Evet, bize de öyle dediler, uzatmaya çalışacaklarmış. Çok kötü bir durum, hasmımın başına bile gelsin istemem
Bunu en iyi hasta veya hasta yakını anlarİlk duydugumda 1 hafta boyunca hicbir sey yapmadan tepine tepine agladim, cigliklarima polis cagirmislar
Aci cekmenin de bir ust limiti varmis diyorum simdi, zirveye ulastim ve orda kaldim. İnanamiyorum hala şaka gibi geliyor.
Ve sunu anladim, kanser sadece yakaladigi insani değil butun ailesini öldürüyormus, fiziksel olarak degilse de psikolojik olarak.
Geçmişler olsun Pelin.biz maalesef yeni öğrendik, annemin son bikaç aydır geçmeyen öksürüğü vardı, doktora gittiğinde bronşit demiş göndermişler, annem ısrarla doktora gitmeye devam edince nihayet bt çekmişler ve akciğerdeki kitleleri görmüşler, biri sağ diğeri sol lobda iki kitle ve beyin metastazı var, henüz mutasyon sonuçları gelmedi, kemoterapi ve radyoterapi görüyor, mutasyon sonuçları akıllı ilaç kullanımına uygunsa ilaç ve aşı da denenecek ama bu seviyede maalesef kurtulma şansı yokmuş, mümkün olduğunca yaşam süresini ve kalitesini uzatmaya çalışacaklar.
Geçmişler olsun Pelin.
Allahım tüm hastalara şifa versin inşallah.
Öperim anneciğini.
Rica ederim...Cok cok teşekkür ederim,
Amin, insallah bu derdin de bir dermani bulunur yakin zamanda.
Çok geçmiş olsunKronik akciğer hastalığı, akciğer kanseri oluyor. Öksürme, hışıltı, nefes darlığı, bayılmaya kadar gider. Ve en nihayetinde kan öksürme/ kusma.
Merhaba, gerçekten de öyle bütün aile ölüyor/ anneniz nasıl oldu? Ben sizden iyi şeyler duymayı temenni ediyorum.İlk duydugumda 1 hafta boyunca hicbir sey yapmadan tepine tepine agladim, cigliklarima polis cagirmislar
Aci cekmenin de bir ust limiti varmis diyorum simdi, zirveye ulastim ve orda kaldim. İnanamiyorum hala şaka gibi geliyor.
Ve sunu anladim, kanser sadece yakaladigi insani değil butun ailesini öldürüyormus, fiziksel olarak degilse de psikolojik olarak.
Ah ah Allahım o günden daha beterini yasatmasin.İlk duydugumda 1 hafta boyunca hicbir sey yapmadan tepine tepine agladim, cigliklarima polis cagirmislar
Merhaba, gerçekten de öyle bütün aile ölüyor/ anneniz nasıl oldu? Ben sizden iyi şeyler duymayı temenni ediyorum.
Henüz 36 yaşında 4.evre çok üzgünüm dayanamıyorum. Lütfen iyi şeyler yazın.
Ah ah Allahım o günden daha beterini yasatmasin.
Hastane bahçesinde bende aynı şekilde ağladım tüm dünya üstüme çökmüştü sanki.
İnternettekilere bakmayın her hasta hikayesi farklıdır.Allah şifa versin inşallah .gelir geçer.pelin- teşekkürler cevap için. Akıllı ilaç ve immunuterapi aldı bugün. Ama çok korkuyorum. Herkes çok kötü şeyler söylüyor internette. Allahım hepsine şifa versin. Gençler atlatamazmış diyorlar çok çok üzgünüm.
