Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreşte kulak çekilmesi..

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Phoenix_em

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2008
5.878
13
358
İstanbul
arkadaşlar,merhaba,2 gündür kafama takılan bir konu var,ben mi abatıyorum durumu diye düşünüyorum.mart ta beş yaşını dolduracak bir oğlum var,kreşe yolluyorum,yarım gün gidiyor,yaklaşık 2,5 senedir gidiyordu gayat güzel mutlu bir şekilde,ama bu sene gitmek istemiyor,geçen gün çektim karşıma iyice sorguladım bunun nedeni ne olabilir diye,bana arkadaşlarının ona vurduğunu ve öğretmeninin kulağını çektiğini söyledi,ben bu durumdan rahatsız oldum açıkcası,özel bir kreş burası,öğretmeni yapabilirmi böyle bişey?hakkı varmıdır yapmaya?ben şu zamana kadar oğluma hiç fiziksel şiddet uygulamadım,en büyük verdiğim caza onu odasına göndermek veya televizyon izlememek gibi cezalar oluyor.sizce ben durumu abartıyormuyum yoksa öğretmenle görüşmem gerekirmi bu konuyu?siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız?

Her ne olursa olsun çocuklara karşı uygulanan (az veya çok) şiddete karşıyım. Bence öğretmenle konuşmalı ve uyarmalısınız.

kesinlikle hakkı yok.. bence mutlaka konuşmalısınız öğretmeniyle, ve hatta öğretmenden sonra kreşin müdürüyle de görüşüp durumu haberdar etmeniz oradaki çocuklar açısından yararlı olur bence.. konu görür görmez ilgimi çekti ben 3 yaşındayken bana bakan teyzem rahatsızlanınca kreşe gönderildim, hem de sayıştayın kreşine. çok net hatırlıyorum oradaki öğretmen patates baskısı yaparken patatesi boyaya değil su kabına batırdığım için bana tokat atmıştı. baya suratımda patlamıştı tokat. bu olayı asla unutmadım. şimdi görsem o kadına büyüktür bilmemnedir demeden bi tane de ben yapıştırırım. anneme de söylememiştim o zamanlar çok küçüktüm işte. ama asla unutmadım bu olayı. tabi öğretmenin de kendince savunması vardır muhakkak ama küçük bir çocuğa fiziksel şiddet göstermenin hiçbir gerekçesi olamaz tahammül edemiyorlarsa yapmasınlar bu işi böyle şeyler yapan kişilere insan gözüyle bakamıyorum. çocuk yetiştirmek sabır ve emek işidir bunun eğitimini de alıyorlar para da alıyorlar gayet ama canları sıkkınken küçücük çocuklara bu tür şeyler yaşatıyorlar. böyle şey olmaz. çocuğunuz için de çok üzüldüm, inşallah hayatında bir daha böyle birşeyle asla karşılaşmaz.

Son düzenleme:
arkadaşım kesinlikle abartmıyorsun.
benim kızım akciğerlerinden rahatsız.ileri derecede hassas.bugün öksürmeye başlar,yarın götürürüz doktora zatürre başlangıcı der.şimdi ilkokul birde.ana okulunda melek gibi bir öğretmeni olmasaydı onu okula gönderemeyecektim.terler sırtına gögsüne bez koyar,altına kaçırsa temizleme havlularıyla siler yedekleri giydirir.gittiği okul özel.ama öğretmenin hassasiyetiydi bu davranışların sebebi.sonuçta bunlar görevi değil.özelde olsa yapmayan yapmaz.şu anda çocuğumun psikolojisinden tutunda her hareketiyle ilgili istişare içerisindeyiz.
seçim hakkın varsa başka yere gönderirsin.gözün arkada kalacak anne olarak.öğretmeniyle konuşsan tabiki inkar edecek.başka formüller ara derim.

[Ielbettekı ogretmenıyle konusmalı ve uyarmalısınız..
nasıl kendısınde boyle bır hak buluyor kı..:mymeka:
goruyorsunuz ogretmenın tutumu evladınızı kresten sogutuyor..
bence hıc beklemeden mudahele edın bu olaya..
gerekırse yonetımden bırıne bıldırın..kötükedihüso
[/I]

