• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

Yazık yavrum ya...içim sızladı resmen.yapan var yapamayan var ya da yapmak istemeyen..herkesin kendi evinde yapması en uygunu.aslında kreşin bu tür organizasyonlara izin vermemesi lazım.diğer çocuklar etkilenebilir , üzülebilir diye.ne biçim şey bu.çocukların pedagojik gelişimi hakkında hiçbir fikir sahibi olmayıp , böyle şeylere de kafası basmayacak kişileri kreşte öğretmen diye koyuyorlar

hıh benim de demek istediğim tam bu. hadi ben önümüzdeki günlerde yapacağım ya ondan sonra ki günler ne olacak?? resmen küçük yaşta ego aşılanıyor çocuklar. gereksiz bir eylem yani.

zaten doğumgünü değil ki. bu saçma sapan adet yüzünden çocuğun gönlünü yapacağım
İşte o şekilde gönlü olacak mı? Herkes kendı dogum gununde kendi mumlarını uflerken, O nun dogum dogum gununde nıye herkes onun mumlarını üflesin? Belki umursamaz ama baskalarının dogum gununde uzulen bır cocuk oldugu için özel hissetmek istedıgını ve böyle düşünebilecegını dusundum ben.

çok zor çok. anlayamıyorlar captain. deniyorum gerçekten ama işte zamanla oturacak o kavram. çünkü her geçen gün farklı konuda olgunlaşıyor onu fark ediyorum.

yani alıp karşınıza konuşsanız. herkesin senede bir kere doğum günü olduğunu, onunkine henüz sıra gelmediğini, geldiğinde ona da böyle bi kutlama yapacağınızı... anlamıyor mu?

Ben aldıgınızın kararı neden aldıgınızı anlamadım
Hepınızın dogum gunu kutlu olsun demek ne demek bu etkınlıge bır son mu vermek amacınız, cocugunuz ıcerlıyormus onada sahtesıdnen bır dogum gunu yapın kımsecıkelr bılmesın olmaz mı

Üzülmenizi anlıyorum , bir anne olarak haklısınızda ama video izledim diyorsunuz diğer çocuklardan alkışlamayan üzgün görünen var mıydı? Bir kaç çocuk sizin çocuğunuz gibiyse konuşulabilir belki ama ben olsam oğlumun bunu kabullenmesini anlamasını sağlardım. Benim oğlumun yaşıtlarından olgun olduğu söylenirdi küçüklüğünden beri ama yapısu mı bizim davranışımızdan mı bilemiyorum. Sizin çocuğunuzu siz daha iyi tanırsınız tabii kii. Ben şahsen bi takvim ayarlar hergün geçen günün üzerini çizerdim çocuğumla, doğum gününe bu kadar gün kaldı diye doğum gününün olduğu tarihide kalp içine alırdım mesela. Her gün gün sayardık. Hatta şakadan doğum günü yapalım istersen deyip ara ara yapabilirdim istediğinde doğum günüde. Bence bu şekilde oda hevesle bekleyebilir aklın yatar diye tahmin ediyorum.

yok anlayabilecek yaşta değil. yani kıvamda değil. 30 aylık anne baba dedi. bir de ilk çocuğum. yani kardeş sıra kavramı oluşmadı. muhtemelen önümüzdeki yıllarda anlayacaktır ama şu an oğlum için erken. o takvim işini de henüz anlamaz.
sınıfta oğlumdan küçükler de var. onlarda içerleniyordur. 2,5 yaşını kutlayan görünce şaşırmıştım. meğer bundanmış.

Cocuga dogum gunu yapacaksanız cocuga özel olsun. O gun herkese mum üfletıp dogum gununuz kutlu olsun demek çok sacma degıl mi? Butun arkadasları kendı dogum gunlerınde, kendi mumlarını uflediler ve sızın cocugunuz seyrettı çünkü o dogum gunu onun degıldı.Siz neden cocugunuzun dogum gununde herkese mum üfletmek istıyorsunuz? Böyle bırsey yapacagınıza hiç yapmasanız daha ıyı sanki.
Bence de kesinlikle.bende onu söylicektim şimdi.dogum günü yapacaksan o çocuğuna özel.sadece çocuğun üflemeli