Evet bildiğim kadarıyla meme kanserinin bir türü genetik. Özellikle yakın akrabalarda varsa sizin de o gen için test yaptırmani lazım. Sonucu olumsuz olursa doktor takipte kalmanızı isteyebilir ya da anjelina Jolie gibi memeleri aldırıp protez kullanmanızı önerebilir. Ayrıca meme kanserinde riski arttıran başka bir faktör meme dokusunun türü. Meme yağ, süt bezleri süt kanalları ve meme dokusundan falandan oluşuyor. Bazı memelerde meme dokusu yoğun oluyor o zaman risk fazla. Bazı memelerde ise yağ çok oluyor o zamn risk az oluyor. Yani doktor genel olarak riskinizı değerlendirir. Hamilelik ve emzirmek meme kanseri riskini düşürüyor ayrıca ostrojen hormonu yüksekliği meme kanseri riskini arttırıyor. Ve ostrojen şişman insanlarda çok salgilniyor. Yani bu testleri yaptırın veya yaptırmayın eğer kilo probleminiz varsa onu halledin. Böylece genetik veya değil riski azaltmış olursunuz. Tabi şişman değilsinizdir ama vücudunuzdaki yağ oranı fazladır falan bunlara dikkat etmek lazım.Merhaba Kadınlar Kulübü'nün tatlı üyeleri. Benim sorum hastalıkla ilgili.
Daha doğrusu, iyileşme süreci ile.
Benim teyzem meme kanseri, 2 çeşit bulunmuş, biri iyi huylu, diğeri ise kötü huylu, ve düzenli olarakta mamografi çekilirdi, hiçbirşey yok denilmişti her defasında, biricik annem ise KOAH hastası, ve dördüncü evrede. 1-2 kişi daha var meme kanseri olan 1. derece akrabadan.
Meme kanseri genetik midir? Bir tek ondan emin olamadım. Sonuçta herhangi bir kanser türü, 1 cm ulaştığında, üzerinden 8 yıl geçtiği vakit belli olur. Daha önce istediğin kadar Chek-up'a git, görünmez.
Benim asıl sorum şu; KOAH hastası, ve meme kanseri olan biri hastalığından kurtulur mu? Kurtulursa nasıl olur, yani tekrarlanır mı? Anne sütü ne tür kanserlere iyi gelir, nasıl kullanılır? KOAH hastası kenevir yağı ile tedavi edildiği doğru mudur?
Bilgisi olan paylaşabilir mi?
pelin- teşekkürler cevap için. Akıllı ilaç ve immunuterapi aldı bugün. Ama çok korkuyorum. Herkes çok kötü şeyler söylüyor internette. Allahım hepsine şifa versin. Gençler atlatamazmış diyorlar çok çok üzgünüm.
Amin sağolun. Cevabınız için teşekkür ederim, doğum sonrası kalan 5 kilo fazlalığım var, vermeye çalışıyorum tabii ki de, zorlanıyorum kilo veririmim durunca.Evet bildiğim kadarıyla meme kanserinin bir türü genetik. Özellikle yakın akrabalarda varsa sizin de o gen için test yaptırmani lazım. Sonucu olumsuz olursa doktor takipte kalmanızı isteyebilir ya da anjelina Jolie gibi memeleri aldırıp protez kullanmanızı önerebilir. Ayrıca meme kanserinde riski arttıran başka bir faktör meme dokusunun türü. Meme yağ, süt bezleri süt kanalları ve meme dokusundan falandan oluşuyor. Bazı memelerde meme dokusu yoğun oluyor o zaman risk fazla. Bazı memelerde ise yağ çok oluyor o zamn risk az oluyor. Yani doktor genel olarak riskinizı değerlendirir. Hamilelik ve emzirmek meme kanseri riskini düşürüyor ayrıca ostrojen hormonu yüksekliği meme kanseri riskini arttırıyor. Ve ostrojen şişman insanlarda çok salgilniyor. Yani bu testleri yaptırın veya yaptırmayın eğer kilo probleminiz varsa onu halledin. Böylece genetik veya değil riski azaltmış olursunuz. Tabi şişman değilsinizdir ama vücudunuzdaki yağ oranı fazladır falan bunlara dikkat etmek lazım.
Annenize ve teyzenin çok geçmişler olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?