• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kronik akciğer ve meme kanseri

Genetik olduğu söyleniyor ama halamda ilik kanserine yakalandı ailede hiç yoktu. Yani genetikse bile ailende olmaması sende de olmayacağını göstermiyor ne yazık ki. Yıllar önceki dedelerinin genlerini de almış olabilirsin. Ya da tam aksine ailende varsa bile senin genlerinde olmayabilir. Beslenme tarzı, stres ve radyasyonla da alakalı bence. Anneniz ve teyzenize geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda atlatırlar.

Çok geçmiş olsun MaystenG MaystenG .

Ailede herhangi bir hastalık ile ilgili hikayesi olanların çok daha dikkat etmesi gerektiği söylenir. Kontrollerinizi aksatmayın lütfen.

Merhaba Kadınlar Kulübü'nün tatlı üyeleri. Benim sorum hastalıkla ilgili.
Daha doğrusu, iyileşme süreci ile.

Benim teyzem meme kanseri, 2 çeşit bulunmuş, biri iyi huylu, diğeri ise kötü huylu, ve düzenli olarakta mamografi çekilirdi, hiçbirşey yok denilmişti her defasında, biricik annem ise KOAH hastası, ve dördüncü evrede. 1-2 kişi daha var meme kanseri olan 1. derece akrabadan.

Meme kanseri genetik midir? Bir tek ondan emin olamadım. Sonuçta herhangi bir kanser türü, 1 cm ulaştığında, üzerinden 8 yıl geçtiği vakit belli olur. Daha önce istediğin kadar Chek-up'a git, görünmez.

Benim asıl sorum şu; KOAH hastası, ve meme kanseri olan biri hastalığından kurtulur mu? Kurtulursa nasıl olur, yani tekrarlanır mı? Anne sütü ne tür kanserlere iyi gelir, nasıl kullanılır? KOAH hastası kenevir yağı ile tedavi edildiği doğru mudur?

Bilgisi olan paylaşabilir mi?
Malesef kanserin her türlüsü genetiktir. Propolisin kanser için ii geldiğini bir kaç kaynaktan okumuştum deneyin derim

Malesef kanserin her türlüsü genetiktir. Propolisin kanser için ii geldiğini bir kaç kaynaktan okumuştum deneyin derim
Yanlış bilgi.... Ben meme kanseri geçirdim. Ailede benden başka kimsede yok ama yaşım genç olduğu için doktor genetik test istedi. Genetik çıkmadı brc diyebir test var annenizin onu yaptirmasi gerekiyor.

Çok geçmiş olsun MaystenG MaystenG .

Ailede herhangi bir hastalık ile ilgili hikayesi olanların çok daha dikkat etmesi gerektiği söylenir. Kontrollerinizi aksatmayın lütfen.
Amin sağolun, hiç gitmedim desem yeridir. Herhalde bende öyle bir durum olsa fazla arayış içerisine girmezdim. Biri anne diğeri anne yarısı olunca...

Kıyamam.
Allahım şifa versin inşallah herkese en yakın zamanda.
Biz de annemden korkuyoruz,hele şu sıralar acayip korku sardı nedense beni. Kendimden değil de annemden korkuyorum hep.
Doktorumun çok ısrarıyla önümüzdeki hafta mamografim var nasipse.
Sen de tüm kadınlar da ihmal etmemeli bence bu kontrol işini.
Bu arada bu kötü hastalık ailede değil de sülalede bile yok.
Maalesef en büyük sebep stres ve sigara bence...
Amin. Ben de 33 yaşıma geldim daha bir kere bile kontrole gitmedim. Kötü birşey duymaktan korkuyor insan sanırım ama risk altındayız gitmemiz lazım.
Hassas insanları zayıf anında yakalıyor malesef.

Allah herkesin şifasını versin..

