• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kronik depresyon yaşayanlar var mı arkadaşlar?

bütün amacım o umarım sağlığıma tam anlamıyla kavuşurum. Çok teşekkür ederim canım 🙏
Kavuşursun tabi sen istedikten sonra bak öncesinde yapmışsın yine yaparsın ama zamanla hemen olmuyor duzelemiyorum diye kendine yüklenme hakkını yeme çaba sarf ediyorsun emeklerinin karşılığını da alacaksın inşallah 🥰

Merhaba konu sahibi geçmiş olsun bende depresyondayım Temmuz ayından beri geçmiyor,sulinex 150 mg ve geceleri redepra 30 mg kullanıyorum,daha önce de çok defa depresyon geçirdim ama artık korkmaya başladım çünkü aynı sizinki gibi benim de duygu durumundan kaynaklanıyor sanırım tedavi gecikiyor,daha önceleri hep iyileşirdim,acaba bu efexor ve redepra biraz geç mi etki eder yani bir 6 ayı falan bulur mu?siz hangi ilaçları kullanıyorsunuz?

Evet ikisine birlikte gidiyorum, psikiyatrist tedavim bitmek üzere dozajı düşürdük gebelik planladığım için terapi hamilelik sürecinde de Allah nasip ederse tabii devam edecek. Psikyatrist sorunun kökenine inmez, fiziksel şikayetleri ortadan kaldırmak için ilaç tedavisi uygular, bu sebeple muayene süreleri çok kısa malesef. Şikayetler geçtiğinde de çözümün derinine inilmediği için tekrar eder durur yıllarca. Terapi ise 45 dakika sürüyor, ay da bir, on beş günde bir kontrol şeklinde ilerliyoruz, iyi de geliyor. Umarım hamile kaldığımda hormonlardan tekrarlamaz 😂 Maceralı günler bekliyor beni 😂😂
inşallah rahat ve huzurlu bir hamilelik geçirirsiniz
çok geçmiş olsun
Allah hayırlısıyla hamilelik nasip etsin inşallah :)

Antidepresanlar işe yaramıyor mu? Kafanızı bulandırmak istemiyorum doktor olmadığım için yorum yapmam yanlış ama antidepresan depresyonu tedavi edemiyorsa genelde bipolar bozukluklardan şüphelendiklerini biliyorum. Bipolar 2 özellikle. Bence doktorunuza sorun ve size koyduğu teşhis hakkında mutlaka açıklama yapmasını talep edin. İlaç yazıp başından atıyor çoğu ne yazık ki
antidepresanlar işe yarıyorda tedavi başarısız sanki dozum yeterli değil bilmiyorum ki her seferinde iyiyim deyip ilaçla tekrar atak geçiriyorum

Kavuşursun tabi sen istedikten sonra bak öncesinde yapmışsın yine yaparsın ama zamanla hemen olmuyor duzelemiyorum diye kendine yüklenme hakkını yeme çaba sarf ediyorsun emeklerinin karşılığını da alacaksın inşallah 🥰
amin canım inşallah alırım dilerim ki çok teşekkür ederim

Merhaba konu sahibi geçmiş olsun bende depresyondayım Temmuz ayından beri geçmiyor,sulinex 150 mg ve geceleri redepra 30 mg kullanıyorum,daha önce de çok defa depresyon geçirdim ama artık korkmaya başladım çünkü aynı sizinki gibi benim de duygu durumundan kaynaklanıyor sanırım tedavi gecikiyor,daha önceleri hep iyileşirdim,acaba bu efexor ve redepra biraz geç mi etki eder yani bir 6 ayı falan bulur mu?siz hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
sen artık doktora gitya dozun yeterli değil yada başka ilaç şimdiye iylrşmen lazımdı başka ilaçlar deneme lazım maalesef bende gıdım gıdım iyileştim ki hala devm ediyor 3,5 senedir bende anlamadım artık durumu 😭

Bilgim yok kuzum ama Allah acil sifalar versin demeye geldim ,ic sıkıntisi yasadigimizda bile zorlaniyoruz seninkini dusunmek bile istemiyorum ama gecer daha oncede gecmis hem buyuk bir olay yasadim diyorsun herkes hemen atlatamaz her seyi kendine biraz zaman tani eminim atlatirsin 🌹

BENDE AYNIYIM BERBAT OLDUM İLAÇLARIM DEĞİŞTİRKTEN SONRA
BENDE AYNIYIM BERBAT OLDUM İLAÇLARIM DEĞİŞTİRKTEN SONRA
aynen bende kendimi yok etmek istiyorum,kendimden nefret ediyorum kendim olarak yaşamak istemiyorum,bu hayat bana çekilmeyecek kadar uzun geliyor,kapana kısılmış hissediyorum,gün doğmasın istiyorum sanki hayat devam ederse yaşayamam gibi hissediyorum ve kaçamıyorum her saniye ölüyorum,sizce geçer mi?geçmezse ne yaparım ben kendimide değiştiremiyorum ki,3 aydır ilaç kullanıyorum ama hiç iyi gelmedi siz nasılsınız?hangi ilaçları kullanıyorsunuz?

