• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kronik akciğer ve meme kanseri

Evet, bize de öyle dediler, uzatmaya çalışacaklarmış. Çok kötü bir durum, hasmımın başına bile gelsin istemem :KK43:

İlk duydugumda 1 hafta boyunca hicbir sey yapmadan tepine tepine agladim, cigliklarima polis cagirmislar :(
Aci cekmenin de bir ust limiti varmis diyorum simdi, zirveye ulastim ve orda kaldim. İnanamiyorum hala şaka gibi geliyor.
Ve sunu anladim, kanser sadece yakaladigi insani değil butun ailesini öldürüyormus, fiziksel olarak degilse de psikolojik olarak.

İlk duydugumda 1 hafta boyunca hicbir sey yapmadan tepine tepine agladim, cigliklarima polis cagirmislar :KK43:
Aci cekmenin de bir ust limiti varmis diyorum simdi, zirveye ulastim ve orda kaldim. İnanamiyorum hala şaka gibi geliyor.
Ve sunu anladim, kanser sadece yakaladigi insani değil butun ailesini öldürüyormus, fiziksel olarak degilse de psikolojik olarak.
Bunu en iyi hasta veya hasta yakını anlar :(

biz maalesef yeni öğrendik, annemin son bikaç aydır geçmeyen öksürüğü vardı, doktora gittiğinde bronşit demiş göndermişler, annem ısrarla doktora gitmeye devam edince nihayet bt çekmişler ve akciğerdeki kitleleri görmüşler, biri sağ diğeri sol lobda iki kitle ve beyin metastazı var, henüz mutasyon sonuçları gelmedi, kemoterapi ve radyoterapi görüyor, mutasyon sonuçları akıllı ilaç kullanımına uygunsa ilaç ve aşı da denenecek ama bu seviyede maalesef kurtulma şansı yokmuş, mümkün olduğunca yaşam süresini ve kalitesini uzatmaya çalışacaklar.
Geçmişler olsun Pelin.
Allahım tüm hastalara şifa versin inşallah.
Öperim anneciğini.

Kronik akciğer hastalığı, akciğer kanseri oluyor. Öksürme, hışıltı, nefes darlığı, bayılmaya kadar gider. Ve en nihayetinde kan öksürme/ kusma.
Çok geçmiş olsun
Koah ve akciğer kanseri farklı hastalıklardır.
Sizin annenizde akciğer ca var sanırım, Allah şifa versin.
Meme kanserinde de genetik geçen bazı mutasyonlar var mesela brca1-2 gibi.
Bu olmasa bile özellikle 1. Derece akrabada, yakın akrabada meme ca olması riski artıran bir durum.

• Beğen
Reactions: csi
İlk duydugumda 1 hafta boyunca hicbir sey yapmadan tepine tepine agladim, cigliklarima polis cagirmislar :KK43:
Merhaba, gerçekten de öyle bütün aile ölüyor/ anneniz nasıl oldu? Ben sizden iyi şeyler duymayı temenni ediyorum.
Henüz 36 yaşında 4.evre çok üzgünüm dayanamıyorum. Lütfen iyi şeyler yazın.

Ah ah Allahım o günden daha beterini yasatmasin.
Hastane bahçesinde bende aynı şekilde ağladım tüm dünya üstüme çökmüştü sanki.

Merhaba, gerçekten de öyle bütün aile ölüyor/ anneniz nasıl oldu? Ben sizden iyi şeyler duymayı temenni ediyorum.
Henüz 36 yaşında 4.evre çok üzgünüm dayanamıyorum. Lütfen iyi şeyler yazın.

Annem 7 ocaktan itibaren es zamanli olarak haftda 5 gun radyoterapi, 1 gun kemoterapi aldi, son 3 kemo cok cok yorucuydu, saclari dokuldu, inanilmaz agrilar çekti... Dun akciger bt si cekilmis, kitlelerden biri cok küçülmüş, digeri de yari yariya kuculmus. Beyin metaztazi da var annemin, onun emari önümüzdeki ay cekilecek cunku gecen ay ona da isin tedavisi uygulandi, tam sonuc 2 ay sonra belli oluyormus.
Bugun son radyoterapiyi alacak (simdilik son) sonra 4 hafta bitkisel bir kur, beraberinde agizdan bagisiklik gelistirici ilaclar kullanacak cunku beyaz kan hucreleri cok azalmis, en ufak bir virusu kaldıramaz.
Bizde durumlar boyle yani, gelismeler guzel ama daha cok yolumuz var...
Sizin hastanizin durumu ve kanser tipi ne? Metaztazi var mi?

Ah ah Allahım o günden daha beterini yasatmasin.
Hastane bahçesinde bende aynı şekilde ağladım tüm dünya üstüme çökmüştü sanki.

