olsun

Hekimim beni pek dinlemiyor ama soylerm. D vitamini ile iliskisi derken. Tam olarak bahsedeblirmisiniz zahmetolmazsa

Bende gunese cikinca hafif kizarirdm snra gecerdi hemen. Ama son iki aydir evde iken bile kizaryorm. Putur putur sivilce tarsi seyler cikti once alnimda snra yanaklarmda. Cildim cok fazla yaglandi. Insallah sende yoktur ama sakin ihmal etme git bi gorun. Ilerlemeden kontrol altina al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…