krese baslayinca altina kacirma ..

Denas14__

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
12.206
31.230
merhabalar herkese.

subat 2015 dogumlu 3.5 yasini gecmis kizim var.. 2.5 yasina dogru tuvalet egitimini 1 gunde tamamladik kendi istegi ile. birdaha ne gece ne gunduz altina kacirmadi..

2 hafta kadar once yipraticak duzeyde asiri hareketli olmasindan dolayi pedagog yardimi almaya basladik. gelisim testi yapti, zihinsel ve fiziksel yasinin 4 yas 6 ay cocuguyla ayni oldugunu, ogrenmeye acik oldugunu soyledi. hiperaktivite belirtileri yuksek ama okul oncesi yasta tam teshisini koyakiyoruz dedi. lakin artikulasyon bozuklugu olduguna dikkat cekti. ğ,z gibi harfleri tek soylerken soyluyor. ama kelime icinde bozuluyor.
alici dilde sikinti yok herseyi anliyor ama verici dil de kendini iyi ifade edemedigi icin bu kadar hircin olabilecegini soyledi.

kesinlikle krese gitmeli . akranindan ogrenmeli dedi. tamam dedik arastirdik iyisi olmasina gayret ettik yolladik..

sali gunu basladi. ilk gundu.. yogun enerjisinden dolayi duz duvara bile tirmanabilme kapasitesi olan bir cocuk. kaydiraktan atlamak istemis kendini sskatlamis ayagina yan basmis tarak kemigini zedelemis.

carsamba yollamadim . persembe ve cuma da gitti ama erken aldim bahcede vakit gecirdim vs..

sali gununden beri buyuk tuvaletini altina yapiyor. gece kalkip altina yspip ben yaptim diye geliyor odasindan. cok saskinim cok uzgunum cok yorgunum. ne yapsak olmuyor cocuga.. sali kosturarak gidiyordu okula. persembe cuma aglayarak gitti. cunku odaklanma yok, birseye heves edip bir kere yapinca ona doyuyor. sureklilik arz edince sinirleniyor..

oryantasyon surecinde diye hos karsiliyorlar ama 1 ogretmen sadece kizimla ilgileniyor. herkes oturmus boyama yaparken bu bahceye cikiyor yanlarina gitmiyor. onlar oyun oynarken cani sıkılıp oyun parkina gidiyor vs. cok basina buyruk..

birde alt kacirma olayi cikti, cok bezdim hayattan. herseyini iyi yapmaya calisiyoruz olmuyor olmuyor.. enerjisi, yerli yersiz anlamsiz istekleri,tutturmalari gecmiyor. cok bunaldim sabahin nurunda yaziverdim okuyanlara tesekkurler.

3 yaşını geçince rahatlarsiniz diye bizi mi avutuyorlar ya :110:
benide oyle avutmuslardi. ama farkli bir cocuk, zor ve sabir isteyen.. kres olayinda aglayarak yolluyorum acitasyon yapiyor ben istemedim sen beni oraya yolladin diyip kotu anne ilan ediyor. iyi mi ediyorum kotu mu bilmiyorum. pedagof dedi zor olacaktir ilk ay, sinirlari zorlicaktir ama alisir dedi. bu aglamiyor sinir krizi geciriyor gidiyor diye. orda da gidince annem yolladi buraya babam almiyor beni diye anlatiyormus.

