• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kromozon anomalılerı

kromozon anomalılerı sonucu cocugunu aldırmak zorunda kalan varmı,
pucer83 ben mesaj gonderemıyorum malesef özelden.amnıyosentez sonucumda öntanı raporuıstemıstıkdaha erkenden sonucalalımda ıcımrahatlasın dıye herseyıyıyazıyordu sevınmıstım.sonra haftalarsonra kesın sonucgelınce dunyada 18kısıde gurulen trızomı 17 rahatsızlıklı oldugu dogarsa bırcokarızaıle dogacagı ılk3ayda ölecegı soylendı,emın olmakıçın kordosentez yaptırabılecegım ıstersemde heyet kararııle aldırabılecegımsoylendı.aldırmakıcın cokgıttımhastaneye yapamadımcok arastırdım.kordosenteze karar verdım.yaptırdımbu defa kara karakordosentez sonucunu bekledımhaftalarca.koltukların ustune cıkıpasagı atlıyodumkı bebekkendılıgınden düşşünde kurtaj olmak zorunda kalmayım dıye.koltuklarıomzumda kaldırıyodum bebegım dussun dıye düşmedi benibırakmamaya dünyaya gelmeye kararlıydı.aglaya aglaya sabahlara kadar bılgısayar basında arastırıp dualar ederekhaftaları gecırdımkordosentez sonucumu aldıgımda temız cıktı.yuzde ellı sakat yuzde 50saglıklıolacak amnıyosentez kotu kordosentez temızcıktı kararı sızverın dedı doktor.beyındekı kıst yokolmustu,kalptekı parlaklık yookolmustu.ruyalarımda hep sağlıklıbırcocugumoldugunu goruyodum.ALDIRMADIM.dedımya yaptırdıgımızher testın sonucunda dusuk rıskı var ama düşmedi,okadar hoplayıp zıpladımdüşsun dıye düşmedi,o benı bırakmadı bende onu bırakamadım.cogukısı aldırma dedi,ama özurlu olacagına kalpten ınansaydım aldırabılırdım.turkıye sartlarında ozurlu bır cocuga sahıp olmak cok zor,başımı cevırdıgımde tecavuze ugrayabılır,bir suc ıslenır onun ustune atılabılır,hor gorulur,bana neden dogurdun benı der gıbı bakardı.ama yuzde ellıde saglıklııhtımalını gozardıedemedım.sana tavsıyem kordosentez yaptır acılen.onun sonucuna gore karar ver.kımsenın sozunede bakmaeşin ve kendın vıcdanınıza kulak verıp onu uygulayın. bebegımın saglıklı olacagına ınanıyodu benım doktorum(istanbul bakırkoy dogum hastanesınde GENETİK UZMANI AYŞEGÜL KUŞKUCU )sende ona gıt danıs.iyidebırkadın benım bebegımsuan 9ay 4gunluksapagalamve tıpkı ruyamda gordugumbebege ınanılmaz benzıyo.ılk3ay acaba bu gecemı ölecek yarınmı ölecek dıye sabahlara kadar başını bekleyıp nefesını kontol edıyodum gözyaşlarımla.3ay sonunda AYŞEGÜL hanıma götürdüm coook saglıklı dogru karar vermısız dedı.kordosentezımıde orda yatırmıstım ucretsız.allahtan umut kesılmez tumtahlıllerı yaptır sonra karar ver.bılıyorumkarnın buyuyo bebektekmelıyo ama aynısını yasadım içinin acısını tükenmişliğini carsizliğinitahmın edıyorumbende yasadım cunku.amnıyosentez sonucunda hata olmus dedıler sonuçolarak.o hata bır hayata mal olabılırdı.onun ıcın bır hata olupolmadıgını anlamakıcın acıl kordosentez yaptır.sonuckotuyse kımsenın sozune bakma eşinlekarar ver.allahımyardımcın olsun kardeşim.benim adım SEMRA SARIÇİÇEK.
sem_686@hotmail.com msn adresim.sonuclardan benıde haberdar edersen sevınırım.

Mesajımı cevapladığınız için teşekkürler gerçekten çok acı şeyler yaşamışsınız ama sizin için o günler artık çok uzakta kalmış.ben kararımı verdim gebeliğim devam ediyor.İnşallah benim bebeğim de sağlıklı bir şekilde doğar ve bütün üzüntülerimiz son bulur.

Back