Kresler acilmicak mi? ( online kres??)

Benim kızımı da bir özel kolejin ana sınıfına yazdırdık, aralıkta sözleşme yaptık ve pandemi patladı. Şimdi başka kreşe gidiyor. Önümüzdeki ay da kreşe gidecek ben iki okula birden ödeme yapacağım. Kreşe online eğitim mi olur... 21 eylülde açılır umarım...

Zaten sözleşme yapmamışsınız normal bir gündüz bakımevi veya kreşe gönderebilirsiniz. Tavsiyem gruptaki çocuk sayısının az olduğu kreşlere yönelmeniz. Bir arkadaş butik önermiş o şekilde mesela. 21 Eylül’de okul öncesi başlayacak haberini yalanlamış başkanlık. Zaten okul öncesi ve ilkokulu açmaları çok zor, siz koleje değil normal kreşe gönderin çocuğunuzu hem daha güvenli olur. Kolejlerde daha kalabalık gruplar olur risk fazla olur orada

Online eğitim esittir televizyon da çizgi film ac izlet gibi 3 buçuk yas için.
Sizin yerinizde olsam kreş açılmadan sözleşmeyi iptal eder kaydi çekerdim.
Açılınca tekrar görüşme saglardim.

Çocuk biraz daha büyük olsa yarar sağlar ama 3 buçuk yaş çok küçük değil mi online icin kuzum ya ?
Çalışıyor musunuz evde misiniz?

Bakıcı mi online kreş mi olsaydı soru bakıcı derdim en azından karşılıklı iletişim bu yaşlar için cok önemli.

Online kreşin içeriği nasıl?ilk defa duydum.
Dikkat süresi 15 dakika olan çocuklara nasıl online iletişim kuracaklar.
Bir de çocuklar kreşe genelde anne baba işteyken olan süreyi öğretmenlerin gözetiminde geçirsin, bu arada da birşeyler öğrensin, sosyal yönleri gelişsin arkadaş edinsin gibi sebeplerle gönderilmiyor mu?
Çocuk evde tek başına olacaksa neden kreşe para ödensin ki?
Yanlışım varsa düzeltin lütfen

Bende ilk defa duydum. Ise basliyacagim, ayrica kizimin kres ortamina saglili gelisimi icin ihtiyaci var. Konuama gexikmesi ve durtu kontrol bozuklugu var. Yani akran gozlemi lazim, ekran degil.

hanimlar yeni konu acip kalabalik yapmak yerine bende sizlere buradan bir sey sormak istiyorum.
kizim 33 aylik bu sene kreşe yazdirayim diyordum ama malum konulardan dolayi eylulde yazdiramayacagim.
sonraki donenlerde bu hastalik biterse atiyorum aralikta ocakta kayit yapiyorlarmi?
yoksa gondermeye niyetimiz varsa acildiginda kayit yaptirip gitmesede ucretmi odenmesi gerekiyor acaba

online kres dedikleri sanirim kuzenimin bu sene pandemi ilk ciktiginda uyguladigi olay sizede anlatayim
ogretmenler whatsap grubundan o hafta yada gun yapilmasi gereken etkinlikleri soyluyorlar
atiyorum kelebek cizilip boyanip ponponlarla renklendirilecek veya patates baski vs. tarzi seyler soyluyorlar
cocuklar evde uyguluyordu bunu.
sanirim kreslerin online egitimleri bu yonde ama o kuzenimin kizinin krese bagli bale dersleri falan hep aksadi

Bu durumda online kreş çalışan anne ve babalar için çok mantıklı birşey değil.
Eğitim anlamında çocuğun gelişimini destekleyici aktiviteler evde devam ediyor ama çocuğun yanında bir yetişkin olması lazım

bir çok insan çalıştığı için çocuğunu bırakacak yer arıyor. ( korona sürecinde bile- çünkü anneanne babaanne yoksa yada güvenilir bakıcı başka çare kalmıyor) kreşler tabiki öncelikle çocuklar sosyalleşsin, yaşıtları ile düzgün iletişim kurmayı öğrensin, beceriler edinsinler diye varlar ama en büyük katkısının da çalışan anne babaya olduğu bir gerçek... online denilen olay kreş için başlı başına saçma (bence)... amaç sosyalleştirmekse online olarak nasıl oalcak? ilkokul ortaokul değil ki fen matematik öğretmeyecekler ki? çalışan anne babaysanız zaten yine sorun... online olması sizi kurtarmaz...
çalışmıyorsanız da bu süreçte kreş işini hepten erteleyin derim. 1-2 ay değil... biraz bu sorunlar çözülene kadar... bi ton para verip online kreşin faydası olacağını düşünmüyorum. onlarda tabi haklı olarak para kazanmak istiyorlar. çözüm arıyorlar. bişi diyemem.. ama bana sizin tarafınızdan bakınca mantıklı gelmedi

ToplaninToplanın online kreş anlatacağım

Günlük 3 etkinlik paylaşılır

1. Aktivite gibi (pamuktan kardan adam yapma el boyaması ile kaktüs yapma gibi)

2. Youtube dan bi şarkı paylaşılır (kukuliden elini yıka gibi)

3. Bi de şimdi çocuğunuzla oturup eski bir fotoğraf alıp onunla konuşun nerede çekildi bu foto bunlar kim ne yapıyorlar sence fotoyu kim çekti tarzı anlatabildim umarım:)

Ama böyle basite indirgemek yok

Motor becerisi bilissel duyussal gibi kelime kullanmayani taşlıyorlar ahahaah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…