canım benim seni çok iyi anlıyorum çünkü benzer durumları ben de yaşadım. biz her hafta kızımın doğumgününü kutlar olmuştuk bi ara. (tabi sadece biz, evde gönlü olsun diye).. hatta çok masraflı olmaya başlayınca küçük pastalarla devam ettik. doğumgünün her zaman kutlanmayacağı bilincine ancak 4 yaşında vardı. yani bu sene anladı bazı şeyleri. acaba gözü mü kalıyo, acaba kalbi mi kırılıyo endişelerini ben de yaşadım ama yapacak bişey yok çünkü böyle öğreniyor. öğretmenleri sıra sıra bütün çocuklara da mum üfletebilir ama demek onlar böyle bişey tercih etmiyor. bizde diğer çocuklara kıyamadığı için yapıyordu öğretmenler. ama şimdi öğrendiler.. mesela benim kızım aralık doğumlu, ben doğumgünümü kar yağınca kutluyorum diyor. seninki de öğrenecek merak etme. tabi onlar ne kadar öğrense de biz anne duygusallığını aşamıcaz o başka:anne:

Geçen sene bende aynı problemleri yaşadım. Kızımın doğum günü okula gitmediği bir döneme denk geldi haliyle okulda kutlanmadı,çok üzüldü. Gitti geldi sordu benim doğum günüm ne zaman diye. Bu sene okul tercihimde pastalı,şatafatlı doğumgünü kutlaması yapmayan bir okul seçtim. Sadece çocuğun eski giysi ayakkabı ve fotoğrafları ile anlatıyorlar x şu gün doğdu,bebekken böyleydi,ilk ayakkabısı buydu vb şekilde bir anlatımla geçiriyorlar. Uygulamadan memnunum. Biz çocukların hissettiklerini mümkün değil anlayamayız. Yazın doğan çocuklarda üzülüyordur muhtemelen okulda doğum günü kutlayamadıkları için. Bu sebeple bence kutlanmamalı okulda.
Ama okullar genelde pasta,organizasyon şirketleri ile anlaşıyorlar,bu sebeple istiyorlar okulda kutlama,zaten geçen sene ikindi kahvaltısında pasta ile geçiştirdikleri çok olmuştur. İşlerine geliyor bu anlamda yani.

Ben aldıgınızın kararı neden aldıgınızı anlamadım
Hepınızın dogum gunu kutlu olsun demek ne demek bu etkınlıge bır son mu vermek amacınız, cocugunuz ıcerlıyormus onada sahtesıdnen bır dogum gunu yapın kımsecıkelr bılmesın olmaz mı

çok küçükler oğlumdan küçüklerde var. illa ki birçoğu içerleniyordur. az önce de dedim 2,5 yaşını kutlayan da vardı. sanırım bu yüzden. işte hepsi mutlu olsun istiyorum hepsi üflesin. ben hiçbir çocuğun mutsuz olmasına tahammül edemiyorum. hele ki bundan dolayı.

Doğum gününü erken kutlayın siz de o zaman.Yani illa gününde mi kutlanması gerek öyle bir kanun mu var.Öğretmenle konuşup doğum günü tarihini öne alabilirsiniz.Çocuğunuza sorun pastası nasıl olsun hangi kahramanlı kutlama istersin diye.Onun doğum günü her şey istediği şekilde olsun.Doğum gününün yıldızı kendi olsun başka çocuklara mum üfletmeniz çok yanlış olur.Ayrıca bence doğum günleri çok önemlidri bir çocuk için.Siz hoşlanmayabilirsiniz beğenmeyebilirsiniz başka ailelerin çocuklarına yaptıkları kutlamaları ancak çocuğunuzun bundan sonraki doğm günlerini en güzel şekilde kutlayın derim.Hepsi geriye birer anı olarak kalacak.İleride neden benim doğum günümü böyle basit kutladınız diye size kırılabilir.

Geçen sene bende aynı problemleri yaşadım. Kızımın doğum günü okula gitmediği bir döneme denk geldi haliyle okulda kutlanmadı,çok üzüldü. Gitti geldi sordu benim doğum günüm ne zaman diye. Bu sene okul tercihimde pastalı,şatafatlı doğumgünü kutlaması yapmayan bir okul seçtim. Sadece çocuğun eski giysi ayakkabı ve fotoğrafları ile anlatıyorlar x şu gün doğdu,bebekken böyleydi,ilk ayakkabısı buydu vb şekilde bir anlatımla geçiriyorlar. Uygulamadan memnunum. Biz çocukların hissettiklerini mümkün değil anlayamayız. Yazın doğan çocuklarda üzülüyordur muhtemelen okulda doğum günü kutlayamadıkları için. Bu sebeple bence kutlanmamalı okulda.
Ama okullar genelde pasta,organizasyon şirketleri ile anlaşıyorlar,bu sebeple istiyorlar okulda kutlama,zaten geçen sene ikindi kahvaltısında pasta ile geçiştirdikleri çok olmuştur. İşlerine geliyor bu anlamda yani.

hepsine +++++. gerçekten bütün hislerime tercüman oldunuz.

