• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kronik depresyon yaşayanlar var mı arkadaşlar?

Turkish Delight

beni yaradan,elbet yolumu gösterir.
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
3.301
3.460
133
Merhaba arkadaşlar. Çok üzgünüm hamile iken depresyon yaşadım. Daha sonra ağır 2. bir depresyon daha yaşadım. Duygularımı kendi duygu durumumla karıştırdıgım için tedavim uzadı. Kendi ellerimle tedavimi uzattım bilmeyerek tam 4 yıldır. İlaç dozum arttıkça iyileştim. Tam iyiyim derken dozum tam derken bir depresyon dalgası beni tam 10 gun yine vurdu. Tedavim bu kadar uzadıgı için doktor distimi (kronik depresyon) "tehşis koydu. Ama ben dogum dogalı böyle değilim. Sadece bilemediğim için süreç uzadı. Kronik depresyon nasıl bişey, iyleşebilirsin mi bir el atın bana. Çok üzgünüm.

Bildiğim kadarıyla distimide kişi neredeyse çoğu zaman depresif oluyor fakat majör depresyona varmıyor durumu. Ben de daha önce distimi teşhisi aldım gerçi daha sonra yanlış teşhis olduğu ortaya çıktı ama mental sağlık konusunda yıllardır sıkıntı yaşayan biri olarak bence en önemli nokta şu doktorunuza güveniyor musunuz ve bu teşhis içinize siniyor mu? Doktorunuz size açıklama yapıp bu hastalık hakkında bilgilendirdi mi, neler yapabileceğinizi anlattı mı? Bence bunları doktorla konuşabilmek çok önemli çünkü sadece ilaç yazıp geçmekle tedavi olmuyor, hayatınızda belli düzenlemeler yapmak gerekiyor mutlaka. Distimisi olan birine umutsuzluğa kapılma demek biraz ironik olacak fakat doktorunuzu dinlediğiniz ve hayat kalitenizi artırmak için çabaladığınız sürece örneğin uyku düzenine yediklerinize spor yapmaya vs dikkat ettiğiniz sürece çok daha iyi hissedeceksiniz. Çoğumuz farklı farklı kronik hastalıklara sahibiz, zamanla ne iyi gelir ne kötü gelir bunları çözerek bu şekilde yaşamaya ayak uyduruyoruz. Terapi bu noktada inanılmaz faydalı oluyor. Geçmiş olsun 💐

İlaç kullanırken nasıl depresyona yakalandınız? Daha önce böyle bisey duymamıştım. Doktorunuza bunu sorduysanız ne dedi? Kronik depresyon da ilaçla geçebilen bi rahatsızlık bende yok ama olan bi yakınım var. Ömür boyu antidepresan tedavisi görmek zorunda.

İlaç yeterli olmuyor, psikoterapi alarak düşüncelerinizi olumlu yönde değiştirmek şart. Ben anksiyete için terapi alıyorum, ilaçla çözemedim yıllardır tekrar ediyor bir de böyle deniyoruz.

Bildiğim kadarıyla distimide kişi neredeyse çoğu zaman depresif oluyor fakat majör depresyona varmıyor durumu. Ben de daha önce distimi teşhisi aldım gerçi daha sonra yanlış teşhis olduğu ortaya çıktı ama mental sağlık konusunda yıllardır sıkıntı yaşayan biri olarak bence en önemli nokta şu doktorunuza güveniyor musunuz ve bu teşhis içinize siniyor mu? Doktorunuz size açıklama yapıp bu hastalık hakkında bilgilendirdi mi, neler yapabileceğinizi anlattı mı? Bence bunları doktorla konuşabilmek çok önemli çünkü sadece ilaç yazıp geçmekle tedavi olmuyor, hayatınızda belli düzenlemeler yapmak gerekiyor mutlaka. Distimisi olan birine umutsuzluğa kapılma demek biraz ironik olacak fakat doktorunuzu dinlediğiniz ve hayat kalitenizi artırmak için çabaladığınız sürece örneğin uyku düzenine yediklerinize spor yapmaya vs dikkat ettiğiniz sürece çok daha iyi hissedeceksiniz. Çoğumuz farklı farklı kronik hastalıklara sahibiz, zamanla ne iyi gelir ne kötü gelir bunları çözerek bu şekilde yaşamaya ayak uyduruyoruz. Terapi bu noktada inanılmaz faydalı oluyor. Geçmiş olsun 💐
Benin majör depresif bozuklugum var kronik oldugunu sanmıyorum. Çünkü yerle yeksan oldugum zamanlar oldu. Ben ilaç içerken hep yeterli doz sanıp eksik dozlarla devam ettim. iyileşme sürecin o yuzden uzadı