Denoşum günaydın

Anlattıkların gayet olabilecek şeyler
Sen büyüğü kreşe gönderdin küçükle evdesin ve bunun farkında
Sabırlı olacaksın ve kreşe gitmesi için teşvik ediceksin.
Şuan yaptığı herşey sana tepki amacı seni üzmek
Bu oyuna gelme biliyorum sinirlerin iyice bozuldu ama geçecek :KK66:

okulda sozlu yada fiili siddet gormus olabilir yada onu oraya biraktiginiz icin yapiyor olabilir uzuldugu icin bile yapar umarim ilk ikiai degildir

Siz de bekliyorsunuz kreşte de mi yani kızınız alışana kadar sizin de orda olmanız gerekiyor diye biliyorum..Anne se git diyene kadar kreste beklemek sorunun çözümünde birinci derece de etkiliymiş.Zihinsel olarak yaşıtlarından üstteymiş belki kendi gibi olan bir arkadaś edinirse bu da çözüm konusunda faydalı olacaktır.

ne diyosun? Benim oglum o zaman 4 yasindaydi galiba o da heves edip kardesine kakasini yapiyodu gece :) bunlar o kadar normalki. Bu tarz seyler cocugun olaylara karsisi tepkisi aslinda, korkulacak birsey yok bence. Daha 3,5 yasinda, elinden bu kadari geliyo:)

Ilk gunler hatta ilk haftalar boyle geciyo erken aliyosun, kac defa kustu benimki erkenden gidip aldim. Mecburen alisacaklar bunu idrak ediyolar bi zaman sonra seviyolarda

Ayrica normal bi sekilde veda et el salla ve git. Biraz oynayacaksin gelip alicam seni diye. Cocukkarin bu yasta zaman kavrami yok.. bu sekilde once 1-2 saatle baslayarak cogaltabilirsin. Aglamasina cok kulak asma silahlari cunku. Haricinde uzun sure yaninda kalmanada gerek yok

Son düzenleme:
Her cocuk farklidir. Bir ailede tek cocuk yetisen cocukda problem cikmazkene, kardesli ailelerde boyle seyler olabiliyor. Cok duyuyorum bu tarz seyleri, sizin burda dirayetli olmaniz lazim. Cocuklarimiz sagligi yerindeyse , biz anne olarak hepsinin uzerinden gelebiliriz..
Caninizi sıkmayın bence zamanla duzelir. Kardesiyle almaya gidin kizinizi , bak ablasi seni cok özledik hep beraber neler yapalim ? Diye kizinizi kardesiyle zaman gecirip o yokkene sizin onu ozlediginizi ve beklediginizi göstermeniz lazim gibi geliyor bana.
Benim kizimda yarin basliyor 4 yasinda bakalim bizi neler bekliyor..

Çocuklar bir şeyler kendilerine göre ters gittiğinde gelişim olarak bir önceki aşamaya dönerler. Yani herhangi bir travma, deprem, evebeyn ölümü vb durumlarda kendi suçu olduğunu, bir daha kimsenin onunla ilgilenmeye eği ve unutulacagı endişesiyle önceden yaptığı şeyleri yaparak ilgi çekmeye çalışır( alt ıslatma, parmak emme, devamlı alama, konuşmak yerine susarak kendini anlatmaya çalışma vb) .

Çocuğunuz sizi çok yordugu için artık onu devamlı kreşte bırakacagınızı düşünüyor olabilir.

Artık onu sevmediğiniz için kreşe gönderdiğinizi düşünebilir.

Kreşteki arkadaşları birşey demiştir, etkilenmiş olabilir.

Ama sonuç olarak bir güvensizlik var ve büyük tuvaletini altına yaparak onu fark etmenizi, kakasını altına yaptığı günlerdeki gibi ilgilenmenizi istiyor. Lütfen ona sinirlenmeyin. Sorunu çözmeye çalışın gitmek istememesi deki ne den nedir? Bu alışma sürecini biraz uzun tutabilirsiniz ama lütfen ona travma yaşatmayın. Haklısınız zor ve yıpratıcı ama az kaldı kreşe de alışacak. Zamanla geçecek endişe etmeyin..

Erken çocukluk uzmanıyım.
Kreşe tepki veriyor, normal, sakin ve ılımlı olun.
Siz dirayetli olursanız alışma dönemini atlatınca tekrarlamaz.
Pedagog görüşmelerinize düzenli devam edin, kreşin psikolojik danışmanından da yardım isteyin.

merhabalar herkese.

subat 2015 dogumlu 3.5 yasini gecmis kizim var.. 2.5 yasina dogru tuvalet egitimini 1 gunde tamamladik kendi istegi ile. birdaha ne gece ne gunduz altina kacirmadi..