Yanlış anlamazsanız hayatta hepimizin bazen içimizde kalanlar oluyor. Bizim zamanımızda da vardı doğumgünleri giderdik. Anaokulunda da oldu ilkokulda da oldu ama bir ağladık iki ağladık üçüncüsünde anladık ve arkadaşlarla eğlenmeyi öğrendik.
Siz ona güzel bir dille yılda bir kere doğumgünü kutlanır, senin de sıran gelecek deseniz anlar eminim.
Şimdi istekleri karşılanabilirlen sırasını beklemeyi öğrenemezse ileride her gördüğüne özendiğinde istediğinde yapamadığınız zamanlarda ne olacak?
Mesela bizim durumumuz ortalama üstüydü tek çocuktum hatırlıyorum kuzenimin doğumgününde çok ağlardım ben üfleyeceğim diye bana önce bir kere üflesin sonra beraber bir faha yaparsınız derlerdi, anlardım.
Büyüdükçe hevesler artıyor ve her istediğinzi olmuyor bunları öğrenmemiz lazım.
Mesela benim ilkokulda 48li monami pastelim yoktu çok özenirdim annem almazdı 24 yeter derdi, kuzenimde video oynatıcısı vardı çok ağladım alınmadı mesela.
Bir çocuğa en büyük zarar bence her dediğini yapmak oluyor. Sonunda çocuk bencil ve tatminsiz yetişkin oluyor.

Doğum gününü erken kutlayın siz de o zaman.Yani illa gününde mi kutlanması gerek öyle bir kanun mu var.Öğretmenle konuşup doğum günü tarihini öne alabilirsiniz.Çocuğunuza sorun pastası nasıl olsun hangi kahramanlı kutlama istersin diye.Onun doğum günü her şey istediği şekilde olsun.Doğum gününün yıldızı kendi olsun başka çocuklara mum üfletmeniz çok yanlış olur.Ayrıca bence doğum günleri çok önemlidri bir çocuk için.Siz hoşlanmayabilirsiniz beğenmeyebilirsiniz başka ailelerin çocuklarına yaptıkları kutlamaları ancak çocuğunuzun bundan sonraki doğm günlerini en güzel şekilde kutlayın derim.Hepsi geriye birer anı olarak kalacak.İleride neden benim doğum günümü böyle basit kutladınız diye size kırılabilir.

siz konuyu çok yanlış anlamışsınız. sorun çocuğun bunu tam anlamaması. yıl kavramının oturmaması. okuldaki her doğum gününde mum üflemek istemesi. belki diğerlerinde de vardır.

Yanlış anlamazsanız hayatta hepimizin bazen içimizde kalanlar oluyor. Bizim zamanımızda da vardı doğumgünleri giderdik. Anaokulunda da oldu ilkokulda da oldu ama bir ağladık iki ağladık üçüncüsünde anladık ve arkadaşlarla eğlenmeyi öğrendik.
Siz ona güzel bir dille yılda bir kere doğumgünü kutlanır, senin de sıran gelecek deseniz anlar eminim.
Şimdi istekleri karşılanabilirlen sırasını beklemeyi öğrenemezse ileride her gördüğüne özendiğinde istediğinde yapamadığınız zamanlarda ne olacak?
Mesela bizim durumumuz ortalama üstüydü tek çocuktum hatırlıyorum kuzenimin doğumgününde çok ağlardım ben üfleyeceğim diye bana önce bir kere üflesin sonra beraber bir faha yaparsınız derlerdi, anlardım.
Büyüdükçe hevesler artıyor ve her istediğinzi olmuyor bunları öğrenmemiz lazım.
Mesela benim ilkokulda 48li monami pastelim yoktu çok özenirdim annem almazdı 24 yeter derdi, kuzenimde video oynatıcısı vardı çok ağladım alınmadı mesela.
Bir çocuğa en büyük zarar bence her dediğini yapmak oluyor. Sonunda çocuk bencil ve tatminsiz yetişkin oluyor.

iyi de böyle gereksiz bir şey için neden her hafta üzülsün ki?? en azından anlayana kadar ufacık çocuğun içerlenmesi bana normal gelmiyor. bu sadece oğlum için değil diğer çocuklar içinde geçerli. evlerinde isterlerse 40 gün 40 gece yapsınlar. ama okulda saçma geliyor bana

yani alıp karşınıza konuşsanız. herkesin senede bir kere doğum günü olduğunu, onunkine henüz sıra gelmediğini, geldiğinde ona da böyle bi kutlama yapacağınızı... anlamıyor mu?

