- 26 Mayıs 2018
- 8.184
- 38.682
- 51
İlkokullarda yüzlerce cocuga siddet gördük haberlerde, bunların hepsi formasyon almıs öğretmen değil mi? Formasyon almadan ilkokulda sınıf öğretmenliği yapılabilir mi? Eğer bunlar formasyon aldıysa o cocuklara siddet neden uyguladılar? Bu formasyonu gözümüzde fazla mu büyütüyoruz ne dersiniz?Yılların okul öncesi öğretmeni ve anaokulu-ilkokul müdürüyüm.
Öncelikle 5 yaş kreş öğrencisi değil okul öncesi öğrencisidir.
Müfredatta eğitim içerikli çalışmalar olur ancak okul öncesine ödev verilmez.
Bu okulun işgüzarlığı olabilir bazı anaokulları pr için böyle tuhaf işler yapıyor.
Okul öncesinde ceza tercih ettiğimiz bir eğitim metodu değil hele tehdit hiç uygun değil.
Muhtemelen öğretmen pedagojik formasyonu olmayan biri.
Bunu sorup öğrenebilirsiniz.
Nerden mezun? Kaçıncı yılını çalışıyor?
Bağımsız anaokullarının öğretmen niteliği tartışmaya çok açık bir konu maalesef.
Tabi evimizde de ceza var.yufka yürekli bir anne değilim ve kural severim okulda da olsun isterim hayat hep bana hep bana değil sonucta.Ben başlangıçta zorlanabılecegını konustum bunlara hazırlıklıydım zaten çünkü cocugum 5 yasına kadar 1burada iki yönlü bir durum var
ceza sistemi sizin evinizde yok mu ? elbette ki çocuğun bazı şeyleri öğrenmesi için bunlar olacak
buradaki mesele öğretmenin ses tonu ,ifade etme şekli.
bazı öğretmenlerin bakışı yeter, bazıları yumuşak serttir hadi bakalım der dediğini tatlı sert bir şekilde yaptırır,bazıları da bunu yaparken somurtur,kokrunç bir ifade ile yapar,öğretmen eğer böyle ise o zaman sorun.
ama yok şunu dedi,yok müdür şunu yaptı ,bunlara takılırsanız çocuğunuzu büyütemezsiniz.
yarın hiç kızılmamış çocuk olur çıkar,büyüyünce sosyal ortamlarda çok sorun yaşar.
insanın doğasında olan durumları normal görmek lazım.
siz çocuğunuza hep aman kuzum diyerek mi yaptırıyorsunuz herşeyi?
galiba sizin çocuk pamuk gibi, sesiniz çıkmıyor çocuğa.
ben bağırılsın demiyorum ama aşırı hassaslığa da gerek yok
elbet birileri birşey diyecektir
siz bütün kreşlerde çocuklara çıt çıkar mıyorlar mı sanıyorsunuz?
ya da çocuğuna zerre kızmadan büyüttüm diyen ebeveyn var mı sanıyorsunuz,kim diyorsa yalan söylüyordur
Rakamlar müfredatta vardır, o konuda yapacak birşey yok. Ancak diğer konular sıkıntılı. Ben olsam okul değişikliği yaparımMerhaba; 5 yaşına 3 ay sonra girecek oğlum yaklasık 1 ay önce ilk kez kreşe başladı ancak 3. Günden beri kreşe gitmek istemediğini,öğretmenini sevmediğini sürekli azarladıgını,kızdıgını soyluyor.gelen videolarda evet iyi görünüyor ama tam manasıyla içten bir gülümsemesini görmedim.Alışma dönemi dedik,kurallar dedik,ilk tecrübe dedik ama 1 ay oldu hala mutsuz gidiyor.diğer branş öğretmenlerini sevıyor onlarla sorunu yok.Asıl benım dıkkatımı ceken konular şunlar bana akıl verin bende tecrübesizim bunlar normal mi bilemiyorum. 1. Öğretmenin ceza sistemi : Kendisi veya arkadasları yaramazlık yaparsa öğretmen sınıf kapısında bekletme yapıyormuş yada parkta kurallara uymazsa ‘seni bidaha parka cıkarmayacagım’ gibi tehditler ediyormuş. 2. Konu okula başlarken seneye anaokuluna gideceğini belirtmeme rağmen 5 yaş grubu olmasından dolayı 1. Sınıfa hazırlık sınıfına vermişler çocuk rakamları çiziyor hatta haftaiçinde 1 gun 2 sayfa haftasonu 3 sayfa ödevle geliyor ben sıkılabılecegını dusunuyorum. 3. Konu ise kapıda bizi karşılayan müdüre şahit oldum çocugun ağlamasına izin verilmiyor yani cocuk annesini özlemiş sarılırken ağlıyor ama annenin yanında bile ‘ama konustuk ağlamak yok,ağlarken konusmuyoruz,vs gibi soylemleri var bunu benim cocuguma da yaptı. içeride de bu devam ediyormus cunku oğlum anne ogretmenim ağlayanları sevmıyormus dıye anlatıyor.Bu sekilde duyguların bastırılması eve gelince çığırından cıkmıs bir cocuga dönüşüyor.Aşırı agresif,enerji patlaması yaşayan bir çocuk getiriyorum eve.Vurma huyu olmayan çocugum arkadasını ısırıyor,itiyor boyle seyler başladı bunların olması normal bi süreçmi kreş öğretmenlerinden ve tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.
Bugün karar verdim o kreşten alıyorum çocugu.Aksam almaya gittiğimde oğlum sulugunu unutmus geri çağırdı içeri bende kapının hemen önünde beklıyordum benimki ağlamaklı olmuş ne ağlıyosun ya tövbe estafurullah diye bağırdı ben dısarıdan duydum benım oglumamı dedı baskasınamı anlamadım ama zaten cocuk bu kelimeyı bıze evde kullanmaya baslamıstı daha oncede ben vıdeolardan falan duyuyo dıye dusunuyordum neyse cocugu getırdı bana dıyorki bugun hastalandı 2 kez kustu hep yatmak istedi vs ben şok oldum neden aramadınız dedim sadece sonra gıderken cocukla konustum ona bagırmıs meğerse (hıcbır cocuga boyle konusmasını kabul etmem bu arada) eve gelince müdürünü aradım anlattım yani bu cocugun basına ne gelince arayacaktınız benı nasıl haberdar etmezsiniz diye ve o lafınıda ilettim uslubunu duzeltsin diye özür dilediler vs ama hasta bir cocuga bu kadar vicdansızca davranan birine cocugumu emanet edemem gönlüm razı gelmezRakamlar müfredatta vardır, o konuda yapacak birşey yok. Ancak diğer konular sıkıntılı. Ben olsam