İlaç yeterli olmuyor, psikoterapi alarak düşüncelerinizi olumlu yönde değiştirmek şart. Ben anksiyete için terapi alıyorum, ilaçla çözemedim yıllardır tekrar ediyor bir de böyle deniyoruz.
hem psikolog hem psikiyatriye mi gidiyorsunuz
benim bir tanıdığımın kızı anksiyete tedavisi görüyor psikiyatri 5 10 dk muayeneye alıp ilaç yazıyormuş ondan sordum

İlaç kullanırken nasıl depresyona yakalandınız? Daha önce böyle bisey duymamıştım. Doktorunuza bunu sorduysanız ne dedi? Kronik depresyon da ilaçla geçebilen bi rahatsızlık bende yok ama olan bi yakınım var. Ömür boyu antidepresan tedavisi görmek zorunda.
bilmiyorum tedavim başarılı değil demek ki. İyileşme sürecimi kendim uzattım farkında değildim çünkü kronik oldugunu sanmıyorum. ilaçsız yaşadığım günlerde oldu ama gerekirse ilaçta kullanırım. Fakat ilaç kullanırken tekrarlanması garip

Depresyona girmenize neler sebep olmuştu bunun üzerine konuşup çözüm uretebildiniz mi

bilmiyorum tedavim başarılı değil demek ki. İyileşme sürecimi kendim uzattım farkında değildim çünkü kronik oldugunu sanmıyorum. ilaçsız yaşadığım günlerde oldu ama gerekirse ilaçta kullanırım. Fakat ilaç kullanırken tekrarlanması garip
Doktorunuzun verdiği dozdan az mı almıştınız bana yetiyo diye?

hem psikolog hem psikiyatriye mi gidiyorsunuz
benim bir tanıdığımın kızı anksiyete tedavisi görüyor psikiyatri 5 10 dk muayeneye alıp ilaç yazıyormuş ondan sordum
Evet ikisine birlikte gidiyorum, psikiyatrist tedavim bitmek üzere dozajı düşürdük gebelik planladığım için terapi hamilelik sürecinde de Allah nasip ederse tabii devam edecek. Psikyatrist sorunun kökenine inmez, fiziksel şikayetleri ortadan kaldırmak için ilaç tedavisi uygular, bu sebeple muayene süreleri çok kısa malesef. Şikayetler geçtiğinde de çözümün derinine inilmediği için tekrar eder durur yıllarca. Terapi ise 45 dakika sürüyor, ay da bir, on beş günde bir kontrol şeklinde ilerliyoruz, iyi de geliyor. Umarım hamile kaldığımda hormonlardan tekrarlamaz 😂 Maceralı günler bekliyor beni 😂😂

Tedavi ve ilaca rağmen tekrar bir depresyon yaşamanız aklıma iki şey getiriyor ya tedavi amacına ulaşmiyor yeterli gelmiyor ya da büyük bir travma yaşadınız
Bende tedavinin yeterli olmadıgını düşünüyorum.Evet tramvam da büyük maalesef. Tekrar doktora gideceğim cuma gunu

Bende tedavinin yeterli olmadıgını düşünüyorum.Evet tramvam da büyük maalesef. Tekrar doktora gideceğim cuma gunu
Anladım nasıl daha önce zor zamanlar geçirip tedavi ile duzeldiysen bunda da tedavini düzenleyip doktorun sana daha iyi gelecek hale getirdikten sonra zamanla yine eskisi gibi ya da daha iyi olacaksın. Bir anda olmuyor tedavi ile ya da değil hepsi zaman alıyor. Ama doktorunla her şeyi konuşmanı öneririm tedavi iyi gelmiyorsa mutlaka bilsin o anlasın diye bekleme.

Anladım nasıl daha önce zor zamanlar geçirip tedavi ile duzeldiysen bunda da tedavini düzenleyip doktorun sana daha iyi gelecek hale getirdikten sonra zamanla yine eskisi gibi ya da daha iyi olacaksın. Bir anda olmuyor tedavi ile ya da değil hepsi zaman alıyor. Ama doktorunla her şeyi konuşmanı öneririm tedavi iyi gelmiyorsa mutlaka bilsin o anlasın diye bekleme.
bütün amacım o umarım sağlığıma tam anlamıyla kavuşurum. Çok teşekkür ederim canım 🙏

Antidepresanlar işe yaramıyor mu? Kafanızı bulandırmak istemiyorum doktor olmadığım için yorum yapmam yanlış ama antidepresan depresyonu tedavi edemiyorsa genelde bipolar bozukluklardan şüphelendiklerini biliyorum. Bipolar 2 özellikle. Bence doktorunuza sorun ve size koyduğu teşhis hakkında mutlaka açıklama yapmasını talep edin. İlaç yazıp başından atıyor çoğu ne yazık ki

Back