kreşlerin kırtasiye olayları :D

Merhaba. Ben şeye takildim, eylül ayı için demişsiniz. Bu her ay için istedikleri zaman artış yapabilecekleri anlamına mo geliyor? Bir de hangi şehirdesiniz acaba?

Ben de seneye işe başlayıp bebeğimi vermeyi düşünüyorum ama asgari ücretl olursa hiç başlamayacağım işe

Hafta sonu devletin vermiş olduğu kırtasiye listesini tamamladım. Sabunundan, çatalına kadar her şeyi aldık. Kendi çocuğum kullanacağı için faber, alphino falan aldım kaliteli markalardan. Tuvalet kağıdını bile selpak ve papia aldık. Ona rağmen toplam 2 bin lira tutmadı aldıklarımız.
Geçen yıl kırtasiye ücretine 3500 vermiştik, bu yıl kayıt ettirseydik 10 bin istiyorlardı ki güncel enflasyonla bile aldıklarımız 2000 lira tutmadı. Verilen bu paralar çocuklara gitse amenna ama göz göre göre söğüşlenmek cidden can sıkıcı. Bir de her ay para ödediğim anaokulu neden benden kırtasiye ücreti topluyor anlamıyorum.

Son düzenleme:
ooooo çok fazla
Bu fiyatlarla 2 seneye prof olmasını bekliyorum Doga aktiviteleri olduğu için bir tık pahalı diyeceğim ama arkadaşlarıma sorduğumda fiyatlar 80-100 bin civarındaymış. Imkanı olan aileler için en iyisi güzel bir devlet okulu bulmak bence

Kitap setleri çok pahalı, sadece kırtasiye yok icinde ama haklısınız kesinlikle fiyatlarda şişirme söz konusu.

merhaba :) asgari ücrete zam geldikçe kreş de artıyor ocak ayına kadar 7,700 ödeyeceğim sonrası göreceğiz :)

valla göz göre göre oluyor maalesef

doğa bizde de var aslında

Kırtasiye adı altında para almaları çok garip. Ben de kızımı kolejin anasınıfına gönderiyorum. Malzeme listesini verdiler biz alışverişi yaptık. Evde boya önlüğü, kurşun kalem, dosya falan bazı şeyler zaten vardı. Belki sen de öyle yapacaksın ama yok olur mu kırtasiye bahanesiyle para istiyorlar.

Bana verilen fiyat 31 ağustosa kadar geçerliydi, sonrasında güncellenmiştir. Ücretler her ay değil ama periyodik olarak güncelleniyor. 2. Dönem yazdırmak istersen muhtemelen farklı fiyat verirler

Geçmiş olsun
Arkadaşımın çocuğu 65bin yıllık peşin verdi. Kırtasiye ve kitaplar için de ayrıca tek seferlik 8000 ödedi. 2,5 yaş bu arada. Benim oğlan 3. Sınıf. Kitap kırtasiye 17 bin ödedim
Soygun yapmanın farklı bir yöntemi olsa gerek 2.5 yaşındaki bebe 8000 tl lik ne yapacak acaba?

Bana verilen fiyat 31 ağustosa kadar geçerliydi, sonrasında güncellenmiştir. Ücretler her ay değil ama periyodik olarak güncelleniyor. 2. Dönem yazdırmak istersen muhtemelen farklı fiyat verirler

Tamam ortalık pahalı her şey aldı başını gidiyor da biz ne yapacağız böyle? Ben sağlıkçıyım. İzmir'de yaşıyorum. İşe başlayacağım zaman bana verecekleri maaş hadi 13-14 bin olsun, o da en fazla. Burda kreşlerin 10.000 altında olduğunu hiç sanmıyorum. Anne baba hiç kimse yok yanımızda. Bakacak tek kişi yok bebeğime. Şu an tek maaşla eşim kıvranıyor, kiradayız. Hep "ben de tekrar işe başlayınca rahat ederiz" diyordum ama o umudum da bitti artık

doğa bizde de var aslında
Ben artık işin ticarete döküldüğünü düşünüyorum. Önceden Montessori okulları vardı, şimdi Reggio Emilia diye bir kavram çıkmış. Hatta bize yakın teknopark anaokulu bile varmış. Robot karşılıyor falan değişik değişik işler

Soygun yapmanın farklı bir yöntemi olsa gerek 2.5 yaşındaki bebe 8000 tl lik ne yapacak acaba?
Valla bilemiyorum, içinde ne ararsan vardı.
Devlet okullarının kısıtlı imkanları sebebiyle insanlar mecbur kalıp veriyor bu paraları. Maksat çocuklar mutlu olsun işte.

Keşke devlet çalışan anneler için makul ücretlere tam zamanlı kreş sağlasa. O kadar iyi anlıyorum ki sıkıntınızı, bu fiyatlar gerçekten çok uçuk. Bu durumda çoğu anne sadece kreş parası için çalışmak zorunda kaliyor, birde sigorta primi tabii...

bende izmirdeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…