ııhhh ıhh. anlamaz. yani o an amam anne der. ama doğumgünü olunca gene patlak verir.

iyi de böyle gereksiz bir şey için neden her hafta üzülsün ki?? en azından anlayana kadar ufacık çocuğun içerlenmesi bana normal gelmiyor. bu sadece oğlum için değil diğer çocuklar içinde geçerli. evlerinde isterlerse 40 gün 40 gece yapsınlar. ama okulda saçma geliyor bana

Bir süre sonra alışıyorlar ama.
Anaokulumuzda doğumgünü oluğunda biz pamukla tahtaya doğumgünü çocuğunun adını yazardık, erkekse araba kızsa barbi verilirdi standart değildi ama. Hala hatırlarım bana kırmızı elbiseli geldi diye ağlamıştım bir hafta önceki pembeli barbiyi istemiştim :KK70:
İstediğim olmadı ama ölmedim yani, içimde de kalmadı hatırladıkça gülüp geçiyorum. Ben de dört yaşında başlamıştım bu arada.
Böyle böyle büyüyoruz. İlerde çocuğunuza faydası değil zararı olur bu kadar korumacı olmak bence

merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
çocugum yok ama sizle aynı fikirdeyım

yani bizim zamanımızda yapılmazdı bunlar. çok bir şey kaybettiğimi sanmıyorum. o yüzden bana da saçma geliyor. ne bileyim bütün çocuklar mutsuz olup bir tanesinin o gün kendisini özel hissetmesi gereksiz geliyor. yaş aldıkça bu normalleşirde bu yaşlarda anlatmak zor gibi. neyse bazı haftalar yollamam bazı haftalarda idare ederiz artık.
Bütün çocuklar mutsuz olmuyor ki. Aksine benim kızım okulda doğum günü kutladiklarinda çok mutlu oluyor.

Ama arkadaşım bak çocuğun bunu kavraması zamanla olur.Mesela çocuğunuzun doğum gününü erken yapıp okulda güzelce kutladıktan sonra çocuğunuza "senin doğum gününü kutladık çok güzel oldu arkadaşların çok sevindi sen mum üflerken alkışladılar,sen de arkadaşlarının doğum günlerinde sevin mutlu ol onları alkışla"bu şekilde anlatabilirsiniz.Çocuğu illa gününde kutlatacaksınız diye üzmenin alemi yok.Çocuğun zaman kavramı daha oturmamış bu kadar üzmeye ne gerek var.Öğretmenle konusun öne çekin doğum gününü ondan sonra nasıl davranması gerektiğini çocuğunuza örneklendirerek anlatırsınız.

Bizim kreşte doğum günü kutlanmıyor, çok memnun olduğum bir uygulama. Kimi çocuğun yaza denk geliyor, onların ne suçu var?

Hele pahalı kreşlerde bir de hediye alma, aldığın hediyenin de 100 tl'den aşağı olmama gibi ekstra absürdlükleri var. Geçen biri dert yanıyordu 3 d.günü var bu ay hepsine en az 100 tl harcıcaz. Dedim oha neden? Git al bi gömlek tamam ama olmazmış, hepsi doktor çocuğu bilmem ne imiş, aşağı kalamazmış, herkes pahalı alıyormuş. Dedim o zaman neden o kreş? Çocuklar üzerinden gösteriş kasan herkese ifrit oluyorum. Böyle şaşalı, abartılı partiler falan. Çocuğun bir şey anladığı da yok ama sosyal medya da hava atma olayı.

Durumum çok şükür iyi ama kızımı böyle gereksiz şatafata, abartı şeylere asla alıştırmıcam. Bu doğum günlerinin çocuklar için eğlenceden çok mahcubiyet ve üzüntü kaynağı olduğunu düşünüyorum. 3 yaşında çocuk doğum günü bilmem ne mi umursar normalde sen demesen? Çocukları beklentiye sokmamak en iyisi.

Back
X