2 hafta kadar once yipraticak duzeyde asiri hareketli olmasindan dolayi pedagog yardimi almaya basladik. gelisim testi yapti, zihinsel ve fiziksel yasinin 4 yas 6 ay cocuguyla ayni oldugunu, ogrenmeye acik oldugunu soyledi. hiperaktivite belirtileri yuksek ama okul oncesi yasta tam teshisini koyakiyoruz dedi. lakin artikulasyon bozuklugu olduguna dikkat cekti. ğ,z gibi harfleri tek soylerken soyluyor. ama kelime icinde bozuluyor.
alici dilde sikinti yok herseyi anliyor ama verici dil de kendini iyi ifade edemedigi icin bu kadar hircin olabilecegini soyledi.

kesinlikle krese gitmeli . akranindan ogrenmeli dedi. tamam dedik arastirdik iyisi olmasina gayret ettik yolladik..

sali gunu basladi. ilk gundu.. yogun enerjisinden dolayi duz duvara bile tirmanabilme kapasitesi olan bir cocuk. kaydiraktan atlamak istemis kendini sskatlamis ayagina yan basmis tarak kemigini zedelemis.

carsamba yollamadim . persembe ve cuma da gitti ama erken aldim bahcede vakit gecirdim vs..

sali gununden beri buyuk tuvaletini altina yapiyor. gece kalkip altina yspip ben yaptim diye geliyor odasindan. cok saskinim cok uzgunum cok yorgunum. ne yapsak olmuyor cocuga.. sali kosturarak gidiyordu okula. persembe cuma aglayarak gitti. cunku odaklanma yok, birseye heves edip bir kere yapinca ona doyuyor. sureklilik arz edince sinirleniyor..

oryantasyon surecinde diye hos karsiliyorlar ama 1 ogretmen sadece kizimla ilgileniyor. herkes oturmus boyama yaparken bu bahceye cikiyor yanlarina gitmiyor. onlar oyun oynarken cani sıkılıp oyun parkina gidiyor vs. cok basina buyruk..

birde alt kacirma olayi cikti, cok bezdim hayattan. herseyini iyi yapmaya calisiyoruz olmuyor olmuyor.. enerjisi, yerli yersiz anlamsiz istekleri,tutturmalari gecmiyor. cok bunaldim sabahin nurunda yaziverdim okuyanlara tesekkurler.
ben çocukların evde yakınıyla büyümesi taraftarıyım...

3 yaşına kadar haklısınız evet, bununla birlikte 36 ay sonrasında çoçuğun sosyal gelişimi için akran ortamı çok önemli.
Yetişkinin tek başına veremeyeceği şeyler var çocuğa...
çocuğun sadece sevgiye ihtiyacı var, zorla kreşe yollanan çocuklarda, ilerde ne tramwalar oluşacak acaba..

sizde pedagog musunuz? mesleki fikriniz mi bu?

denas yıldırma politikası bu besbelli. hiç tepki verme altına yaptığında umursamaz davran bu şekilde dikkat çekemeyeceğini anladığında bırakacaktır.
sisnde kreşiniz var sanırım..

merhabalar herkese.

Akşam gittğinizde almaya ona sevdiği meyva, ev yapımı bir kek ya da kurabiye gibi şeyler götürseniz yanınızda?Sabah da “Ben şimdi gidiyorum sana kek yapacağım , sütte getireceğim” gibi şeyler söyleseniz nasıl olur?Oğlumla aynı yaşta kızınız aynı şekilde ayrılmalarımız bol ağlamalı ama geçecek biliyorum.Ben söylediklerimi söylüyorum oğluma biraz etkisi oluyor sakinleşiyor gibi geliyor bana.

X