• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşe başladık ama...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
merhaba 30 aylık kızım 2 hafta önce krese basladı ilk hafta hersey iyiydi yarım gün gitti zaten gecen hafta(tam güne dönüştürdüm) ilk 3 gün fena degildi sonra aglamalar basladı ve cuma günü babası krese sokamamıs öğretmenine bagırmıs kızım ,git diye gelmicem diye babasıda yanında işe götürmüş.simdi ne yapcazdiye kara kara düşünüyorum cok mu kücük acaba diye yada tam gün agır mı geldi yarım güne mi cevirsem.ben normalde yarım gün calısıyorum.kızımı sabah babası bırakıyor cıkısta ben alıyorum ve beni görünce dudagını büküp aglıyor sarılarak ve bu durum cok üzüyor beni acaba basına bir sey mi geldi diye üzülüyorum.yada cok mu erken yolladım evet calısıyorum ama daha önce babaannesi bakıyordu ve bir sene daha bakardı ama ben biraz sosyallessın falan istedim kafam cok karısık bu durumu yasamıs anneler tecrübelerinize ihtiyacım var .

merhaba benim kızım 18 aylıkken ilk kreş deneyimini yaşadı. İlk kreşe giderken ağlamıyordu ama sonra (yaklaşık 2 hafta sonra) kreşte sabahtan akşama kadar ağladığı, birşey yemek istemediği, uyumak istemediğini söylediler. Zaten evdede çok huzursuz mutsuz ve gergindi. Daha sonra oradan aldık ve başka bir kreşe verdik. Şimdi nasıl diyeceksin gayet mutlu, huzurlu kreşine bıraktığımızda artık bize el sallıyor(şuan 24 aylık). İlk zamanlarda gene ağladı ama eve geldiğinde huzursuzluğu yoktu o yüzden devam ettik. Şimdi iyiki bu kreşi tanımışız ve göndermişiz diyorum. günden güne güzel gelişmeler gösteriyor. Allah yardımcınız olsun zor bir süreç hem sizin için, hem çocuğunuz için. Ama evde mutluysa göndermeye devam edin derim, ama evde huzursuz ve sinirliyse bir şeyler ters gidiyordur.

Grayder peki o ay grubu için nasıl kreşe karar verdiniz ve bu anlamda deneyimlerini yazar mısın neye dikkat edilmeli,ne yapılmalı?

İlk verdiğimiz kreş 0/6 yaş kreşiydi 1-2 yaş grubuna 3 öğretmen demişlerdi, açık ve kapalı oyun alanı vardı. yemek listeleri güzeldi ve ilk verdiğimiz yer büyük bir kaç yerde daha farklı yaş gruplarında öğrencileri vardı. tabi açanların uygun bir meslek sahibi olmaları temizliği gibi genel şeylere dikkat etmiştim. şimdi verdiğimiz yer daha küçük yeni açılmış gözlerinde meslek aşklarını görebiliyorsun ve öğretmenlerin çocuklara karşı olan ilgisi çok güzel. Sorunumuz olduğunda herkesle rahat konuşabiliyoruz. burada yardımcı annelerde yok hepsi çocuk gelişimi mezunu ve hepsi çok genç. temizlikleri çok güzel yemekleri lezzetli. bu gibi şeylere dikkat ettim. Birde ben oradayken diğer çocuklara tavırları ve yaramazlık yapınca nasıl bir tepkilerinin olduğuna dikkat ettim. Şimdi çok mutluyuz :lepi:

Back