Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreşlerde bayram tatilleri,yıllık izin tatillerinde ücret hakkında acil yardımmmm

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
arkadaşlar kızım 22 aylık önümüzdeki ay kreşe başlıcak,

çevremdeki bazı kişiler kendileri yıllık izine çıktıkları zamanlarında,
bayram tatilleri zamanlarında gitmedikleri günlerin ücretten düşüyorlarmış?

şimdi önümüzde 1 haftalık bayram tatili var mesela ...

1-2 gün olsa kesmeyeyim dicem ama 1 hafta gitmicek

yada 2 hafta üst üste izine çıkıcam, o zaman

bazı arkadaşlar hasta oluyor 1 hafta gitmiyor mesela diyorlar ??

bu konudaki deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz?

bu kreşe başlamadan önce konuşulması gereken bir konu.
her kreş kabul etmiyor.
ya da diyor ki ben zaten indirim yaptım bir daha tatilleri de düşemem.
siz sözleşmeyi imzaladıktan sonra bu konuyu açarsanız kabul edilmeyebilir.
ama mantıklı bir fikir sonuçta ne yemek yiyecek ne kreşten faydalanacak

ben çevremde bu vb bir uygulama yapan birini görmedim
en doğrusu kreş ile konuşmanız
çoğu kabul etmez gibime geliyor..

hiç bir özel sektörde resmi tatillerde yıllık ücretten kesim yapılmaz.yapılan sözleşmenin içerisinde resmi tatillerle ilgili madde olur ve ücreti alınır.zaten ödenen para her ne kadar aylıkta olsa,(aylık zaten taksittir) yıllık bir ücretin bedelidir.resmi tatillerde tabi ki öğretmenlerde izin kullanır,siz ücret ödüyorsunuz diye bayramda okul açılmaz.örnek olarak eşiniz çalıştığı iş yeri maaşından kesinti yapıyor mu bayram iznine çıkıyor diye.o bahsettiğiniz yerler profesyonel olmayan belkide resmiyetsiz yerlerdir.böyle bir şey talep bile edilemez.bir öğretmen olarak böyle bir talebinizi kınadım açıkcası,bayramda ücret ödüyorsunuz diye bayram yapamayacağız mı? zaten okulun resmi tatilde açılması yasaktır milli eğitimce.
ama özel gelmeme durumlarınızda işte yıllık izinde 2 hafta göndermezseniz falan bunu da ödemek zorundasınız.bu durum tamamiyle müdürün insafiyetine kalmış durumda.çünkü göndermeme sizin kendi tarafınızdan kaynaklı bir durum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…