Amin. Ben de 33 yaşıma geldim daha bir kere bile kontrole gitmedim. Kötü birşey duymaktan korkuyor insan sanırım ama risk altındayız gitmemiz lazım.
Hassas insanları zayıf anında yakalıyor malesef.

Allah herkesin şifasını versin..
Ben 40 oluyorum,ilk defa gidecem ben de nasipse.
Ben kendimden pek korkmuyorum nedense. Annemde aklım hep.

Ben biyologum ve sağlıkcıyım canım, evet maalesef genetik. Hastalıkların özellikle de kanserlerin çoğu genetik zaten. Meme kanseri teşhisi ve tedavisi daha kolay, vücudunu iyi tanıyorsan kendin bile farkedebilirsin. Elle muayene yöntemini araştır. Yok yapamam diyorsan; 6-9 ayda 1 muayene olman yeterli.

Yanlış bilgi.... Ben meme kanseri geçirdim. Ailede benden başka kimsede yok ama yaşım genç olduğu için doktor genetik test istedi. Genetik çıkmadı brc diyebir test var annenizin onu yaptirmasi gerekiyor.
Sizin genetiğinizde olmamış olması meme kanserinin genetik olmadığı anlamına gelmez ki. Sizin meme kanserinizin genetik olmadığı anlamına gelir. Genetik olanların da bir başlangıcı var sonuçta.

Benim teyzem meme kanseri, 2 çeşit bulunmuş, biri iyi huylu, diğeri ise kötü huylu, ve düzenli olarakta mamografi çekilirdi, hiçbirşey yok denilmişti her defasında, biricik annem ise KOAH hastası, ve dördüncü evrede. 1-2 kişi daha var meme kanseri olan 1. derece akrabadan.

Meme kanseri genetik midir? Bir tek ondan emin olamadım. Sonuçta herhangi bir kanser türü, 1 cm ulaştığında, üzerinden 8 yıl geçtiği vakit belli olur. Daha önce istediğin kadar Chek-up'a git, görünmez.

Benim asıl sorum şu; KOAH hastası, ve meme kanseri olan biri hastalığından kurtulur mu? Kurtulursa nasıl olur, yani tekrarlanır mı? Anne sütü ne tür kanserlere iyi gelir, nasıl kullanılır? KOAH hastası kenevir yağı ile tedavi edildiği doğru mudur?

meme kanserinin genetik etkisi vardır. anne de varsa kızında olma ihtimali artar.
yengem meme kanseri idi, 3 kızının ikisi de meme kanseri oldu. hepsi tedavi oldu ve yaşam kaliteleri gayet iyi.

eğer kendiniz için endişeniz varsa elle muayeneyi aile hekiminizden yada internetten videolardan öğrenip duzenli kontrol edin.

anne sütü tüm kanser türleri için şifadır deniyor hatta facebook ta paylaşım grupları var.
ama deneysel bir şey sonuçta kesindir denmez, ilaç yerine geçecek bir şey değil.

koah 4. evre zordur. tamamen iyileşme olmuyor. daha çok hastalıkla baş etmek, ilerlemesini engellemek ve hastayı rahatlatmaya yoğunlaşıyorlar tedavide.
kemoterapi demişsiniz, ilk defa sizden duydum koah ın kemoterapi ile tedavi edildiğini.
yağ hakkında bir fikrim yok.
ama bu tarz şeyleri denemeden doktorunuza danışın. kullandığı ilaçlarla bir etkileşimi olup olmadığını. zararı olmayan her şeyi doktor izni ile denemekten yanayım ben.

çok geçmiş olsun

Sizin genetiğinizde olmamış olması meme kanserinin genetik olmadığı anlamına gelmez ki. Sizin meme kanserinizin genetik olmadığı anlamına gelir. Genetik olanların da bir başlangıcı var sonuçta.
Iste şimdi doğru yazdınız. Biraz önce benim yanlış bilgi dediğin açıklamanızda "KANSERIN HER TÜRLÜSÜ GENETIKTIR" demisssiniz. Ben buna yanlış bilgi dedim. Kanser genetik geçiş olmadan çevre koşullarıyla veya anı üzüntü ve stresle de ortaya cikabiliyor. Mesela benim anı üzüntüden oluştu bunu da doktorum onayladı.