aynen bende kendimi yok etmek istiyorum,kendimden nefret ediyorum kendim olarak yaşamak istemiyorum,bu hayat bana çekilmeyecek kadar uzun geliyor,kapana kısılmış hissediyorum,gün doğmasın istiyorum sanki hayat devam ederse yaşayamam gibi hissediyorum ve kaçamıyorum her saniye ölüyorum,sizce geçer mi?geçmezse ne yaparım ben kendimide değiştiremiyorum ki,3 aydır ilaç kullanıyorum ama hiç iyi gelmedi siz nasılsınız?hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
ilaçlarınızın değişmesi lazım bu ilaçlar size iyi gelmemiş ben 3,bucuk yıldır çekiyorum iyleştim sandım kaygı oluyordu kendi duygularım sandım hep.sonra ilaç kullanınca depresyon oldugunun farkına vardım.başka ilaç bana iyi geldi tam bitti derken pat yine depresyon vurdu meğer yine iyleşememişim.Seninki de geçer canım maalesef gıdım gıdım iyleşiyor insan.Aynı ilaçlarda ısrarcı olma başka ilaçlar dene.mutlaka faydasını göreceksin.allah kimi öyle bırakmış ki.bana anlattgın şeyleri ben 2 yıldan fazla çektim .hala da çekiyorum .yaşamak azaba dönüyor maalsef her saniye .ölümü mumla arıyorsun.azaplar içinde yanıyorsun biliyorum hepsini.benim ilaçlarım değişti acayip kötü oldum ama toparlarım geri inşallah.sana da çok geçmiş olsun.lütfen direkt dr.git

Neden böyle oluyor, cok üzülüyorum berbat bi duygu… bu yazdıklarınızıın aynısını doktora söyleyin. Neden bir türlü düzelemiyorum acaba yanlış ilaç mı bunlar diyin. Hayatınız ellerinizden kayıp gidemez buraya yazacağınıza doktora söyleyin

ilaçlarınızın değişmesi lazım bu ilaçlar size iyi gelmemiş ben 3,bucuk yıldır çekiyorum iyleştim sandım kaygı oluyordu kendi duygularım sandım hep.sonra ilaç kullanınca depresyon oldugunun farkına vardım.başka ilaç bana iyi geldi tam bitti derken pat yine depresyon vurdu meğer yine iyleşememişim.Seninki de geçer canım maalesef gıdım gıdım iyleşiyor insan.Aynı ilaçlarda ısrarcı olma başka ilaçlar dene.mutlaka faydasını göreceksin.allah kimi öyle bırakmış ki.bana anlattgın şeyleri ben 2 yıldan fazla çektim .hala da çekiyorum .yaşamak azaba dönüyor maalsef her saniye .ölümü mumla arıyorsun.azaplar içinde yanıyorsun biliyorum hepsini.benim ilaçlarım değişti acayip kötü oldum ama toparlarım geri inşallah.sana da çok geçmiş olsun.lütfen direkt dr.git
Merhaba, umarım en kısa zamanda ruhunuzu tamir edersiniz. Ruhun tamiri, iyileşmesi çok zor oluyor. Benimde inişlerim, çıkışlarım çok oluyor. Konsantrasyon, odaklanma problemleri, telefonları açmama isteği gibi ve kaygılar.. aşırı rahatsız ediyor beni de. Siz tam olarak depresyonda olduğunuzu nasıl anladınız? Neler yaşadınız? Sakıncası yok ise bahsedebilir misiniz biraz?

Yemek durumunuz nasıl? Yiyebiliyor muusnuz? Duşa girebiliyor musunuz? Dısarı cıkabiliyo muusnuz

Sana da Allah şifa versin arkadasım, gelişmelerini yaz

Merhaba arkadaşlar. Çok üzgünüm hamile iken depresyon yaşadım. Daha sonra ağır 2. bir depresyon daha yaşadım. Duygularımı kendi duygu durumumla karıştırdıgım için tedavim uzadı. Kendi ellerimle tedavimi uzattım bilmeyerek tam 4 yıldır. İlaç dozum arttıkça iyileştim. Tam iyiyim derken dozum tam derken bir depresyon dalgası beni tam 10 gun yine vurdu. Tedavim bu kadar uzadıgı için doktor distimi (kronik depresyon) "tehşis koydu. Ama ben dogum dogalı böyle değilim. Sadece bilemediğim için süreç uzadı. Kronik depresyon nasıl bişey, iyleşebilirsin mi bir el atın bana. Çok üzgünüm.
Benim de uzun bir depresyon sürecim oldu. Bu durum anksiyeteye neden oldu bende. Evlendim ama o sevinci bile yasayamadim bu problem yüzünden. Sürekli birşeyler stres yapıyor. Ellerim buz gibi oluyor çarpıntı yaşıyorum. Gerginliğe hiç gelemiyorum nefesim kesiliyor sanki. Hamile kaldım bir kere onda bile sürekli stres halindeydim. Bebeğimde anomali tespit edildi alındı. O süreçleri bu halde nasil atlattım bilmiyorum ama eskisi gibi olmayı çok özlüyorum. Sadece stres olmam gereken yerde olsam keşke. Çok yoruldum çok. Depresyon anksiyeteye sürükledi. Anksiyete nöbeti de ben de moral bozukluğu yani depresyona dönüşüyor kısır döngüdeyim. Çaresizim. Hamilelik düşündüğüm için ilaç da kullanamayacagim. Her şeyi kafaya takıyorum. Durumum açmaz.

Back