• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kronik akciğer ve meme kanseri

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.921
53
Merhaba Kadınlar Kulübü'nün tatlı üyeleri. Benim sorum hastalıkla ilgili.
Daha doğrusu, iyileşme süreci ile.

Benim teyzem meme kanseri, 2 çeşit bulunmuş, biri iyi huylu, diğeri ise kötü huylu, ve düzenli olarakta mamografi çekilirdi, hiçbirşey yok denilmişti her defasında, biricik annem ise KOAH hastası, ve dördüncü evrede. 1-2 kişi daha var meme kanseri olan 1. derece akrabadan.

Meme kanseri genetik midir? Bir tek ondan emin olamadım. Sonuçta herhangi bir kanser türü, 1 cm ulaştığında, üzerinden 8 yıl geçtiği vakit belli olur. Daha önce istediğin kadar Chek-up'a git, görünmez.

Benim asıl sorum şu; KOAH hastası, ve meme kanseri olan biri hastalığından kurtulur mu? Kurtulursa nasıl olur, yani tekrarlanır mı? Anne sütü ne tür kanserlere iyi gelir, nasıl kullanılır? KOAH hastası kenevir yağı ile tedavi edildiği doğru mudur?

Bilgisi olan paylaşabilir mi?

Bende de KOAH vardı ve tedavi oldu 7 8 yıl oluyor. Doktor beni görünce sigara bağımlısıyım hatta evde değil kahvede yaşıyorum sanmıştı. Durum epey ciddiydi. Tedavi oldum ve şu an gayet iyiyim. İnşallah anneniz de atlatır. Teyzrnize de geçmiş olsun.

Ailesinde kanser öyküsü olanların daha dikkatli olmaları gerektiğini kontrollerini olmaları gerektiğini söylüyor dr lar.bu arada babam da koah hastası öneri ve tedavi şekillerini bilen varsa bilgilendirsin bende konuyu takipteyim

Cevaplarınız için teşekkürler, allah tüm hastalarımıza şifa versin. yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda sen kaçıncı evredeydin? Ciğerlerinin yüzdesi kaçtı? Kemoterapi dışında herhangi birşey kullandın mı?

İki halamda ve anneannemde meme kanseri vardı. Kurtuldular şükür. Doktora gittiğimde normal kadınlarda 10'da bir risk varsa sende 5'te bir risk var dedi. Korkmuyorum, ben elle düzenli muayene ediyorum. İleriki yaşlarımda Angelina Jolie'nin yaptırdığı ameliyatı yaptırmayı düşünüyorum.

Anne veya babada kanser hastalığı meydana gelmişse çocuğun daha çok dikkatli olmaıs gerekiyor, devamlı kontrol altında tutulmalı. İlla tabi ki cocuk kanser olacak diye bir şey yok ama normal bir insandan daha fazla risk altında oluyor bu kişiler.
Örneğin benim annem göğüs kanseriydi ve ben sırf o yüzden hormon içeren doğum kontrol yöntemlerini kullanmayı reddettim. Normal bi insandan daha fazla risk altındayım çünkü.

Anne veya babada kanser hastalığı meydana gelmişse çocuğun daha çok dikkatli olmaıs gerekiyor, devamlı kontrol altında tutulmalı. İlla tabi ki cocuk kanser olacak diye bir şey yok ama normal bir insandan daha fazla risk altında oluyor bu kişiler.
Örneğin benim annem göğüs kanseriydi ve ben sırf o yüzden hormon içeren doğum kontrol yöntemlerini kullanmayı reddettim. Normal bi insandan daha fazla risk altındayım çünkü.
Ama bu bir kuşakta atlayabilir değil mi? Yani sende olmaz, çocuklarında olabilir?

Valla cnm benim de annem memeden tedavi oldu. Tam bitti geçti derken tam 12 sene üstüne tekrarladı hastalık.

Şuan yine tedavi sürecindeyiz.

Tekrarlamayanlar da var tabiki. Ama belli olmuyor işte.

Diğer hastalıkla ilgili bi bilgim yok malesef.

Cevaplarınız için teşekkürler, allah tüm hastalarımıza şifa versin. yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda sen kaçıncı evredeydin? Ciğerlerinin yüzdesi kaçtı? Kemoterapi dışında herhangi birşey kullandın mı?
KOAH ve kemoterapi?
İlk defa duydum KOAH hastalarına kemo uygulandığını, emin misiniz?

Benim annem de KOAH hastası. Emboli de var ciğerinde. Bize çözüm bulunamadı maalesef. Oksijen falan yaşıyor öyle. Umarım anneniz şifa bulur.

KOAH ve kemoterapi?
İlk defa duydum KOAH hastalarına kemo uygulandığını, emin misiniz?

Benim annem de KOAH hastası. Emboli de var ciğerinde. Bize çözüm bulunamadı maalesef. Oksijen falan yaşıyor öyle. Umarım anneniz şifa bulur.
Evet eminim kemoterapiye aldılar annemi. Tüm hastalarımız şifa bulur inş.

sende bile olabilir.
annemin tek memesi alındı bize teyzelerim kuzenlerim düzenli mamografi dedi doktor.
Ben pek önemseyemiyorum kendimde, belki de yok denilecek kadar küçük olduklarından, ha illaki olabilir de, bilmiyorum. Ilerde kızımda olmasın, o yeter bana..

Valla cnm benim de annem memeden tedavi oldu. Tam bitti geçti derken tam 12 sene üstüne tekrarladı hastalık.

Acaba tam mı alınmadı, bir parçası mı kaldı da tekrarlandı?

Memeyi ve lenfleri komple almışlardı o zaman. Bu sefer diğer koltukaltında çıktı.
Bilemiyorum ama bu hastalığı tetikleyen en önemli şeyin stres olduğunu düşünüyorum.
Her şeyi kafaya takmak vücuda zarar veriyor.
Benim annem de öyle işte, hiç akıllanmıyor:işsiz:

Annem meme kanseri cok sukur atlatti tek memesi alindi. Teyzemde ben cok kucukken kanserden vefat etmis. Doktor genetik olarak kanser riskiniz cok fazla her 6 ayda kontrol olmalisiniz demisti. Bende genetikle alakali oldugunu biliyorum.

Memeyi ve lenfleri komple almışlardı o zaman. Bu sefer diğer koltukaltında çıktı.
Bilemiyorum ama bu hastalığı tetikleyen en önemli şeyin stres olduğunu düşünüyorum.
Her şeyi kafaya takmak vücuda zarar veriyor.
Benim annem de öyle işte, hiç akıllanmıyor:işsiz:

Kıyamam.
Allahım şifa versin inşallah herkese en yakın zamanda.
Biz de annemden korkuyoruz,hele şu sıralar acayip korku sardı nedense beni. Kendimden değil de annemden korkuyorum hep.
Doktorumun çok ısrarıyla önümüzdeki hafta mamografim var nasipse.
Sen de tüm kadınlar da ihmal etmemeli bence bu kontrol işini.
Bu arada bu kötü hastalık ailede değil de sülalede bile yok.
Maalesef en büyük sebep stres ve sigara bence...

Bizim bir komşumuz meme kanseri oldu ve atlattı. Doktorlar menepozdan sonra kanser olduğu için genetik olmadığını söylemişler. Tabiki mamografi ile senelik kontrole gidin ama bende de çıkacak diye korkmayın. Herkeste genetik olacak diye birşey yok

Back