Cok gecmis olsun ikisinede ins.biran once iyilesirler..ben bisey sormak istiyorum koah akciger kanseri diyemi geciyo yani kansermi?? Cok korkuyorum bendede baslangici vardi 2 sene once doktor dedi ama sigara ictigim icin suan yine cigerlerimden acayip sesler geliyor,birakicam yarin basliycam yani icmemeye sigara ama korktum simdi ins.yazdiginizi yanlis anlamisimdir koah kanser turu degildir.

Benim annem 4. evre akciğer kanseri maalesef uzak metaztazı da var :(
Doktorun ilk söylediği şey her yıl kanser taraması yaptırmalısınız oldu...
Zaten onkoloji kliniğine girince dünyanın yarısı kanserli sanıyorsunuz, insan görünce anlıyor durumun vehametini.

Cok gecmis olsun ikisinede ins.biran once iyilesirler..ben bisey sormak istiyorum koah akciger kanseri diyemi geciyo yani kansermi?? Cok korkuyorum bendede baslangici vardi 2 sene once doktor dedi ama sigara ictigim icin suan yine cigerlerimden acayip sesler geliyor,birakicam yarin basliycam yani icmemeye sigara ama korktum simdi ins.yazdiginizi yanlis anlamisimdir koah kanser turu degildir.
Kronik akciğer hastalığı, akciğer kanseri oluyor. Öksürme, hışıltı, nefes darlığı, bayılmaya kadar gider. Ve en nihayetinde kan öksürme/ kusma.

Benim annem 4. evre akciğer kanseri maalesef uzak metaztazı da var :KK43:
Doktorun ilk söylediği şey her yıl kanser taraması yaptırmalısınız oldu...
Zaten onkoloji kliniğine girince dünyanın yarısı kanserli sanıyorsunuz, insan görünce anlıyor durumun vehametini.
Benim annem de son evrede. Belki bir kaç ay, belki bir kaç yıl yaşar dediler...

Benim annem de son evrede. Belki bir kaç ay, belki bir kaç yıl yaşar dediler...

biz maalesef yeni öğrendik, annemin son bikaç aydır geçmeyen öksürüğü vardı, doktora gittiğinde bronşit demiş göndermişler, annem ısrarla doktora gitmeye devam edince nihayet bt çekmişler ve akciğerdeki kitleleri görmüşler, biri sağ diğeri sol lobda iki kitle ve beyin metastazı var, henüz mutasyon sonuçları gelmedi, kemoterapi ve radyoterapi görüyor, mutasyon sonuçları akıllı ilaç kullanımına uygunsa ilaç ve aşı da denenecek ama bu seviyede maalesef kurtulma şansı yokmuş, mümkün olduğunca yaşam süresini ve kalitesini uzatmaya çalışacaklar.

biz maalesef yeni öğrendik, annemin son bikaç aydır geçmeyen öksürüğü vardı, doktora gittiğinde bronşit demiş göndermişler, annem ısrarla doktora gitmeye devam edince nihayet bt çekmişler ve akciğerdeki kitleleri görmüşler, biri sağ diğeri sol lobda iki kitle ve beyin metastazı var, henüz mutasyon sonuçları gelmedi, kemoterapi ve radyoterapi görüyor, mutasyon sonuçları akıllı ilaç kullanımına uygunsa ilaç ve aşı da denenecek ama bu seviyede maalesef kurtulma şansı yokmuş, mümkün olduğunca yaşam süresini ve kalitesini uzatmaya çalışacaklar.
Evet, bize de öyle dediler, uzatmaya çalışacaklarmış. Çok kötü bir durum, hasmımın başına bile gelsin istemem :(

Back