arkadaşlar teşekkürederim ilginiz için.dün oğlumu bırakmaya gittiğimde hem müdürle,hem öğretmenle konuştum,bu durum tekrarlanırsa haklarında şikayette bulunacağımı söyledim.çocuğun en ufak bir şikayetindede kreşten alacağımı söyledim.,gerçi benim oğlanda suçlu,öğretmeni hikaye anlatırken kalkmış yanındaki arkadaşına hiç sebeb yokken tokat atmış,ama ne olursa olsun böyle bişeye yapmaya hakları yok,benden özür dilediler,şimdilik duruyor bu ayın sonuna kadar,ama bir yandan da başka kreş bakmaya başladım.olmadı alıcam ordan.2,5 senedir gidiyor bu kreşe ,daha önce hiç böyle bişey yaşamadık.müdür zaten öğrenince durumu benim yanımda azarladı biraz öğretmeni,müdürde öğretmene ,biz burda insan yetiştiriyoruz,senin böyle bişey yapmaya hakkın yok,diğer velilerlede görüşeceğim eğer onlardan da benzeri şikayet duyarsam kendine başka bir iş ararsın dedi,bakalım ne olacak! şimdi beklemedeyim,

Çok iyi yapmışsınız konuşmakla...Bir çocuğun hareketi ne olursa olsun karşılığı asla şiddet olmamalı.Benim kızımın küçüklüğünde gittiği kreşte öğle saatleri yorganlarını üzerine çektirip zorla uyutup,öğretmenler kendi doğumgününde hediye isterlerdi çocuklardan...Çocuklarımızın devamlı takipçisi olmak zorundayız.

Eğer çocuk istenmeyen bir hareket yaparsa, sevdiği bir şeyin yaptırılmaması onun için daha uygun olur ama herhangibir fiziksel şiddet uygulanması onda telafi edilemez yaraar bırakabilir. Üstelik çocuğunuz daha çok küçük, bir insan için 0-6 yaş arası çok önemlidir. Bütün davranışlarının temeli o yaşlarda oluşur.
Hocayı devamlı takipedin!

canım tepkinde haklısın..bende çocuk gelişimi mezunuyum ve 1 yıl çalıştım anaokulunda..ama ne bir kulak çekiliyor nede başka bişey..böyle bişeyin yapılması çok yanlış..zaten çocuk okula hazırlanıyor ve buda çok çok önemli.şimdiden böyle şeylerle karşılaşan çocuklarda ilkokula uyum çok zor oluyor.psikolojik olarakta etkileniyorlar..o yüzden gözünüz üstünde olsun...bi daha böyle bişey olduğunda hiçte sakin davranmayın derim..

bazen çocuklar istedikleri olmayınca hayal dünyalarında kurdukları şeyleride gerçekmiş gibi yaşarlar bu yalan değildir iftira değildir... fakat bu tip anlatımlarda bulunabilirler...
kulak çekme davranışı olmuş olabilir de, fakat ne özel kreşte ne de devlet okulunda bu tip hareketlerin şiddetin uygulanması söz konusu bile olamaz...
öğretmeniyle görüşmenizde yarar var...
çocuğunuz artık kreşe gitmekten sıkılmış, bahaneler arıyorda olabilir...

bak hayatım ben en az senın kadar hassas bır anneyım benmde oglum 3 yıl ozel kreşe gıttı tabıkı düsüncelerınde haklısın ama 8 yasında bır cocuk annesi olarak kendını buna alıştır derım ben eger özel okula yollamayacaksan cunku devlet okulunda benm oglum hemen hemen her gun buna benzer bı hadıse yasıyor sen oradada buna benzer bı tepkı gosterırsen o ogretmenın konumuna sen gelırsın cocugunu elıne verır yollarlar bak ben cok dişli ve deneyımlı bır velı olarak soyluyorum bunu tabı sız sımdı bana karsı cıkıcaksınız hep bırlıkte ama gercek maalesef bu özel kreşin en alasına en lüksüne yolladım koşuyolu bu konuda uzman kreşlerle dolu tabı benm basıma bole bışey gelmedı ama okula basayınca bunlara alısıcaksın dıye düsünüyorum yınede okuluyla gorusmekle ıyı etmıssın sevgılera.s.

okulöncesi öğretmeniyim....mesajları okudum...ilk tavsiyem bu konuyla ilgigi çocuğunuza fazla soru sormayın...cevap sizin için yeterli olsun...çünkü çocuk hassasiyetiizi anlarsa bunu kullanmaya kalkabilir, bu meslekte çok yaşadığımız bir durumdur...abartabilir okula gitmemek için durumu kullanabilir...öğretmenle konuşmak en mantıklısıdır...durumu hemen idareye bildirmek öğretmenin hareketini düzeltmek ya da utanmak yerine kızgınlık oluşturmasına sebep olabilir....sizin durumdan haberdar olduğunuzu bilmesi onu zaten utandıracaktır...eğer ki durumda farklılık olmadığını düşünüyorsanız idare ile görüşülebilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…