Kimseye, kimseye yasatmasin.
Onkoloji koridorunda otururken diyorum ki olumun bile güzeli, cirkini varmis...
İnsan hic konduramiyor, 2 ay once sapsari saclariyla, nesesiyle koridorunda yuruyen annesini, 2 ay sonra koluna girerek hastaneden cikartmayi, yine bugunumuze sukur, en azindan tedaviye yanit aliyoruz. Hepsine acil sifalar diliyorum

pelin- pelin- teşekkürler cevap için. Akıllı ilaç ve immunuterapi aldı bugün. Ama çok korkuyorum. Herkes çok kötü şeyler söylüyor internette. Allahım hepsine şifa versin. Gençler atlatamazmış diyorlar çok çok üzgünüm.

pelin- pelin- teşekkürler cevap için. Akıllı ilaç ve immunuterapi aldı bugün. Ama çok korkuyorum. Herkes çok kötü şeyler söylüyor internette. Allahım hepsine şifa versin. Gençler atlatamazmış diyorlar çok çok üzgünüm.
İnternettekilere bakmayın her hasta hikayesi farklıdır.Allah şifa versin inşallah .gelir geçer.

Merhaba Kadınlar Kulübü'nün tatlı üyeleri. Benim sorum hastalıkla ilgili.
Daha doğrusu, iyileşme süreci ile.

Benim teyzem meme kanseri, 2 çeşit bulunmuş, biri iyi huylu, diğeri ise kötü huylu, ve düzenli olarakta mamografi çekilirdi, hiçbirşey yok denilmişti her defasında, biricik annem ise KOAH hastası, ve dördüncü evrede. 1-2 kişi daha var meme kanseri olan 1. derece akrabadan.

Meme kanseri genetik midir? Bir tek ondan emin olamadım. Sonuçta herhangi bir kanser türü, 1 cm ulaştığında, üzerinden 8 yıl geçtiği vakit belli olur. Daha önce istediğin kadar Chek-up'a git, görünmez.

Benim asıl sorum şu; KOAH hastası, ve meme kanseri olan biri hastalığından kurtulur mu? Kurtulursa nasıl olur, yani tekrarlanır mı? Anne sütü ne tür kanserlere iyi gelir, nasıl kullanılır? KOAH hastası kenevir yağı ile tedavi edildiği doğru mudur?

Bilgisi olan paylaşabilir mi?
Evet bildiğim kadarıyla meme kanserinin bir türü genetik. Özellikle yakın akrabalarda varsa sizin de o gen için test yaptırmani lazım. Sonucu olumsuz olursa doktor takipte kalmanızı isteyebilir ya da anjelina Jolie gibi memeleri aldırıp protez kullanmanızı önerebilir. Ayrıca meme kanserinde riski arttıran başka bir faktör meme dokusunun türü. Meme yağ, süt bezleri süt kanalları ve meme dokusundan falandan oluşuyor. Bazı memelerde meme dokusu yoğun oluyor o zaman risk fazla. Bazı memelerde ise yağ çok oluyor o zamn risk az oluyor. Yani doktor genel olarak riskinizı değerlendirir. Hamilelik ve emzirmek meme kanseri riskini düşürüyor ayrıca ostrojen hormonu yüksekliği meme kanseri riskini arttırıyor. Ve ostrojen şişman insanlarda çok salgilniyor. Yani bu testleri yaptırın veya yaptırmayın eğer kilo probleminiz varsa onu halledin. Böylece genetik veya değil riski azaltmış olursunuz. Tabi şişman değilsinizdir ama vücudunuzdaki yağ oranı fazladır falan bunlara dikkat etmek lazım.

Annenize ve teyzenin çok geçmişler olsun

Akilli ilac alabiliyorsa cok sanslisiniz (sans diyince ironik oldu ama alamayan hastalara gore sanslisiniz diyeyim) annemin tum genetik mutasyon sonuclari akilli ilaca negatif cikti, yani tek alternatifi kemoterapi, inanin akilli ilaclarin etkinligi de yan etkileri de kemoterapi ile kiyaslanamaz bile.

Evet bildiğim kadarıyla meme kanserinin bir türü genetik. Özellikle yakın akrabalarda varsa sizin de o gen için test yaptırmani lazım. Sonucu olumsuz olursa doktor takipte kalmanızı isteyebilir ya da anjelina Jolie gibi memeleri aldırıp protez kullanmanızı önerebilir. Ayrıca meme kanserinde riski arttıran başka bir faktör meme dokusunun türü. Meme yağ, süt bezleri süt kanalları ve meme dokusundan falandan oluşuyor. Bazı memelerde meme dokusu yoğun oluyor o zaman risk fazla. Bazı memelerde ise yağ çok oluyor o zamn risk az oluyor. Yani doktor genel olarak riskinizı değerlendirir. Hamilelik ve emzirmek meme kanseri riskini düşürüyor ayrıca ostrojen hormonu yüksekliği meme kanseri riskini arttırıyor. Ve ostrojen şişman insanlarda çok salgilniyor. Yani bu testleri yaptırın veya yaptırmayın eğer kilo probleminiz varsa onu halledin. Böylece genetik veya değil riski azaltmış olursunuz. Tabi şişman değilsinizdir ama vücudunuzdaki yağ oranı fazladır falan bunlara dikkat etmek lazım.

Annenize ve teyzenin çok geçmişler olsun
Amin sağolun. Cevabınız için teşekkür ederim, doğum sonrası kalan 5 kilo fazlalığım var, vermeye çalışıyorum tabii ki de, zorlanıyorum kilo veririmim durunca.

Back